Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzczęsliwaMama

Dziś usłyszałam, że powinnam była usunąć ciążę!!!

Polecane posty

Gość gośćaaa
gość dziś Tu piszemy o downach nie autyzmie. Downa mozna wykryc i usunąć a to roznica. Jesli mamusia robi badania i nie zgadza się na usuniecie to dlaczego państwo ma placic? Jej wybór jej problem. Nie mieszajcie innych chorób w tym temacie bo to inna beczka xx to zróbmy tak ze wszystkimi chorobami i wadami, wada serca? usunac po co państwo ma płacić za oprecję, wada słuchu? usunąc po co państwo ma płącić za operację, wada wzroku? usunać po co..... Z czasem medycyna pójdzie na przód i tak, juz za wczasu w płodzie będzie na przykład wykryta bezpłodność i.... usunąc po co ten ktos ma zyć a opaństwo ma płacić za jego leczenie, albo ryzyko zachorowania na raka i co robimy? Usuwamy ciążę po co pańśtwo ma płacić? Przyjdzie czas, że zaczniemy odrzucać słabsze jednostki, z przeróżnymi wadami aby potem nie trzeba było takich ludzi leczyć bo po co ma państwo płacić? Lepiej usunąc i poczekac na super ideał który nie będzie chorował:)

Gość gość
Kiedyś twoj zdrowy syn będzie musiał wybierac miedzy chorym bratem a własną żoną. Fajne życie fundujesz dzieciom

Gość gość
SzczęśliwaMamo Wierzę, że jesteś szczęśliwa mimo tak trudnego wyboru ale właśnie dlatego, że obrałaś właściwą i bardzo dobrą drogę :) Możesz i masz prawo być z siebie dumna. Mimo tych zewnętrznych przykrości ze strony ludzi, którzy są płytcy i zapatrzeni we własny czubek nosa. Ale życie pisze różne scenariusze. I ci co dzisiaj tak chętnie szczekają na Ciebie i Twoje dziecko jeszcze nie raz dostaną "szansę" od życia i się przekonają jak to jest kiedy jest się tym słabszym i wymagającym opieki. Np. na stare lata kiedy będą schorowani w szpitalu czy domu opieki. Wówczas zatęsknią za drugim człowiekiem. Za czyjąś uwagą czy pomocą czy zwykłym miłym słowem. Co się zasieje to się zbierze.

Gość gość
Gosc 19:01 ty to masz zryty beret. Psychiatra sie kłania

Gość gość
No właśnie ten drugi syn będzie się musiał zajmować tym chorym jak Ciebie nie będzie. Pewnie nawet przez to rodziny nie założy ! co to za życie dla niego , ja bym chyba wolała w domu dziecka mieszkać niż mieć takie rodzenstwo ...

Gość gość
Gosc 19:01 z wadą sluchu wzroku czy serva da się zyc zalozyc rodzine i isc do pracy. Co ty porownujesz? Ty jesteś niedorozwiniety ze porownujesz tych ludzi do downa?

Gość gość
gość z 19:01 właśnie dobrze pisze bo idąc twoim durnym tokiem myślenia, np. jeżeli ktoś spowodował wypadek i jest ranny, potrzebuje rehabilitacji itd. to państwo nie powinno mu pomagać, bo przecież sam spowodował wypadek a jak ktoś pali i zachoruje na raka płuc, to też państwo nie powinno mu pomagać, bo przecież ŚWIADOMIE zwiększał ryzyko raka paląc od lat...

Gość gość
Ludzie z tymi wadami ktote wymienil gość 19:01 mogą uczyc sie pracowac a co za tym idzie odprowadzają skladki wiec jeśli sie leczą to na własny koszt. Takie osoby biorą slub zakladaja rodzine i korzystają z zycia. Dlaczego chcesz ich usmiercac? Embrion bronisz a człowieka zabijesz? Zmień dilera

Gość gość
czytaj kretynko ze zrozumieniem jest dyskusja o dziecku a nie o embrionie

Gość gość
Sorry, ale ta ekspedientka to jakaś głupia ściera bez krzty taktu i kultury. Nie ma co się przejmować takimi osobnikami.

Gość gość
gośćaaa dziś to zróbmy tak ze wszystkimi chorobami i wadami, wada serca? usunac po co państwo ma płacić za oprecję, wada słuchu? usunąc po co państwo ma płącić za operację, wada wzroku? usunać po co..... x A co złego jest w zdrowiu? Albo odwróćmy! Co dobrego jest w chorobie?! A tak w ogóle to co złego jest w usunięciu ciąży i to nawet bez żadnego medycznego powodu?! Co złego jest w tym że człowiek decyduje o swoim życiu? Co złego że decyduje czy urodzi i podejmie odpowiedzialność oraz obowiązki albo nie ma ochoty tego robić i woli się wyskrobać? Nie bądź purytaninem. To nie jest ani dobre ani chwalebne. To jest głupie i wsteczne. Jest żywcem wyjętym zachowaniem ze średniowiecza i to w chwili gdy świat ze średniowiecza dawno już się ocknął. Ty wiesz w jakiej rzeczywistości żyjesz? Wiesz że internet seks błędy nawet te głupie i cała masa wad oraz zalet to coś co stanowi o tym że jesteśmy ludźmi? Zdajesz sobie sprawę że bez tego wszystkiego (nawet bez entera na klawiaturze) byłabyś tylko uboższa w doznania a twoja psychika wymagałaby leczenia? Z tym enetrem to oczywiście żart ale wierz lub nie błędną odpowiedzią na teście z psychologii jest NIGDY NIE KŁAMIĘ ;) więc nie umoralniaj świata bo nie masz do tego żadnego moralnego prawa.

Gość gość
Gosc 19:10 ale ten gosc co pali pracuje i odprowadza skladki zdrowotne cale zycie. Chyba nie myslisz ze rak od palenia zrobi sie w rok? To są lata A taka osoba szybko umiera. Z rakiem nie ma zartow. Skoro cale zycie pracowal i placil skladki wiec ma prawo korzystac z leczenia. W większości przypadków jest tak ze pacjent placi cale zycie skladki a jak przyjdzie chorowac to szpital nie ma kasy i pacjent musi umierac bo do lekarza w kolejce rok czeka. Oczywiście downowi wszystko sie nalezy za nic a ten co cale życie robil to wykonvzyc go. Mam wrażenie ze to pisal glupek albo malolaty bo mądry człowiek tak nie pomysli

Gość gość
Kretynko jest mowa o downach ktore nalezy usunąć a w tym momencie to zarodek tepaku

Gość gość
gość z 19:01 Dobrze rzeczesz :) Tak jest teraz - nie ważne dziecko - ani jego uczucia. Takie czasy by było ważne aby było super jednostką :D Już od przedszkola język angielski, francuski itd. W szkole zajęcia dodatkowe przez cały tydzień w sobotę i niedzielę basen i bieżnia itd. Dokładnie strzał w 10 - pusta propaganda szuka super jednostek. A co jeśli ktoś już na starcie ma gorzej? Usunąć. Zabić. Zniszczyć. Takie myślenie to chore myślenie !!!

Gość SzczęśliwaMama
Dlaczego o tym napisałam? By dać wiarę i nadzieję innym, którzy wątpią w słuszność wyboru...Dlaczego pytasz? Bo moje dziecko codziennie się uśmiecha. Uśmiecha się nie wtedy gdy dostanie playstation, iphona, nową consolę, kolejne 100 zł, uśmiecha się kiedy je lody, uśmiecha się kiedy idzie z nami do zoo, uśmiecha się kiedy go przytulam, kiedy widzi Wojtusia, kiedy tata bierze go na ręce i kiedy bierze go na kolana, uśmiecha się kiedy głaszcze naszego psiaka, uśmiecha się kiedy chodzimy na spacery i kiedy ,,pomaga;)" mi w kuchni w pieczeniu ciasteczek. Warto było go uroodzić chociażby po to by mógł przeżyć te piękne, ziemskie chwile...a ty się już tak nie martw, że zmarnowałam życie Wojtusiowi bo to dało mu obraz prawdziwego życia, on nie jest tak zmaterializowany jak jego koledzy, on nie ma problemu by podejść do niepełnosprawnej osoby czy się do niej uśmiechnąć, on nie wie co to kłótnia i wyzwiska z bratem bo nawet jeśli Kubuś ma ataki szału to nigdy w stosunku do Wojtka a w konsekwencji wiem, że nawetjeśli się zdarzy, że zostanie z Kubusiem sam na tym świecie to nie będzie miał problemu by mi pomóc...Chcociaż przykro mi o tym pisać takie dzieciaki żyją niezbyt długo to wiem, że jest to najtrudniejsze wyzwanie w naszym życiu ale uczy to ogromnej pokory i szczęścia z małych rzeczy!

Gość gość
a jeżeli nie płaci albo jest bezrobotny, to co? :) od dziecka płacenia składek wymagasz? pieprznij się w łeb

Gość gość
gość dziś - jesteś dla mnie SUPER GOŚĆ :) Podpisuje się pod Twoim wpisem również i ja :)

Gość gość
- Ma Pani rację bardzo żałuję, że tego nie zrobiłam ale przecież lepiej późno niż wcale. Jeszcze dziś utopię go w beczce! Hahaha :)

Gość gość
Ja się nie martwie bo to nie moj problem. Ciekawe jak będziesz pisala jak chlopcy beda nastolatkami. Nie wierze w szczesliwe zakonczenie bo w moim otoczeniu jest troje takich dzieci i wesoło nie jest. Teraz to są dzieci wiec zdrowy nie widzi problemu ale za pare lat to sie zmieni. Napewno do tego sie nie przyznasz bo to bedzie twoja porazka to bedzie wymierzony policzek w twoją strone. Nie pisze tego ot tak wiem bo widze te dzieci codziennie. Na troje wszystkie jednakowe ale kazde z innego domu

Gość gość
Tak juz to widze bezrobotny cale zycie jebnij sie w leb pustaku. Moze u ciebie w domu taka patologia wiec piszesz z własnego doświadczenia. Wspolczuje

Gość SzczęśliwaMama
Kochani powiem szczerze, że nie myślałam, że tym postem rozpętam taką burzę i że tylu użytkowników tak łatwo obrzuci mnie gównem! I bynajmniej nauczyłam się nie oczekiwać od obcych pochwał czy dobrych słów ale przykre jest to tym bardziej, że być może jest tu osoba, która jest w podobnym położeniu, w którym byłam ja i jeśli czytając jeden z tych zawistnych komentarzy zdecyduje się na aborcję to po 1. osoba, która to napisała będzie współwinna temu zabójstwu a po 2. osoba, która dokona tego zabójstwa nigdy nie przeżyje wielu wspaniałych chwil ani też nie upora się z traumą! Ale dosyć dziś poświęciłam czasu tym podłym ludziom, chcę teraz podziękować wszystkim tym, którzy nie utracili jeszcze człowieczeństwa, dziękuję za dobre słowo i dodanie otuchy rodzicom, którzy może jeszcze nie dostrzegają w swoich dzieciach piękna, którego rodzice dzieci zdrowych nigdy nie będą mieli szansy dostrzeć. Odwagi! Nie bójcie się zrobić kroku i pokazać środkowego palca wszystkim tym, którzy nie wiedzą co to życie. Wy na pewno się dowiecie raz będzie łatwiej raz ciężej ale nikt nie mówił, że życie jest łatwe. To czy będzie piękne zależy tylko od nas kochani;)

Gość gość
Człowiek nie ma prawa zabijać innych ludzi czy to w okresie pre czy postnatalnym!

Gość gość
SzczęśliwaMama - czytałam w książce Stefanii Korżawskiej - zielarki jak opisuje jak jednej rodzinie urodziło się dziecko z zespołem downa - rodzice załamani zostawili w szpitalu - babcia nie dała za wygraną i odebrała dziecko i wychowywała - ów zielarka podaje, że ta babcia dawała rozgrzewające jedzenie i rozgrzewające herbatki ziołowe tej dziewczynce a i smarowała nóżki jakimś ziołowym smarowidłem bo mała miała problem z chodzeniem - i w wieku 8 lat przyjechała z babcią do tej Stefanii Korżawskiej aby pokazać jak zioła potrafią pomóc :) - dziewczynka co prawda z lekkim trudem ale chodziła nawet na kilku kilometrowe spacery z babcią - i właśnie skończyła 3 klasę szkoły podstawowej - nie specjalnej ale normalnej szkoły :) - tak o nią babcia walczyła :) - jak chcesz możesz się skontaktować z tą zielarka przez jej stronę w necie - może ona Ci prześle jakieś wskazówki jak Kubusia żywieniowo prowadzić aby się tak ładnie rozwijał - albo w jej książkach znajdziesz ten opisany przypadek i ona tam te ziółka co małej podawała też opisała - życzę Ci i Twojej rodzince dużo radości i miłości :) - pozdrówka :)

Gość SzczęśliwaMama
Kochana ale porażką nie jest moja decyzja lecz twoje puste życie! Spójrz tylko: ty piszesz o morderstwie, o zabójstwie a nie o posmarowaniu chleba marmoladą. Skoro z taką łątwością przychodzi ci napisanie matce dziecka z zespołem Downa, że źle zrobiłą to czym ty się różnisz od Hitlera? Czym ty się różnisz kobieto od Stalina, Putina, od matki Madzi czy od pilota, który zabił tyle ludzi? No czym ty się od nich różnisz? Niczym! Bo dzieci z zespołem Downa na świecie jest więcej niż ludzi, których ci zbrodniarze wymordowali... Piszesz ogółem a więc jednakowo odnosisz się do wszystkich dzieci z tą chorobą! Czyli jesteś taka jak Hitler bo mordujesz słąbszych albo jesteś za ich mordowaniem, tak jak Putin, Stalin itd..W tzw białych rękawiczkach! Piszesz mi, że nie będzie łatwo! Ja też mam w swoim otoczeniu 30latków, 20latkó czy 11latków z Downem, bo prowadze grupy wsparcia dla nich i ich rodzin i co? Jakoś wszyscy żyją, nikt z nich nikogo nie zamordował, nie zgwałcił, nie zrobił krzywdy...Tylko jakaś pani, która ukrywa się pod GOŚCIEM, potrafi straszyć matkę mówiąc, że ŁATWO NIE BĘDZIE! Ale ja nie jestem słąba, jestem silna i tym się różnimy! i oby ciebie ta boska ręka nie dosięgłą bo wspomnisz jeszcze moje słowa!

Gość gość
SzczęśliwaMama dziś x Nie wiem do której laski to piszesz ale pitolisz jakbyś się jakiegoś syfu nawąchała.

Gość gość
wiadomo do kogo pisze :) ktoś tu mało kumaty, oj mało :D

Gość gość
Autorko tematu - jesteś wielka :)

Gość gość
Wykropkowane slowo to g/w/a/ł/t/u

Gość gość
te nakazy i zakazy to są ludzkie brednie żadna normalnie myśląca kobieta nie zabije swojego dziecka i kropka

Gość gość
gość dziś wiadomo do kogo pisze usmiech.gif ktoś tu mało kumaty, oj mało smiech.gif x Ja bym powiedział że KTOŚ NIE CZYTA KAŻDEJ WYPOWIEDZI ale być może twoja ocena sytuacji jest od mojej lepsza ;) Może kiedyś sprawię że inaczej ocenisz sytuację ale póki co wybaczam ci nietakt ;) Nie doznasz tym razem mojej pomsty za swoja lekkomyślność ;););) Jestem dziś w doskonałym nastroju bo to w końcu pierwszy z moich siedmiu dni wolnych więc więc może kiedyś ;) Strzeż się jednak białogłowo bo mój gniew potrafi być straszny ;)