Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzczęsliwaMama

Dziś usłyszałam, że powinnam była usunąć ciążę!!!

Polecane posty

Gość SzczęsliwaMama

Jestem w szoku i nie mogę się pozbierać po tym co dziś usłyszałam od pewnej ekspedientki! Otóż mam 5letniego synka Kubusia, który od dziecka zmaga się z zespołem Downa. Jestem najszczęśliwszą matką na świecie bo mimo iż Kubuś wygląda inaczej od innych dzieci jest dla mnie i mojego męża całym światem. Mamy też 8letniego synka Wojtusia. Zabrałam ich dziś obu na zakupy. Nie dało się uniknąć wstrętnego wzroku gapiów i wścibskich komentarzy na jego temat ale staramy się na to nie zwracać żadnej uwagi. Do czasu... Kiedy byłam przy kasie jedna z ekspedientek widziała jak Kubuś otwiera cukierki na wagę, szybko do niego podbiegłam i przeprosiłam za zajście- od razu zaznaczając, że zapłącę za wszystkie cukierki ile Kubuś zdążył już zjeść. Potrafiłabym dokładnie określić ich liczbę, gdyż zostały po nich papierki i kiedy wzięłam Kubusia na ręce on zaczął płakać i krzyczeć na cały głos, wtedy ekspedientka rzuciła na mnie ostre spojrzenie i powiedziała: popełniła pani straszliwy błąd nie usuwając ciąży kiedy jeszcze miała pani taką okazję!!!!!!!!!!! A to wszytsko przy innych ludziach a co nagorsze przy Wojtusiu, który słysząc to rozpłakał się i uciekł ze sklepu! W pierwszej chwili myślałam, że dam jej w twarz ale w minutę się uspokoiłam i wiecie co jej odpowiedziałam? Powiedziałam tak: ma Pani rację bardzo żałuję, że tego nie zrobiłam ale przecież lepiej późno niż wcale. Jeszcze dziś utopię go w beczce! Ludzie zaprzestali na chwilę oddychać i ekspedientka również! I dodałam: przecież nie ma znaczenia kiedy zabija sie własne dziecko, ważne, że się zabija! Ale ja kocham swoje ponad wszystko! I tak jak nie potrafiłabym go zabić teraz tak i nie potrafiłabym tego zrobić kiedyś! Bo czas nie jest istotny... Jak się zabija drugiego człowieka to się ma taką twarz jaką własnie ma pani! I wyszłam...Ekspedientka się rozpłakała i poszła na zaplecze! Kochane apel do was: dzieci z zespołem Downa kochają bardziej niż inne, potrzebuja miłości i czułośći, na tych dzieciach nigdy nikt się nie zawiedzie bo one nie potrafią zrobić innym krzywdy! Nie wstydźcie się swoich chorych dzieci bo to ludzie, którzy uważają sie za ,,zdrowych" powinni wstydzić się swojego kalectwa czyli braku akceptacji a my możemy być dumne, że mamy takie wyjątkowe istoty!!!!

Gość gość
Dobrze zrobiłaś że nie usunelaś tej ciąż on powienien żyć i chce żyć

Gość gość
Provo

Gość gość
fajna historyjka a teraz idź do książek

Gość gość
Tez myśle ze prowokacja Co za kobieta by chciała skazać siebie i drugiego człowieka na takie życie?? Chyba tylko dla swojego chciejstwa ale nie wiem czego bo jedno juz ma. Takie ciąże powinny byc na NFZ usuwane jak i inne chore taniej wyjdzie niz pozniej dopłacać do takich ludzi. Badania prenatalne tez na friko zeby jak najszybciej wykryć wady i zapobiegać.

Gość SzczęśliwaMama
Prowokacją był ten żałosny komentarz ekspedientki a jeśli ty nie masz nic mądrego do powiedzenia bo sama usunęłaś ciążę to żegnam! Moje dziecko ma prawo by żyć tak jak każde inne chore, które być może nie wygląda jak inne dzieci, nie zachowuje się jak inne dzieci i nie zostanie nigdy sławne ale kocha mnie nieograniczenie i nigdy nie zrobi mi przykrości;*

Gość gość
BRAWO BRAWO BRAWO :) Pełen szacunek dla Pani :) Cudnie i dosadnie odpowiedziała Pani tej ekspedientce przy innych. Oby więcej takich prawdziwych Kobiet i Matek przez duże M. pozdrawiam i ściskam serdecznie i całuski ślę dla Kubusia :)

Gość gość
Ile usunełaś już ciąż co? Ile krwi masz na rękach? Ile dzieci, które mogły żyć, uśmiechać się codziennie tak jak moje przez ciebie i twoją egoistyczną osobowośc nie żyje? Ile tabletek dzień po wziełaś? Jak się z tym żyje? Z myślą, że jesteś mordercą? Jeżeli jesteś to twoja sprawa, i ciebie kiedyś dosięgnie sprawiedliwość ale na mnie się nie wyżywaj i nie zazdrość mi, że miałam odwagę by je urodzić a teraz, że je kocham!!

Gość gość
Ja nie usunęłam ciazy bo dziecko mam zdrowiutkie ale gdybym w drugiej ciazy była i Po badaniach prenatalnych okazałoby sie ze płód chory to bez mrugnięcia okiem bym załatwiła aborcje bo nie jestem masochistką ani sadystka zeby skazywać ludzi i siebie na takie cierpienia.

Gość gość
Krwi na rękach?? A co sama sobie kobieta tam grzebie?? Ja bym poszła do ginekologa a nie do weterynarza wiec pewnie inaczej sie to odbywa. Tabletkę dzien po tez bym zarzyla gdyby była taka konieczność ale ja myśle głowa a nie cipka wiec niechcianych ciąż nie zanotowałam.

Gość gość
Prowo, tyle razy słyszałam tą historyjkę , najczęściej od pań pro live mające chore dzieci, tyle że zmieniały miejsca zdarzenia. Teraz dziecko do książek.

Gość gość
Dobra matka z Ciebie :-) Nie przejmuj się idiotami, nie są tego warci, ogólnie przykra sytuacja a na te ekspedientke powinnas złożyć skarge u kierownika. Powinna wyleciec z roboty i tyle. Zwykla chamica. Pozdrawiam serdecznie.

Gość SzczęśliwaMama
Bardzo dziękuję za słowa wsparcia;) i oczywiście za pozdrowienia dla Kubusia! Chciałam się gdzieś tym podzielić by dodać otuchy innym mamom, że choroba to nie nieszczęście! Zespół Downa nie jest zaraźliwy. Kiedy miał 3 latka: podszedł do mnie pewnego wieczoru i powiedział: kocham cię mamusiu bo jesteś dla mnie bardzo dobra...Płakałam całą noc a tej chwili nie oddałąbym za żadne pieniądze:*

Gość gość
I dla mnie usunięcie pasożyta/zarodka to żadne morderstwo.

Gość gość
Tiaa autoreczko won do książek, jutro do szkoły! Matki polki nabiorą się na ckliwe opowiastki. Żadna normalna kobieta nie odezwałaby się w ten sposób, w sklepie pełnym ludzi.

Gość gość
Teraz jest społeczeństwo tak egoistyczne, że szook... Jak ta ekspedientka mogła tak w ogóle pomyśleć a co dopiero powiedzieć ?! I to przy dzieciach. Autorko masz 100% racji. Nie ważne czy widać, że dzieciaczek jest chory czy nie. Ważne, że żyje i jest szczęśliwe. Przy takiej MAMIE :) na pewno jest szczęśliwe.

Gość gość
Matki Polki ktore same maja zdrowe dzieci i tylko zeby pokazać swoje podejście wysoce altruistyczne piszą wielkie brawa i inne farmazony a w rzeczywistości to jedynie co współczują kobiecie i myślą ze same by sie nie zdobyły na takie cos.

Gość SzczęśliwaMama
A wiesz dlaczego tyle razy słyszałaś ,, tą historyjkę" ? Bo takie sytuacje zdarzają sie nagminnie! A wiecie dlaczego? Bo ludzie dają na to przyzwolenie! Dlaczego nikt w sklepie nie zwrócił jej uwagi nawet jeśli te słowa go zszokowały? Bo nie chciał narażać się na krytykę innych osób! Kilka miesięcy temu widziałam jak matka siłowała się z może 8letnim może 9letnim chłopcem chorym na autyzm...Chłopiec w jednej z galerii chciał wskoczyć do fontanny. Matka nie umiała go utrzymać! A ludzie? Ludzie patrzyli, pukali się po głowach, wytykali ją palcem a jeden mężczyzna powiedział jej, że powinna wlać mu paskiem od spodni to by się uspokoił!! Nikt, nikt jej nie pomógł bo to by było przecież żałosne i co by sobie inni pomyśleli!!!! zastanówcie się na sobą

Gość gość
A ty co zrobiłaś??? Tez stałaś i sie GAPILAS bo chyba nie pomogłas? Cudze dzieci mnie nie obchodzą chciała dzieciaka to niech z nim sama se radzi. Ludzie jej nie zwrócili uwagi bo sami tak myślą ze lepiej usunąć

Gość gość
Do gościa: pisze się zaŻywa a nie zaRZywa!!! To raczej ty powinnaś wracać do książek i powtarzać ortografię. Po drugie owszem ta ekspedientka, która być może miała KREW NA RĘKACH TAK JAK TY nie miała żadnych oporów by rzucić te słowa w moją stronę i w stronę moich synów! I po 3 naucz się czytać, ze zrozumieniem bo podkreślam fakt, że piszę ten post do matek, które również mają dzieci z tym zespołem by dodać im otuchy tak jak i kiedyś ktoś dodał mnie!!!!

Gość gość
na pewno dzieciak z downem rozpłakałby się z powodu tekstu o usuwaniu ciąży, przecież zdrowy 5-latek by tego nie zrozumiał...

Gość gość
fajna bajeczka, a teraz do nauki gimbusico

Gość gość
gość z dziś - Matki Polki mają serca i to Cię uwiera? - Matki Polki muszą znosić taki niczym nie uzasadniony ostracyzm wobec siebie i swojego dziecka - tylko dlatego, że nie chciały go zabić ??? - można współczuć innym nieuleczalnej choroby ale również można wesprzeć - zabójstwo to zabójstwo - nie ważne czy człowiek ma 3 tydzień życia płodowego czy 3 tydzień życia czy 3 miesiąc czy 3 latka, 30 lat czy 130 :) - człowiek to człowiek - najwyższa wartość wśród stworzeń na ziemi nieważne w jakim wieku - jak to powiedział mój ukochany 4 letni siostrzeniec: - bo człowiek jest najważniejszy :)

Gość SzczęśliwaMatka
Pomogłam kochana, pomogłam!!! Bo wiedziałąm co ona czuje, gdyż i ja czasem xczuję taką bezradność ale nie w stosunku do dziecka tylko do takich jak ty! I wiesz co ci powiem? Że moje dziecko, które zdaniem niektórych jest INNE zaczęło głaskać po główce tego chłopca, który płakał. To dowód na to, że dzieci z Downem też potrafią współczuć!!! A wiesz kto nie potrafi? Tacy jak ty

Gość gość
Powinnaś usunąć ale nie bo po co? Fajnie się bierze kase nie? I to nie małą. Po co pracowac kiedy wezmie kase na niepełnosprawne dziecko kase i siedzi na kafe. Ja rozumiem jak ktos ulega wypadkowi i bierze pieniadze. Ale ciążę z downem mozna wykryc i usunąć. 3 latek nie powiedzial ci nic bo te dzieci są opznione w rozwoju i w mowie. Te dzieci są agresywne i takiego nastolatka trudno okielznac musi byc silny facet lub tęga kobieta. Jestem za tym żeby kobiety robiły badania prenatalne i jesli lekarz wykryje niepelnosprawnosc natychmiast usunąć! !!

Gość SzczęśliwaMama
Do gość 17:15 kłania się podstawówka i nauka czytania ze zrozumieniem: to Wojtuś, mój starszy syn wybiegł ze sklepu!!! Nie uwierzyłybyście jaka ich łączy relacja! Płaczemy z mężem jak bobry, kiedy obaj siedzą na fotelu i oglądają bajkę a Wojtuś głaszcze Kubusia po główce i trzyma go na kolanach!! Wiecie co on mi kiedyś powiedział? Powiedział, że sprzeda wszystkie zabawki by zarobić pieniążki na leczenie Kubusia! A Kubuś cały dzień czeka aż pojedziemy razem po Wojtusia do szkoły! Choćby dlatego nie martwię się o to, że nas kiedyś zabraknie bo wiem, że mamy Wojtusia;) I, że on nigdy go nie zostawi...

Gość gość
Osmiolatek wie co tzn usunąć ciążę? Tos go wyszkolila żal. Zdrowy syn kopnie w doope chorego jak będzie nastolatkiem i będzie sie go wstydzil przed innymi. A jak dorosnie to juz widze jak zona zdrowego chlopva zgadza sie na przygarniecie downa.

Gość SzczęśliwaMama
Nie masz zielonego pojęcia na temat zespołu Downa i pokazujesz to mówiąc, że te dzieci są agresywne. A wiesz, że to jest zależne od stopnia rozwoju choroby? Wiesz? Owszem powiedział moja droga! Tak, mówi bardzo niewyraźnie ale na tyle dobrze, że wraz z mężem doskoale go rozumiemy! Wystarczy podać przykład Maćka z klanu: chłopiec z zespołem Downa, który w serialu gra odkąd skończył kilka lat a do tego uczy się tekstów i co? Co ty na to? Chociaż wiesz co morderco? Nie odpowiadaj!

Gość gość
Tyle że autyzmu nie wykryją żadne badania prenatalne. To zaburzenie jest diagnozowane zazwyczaj dopiero około trzeciego roku życia dziecka.I co wtedy? Złapać malca za nóżki, zamachnąć się i walnąć jego główką o ścianę? A może trzymać w piwnicy?Zauważyłam że niektórych bardzo gorszy widok chorego dziecka. Wyzwala w nich jakąś nieuzasadnioną agresję. Szkoda że te same osoby "nie zauważają" pijanego menela śpiącego na ławce - rzygającego i szczającego pod siebie. Takiemu nikt nic nie powie bo jeszcze pijaczyna w mordę przyłoży.Każdy przyśpiesza kroku i jak najszybciej się ewakuuje. Za to matka z niepełnosprawnym smykiem jest łatwą ofiarą na której można wyładować swoją frustrację.

Gość gość
Cały internet ma polewke z niego. To ty jesteś egoistyczna matka bo urodzilas go dla kasy! Dlaczego nie napiszesz ile bierzesz z mopsu? No i rodzinne nie przepadnie bo na niepełnosprawne dziecko jest brany pod uwage wyzszy dochód!