Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidze fanatyków zwierząt!

Polecane posty

Gość gość
no zobacz ja mam faceta psa tez mam i co ?

Gość gość
a czemu wyzywasz od starych panien kogos kto niechce miec psa i nie przepada za zwierzetami? jest jakis przymus by kochac zwierzeta?

Gość gośćqwert
a czemu wyzywasz od starych panien kogos kto niechce miec psa i nie przepada za zwierzetami? jest jakis przymus by kochac zwierzeta?

Gość gość
16:01 Trudno ci zrozumieć sens mojej wypowiedzi, to wytłumaczę. Mamy tutaj w temacie dwojakiego rodzaju fanatyzm: 1. Kochających zwierzęta 2. Nienawidzących tych, co kochają zwierzęta I jedni i drudzy tutaj wypowiadają się, ale gorsi są ci, którzy nienawidzą, bo kazda miłość [ do zwierząt też] jest dobra w odróżnieniu od nienawiści. Jasne już? Jeśli dalej nie rozumiesz, to nie umiem ci pomóc.

Gość gość
Przesadna milosc tez nie jest dobra. A zli sa ci co nie umieja sie normalnie wypowiedziec tylko rzucaja wyzwiskami i mysla ze przez to sa lepsi. Z taka gebą nie mozna byc kochajacym człowiekiem.

Gość gośćgigo
Ja mozna kochac zwierzeta a wyzywac dzieci od bachorow (kilka stron wstecz) i tym podobnych? Jezeli tak kochacie swoje zwierzeta to wspolczuje. Zwierzetom oczywiscie.

Gość gość
Autorka nie pisze o tych co lubią zwierzęta - jest różnica między ich lubieniem, a byciem fanatykiem. Czytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
Przesadna miłość, to pojęcie subiektywne i jest tylko według tych, co nienawidzą kochających zwierzęta i obraźliwie nazywają ich "fanatykami". Nie jest to uprzejme i kulturalne, więc nie obrażaj niewinnych.

Gość gość
autorka nie ma nic ani do tych co lubią zwierzęta, ani do tych, którzy w normalny sposób je kochają, tylko do fanatyków, którzy swój fanatyzm narzucają innym, ale beton nie zrozumie :)

Gość gość
16:23 A jakie prawo ma autorka do oceny , czy to miłość, czy fanatyzm. Raczej to autorka fanatycznie nienawidzi ludzi.

Gość gość
Jest cos takiego jak przesadna milosc i jest to tak samo złe jak nielubienie zwierzat. To jest męczenie zwierzat. A fanatyk to jest delikatne okreslenie bo mozna nazwac duzoo gorzej wiec nie masz o co sie obrazac.

Gość gość
16.29 mylisz ja kocham ludzi ale NORMALNYCH napewno bardziej niz zwierzeta

Gość gość
16:28 to znaczy, że jeśli ktoś psa trzyma całe jego zycie na łańcuchu przy budzie , to lubi zwierzęta ale nie jest ich fanatykiem. Tak? To ja w takim razie jestem fanatykiem zwierząt.

Gość gość
16.28 dokładnie dobrze ze ktos to zrozumial :)

Gość gość
To akurat, że to fanatyzm to zauważy każdy normalny człowiek. Nie tylko autorka. I tu nie chodzi o jakieś spanie z psem czy inne pier/doły, ale uważanie np. że każdy musi podniecać się pieskami i kotkami i mieć jobla na ich punkcie, bo jak nie to jest złym człowiekiem i inne tego typu bzdury.

Gość gość
16:29 To rzeczywiście jest męczenie zwierząt jak pozwala im się spać w łóżku, na kanapie, trzyma się je w cieplutkim domku zamiast na dworze w budzie.... Jęśli tak, to ja wolę męczyć zwierzęta, ha, ha

Gość gość
16.31 a gdzie tak ktos napisal? mozesz sobie trzymac gdzie chcesz nawet we wlasnym lozku A co do budy tez nie jest zla. jak ktos slyszy buda to zaraz ma na mysli metrowy lancuch i klepisko biedne. Teraz sa takie budy ze sama moglabym w takiej zamieszkac. Psy maja swoje obejscie w ktorym moga sie wybiegac. Nie ma zadnych lancuchow. Wszystko pienie ocieplone. Choc na zime lepiej psa wziac do domu

Gość gość
Powtarzam po raz kolejny,że wielu ludzi nie ma zwierząt ze względu na swoją sytuację ekonomiczną ,albo brak czasu.Fanatyczne psiary i kociary nie biorą tego pod uwagę. Pies czy kot może w każdej chwili zachorować, a usługi weterynaryjne sporo kosztują, leki,karmy lecznicze także. Zły stan zdrowia,szkody poczynione przez zwierzę,agresja to powody pozbycia się biedaka.To są skutki działania fanatyczek,wciskajacych psy i koty komu się da.Te osoby są jednak niereformowalne i to one najbardziej krzywdzą zwierzęta, przez to,że swoimi zachowaniem narażają zwierzęta na ludzkie okrucieństwo. Dlaczego ktoś dał krzywdzicielce królika do adopcji?Osobom,które dręczą i pozbywają się zwierząt nie należy dawać kolejnych,fanatyczki drogie,więcej rozsądku, mniej emocji,proszę.

Gość gość
16.34 masz racje to nie jest meczenie to jest debilizm i takiego delikwenta trzeba leczyc a psa ratowac

Gość gość
a jak pies zdycha to psiara bardzo szybko znajduje sobie kolejna ofiare

Gość gość
16:31 to w takim razie życzę ci, abyś w takiej budzie zamieszkała. Każde żywe stworzenie potrzebuje towarzystwa innych, a w budzie to raczej jest się samotnym [ jak w więzieniu]

Gość gość
sami zamieszkajcie w budzie idioc****es jest zwierzeciem stadnym

Gość gość
a to ciekawe. bo znam psy, które puszczone w dużym ogrodzie/podwórku, wolą cały dzień same biegać i bawić się w nim niż spędzać czas z ludźmi.

Gość gość
16:34 Zapewniam cię, że taki pies jest bardzo szczęśliwy i zadowolony i jakbyś chciała go "ratować" to zostaniesz dotkliwie pogryziona. Pies śpiący na kanapie w moim domu potrafi się bronić przed fanatykami uszczęśliwiającymi na siłę.

Gość gość
pies ma bronic przybytku! wy mozecie sie miziac ze swoimi yoreczkami i traktowac je jak poduszke albo podporke pod nogi a od innych wara

Gość gość
16.46 jakby mnie chocby twoj piesek smagnał ząbkami to długo by nie pożył wiec lepiej pilnuj JEGO bo ja sie psow nie boje i nie bedziesz mnie straszyc

Gość gość
16:46 Gdybym był twoim psem, też wolałbym cały boży dzień sam biegać po ogrodzie niż przebywać z tobą [ sorry].

Gość gość
nie mam nic do psow ale jak sie za bardzo spoufalaja i zblizaja a wlasciciel nie reaguje to mu pomagam sie oddalic z mojej przestrzeni osobistej

Gość gość
16"46 Może ty nie boisz się psów, ale ON [ mój pies] o tym, niestety nie wie. Na mojej bramie jest wywieszka " Uwaga, ja tutaj pilnuję".