Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzczęsliwaMama

Dziś usłyszałam, że powinnam była usunąć ciążę!!!

Polecane posty

Gość gość
Jakby cie zgwa/ łcili to byś inaczej śpiewała. Ty wiesz co czuje taka kobieta?

Gość gość
nikt nie mówi, że ma rodzić, ale każda ma wybór i ch/uj wam do czyjejś decyzji

Gość gość
Jak ch/uj nam do tego to po co się zalisz? Po co ten temat? Zakładając taki temat trzeba byc przygotowanym na pozytywne ale tez i negatywne opinie

Gość gość
nie jestem autorką, tępaczko

Gość gość
poza tym temat jest o nietaktownej ekspedientce, autorka nie pyta o słuszność własnej decyzji

Gość gość
Tepaczko ch/uj wie kim ty jesteś. Mozesz byc i jeleniem mam na to wyj....

Gość gość
gość dziś nikt nie mówi, że ma rodzić, ale każda ma wybór i ch/uj wam do czyjejś decyzji x Słusznie. Każdy ma prawo decydować o swoim życiu a inni niech się ze swoim prywatnym zdaniem walą. Tutaj jednak jest temat i jest na temat rozmowa. Wszystkim nam ch/uj do decyzji autorki ale to ona rzuciła temat i dałbym głowę że spodziewała się jakiegoś z naszej strony odzewu który przynajmniej częściowo nie przypadł jej zapewne do gustu ;) Cóż poradzić..? Wszyscy jesteśmy trochę inni niż wszyscy ;););)

Gość gość
Fajnie autorko że kochasz swoje dziecko. Po twoich wpisach wnioskuję że bardziej kochasz chore dziecko. Jestem szczęśliwą matką zdrowych dzieci i uwierz mi że moje też się cieszą ze zwykłych rzeczy takich jak spacer, wycieczka do zoo czy wspólne pieczenie ciasteczek. Dlaczego uważasz że dziecko z zd jest wyjątkowe a drugie nie. Dlaczego jesteś dumna z tego że rodzeństwo nigdy się nie kłóci, nie bije. Ja w tym wypadku właśnie o to bym się martwila bo zdrowe dzieci walczą, kłócą się i wyladowuja swoje emocje. Czy twoje zdrowe dziecko jest szczesliwe ? Czy twoje dziecko jest dowartościowane i czuje się kochane przez ciebie. Czy twoja uwaga nie skupia się w szczególności na dziecku z ZD ? Dobilo mnie stwierdzenie że masz nadzieję że po waszej śmierci zdrowe zajmie się chorym. Chcesz zdrowemu dziecku odebrać możliwość normalnego zdrowego życia, zdrowej rodziny. Wszyscy wiemy że chore dziecko to chora rodzina, chore małżeństwo . To był twój wybór

Gość SzczęśliwaMama
Ja niczego się nie spodziewałam, po prostu chciałam pokazać, że są ludzie, którzy decydują się dać życie innym ale za swoją ciężką pracę obrywają od innych po tyłku... I to ludzi, którzy do gadania powinni mieć najmniej!

Gość gość
Gdyby autorka była taka "szczęśliwa mama" jak tutaj próbuje usilnie przedstawić to na kafeterii nie szukałaby poklasku dla swoich czynów. Naturalnym by było opiekowanie sie tym dzieckiem ktore sama świadomie spłodziła i bez ujadania by sie odbyło ale tak sie nie stało ponieważ wielce uszczęśliwiona posiadaniem chorego dziecka matka stara sie tutaj oczernić ludzi którzy myślą odmiennie. Skoro nam nic do decyzji czy ona urodziła chore dziecko czy nie to jej nic do tego czy uważamy ze lepiej dokonać aborcji czy tez przeciwnie. Świadomy obywatel wie ze na swiecie jet duzo ludzi, ze płacimy duze podatki bo jest wiele potrzebujacych na własne życzenie i błagam nie kompromitujcie sie stwierdzeniem ze chorych na raka tez zabijemy (zabójstwo w przypadku zarodka czy płodu to zbyt mocne określenie bo to cos nie czuje i samodzielnie nie zyje zatem jest pasożytem) oni w przeciwieństwie do tego dziecka nie maja wyboru musza jakoś żyć ale przynajmniej sa wartością dla państwa i każdego z osobna ponieważ pracują, zakładają rodziny. Jeśli mozna usunąć przyczynę a nie leczyć objawy to należy to robić. Kilkanaście lat temu tyle kobiet sie skrobalo ze szok i jak teraz tych babć zapytasz czy żałuje każda stwierdzi ze NIE bo to żadne zabójstwo tyle ze teraz TVN wyprał mózgi ludziom i wmawia im sie jakieś wyższe morale. Jeśli jestes taka super zadowolona mama to spędź czas ktory poświęcasz na kafeterii z dzieckiem i skończ wmawiać nam łzawe story o Twoim altruistycznych zyciu bo jestes większa egoistka niz my tu wszyscy razem wzięci-zafundowałas skopane życie na starcie swoim synom, mężowi, sobie i państwu tylko ze swojego chciejstwa. Ot taka wielkoduszna kosztem innych. Nie odpowiedziałaś jeszcze co będzie jak dorośnie i mu sie zachce-pewnie nie przypedzisz tu na Kafe pożalić sie jak to masz zle w zyciu. Poczytaj o prawdziwych historiach dzieci z ZD w późniejszym etapie życia a pozniej wmawiaj wyższe morale i wartosci.

Gość gość
SzczęśliwaMama dziś Ja niczego się nie spodziewałam... x Pisząc o tym że czegoś się spodziewałaś miałem na myśli rozmowę ;) To że z tobą o sprawie pogadamy po prostu ;)

Gość gość
To twoja wina ze dziecko zachowalo się nie właściwie w sklepie. To ty jesteś opiekunem i odpowiadasz za jego czyny. To tak jak jakis czas temu byl program o uposledzonym facecie ktory kradl i ludzie się denerwowali bo jego matka tlumaczyla ze jest chory. Ale to ona za jego czyny odpowiada to powinna ponosic konsekwencje. Dzis twoj syn jest dzieckiem wiec ukradl cukierki jak dorosnie będą to rzeczy drozsze i nie dziw się ze ktos sie denerwuje bo to jest czyjas wlasnosc i nie obchodzi mnie czy chory czy zdrowy. Nie ma prawa krasc. Takie dzieci rozne glupie rzeczy robia i denerwuje mnie jak opiekun to widzi i glupio sie usmiecha tlumaczac on jest chory

Gość gość
Skopane to jest narzucanie swojego postrzegania innym. Każdy ma własne sumienie. Rodzice często wspólnie podejmują decyzję o urodzeniu chorego dziecka. A jak nawet nie, to ojciec nie ma obowiązku wychowywania go. A brata tego dziecka też przecież do niczego nie zmusi, napisała jedynie że by chciała aby się nim zajął jak jej zabraknie.

Gość gość
No właśnie jest egoistka bo jak jej zabraknie a brat nie zechce takim sie opiekowac to co wtedy? Beda w jakims osrodku lali po łbie bo kto takiemu uwierzy kto go wysłucha? Ogladam programy co robią z ludźmi chorymi to jest straszne. Wspolczuje temu dziecku bo zawsze będzie uzalezniony od osob trzecich a jak bliskich zabraknie to przezyje horror

Gość gość
ta ekspedientka to idiotka skoro rzuciła takim komentem tylko dlatego ze wziął kilka cukierków :O

Gość gość
To jest kradzież wiec miala obowiązek reagować. Gdyby przyszlo kilkanaście mam z takimi dziecmi to pół sklepu by zjedli

Gość gość
A to akurat nie tylko chorych dzieci się tyczy, ale w ogóle ośrodków z ludźmi chorymi czy starszymi. Na szczęście coraz więcej takich przypadków wychodzi na jaw. Ale też nie demonizuj zakładając, że zawsze tak jest.

Gość gość
Skoro matka twierdzi ze jest tak samo wartościowym obywatelem jak ludzie zdrowi to niech tak go traktuje/to ze jest chory nie zwalnia go od zachowania sie zgodnie z kultura i normami społecznymi.

Gość gość
a czy ja piszę, że miała nie reagować? potrafisz czytać ze zrozumieniem? :O autorka przecież powiedziała, że zapłaci. zareagować to jedno, ale co innego takim rzucać takim chamskim komentem poniżej poziomu

Gość gość
gość dziś a czy ja piszę, że miała nie reagować? potrafisz czytać ze zrozumieniem? pechowiec.gif autorka przecież powiedziała, że zapłaci. zareagować to jedno, ale co innego takim rzucać takim chamskim komentem poniżej poziomu x Pamiętajmy jednak o tym że cała ta opowieść to fikcja literacka i nigdy nic takiego autorki nie spotkało toteż komentowanie zachowania kasjerki/ekspedientki mija się z celem gdyż nie miało w ogóle miejsca. Gdyby coś podobnego się rzeczywiście wydarzyło to jednomyślnie napisalibyśmy że pani ,,sklepowa'' ;) jest niewychowaną kretynką. Nie krójmy włosa na czworo.

Gość gość
go zwalnia, bo jest chory, ale nie zwalnia matki, która powinna go pilnować. chwila nieuwagi może zdarzyć się każdemu rodzicowi. a ekspedientce nawet pewnie nie chodziło o te cukierki (bo przecież przeprosiła i zapłaciła) tylko ogólnie o to, ze autorka urodziła takie dziecko. żałosne.

Gość gość
Komentarz kompletnie nie na miejscu. Autorka nawet mogłaby wnieść skargę. Ekspedientki nie powinny pozwalać sobie na takie uwagi względem klientów.

Gość gość
czyli rozumiem że ta idiotka która ciągle naskakuje na autorkę, gorliwie broniąc kasjerki też prowokuje? no miejmy nadzieję, bo jednak ciężko uwierzyć, że takie tępe raszple istnieją :O

Gość SzczęśliwaMama
Nie mam siły tłumaczyć ludziom po raz 100 swojego postu, ponieważ napisałam go po polsku i liczę, że tak też zostanie odczytany! Kradzież? Czy ty wiesz co to jest kradzież? Nie? To ci wytłumaczę: kradzież jest wtedy gdy osoba zdrowa, która ma świadomość dokonanego czynu bierze rzecz w ukryciu przed innymi i za nią nie płaci, a ja zapłaciłam i to z nadwyżka! A co kiedy w supermarketach ZDROWE dziec***iją soczki, jedzą batony a później mama chowa papierek do koszyka i płaci za ten papierek przy kasie? Czy ktoś ją nazywa złodziejka? A co z ludźmi, którzy podjadaja winogrona i robią to świadomie? Nie rzecze sobie takich oszczerstw jasne? Jakim prawem piszecie, że kocham bardziej swoje dziecko co? Jakim? Znasz mmnie? Znasz moja rodzinę? Znasz moje dzieci? Przeczytaj jeszcze raz temat i zastanów się o kim jest? O moim młodszym synu wiec niby dlaczego wysuwasz takie wnioski? Bo pisze oo chłopcu o którym założyłam temat częściej? Acha, spoko inteligencja nie grzeszysz !!! I ty masz czelność pisać mi, że chore dziecko to chora rodzina i małżeństwo? Kobieto to ty jesteś chora i środowisko w którym żyjesz jest chorechore! skoro tak łatwo mnie osadzasz i moja rodzinerodzinę to ja zrobię to samo tobie i odpowiem na twoje pytanie: co z popędem seksualnym mojego dziecka? Wierz mi, że z zespołem Downa nigdy nie zbliży się do poziomu twojego STAREGO, który g****il cie każdej nocy i co? Przez to jesteś taka przeczucia Mario Magdalena, że rzucasz kamień?

Gość gość
A skąd wiesz jaki popęd będzie miał twoj syn? Prorok?

Gość gość
Autorko dlaczego przedstawilas w zlym swietle ekspedientke skoro historia jest wymyślona? Moglas napisac ze twoja matka tak powiedziała. Teraz wyjdzie na to ze jakaś sprzedawczyni jest bee

Gość gość
autorko ,jestem autorką od in vitro - masz racje, ludzie sa po prostu glupi, nie wiem co tu więcej dodac, ale mam nadzieje ,ze odgadalas się tej bezczelnej ekspedientce ! ona tam jest od usługiwania a nie komentowania, a zdrowe dzieci tez odwijają cukierki i brudza itp. albo powinnas mieszkac w dużym miescie, ja mieszkam w stolicy i tutaj dziecko czy dorosły z zespolem downa nie jest jakas rzadkoscia, nikt by Cie nie wytykal, ale ucieczka to w sumie nie rozwiązanie, zycze Ci abys się głupotą ludzi nie przejmowała, pozdrawiam ;)

Gość SzczęśliwaMama
A dlaczego wmawiasz mi, że to nie prawda? Bo sytuacja jest tak absurdalna, że aż trudno ci uwierzyć? To w jakim ty świecie żyjesz co? Nie widzisz tych sytuacji czy nie chcesz ich widzieć? A może po prostu jesteś ekspedientka i traktujesz to jako atak na siebie? Zupełnie nie potrzebnie , nie bądź zbyt przewrazliwiona na swoim punkcie! I teraz kiedy wylaliście juz pomyje na mnie, na moich synów i na meza przeszliscie juz do mamy. Nie chce nawet myśleć co dzieje się w waszych głowach ale jesteście strasznie podli. Myślę, że kiedyś wrócicie jeszcze do tego tematu jak życie was troche poturbuje!

Gość gość
Nie jestes ekspedientka ale ja zawsze spptykam sie z usmiechem z ich strony

Gość gość
Jakim prawem oceniam twoją rodzinę? A takim że teoretycznie opisalas ją na forum publicznym i wystawilas do oceny na ochotnika. Twoj brak samokrytyki w tym poście do siebie i twojego cudownego dziecka aż wali po oczach. I tu wcale nie chodzi o chore dziecko tu chodzi o Twoje chore podejście. Wyobrazasz sobie jakby matka zdrowego dziecka wychwalala swojego potomka pod niebiosa tak jak ty? Śmieszna by była, prawda. Śmieszne jest również to że uważasz że miłość chorego dziecka i jego uśmiech jest najcudowniejszą rzeczą. A więc mylisz się, najcudowniejszą rzeczą jest uśmiech i miłość zdrowego dziecka. Tu próbujesz wmówić wszystkim że bycie matką dziecka z zd jest cudem. Uwierz mi że ludzie wolą doznawac innych cudów. Dlatego nie ma tutaj poklasku jakiego oczekiwalas.