Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnastazjaCarlo

Jak wyglądają poprawiny?

Polecane posty

Gość AnastazjaCarlo

Hej, pomózcie mi proszę....nigdy nie byłam na poprawinach, natomiast swój ślub będe miała z poprawinami. A teraz jak poprawiny wyglądają?? Czy jest to tzw. Drugie wesele? Musze byc odszykowana jak na ślub, musi być orkiestra czy dj?? Poradzcie mi proszę....dziekuj***ardzo :*

Dla mnie poprawiny to jak drugie wesele :) Trwały u mnie od 14 -24 ( miały być max do 22 , ale goście chcieli się bawić ). Miałam orkiestrę - na innych różnie to było , orkiestra lub puszczanie muzyki z komputera / odtwarzacza. A co do ubioru - bardziej na luzie , ale nadal elegancko . Ja miałam sukienkę niebieską , mąż spodnie z materiału i koszulę.

Byłam na poprawinach gdzie bawiło się koło trzydziestu osób(na weselu 150).Panna młoda miała oczywiście inną sukienkę,koktajlową. Zupełny luz ,zero spięć.Najbliższe grono.

Gość gość
-poprawiny zwykle na 13-14 godzinę -zwykle połowa gości mniej -wszystkie poprawiny na których byłam kończyły się do 18stej, bo jak ktoś przyjezdny to trzeba się jakoś do domu dostać - alkoholu już prawie się nie pije, jeśli tak to sączy się drinka ewentualnie piwo - nie ma całej orkiestry, jest zwykle 1-2 osoby z orkiestry, które puszczają muzykę, byłam też na poprawinach gdzie młodzi przygotowali sobie płyty z muzyką i puszczali sami - sukienka koktajlowa, konieczne ukrycie worków pod oczami ;)

Gość nieogryzek
Worki pod oczami,haha:P:D

Gość gość
U nas były poprawiny i w naszych okolicach wyglądają podobnie - start ok. 15-16, gdzieś do ok. 22, czasem dłużej (zależy od gości). Ja miałam kremową sukienkę elegancką, mąż miał garnitur granatowy, poprawiny były oczywiście na tej samej sali, co wesele, zespół w tym samym składzie, catering ten sam i obsługa, a jeśli chodzi o gości to u nas przyszli prawie wszyscy, a z tym też różnie bywa ;)

Gość gość
Dziękuję bardzo, nie wiem właśnie czy szukać dj na poprawiny czy przyszykowac samemu plyty aby puszczac?? Bede miala orkiestre na ślubie, ale na poprawinach juz nikogo nie mam....co sądzicie?

Gość gość
zapytaj zespół ile bierze za poprawiny

Gość gość
od 14 do 24 , obiad, i dalsza zabawa, poprawiny dobra sprawa, goście się już lepiej znają i zabawa lepsza :) ja żałuję tylko, że nie chciałam kamerzysty i fotografa na poprawiny. ;/

Co to za wyjątki że jednego dnia jest 150 osób a drugiego 30? A dla prezentów no tak;) U mnie drugi dzień wesela jest w takim samym składzie jak pierwszy, z orkiestra tylko,że trwa krócej właśnie tak do 23-24, panna młoda w sukience, bardziej na luz;)

A skąd wiesz czy dla prezentów czy też nie ? Może goście nie chcieli ? łatwo oceniać nie znając sytuacji. U mnie akurat nie było na poprawinach tylko 2 osób , przylecieli z Anglii i w poniedziałek musieli być już w pracy , więc oczywiste. Ale na innych poprawinach jakich byłam też nigdy nie było tak by pojawił się komplet gości,mimo że wszyscy zostali na nie zaproszeni...Ja sama też nie chodziłam na wszystkie.

Gość gość
byłam ostatnio na weselu ok. 120 osób, na poprawinach była połowa, a o 19 to już nikogo na sali nie było

Gość miła jak zawsze
Tak 120 osób nie chciało;) Widocznie ja mam inną mentalność;)

Gość gość
ja np. ostatnio na poprawinach nie byłam, bo mieszkam 500km od sali weselnej, więc zanim wstałam i zjadłam śniadanie to musiałam już jechać do domu, bo w poniedziałek praca

Gość gość
Na luzie czyli nie musi być już, atrakcji...tylko muzyka, na spokojnie, luzie....Nie będe miała ani fotografa ani kamerzysty na poprawinach, a powiedzcie..ogólnie to goscie sią bawią, tańczą na poprawinach czy raczej siedzą, jedzą i rozmawiają? Jestem ciekawa jak to praktycznie wygląda, jeżeli zamówie dj, a prawie nikt nie będzie chciał tanczyc, to troszkę dziwnie będę się czuła.

Gość gość
ja zamówiłam orkiestrę na poprawiny, tzn. były 2 osoby z orkiestry. Na początku, tzn. może z godzinę ludzie tańczyli, potem już tylko siedzieli i rozmawiali