Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie o pożądanie

Czy pożądanie jest bardzo istotne w związku?

Polecane posty

Gość Pytanie o pożądanie

Czy raczej nie powinno być najważniejsze?

Gość gość
wyobraźcie sobie,nie widzialam faceta ponad 5 lat,,, i kawałek jego postaci ostatnio na filmiku zobaczyłam,,,no cy/cki od razu dęba stanęły:) .......przerażające ...

Gość gość
"w zdrowej relacji pożądanie jest bardzo istotne" .... zgadzamsię z tobą .... mogą być też zwiąki gdzie tylko seks byłi nic więcej bo harakterami się nie dopasowali ... lub charaktery spr ale brak pożądania lub jeszcze co inngo....ja takaprawde nigdy nie byłm w zdrowej relacjiz zadym z byłych więc wszystko przedemną ... możebędęmiała trochę szczęścia i poznam jakiegoś fajnego

Gość do dorota wp
a uklad f**k friend jest dla ciebie zdrowa relacja?

Gość gość
fucing friend nigdy nie miałam .... friend to friend (zfriendami seksu nigdy nieuprawiałam bo friey sa amne seksualnii dlatego sa frndai debilu) mój facet to mój facet (kim koliwek jetes jesteś idiotą)

Gość gość
*aseksualni

Gość gość
f****ng friend nigdy nie miałam .... friend to friend (z friendami seksu nigdy nie uprawiałam bo friendy sa dla mnie aseksualnii dlatego sa friendami debilu) mój facet to mój facet z moim faetem urawiam seks (jeśli go mam) (kim koliwek jetes jesteś idiotą)

Gość gość
ale po co byc w związku bez pożądania do partnera? dla kasy? dla wygody? tam gdzie nie ma emocji,to na takie coś szkoda czasu,życie jest jedno..

Gość gość
"temat dotyczy związków, a friends with benefits w moim przekonaniu nie jest związkiem" .... w miom przekonaniu i w moim wewnetrzym słowniku coś takiegoto fikcja.... przyjaciel to facet który jest (da nie osobiście) pozbawony sexaepilu i całkowiie aseksualny a wszystko co dotyczy ssu ztkm jest obżydliwe da mnie .... więc przyaciel to przyjacel, facet do ******** to facet o rucania, mój mąż to mój mąż a mój były to mój były .... nic w temacie ... jak koś uważa inaczej to sorry ale ze mnąw tej kwesti się nigdy nie dogada

Gość do dorota wp
a spotykanie sie z kims dla samego seksu?

jeśli dwoje dorosłych, nie mających zobowiązań ludzi chce się spotykać ze sobą tylko dla seksu i taki układ obojgu odpowiada, to dlaczego nie? znam gorsze zboczenia:-P

Gość gość
"a spotykanie sie z kims dla samego seksu?" .... to facet od seksu albo facet do *******a)

Gość do dorota wp
jak dla mnie to nie zboczenie, ale nie chcialbym byc z kobieta, ktora wczesniej poszla z kims do lozka dla samego seksu

Gość nikotyna29
"też uważam, że połączenie seksu i przyjaźni to czysta abstrakcja" X A ja się nie zgodzę :) Mój mąż jest dla mnie najlepszym przyjacielem, a jednocześnie najatrakcyjniejszym seksualnie facetem na świecie. Więc da się :) I działa to w obie strony.

a ja nie chciałabym być z mężczyzną, który widział więcej sufitów niż Michał Anioł. świat nie jest czarno-biały, są różni ludzie o różnych charakterach i wartościach moralnych a ja nie czuję się upoważniona do oceniania kogokolwiek. może jestem naiwna, ale myślę, że takie układy się nie sprawdzają, w końcu każdy ma jakieś uczucia, każdego można zranić i w efekcie pewnie tak się dzieje. xxx Nikotyna, to wyjątek potwierdzający regułę, kiedy partner życiowy jest jednocześnie przyjacielem i kochankiem:-)

Gość nikotyna29
A jaka jest reguła?

nie wiem, czy to reguła, ale przewinęło się tutaj pytanie o czysty, niezobowiązujący układ f**k friend, w który nie wierzę.

Gość nikotyna29
A, to ja piszę o przyjaźni z zupełnie innej beczki w takim razie :) Chociaż układ typu FF to dla mnie raczej żonglerka słowna, bo osobiście nie znam ani jednego takiego układu. F**k friend to trochę jak świnka morska - ani świnka, ani morska ;)

Gość gość
raczej jest istotne.. ale czasem tez z uczucia rodzi się pożądanie.. tak mi się zdaje.. ja np też się nad tym zastanawiam, poznałam, osttanio faceta który jest o 12 lat starszy, nie jest za bardzo w moim typie, ale ma super osobowosc, i jest naprawdę dla mnie kochany.. i zaczełam o nim myśleć jak o mężczyźnie.. fantazjować itd.. więc chyba tak jest to mozliwe, mimo tego, że ten ktoś nie podoba nam się z początku fizycznie.

Gość gość
musi byc, bez tego to lipa a nie zwiazek

Gość gość
musi byc pozadanie