Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlgierdaMama

Częstochowa : wymiana doświadczeń Mam przyszłych i obecnych

Polecane posty

OFMAMA-> Mam pakiet pzu opieka medyczna i wykaz co w to wchodzi. Czyli rtk palca np itp nie mam nic z dokladniejszych danych, chyba zadzwonimy pod nr infolinii i po prostu zapytamy

Gość OFMama
No to np do Łukasza możesz śmiało się umawiać, bo oni mają umowę z PZU.

Gość husky00
OFMama-> mam wykaz, lukasza nie ma ale jest np klara:)

Gość małaRybkA
OFMama - jak tam nocki, poprawiło się już ze spaniem Małego?

Gość OFMama
Nic :/ tzn jak mam dość i Go wezmę do łóżka do nas to się budzi tak ze 3 razy. A jak śpi u siebie to 5-6 nadal :/ Do tego ząb wyszedl jeden i drugi chyba idzie o jest maruda straszna... Oj ciesz się Kochana ostatnimi chwilami względnego spokoju ;) Jak się czujesz w ogóle? Termin cc ustalony?

Gość małaRybkA
OFMama - dziś były zakupy ostatnich brakujących rzeczy, ubranka w większości uprane - teraz czekają na prasowanie i już zaczynam pakować torby. Termin porodu na ostatni stycznia, jak nic się nie zadzieje to 15 mam wizytę i ustalimy termin. Ale już się zaczynam stresować, dziś mi się śniło że jak mnie cieli to mi też i przy okazji jelita porozcinali;-)

OFMama - czy pierwszy synek był grzeczniutki ze drugi daje tak popalić ? U nas ostatnie 1,5 tygodnia ciężkie mała non stop mi płacze nie wiem co się dzieje, do tego kupy jeddna za druga tyłek cały oskarżony. Podejrzewam mleko bo zmieniłam na 3 wczoraj wróciliśmy do 2 i czekamy. Chyba że gluten bo nad tym też się zastanawiam. Do tego coś nam się pojawiło w pepku. Jutro idę z nią do dr. BO dziś bylam w przychodni i już się totalnie zalamalam ta niby Pani ddoktor. Pytam ja o konkretne schorzenie a ona mi odpowiada "a co to jest?" Albo pyta się mnie czy to nie przepuklina, przecież to oczywiste że gdybym to wiedziała to bym ja miała tytuł doktora i bym nie szła do niej. to się trochę wam pozalilam.

Gość OFMama
Kajka - tak, Olo spi od 3 miesiąca idealnie. U nas gorączka na dokładkę i biegunka doszła:/

Gość husky00
Majka miala częste biegunki w zeszlym roku i się dowiedziałam że najprawdopodobniej objaw ząbkowania

Gość OFMama
No mam nadzieje, że to od zębów. Lekarz był i stwierdził, że to bardzo możliwe bo osłuchowo wszystko ok. Także albo dopiero infekcja jakaś się rozwinie albo to zęby... Mamy obserwowac i zbijac gorączkę póki co.

Gość kajka030
Niestety czeka nas jeszcze chirurg. Dr. nie była do końca pewna co to jest, jedynie powiedziała co podejrzewa i że to nic groźnego ale lepiej aby chirurg ocenił. W każdym razie poleciła nam konkretnego i aby do żadnego innego nie iść bo on jest jakiś dobry fachowiec. Z jednej strony jestem spokojna po tej wizycie z drugiej trochę się martwię. W każdym razie dobrze zrobiłam że poszłam prywatnie z tą pierdoła bo ta idiotka w przychodni kazała mi przy tym "grzebać"bo to chyba ropa. A dziś usłyszałam żeby tego nie ruszać i to na pewno nie ropa. A co do naszych ilości kup to zmalały i pani dr. powiedziała że to najprawdopodobniej była jelitówka a nie reakcja na mleko.

Gość małaRybkA
kajka030 - te "specjalistki" z naszej przychodni to są chyba jedynie od tego, żeby przybić pieczątkę przy szczepieniu, a i to trzeba dopilnować, żeby wpisała się w książeczkę.

Gość OFMama
U nas się wyjaśniło - 3dniowka za nami. Także już ją mamy zaliczoną...

MałaRybka - zgadzam się całkowicie. Jedyna dobra rzecz u nich to że skierowania do specjalisty wypisują i nie pytają specjalnie "a po co?". Teraz jeszcze pójdę żeby mi do tego chirurga wypisała mam nadzieję że też nie zapyta :). I zobaczę jaki jest termin oczekiwania, albo pójdę prywatnie. nadah - ty masz wykupione ubezpieczenie w PZU że możesz wizyty lekarskie na to robić? A jak to nie problem to możesz mi powiedzieć ile ta przyjemność kosztuje?

Gość Migotka 2014
Dzięki dziewczyny za pomoc. Zdecydowałam się właśnie na avent. Mam nadzieję, że się sprawdzą, a jeszcze większą nadzieję mam, że problem kolek tym razem nas ominie:) laktator też jednak zakupiłam już teraz. nadkah-niestety ani w pierwszej ciąży ani teraz nie korzystałam ze szkoły rodzenia, nad czym ubolewam, ale teraz już za późno. Zresztą z moim Małym rozrabiakiem nie mam nawet chwili dla siebie, więc myśl o szkole rodzenia nawet nie przyszła mi do głowy:) Mała Rybko-a co u Ciebie? Odliczasz już dni? Ja ostatnio też miewam sny związane z porodem. I budzę się przerażona;) dobrze, że to tylko sny...

Gość myszka1125
Kobiety drogie! Może Wy wiecie, macie takie bolesne doświadczenie, gdzie wyrwać zęby mądrości? Najlepiej na NFZ, bo moje dolne 8 są powrastane i dentystka uprzedzała, że łatwo nie będzie :( Cholery co 2-3 miesiące odzywają się okropnym bólem i muszę się ich w końcu pozbyć, a koszty robienia tego prywatnie są lekko mówiąc oszałamiające... No i żeby to lekarz się trafił, a nie sadysta... Jakby ktoś coś wiedział to proszę o info

Myszka moja siostra z miesiąc temu wyrywala ale prywatnie za 2 zapłaciła coś koło 400zł ale mówi że lekarz rewelacja bo nawet nie zauważyła że już po wszystkiemu. Ja też miałam iść bo mnie bol zlapal ale przeszedł i tak odwlekam to. Jak byś chciała to podam Ci jakieś namiary

Gość nadkah
Hejka:) Kajko ja nie mam niestety żadnego prywatnego ubezpieczenia z PZU, może któraś inna dziewczyna tu o takim ubezpieczeniu pisała. Kiedy macie wizytę u chirurga? Migotko jeszcze w spr. butelek, to dla mnie o wiele lepsze szklane niż plastikowe. W szklanych błyskawicznie podgrzewa i schładza się mleko, natomiast w tych plastikowych trwało to stanowczo za długo, mała zdążyła zawsze się rozpłakać. Myszko ja wyrywałam zęba mądrości jakieś 3lata temu na nfz w mojej wsi i nie zapłaciłam ani złotówki. Chyba za znieczulenie tylko 20zł. Wcześniej poszłam do innego prywatnie i dent mi nagadał,że konieczne będzie chirurgiczne usuwanie i też mi jakąś sumkę zaśpiewał. Mojej małej też zębole idą, teraz górne jedynki-budzi się w nocy kilka razy, a już tak pięknie przesypiała:/

Gość do kajko
Cześć. Czy mogłabyś podać nazwisko tego polecanego chirurga. Syn ma do usunięcia taką narośl na skórze i chciałbym wybrać odpowiedniego lekarza.

Nadkah to musialam coś pomylić albo nie zrozumieć, bo wydawało mi się ze pisałaś o jakiś badaniach w lukaszu ze z PZU można.to przepraszam :) A mam jeszcze pytanie do mam co mają synkow, z tego co pamiętam to wszystkie młodsze ale moze poradzicie. Jak wygląda u Was sytuacja z napletkiem bo u nas jeszcze się nie zsunal i słabo idzie i nie wiem czy to nie pora na wizytę u lekarza i co gorsza zabieg.

kajka030 -->> namiary na dentystę możesz dać, chociaż podejrzewam, że nie skorzystam, bo moja dentystka radzi na NFZ, bo zęby rosną bokiem i częściowo pod dziąsłem siedzą i ogólna masakra z nimi :( A co do napletka to u nas tez jeszcze nigdy w pełni nie zszedł, ale mądra pani dr z Lublińca mówiła nam, że ma czas do 3 roku życia. Napletek jest przyklejony do prącia i u każdego malucha odkleja się indywidualnie. U nas postępy są (co wieczór po kąpieli odciągam mu ile się da) i już widać główkę prącia.

Gość OFMama
Kajka - to ja pisałam, że w Lukaszu na Pzu albo Medicover można się umówić. Wiem, że z Pzu ludzie mają różne, bo słyszę czasami, że na jeden pakiet np za niektore badania doplacaja a na inny nie. Ale nie wiem ile w ogole płacą - większość pewnie ma to ubezpieczenie placone przez pracodawcę jak ja Medicover. Ja tylko doplacam 80zł/m-c za roszerzenie opieki na Męża i chłopców.

Gość 28marzec
hej dziewczyny byliśmy u doktora gastrologa z Sobieskiego pana B i usłyszałam dokładnie to samo co chyba 99% jego pacjentów, a mianowicie, że mam małej odstawić mleko,a zamiast tego podawać Sinlac. Masakra jakaś, oczywiście tego nie zrobiłam, ale w myślach nie byłam pewna czy jednak nie powinnam. Na szczęście wczoraj byłam u alergolog i były już wyniki z panelu pokarmowego z którego okazało się, że mała nie ma alergii na mleko uff. Jednak zaskakująco okazało się, że ma alergie na ryż!!! Mam jej odstawić ryż i po około 3 miesiącach powtórnie zrobić badanie kupki. husky00 - moja śpi pod kołderką 100-135 od urodzenia, a kupiłam jej pościel całoroczną z firmy Poldaun z wypełnieniem Ingeo. Dobre opinie wówczas o tym czytałam.

jeśli chodzi o tego chirurga to Jacek Ciekalski. OFMama - dzięki. 28marzec - no niestety ten lekarz chyba mleko uważa za winowajcę wszystkiego. Gorzej jak ktoś go posłucha.

Gość malaRybka
Ciekawa jestem czy ten lekarz czytal sklad tego Sinlac i tym podobmych.

Gość husky00
Kajka030-> myślałam że nie o mnie Ci chodzi więc nie odp, mąż ma pakiet za 160zl a pracodawca mu doplaca chyba 25zl, na naszą trójkę a potem możemy kolejne dziecko dopisać w czerwcu bez problemu. 28marzec-> dzięki za info, właśnie wróciłam ze sklepu jacek i agatka i kupiłam z tym samym wypelnieniem nawet:) mam nadzieję że tą noc przespie spokojnie bo tej co się przebudzilam i do niej zajrzałam to odkryta była; /

Gość 28marzec
husky00 - mierzyłaś i ważyłaś może Majkę ostatnio?? moja ma 91cm i 11,5kg, rośnie i rośnie:)

Gość magda16023
28 marzec a ile ma Twoja córa? Mój Leon 1,5 roku - ok 86 i 12,7 kg.