Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SzczęsliwaMama

Dziś usłyszałam, że powinnam była usunąć ciążę!!!

Polecane posty

Gość gość
tyle ze zespołu downa sie nie leczy wiec pieniązki się na nic nie zdadzą, historyjka to prowo, ale jak sie ktoś wzruszył słodkim dzieciątkiem to mu opowiem inne historyjki, juz nie o małym Kubusiu ale nastoletnim Pawle z ZD który jak zaczał dojrzewać to zgwałcił młodszą siostrę bo trudno osobom upośledzonym kontrolować popędy, o Dominiku którego matka wychowywała sama, jak skończył 30 lat oddała go do ośrodka mu tak ją tłukł ze wytrzymać nie mogła, o Adasiu który sie masturbował publicznie....osoby z ZD to nie milutkie dzieci, fałszywy obraz kreują media i wydaje sie ze to taki Maciuś z Klanu, kochają? są przytulne? najtrudniejsze, najbardziej agresywne i pobudzone seksualanie są dorosłe downy w domach opieki ale mówić o tym nie mozna, bo tabu, przytula braciszka? poczekaj aż dziewczyne znajdzie, juz widzę jak sie garna do opieki nad chorym szwagrem który im moze dzieci będzie molestował, pewnie ze powinno sie usunać taką ciązę,

Gość gość
Jak w ogole ta glupia baba mogla ci cos takiego powiedziec? Przeciez to Ty wychowujesz swojego syna i zmagasz sie z tym trudem na codzien a nie ona. Ludzie sa jednak bezczelni. Ja szanuje Twój wybór i nie bede cie krytykowac i oceniac, jednak sama nie wiem co ja bym zrobila w tej sytuacji. Trudno mi powiedzieć. Zycze Ci duzo wytrwałości i oby los ci wynagrodził za Twoja decyzje.

Gość SzczęśliwaMama
Bardzo ci współczuje bo widzę w tobie potworne rozżalenie. Myślę, że przeszłaś w życiu piekło ale najbardziej boli cię to, że ze swojego doła uczyniłam sielnakę, że nasza ,, klątwa" stała się naszym największym sukcesem, że śmiejemy się z moim mężem częściej niż rodzice zdrowych dzieci, że nasze dzieci się kochają a zdrowe czasem tego nie potrafią. Tak musisz sobie wreszcie zdać sprawę, że popełniłaś potworny błąd bo te dzieci są niezwykłe! Teraz będziesz za to płacić! Kochane dzieci są wspaniałę a życie z nimi to czysta przyjemność, bo jedno słowo kocham Cię rekompensuje wszystko. A ty nie myśl, że pisząc takie komentarze robisz na mnie jakiekolwiek wrażenie, jesteś słaba i to widać a ja jestem psychologiem i już przez twoje komentarze potrafię ocenić, że masz poważne problemy ze swoją osobą, które nie robią na mnie wrażenia. No niestety...

Gość gość
Nie nikt się nie wyladowuje bo co innego urodzic swiadomie chore dziecko a co innego jak okaze sie po fakcie. Zawsze wspolczulam dzieciom niepełnosprawnym ale wkurzaja mnie mamuśki ktore rodzą dla kasy. To są egoistki!!!

Gość gość
Psycholg z downem brawo. Swiat schodzi na psy

Gość gość
Historyjka oczywiście zmyślona ale jedno powiem ci teraz całkiem szczerze. Gdyby moja żona którą notabene wywaliłem na śmietnik spodziewała się dziecka z zespołem dałna i nie chciałaby takiej ciąży usunąć to bez żadnych kłótni złożyłbym pozew o rozwód choćby była dla mnie całym światem. Nie chodzi o to jakie to dziecko będzie ale o to jakie będzie moje życie. Nie czuje się mesjaszem i nie mam ochoty świata swoją męką trwającą do samej śmierci zbawiać. Nie pozwoliłbym po prostu głupiej mamusi na to żeby przez kretyńskie skrupuły zmarnowała mi moje życie. Własne niech sobie spapra najlepiej jak potrafi ale od mojego wara. Ponieważ jednak nic podobnego mnie nie spotkało spuściłem swoja żonę w kiblu z wielu innych powodów ;) i dziś uważam że w całym swoim dotychczasowym życiu nie zrobiłem niczego lepszego i niczego mądrzejszego.

Gość SzczęsliwaMama
Dla kasy? A co boli cie to, że codziennie muszę wydawać na niego 3 razy tyle co na Wojtka? Powiem ci szczerze, że każda fizyczna robota jest lżejsza i nie wymaga tyle odpowiedzialności i poświęcenia nie mówiąc już o sile, cierpliwości, zaangazowaniu, logopedzie, okuliście, specjalnym przedszkolu, lekarzach itd...Wystarcza na połowę z tego ale każda chwila z nim jest czymś czego ty nigdy nie doświadczysz, rozumiesz? Nigdy!!! I po co podajesz przykłady kilku chorych na zespół, których historyjki sobie wymyśliłaś? Mam ja ci podawać przykłady zdrowych ludzi, którzy zabijają małą Madzię z Sosnowca, którzy gwałcą i biją, kradną, znęcają sie nad zwierzętami, chłopak, który dla telefonu zabił Klaudię, facet, który rozbija samolot z taką ilością ludzi, separatyści, dżihadyści, sadysci ? I chcesz powiedzieć, że to są proporcjonalne twoim zdaniem statystyki? 3: 3000000000000? Kobieto masz poważny problem

Gość gość
Ty wielce uczona psycholożko nawet nie wiesz ktory gość dodaje posta. Ciekawe ze nie potrafisz rozróżniać bo ja jestem po pedagogice i wybornie mi to idzie. Nie rzucaj ludziom których nie znasz i nie widziałaś na oczy od morderców bo z tego co tu zostało napisane żadna ciazy nie przerwała. Ta ekspedientka tez moze przerwala a moze nie wiec póki jej tego nie udowodnisz jest NIEWINNA a ty rzucasz słownikiem na prawo i lewo jak zacofana mamuśka z Kafe która rodzi dzieci tylko dla swojego chciejstwa i wypisuje bujdy na resorach o dzieciach z taka przypadłością. Dobrze sie zyje z cudzych podatków? Pasożycie? Kiedyś sie kobiety skrobaly na potegę i było lepiej w państwie teraz podatki co rusz do gory bo takie puste bębny sie rozmnażają bo sa pod ochrona państwa. Na fakt, płacicie podatki ale zabieracie od inncyh uczciwych obywateli kasę. Dobrze tu jedna osoba napisała-dzieci z taka przypadłością sa bardzo agresywne ale jako psycholog powinnaś wiedzieć. Co do Autyzmu to niestety choroba cywilizacyjna ale skoro matka sobie nie daje rady to cóż niech siedzi w domu z dzieckiem albo zabiera kogoś bliskiego.

Gość gość
Histryjka zmyslona i kazdy o tym wie. Byc moze autorka ma takie dziecko, zal do całego świata za to ze jej sie przytrafilo. Nigdy bym nie powiedziala zadnej kobiecie w oczy ze mogla usunąć bo nie wiadomo jak to się stało ze urodzila chore. Jesli lekarz jej nie wyslal na badania i urodzila to współczuję. Ale jak urodzila specjalnie dla kasy to moge tylko splunac. PS z ciebie taki psycholog jak z koziej doopy trąba Pozdrawiam

Gość gość
Myslę, że twoja żona miała wielkie szczęśie, że odeszła od takiego psa jak ty! I to ona cię zostawiła a ty leczysz smutki w alkoholu, przybierając na wadze, łysiejąc, bez grosza przy duszy wylewasz pomyje na innych by zagłuszyć wyrzytu sumienia...Ej boże boże

Gość gość
Jakiej kasy? Czy ty wiesz o czym piszesz? Świadczenie pielęgnacyjne+zasiłek pielęgnacyjny to 1350 zł. Fortuna! Chory dzieciak ma w Poradni Pedagogiczno-Psychologicznej 4-8 godz. zajęć miesięcznie. A takie dzieci potrzebują wielu godzin pracy z terapeutą aby były efekty. No ale za to trzeba płacić. Godzina z neurologopedą, terapeutą behawioralnym, SI lub innym kosztuje średnio 70-100zł. Do tego niektóre dzieci potrzebują leków. Tak więc same koszty rehabilitacji, terapii i leczenia to kwota dużo wyższa niż to co dostaje się z MOPSu. A trzeba jeszcze opłacić rachunki i jesć. Gadanie że kobiety rodzą chore dzieci by ciągnąć kasę od państwa to jakieś brednie.

Gość gość
No faktycznie specjalna szkola. Podjezdza bus pod dom zabiera dziecko z downem do przedszkola lub szkoły a po południu odwozi pod dom. Ty masz kilka godzin z glowy. I nie klam bo mam w poblizu takie dziecko i widze jak rano zabierają do szkoły a po południu odwoza do domu. Ty myslisz ze zdrowe dzieci nie chodzą do lekarza czy okulisty? I jakos nikt nam nie placi za to. Ty za to pobierasz kase choc nie wydajesz na dziecko bo z tego co piszesz twoje dziecko ma downa ale funkcjonuje jak normalne dzieci. No napisz ile bierzesz z mopsu. zapomnialas napisac o korzysciach z posiadania takiego dziecka

Gość SzczęśliwaMama
Mam nadzieję, że pracujesz z trupami pedagożko od 7 boleści bo jesteś dużym zagrożeniem dla ludzi myślących, wierzących, z odwagą by stawić czoła światu! Nie nie mam żalu ale ta paniusia owszem ma bo albo pensja nie pozwala jej normalnie żyć, albo wyrzuty sumienia, że sama by się na to nie zdobyła. I jak ty możesz się uważac za człowieka, który ma nieśc pomoc innym co? A jak przyjdzie do ciebie kiedyś matka z dzieckiem Downa to powiesz jej to co mi PEDAGOSIU? Wątpię...Będziesz udawać, że wszystko jest okay zakłamańcu! A do pana rozwodnika: gdybym to ja była pana żoną to zdecydowanie zdecydowałabym się na pańską eutanazję, ma pan wszystkie objawy do jej wykonania więc niech się pan cieszy panie ładny, że jeszcze pana to nie spotkało, ale spokojnie jeśli dalej tak pójdzie to z pewnościa jeszcze troszkę i zwolennika aborcji eutanazja dopadnie!

Gość gość
Juz to widze jak wydajesz kase i jeszcze ci brakuje. Jestes na utrzymaniu mopsu na własne życzenie. Zdrowe dzieci tez jeżdżą po poradniach i mops nie oddaje nam za to. Ty uzasadniasz ze choroba itd i kolejna kasa z mopsu w kieszeni. Gratuluje

Gość gość
bo nie ma sie co oszukiwać to kasa w błoto idzie, wywala sie na terapie srapie a taki down nigdy samodzielny nie będzie, jak rodzice umrą to rodzeństwo do ośrodka biegiem oddaje i się modli zeby długo nie żył, idzie kasa na logopede, integrację itp dla debili a dzieci chore na raka na leki nie mają, i tak nic z upośledzonych nie będzie, a jak taka szczesliwa jesteś i tak ci ten debilowaty uśmiech wszystko wynagradza to po co się żalisz? urodziłaś debila, żyj z debilem, jak dorośnie brat go z domu wywali, zawsze tak jest

Gość gość
Albo brat wezmie downa do siebie bo kase bedzie bral a i tak go będą po łbie lali.

Gość gość
dokładnie, dziecko zachoruje sam rodzic musi zarobić a takie downy wszystko dostaja darmo i całe życie trzeba je z mamuśkami utrzymywać, wybrałaś masz, ale nie rób z siebie świętej to nikomu twoje poświecenie nie jest potrzebne, spieprzyłaś życie twój wybów, poczekaj tylko jak chłop spieprzy bo bedzie miał dosć, trzeba było usunac a nie sprowadzac na świat ułoma

Gość SzczęsliwaMama
Zawoże i odwoże swoje dziecko sama bo sprawia mi to przyjemność, 3 razy w tygodniu bo on jednak woli być ze mną niż w przedszkolu ale chcę by tam jeździł te 3 razy w tyg bo widze jak się rozwija. to co napisała pani powyżej jest odpowiedzią na twoje pytanie i dołączam jeszcze fragment pani kai, mojej największej idolki - Często się łapię na myśli, że wystarczyłaby chwila mojej głupoty, jakieś poważniejsze załamanie i mojego syna by dziś nie było. Oburza mnie też, że zabija się takie dzieci, bo są właśnie takie. To tak jakby powiedzieć rodzicom dzieci z zespołem Downa: wasze dzieci są tak okropne, że trzeba pozwolić na ich zabijanie - wyjaśnia działaczka, która w Fundacji Pro działa bardzo aktywnie. Zachęca do udziału w marszach proliferów, udziela wielu wywiadów, jest współautorką wspomnianego projektu zaostrzenia przepisów antyaborcyjnych – i jako współautorka występowała w Sejmie.

Gość gość
Dobrze napisane. Po co wydawac na cos co i tak nie przyniesie efektu? Pieniadze w błoto. Lepiej za tą kase ratowac dzieci ktore maja szanse wyjsc z choroby i samodzielnie funkcjonowac. Down zawsze będzie downem i nigdy normalny nie będzie bo tego sie nie wyleczy

Gość gość
gość dziś Myslę, że twoja żona miała wielkie szczęśie, że odeszła od takiego psa jak ty! I to ona cię zostawiła a ty leczysz smutki w alkoholu, przybierając na wadze, łysiejąc, bez grosza przy duszy wylewasz pomyje na innych by zagłuszyć wyrzytu sumienia...Ej boże boże x Cytuj następnym razem żeby było jasne do którego psa mówisz ;) ale sądzę że to na mnie kij znalazłaś ;););) Myślisz że moja żona to lub tamto i że ja łysieję i biedę klepię ale tak tylko myślisz bo jaka jest prawda oczywiście nie wiesz ;) Tylko z tym alkoholem utrafiłaś bo właśnie drugie piwo piję a czeka jeszcze trzecie co jednak wcale nie znaczy że jakieś smutki w nim topię. Ale wiesz co..? Na wadze też faktycznie przybrałem! ;) Wcześniej gdy małżeńskiego szczęścia i całego związanego z tym syfu doświadczałem bez ograniczeń byłem wręcz chudy a dziś wyglądam rewelacyjnie ;) Na barowej kuchni nie tylko przytyłem ale nawet jem smacznie czego wcześniej od dnia ślubu aż do rozwodu w ogóle nie doświadczałem. Nie snuj domysłów na temat nieznanych sobie spraw bo nie masz zbyt wielkiej szansy na to by trafić.

Gość gość
bo te dzieci są okropne, i nie ma co udawać ze jest inaczej, chciałas urodziłas, twój wybór, ale chwalić sie nie ma czym, i nie ma co szczęscia udawać i wmawiac innym jakie to cudowne i że usmiech wszystko wynagradza, pewnie ze takie dziecko moze być szcześliwe, jest najedzone, ma ciepło-jak zwierzaczek, ale czy dla takiego szcześcia warto innym ludziom życie marnować, ja tak nie uważam,

Gość gość
A jakie korzysci dla społeczeństwa przynosi twoj syn? To same straty bo koszta koszta koszta a efekt zerowy. Ciekawe czy pojdzie do pracy? Nie! Bedzie do końca zycia na rencie. Więc pytam po co?

Gość gość
no wiesz, ten słynny uśmiech co to niby wszystko wynagradza.... poczekaj aż zacznie dojrzewac, dopiero sie zacznie, a te historyjki wcześnie nie są wymyslone, wejdxcie na fora ludzi pracujacych w DPS ach, ludzie z ZD sa najgorsi, agresywni i podli,

Gość gość
Któregoś pięknego dnia ów "Kubuś" podrośnie i dotrze do niego, że mu się chce. Ciekawe, co mamusia pocznie w takiej sytuacji.

Gość gość
Do obłudnych, zakłamanych i egoistycznych !!! Ludzie - coście powariowali ? ?? Jakby wam zdrowe dziecko się urodziło a po kilku latach zachorowało nieuleczalnie to byście też tak samo uważali, że lepiej usunąć dziecko z życia czyli go zabić? ?? ............................................ Gdzie są wasze wartości? Nie wiecie co wam się może jeszcze w życiu przytrafić.

Gość gość
Ja mam dziecko z autyzmem. Biorę kasę z mopsu. Za przedszkole płacę 400zł. Nie mam opcji dowozu - muszę dziecko sama "dostarczyć" i odebrać.Za terapię płacimy około 2tyś miesięcznie. Czas gdy mały jest w przedszkolu wykorzystuję na sprzątanie, gotowanie i sprawy urzędowe. Wtedy też robię zakupy - wolę nie zabierać dziecka do sklepu by nie narażac nas na głupie komentarze.Gdy syn wraca - karmię go i jedziemy na zajęcia terapeutyczne. Potem (w miarę możliwości) praca z nim w domu co jakiś czas przerywana atakami szału. bez przerwy muszę mieć go na oku. Nawet wysikać się spokojnie nie mogę. Ostatnim razem gdy nie zabrałam go ze sobą do toalety - on wykorzystał moment i stał na parapecie przy otwartym oknie(trzecie piętro). Na plac zabaw chodzimy z reguły pod wieczór - jest pusto i nikomu nie przeszkadzamy.Niekiedy jestem naprawdę wykończona psychicznie. Do tego czuję się wyrzucona poza nawias społeczeństwa. A teksty o wielkich pieniądzach od państwa rozśmieszają mnie do łez. Gdy pracowałam zarabiałam dwa razy tyle. Swoją drogą nie słyszałam by ktoś marzył o chorym dziecku by się na nim wzbogacić. Ja oddałabym wszystko by moje dziecko było zdrowe.

Gość gość
Gosc 18:22 ty wiesz o czym tu mowa? Urwales się z choinki? Glupek

Gość gość
18:22 Szanuj troche język. Nie rzucaj słów o zakłamanych, obłudnych ludziach których nie znasz. My piszemy jak jest a wasz wyprany umysł zadaje sie niedostrzegac prawdy ale czego oczekiwać od mopsiar

Gość gość
gdyby zachorowało to robiłabym wszystko zeby wyleczyc i nie raz daje pieniądze ludziom zeby pomóc w takiej sytuacji ale świadomie nie urodziłbym dziecka skazanego na upośledzone zycie, takiego którego wyleczyc sie nie da, a jego pseudoterapie zabieraja pieniądze i szanse innym, nie ma co udawać zę to dobry wybór, wpadł ktoś trudno, jesteśmy społeczeństwem, powinniśmy pomagać ale nie udawajmy ze to dobry wybór i szczęśliwe życie

Gość gość
I jak chcesz chorego dzieciaka to sobie sama go utrzymuj a nie z mojej kasy!