Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzczęsliwaMama

Dziś usłyszałam, że powinnam była usunąć ciążę!!!

Polecane posty

Gość gość
Tu piszemy o downach nie autyzmie. Downa mozna wykryc i usunąć a to roznica. Jesli mamusia robi badania i nie zgadza się na usuniecie to dlaczego państwo ma placic? Jej wybór jej problem. Nie mieszajcie innych chorób w tym temacie bo to inna beczka

Gość gość
dokładnie, niesposób przewidziec czasem czy dziecko urodzi sie chore, ale świadomie rodzic downa i potem pretensje do swiata ze nie zachwycony słodkim muminkiem to przesada

Gość SzczęśliwaMama
Ale dlaczego skazywać dziecko z zespołem Downa czy autyzmem na śmierć a chorych na raka, stwardnienie rozsiane i inne choroby nie? Tylko dlatego, że to dziecko miało pecha bo choruje na chorobę, którą można wykryć wcześniej a nie zachoruje kiedy już żyje? Skoro tak to okay ale niech będzie sprawiedliwie: dzieci z Downem zabijamy ale tych innych nieuleczalnie chorych, którzy już żyją i ich również leczymy za nasze pieniądze też zabijamy! Niech sprawiedliwości stanie się zadość!

Gość gość
Hehehehe... :D Każdy se myśli, że będzie miał życie jak z obrazka z TV :D i będzie pięknie jak w reklamach :D A tu zonk... Oo... co widzę w sklepie....? Dziecko niepełnosprawne? I zaburza się wizja idealnego szczęścia ? Czyli co? Zabić, usunąć, nie widzieć nieszczęścia a matkę zmieszać z błotem i to wszystko niby dla jej i jej dziecka szczęścia. Ehh... Naprawdę świat zbliża się do cywilizacji śmierci. Jaki to gatunek zwierzęcy zabija własne potomstwo ? CZŁOWIEK

Gość gość
gość dziś Do obłudnych, zakłamanych i egoistycznych !!! Ludzie - coście powariowali ? ?? x Możesz wierzyć lub nie ale gdyby żona nie zgodziła się na to aby takie chore dziecko oddać do hospicjum lub do innego ośrodka to też napisałbym pozew o rozwód i spokojnie odszedł. Ale prawdą jest to że nie wiem co w życiu mnie może spotkać. Prawdą jednak jest także to że póki co nie ma to wpływu na moje dzisiejsze opinie.

Szkoda, że tutaj nie ma opcji lajkowania bądź hejtowania wypowiedzi...przydałoby się.

Gość gość
To nie dziecko tylko embrion. w doppie byłaś goowno widzialas

Gość gość
Jak mozna płód porównać do człowieka? Uposledzona jestes jak twój syn

Gość gość
i wielu facetów odchodzi kiedy dziecko jest chore, nie chodzi o to zeby zabijać osoby nieuleczalnie chore, chodzi o to zeby świadomie ich na świat nie powoływać, tyle

Gość gość
uomo dziś x Czy taka opcja przekłada się na pisane treści? Mam szczerą nadzieję że w twojej opinii nie bo to by oznaczało że sam/a piszesz to co inni chcieliby przeczytać zamiast tego co myślisz.

Gość gość
Zarodek to nie człowiek. Ludzie opamietajcie się

Gość gość
.... to nie zarodek człowieka? A co? Zarodek kijanki czy może żyrafy ?!

Gość gość
gość dziś i wielu facetów odchodzi kiedy dziecko jest chore, nie chodzi o to zeby zabijać osoby nieuleczalnie chore, chodzi o to zeby świadomie ich na świat nie powoływać, tyle x Ludzie jednak to robią a robią z powodów najbardziej idiotycznych jakie tylko ułomna ludzka natura potrafi stworzyć: Bo to takie wzniosłe i dobre!!! ;) Tym czasem życie okazuje się tym podlejsze im mniej go szanujemy i dlatego coraz trudniej przeć na przód gdy do wody sami sobie gorącej smoły dolewamy. Później jest żal (niesłuszny) do całego świata że to albo że tamto a tym czasem prawda jest taka że życie w męce mamusia wybrała sobie sama a żeby było ciekawie postąpiła tak przy nieukrywanym sprzeciwie męża. To powyżej to oczywiście tylko przykłady ale czyż to nie piękny przepis na nieszczęście? ;)

Dlaczego? Ale odpowiadając - to nie, bo to byłoby fakt - bez sensu. Choć sama mam tutaj mieszane uczucia...zabić - nie, ale wychowywać - też nie wiem czy bym potrafiła. Czy stać by mnie było na taki heroizm...

Gość gość
Ale tępa dzida. Tak kijanki

A z drugiej strony i tak wszyscy piszą tutaj pod "gościem" :)

Gość gość
Jaka roznica czy bede gosciem czy zdzichem? Czy to cos zmienia w temacie?

Nie zmienia, ale anonimowo łatwiej więcej napisać :)

Gość SzczęśliwaMama
Ja wam wszystkim z serca życzę zdrowych, pięknych, utalentowanych dzieci i obyście nigdy nie przezyli tego szoku, który przeżyłam ja kiedy dowiedziałam się, że Kubuś ma zespół Downa, nawet tobie pedagosiu i rozwodniku życzę zdrowych, uśmiechniętych dzieci...ale zatrważa mnie tok myślenia i powszechność zabójstw... Dlaczego nikt nie zabija silniejszych od siebie? Tylko tych, którzy nie potrafią sie bronić? Dlaczego? Dlaczego nie potraficie dostrzeć tej pięknej strony tych dzieci, która ukryta jest pod powłoką zewnętrzną? Wiecie ile płacicie z tych podatków na dzieci z Downem a ile na dostojne życie Komora, Tuska, Kopaczowej i innych panów polityków? Wiecie jakie są proporcje pieniędzy, które dostajemy my a które dostają urzędnicy, politycy, prawnicy, biznesmeni, ile pieniedzy idzie na więźniów, na pijaków i na ćpunów? Czy na prawdę w gąszczu tego szaleństwa nie zauważacie proporcji? A czy myślicie, że poprzez zabijanie tych dzieci podatki będą niższe????? Ależ SKAD??!!!!! Nie nie będą niższe, one po prostu pójdą na dostojne lub bardziej jeszcze dostojne życie Kasi Tusk, pani Komorowskiej, i wszystkich tych grup, które wymieniłam- podatki bedą i tak rosnąć ale my z kazdym rokiem dostajemy mniej bo pieniądze te idą na zakupy córek prezydentów i nich wszystkich!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
uomo dziś A z drugiej strony i tak wszyscy piszą tutaj pod "gościem" usmiech.gif x Dyskutujesz z osobą czy z jej opinią? Jakie znaczenie ma kto opinię napisał jeżeli chcesz z napisana opinią dyskutować?

Gość gość
Myslisz ze jak bede zdzichem to napisze mniej? Mylisz sie. Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć

Gość gość
Autorko tematu ! Dla mnie jesteś wielka :) Takich ludzi właśnie jak Ty to w obecnych zakłamanych i egoistycznych i pustych czasach to normalnie ze świecą szukać :) Tu jest lewackie forum więc im wybacz. Tu są chorzy ludzie na skrajny egoizm.

Gość gość
A ja nie chciałabym dziecka skazywać na cierpienie i to,że rodzenstwo będzie musiało sie nim zajmować jak mnie zabraknie :(

Gość gość
A dlaczego ma świadomie nie powoływać? To jej wybór i jej brzuch, nic tobie do tego.

Gość gość
A mi się nie chce wierzyć, że jakas ekspedientka cos takiego powiedziała, być może autorka ma chore dziecko, może część tej historii to prawda, ale reszta zmyslona żeby urozmaicić, dla jakiegoś apelu. Ja się nigdy nie spotkałam z takimi komentarzami ani karcącymi spojrzeniami ze strony ludzi w stosunku do chorych dzieci. NIGDY!! Ludzie mają wiele współczucia i wiele życzliwości jeśli chodzi o takie rodziny, nie wiem czy autorka ma rzeczywiście chore dziecko. Jesli ma to może jest przewrazliwi9ona, może jej się wydaje może jakies głupie komentarze ze strony gówniaży do niej docierają i uwaza ona że większośc tak myśli, droga autorko może twoje środowisko jest inne, ale na prawde nie chce mi się wierzyć że ludzie sie tak źle na Ciebie patrzą i na twoje dziecko, na prawde jeśli tak jest to przeprowadź się w moje strony, na podlasie tutaj nikt by na twojego synka krzywo nie spojrzał przenigdy przeciwnie, ludzie się uśmiechają bardziej do takich dzieci, twojego synka na pewno spotkałoby tu wiele zyczliwości i ciepła ze strony ludzi. Sama gdy widze takie dzieci to się uśmiecham ciepło a nie patrzę spod byka, po prostu taki odruch, wszyscy maja prawo do zycia. A gdyby to zdrowe dziecko zjadło te cukierki? Przecież pełno jest takich nieokrzesanych rozrabiaków bniegających po sklepie i nie móię o trzylatkach. Ale przyznaj się z tą ekspedien tka to zmyśliłaś? Bo wiesz ekspedienta ma obowiązek uśmiechac się do klientów i być miłą, za to je opłaca wątpie żeby chciała ryzykowac utrata pracy wyskakując z takim hasłem do Ciebie.

Gość gość
Autorko jesteś szczęśliwa uważasz ze dobrze wybralas i fajne masz życie wiec w jakim celu zalozylas ten temat?

Gość gość
uomo dziś Nie zmienia, ale anonimowo łatwiej więcej napisać usmiech.gif x Podpisując się nic nieznaczącym nickiem byłbym wciąż anonimowy i nie miałbym żadnych zahamowań aby kogoś zwyzywać gdyby okazał się idiotą. Nie rusza mnie za to kiedy ktoś inny wyzywa mnie ;) bo tylko ja wiem kim i jakim kimś jestem ;););) Nick niczego nie zmienia i uwierz mi w to że gdyby uniemożliwiono pisanie niezalogowanym to forum tylko straciłoby na jakości.

Gość gość
ok, jej wybór, jej brzuch, z kosztami utrzymania to juz róznie. ale niech będzie, niech rodzi upośledzone dziecko ale nie ma co wmawiać jakie to piękne i jak życia ubogaca, no jak zachwyca jak nie zachwyca?

Gość gość
Tu są chorzy ludzie na skrajny egoizm. x Nie istnieje choroba na egoizm ponieważ egoizm jest naszą cechą naturalną i to jedną z tych silnie dominujących. Nie wyklucza to jednak równocześnie faktu że przeważająca większość ludzi jest z gruntu dobrych- cokolwiek to znaczy ;) Jesli widzisz w tym sprzeczność to jesteś głupi/a ;)

Gość gość
Autorko ty tylko piszesz ja ja ja a gdzie w tym wszystkim jest twoje dziecko? Skąd wiesz czy jest szczęśliwe? Jeszcze nie raz po doopie dostanie od zycia. Np kiedy was zabraknie a brat z synowa wypna sie na niego lub wiele innych przykrych sytuacji. Z rodziną to się wychodzi dobrze na zdjęciu. Jaka ty jestes egoistka skazujac zdrowe dziecko na opieke nad chorym. Czy ty go o to pytalas? On jest dzieckiem i nic ci nie moze obiecać. Dlaczego zdrowy facet będzie musial placic za twoje błędy? Dlaczego pytam dlaczego?