Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

elleni1

JESTEM PO ZABIEGU POWI臉KSZANIA PIERSI cz.3

Polecane posty

Go艣膰 Beti48
Amelia _ super ,偶e jeste艣 zadowolona :) napisz prosz臋 , czy s膮 艂adnie na g贸rze wype艂nione ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Amelia89
Beti48- tak, s膮 na w艂a艣ciwym miejscu. Mam ma艂膮 przerw臋 1,5cm wi臋c jest 艂adnie. Umiejscowione s膮 idealnie na razie bez zastrze偶e艅. Nie s膮 przesadnie za wysoko. S膮 tak normalnie jak powinno by膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beti48
no si臋 ciesz臋 razem z Tob膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰jola
Amelia.fajnie ze jeste艣 zadowolona to jest czytelne bardzo w Twoich opisach. Beti. Tw贸j czas si臋 zbli偶a. Widz臋 偶e te偶 chcesz wype艂ni膰 g贸r臋.To tak jak ja. Zobaczymy co doradzi doktor

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Karolina
Dziewczyny po operacji, a teraz ja mam do Was pytanie ;) Czy podczas prysznica normalnie moczy艂y艣cie szwy i sp艂ywa艂a po nich woda z myd艂em lub p艂ynem do mycia??? Bo ja jeszcze ich nie moczy艂am a mam dzisiaj zamiar.. Beti48: Tak, mam piersi wype艂nione te偶 u g贸ry -pami臋taj,, 偶e mam okr膮g艂y implant HP :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 Kasia
Dziewczyny, jestem zdecydowana na operacj臋. Jutro mam konsultacj臋, a 7.03 termin operacji. Jakie jutro zada膰 pytania? Czy przychodzi Wam do g艂owy co艣 o co teraz z perspektywy czasu by艣cie chcia艂y zapyta膰 przed operacj膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amelia89
go艣膰Karolina ja po opercji k膮pa艂am si臋 w wannie, la艂am nie za du偶o wody i ran w og贸le nie moczy艂am. Pierwszy prysznic, gdzie zdj臋艂am ca艂kowicie z siebie ten biustonosz wzi臋艂am w 12dniu po operacji. Zamoczy艂am si臋 ca艂a i wszystko sp艂ywa艂o po ranach r贸wnie偶 bo pyta艂am si臋 o to swojego chirurga. Pyta艂am czy mo偶e lepiej szarym myd艂em. Odpowiedzia艂, 偶e nie trzeba. Niech wszystko sobie sp艂ynie z wod膮. Osuszy艂am bardzo delikatnie r臋cznikiem, OCTENISEPT gazik i biustonosz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Karolina
Amelia: Dzi臋ki, no w艂a艣nie. Czyli lepiej w og贸le nie moczy膰 szw贸w..tak czyta艂am. Ale m贸j lekarz powiedzia艂, 偶e normalnie mog臋 si臋 ju偶 my膰. Dziwne. Wstrzyma艂am si臋 intuicyjnie. Tzn., 偶e jak bra艂a艣 k膮piel to tylko od pasa w d贸艂 i w tym staniku i g贸ry w og贸le nie myla艣: pachy, biust, itd.? Dobrze zrozumia艂am?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰gaga
do Karoliny ,mi lekarz zaleci艂 mycie dopiero po 5-7 dobie i polewalam sobie delikatnie prysznicem bez detergetow ,jest to straszne tyle dotrwac ale potem ulga ,lepiej nie lac wod膮 narazie za 艣wie偶e rany jedynie to, co drugi dzien zmienialam opartunki ,uprzednio przemy艂am wod膮 utlenion膮 lub oktaniseptem .Po 6 dniach wzi臋lam ca艂y prysznic teraz najlepiej gory nie moczyc tzn piersi ,reszt臋 teraz smia艂o mozesz myc ,pozdrawiam;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Karolina
go艣膰gaGA: DZI臉KI, tak zrobi艂am - intuicja karze mi si臋 wstrzyma膰 z myciem szw贸w jeszcze przez 2-3 dni.Myje zatem tylko d贸艂. A napisa艂a艣 o zmianie opatrunk贸w.. tzn. 偶e u偶ywasz jakich艣 plastr贸w? Bo ja dosta艂am zalecenie smarowa膰 blizn臋 ma艣ci膮 i na to gazik z Octaniseptem i wszystko, 偶adnych plastr贸w a Ty? Ps. A co ze stanikiem ? Mi lekarz poleci艂 normalny tyle 偶e bezszwowy no i 偶eby by艂w miar臋 ciasny, z Triumfa np. Mo偶e polecicie jakie艣 konkretne modele? To zapytam w przysz艂ym tyg. o nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amelia89
go艣膰Karolina- z pachami radzi艂am sobie w ten spos贸b, 偶e my艂am je mokr膮 ale nie kapi膮c膮 偶eby nie zamoczy膰 biustonosza g膮bk膮 z 偶elem do mycia. Biustonosza nie zdejmowa艂am w tych dniach. Wiem, 偶e mo偶na my膰, lub dopiero po 7 dniach ale z w艂asnego do艣wiadczenia po operacji wyci臋cia wyrostka oraz cz臋艣ci jelita wiem, 偶e nie warto my膰 wod膮 ran ze szwami i kr贸tko po zdj臋ciu szw贸w. Te miejsca warto psika膰 jedynie octeniseptem. Blizne po operacji wyrostka mam prawie niewidoczn膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Karolina
Amelia, dzi臋ki za linka - sprawi臋 sobie podobny tylko nie na fiszbinach i b臋d臋 musia艂a najpierw przymierzy膰 bo poj臋cia nie mam jaki mam rozmiar. Co do Twojej obserwacji ze szwami to jak na nie patrze to ciesz臋 si臋 偶e nie zamoczy艂am bo 艂adnie powoli si臋 goj膮 i w tym tempie za 5 dni czyli po zdj臋ciu szw贸w powinno by膰 ok. Dziwne,, 偶e lekarz sam sugerowa艂 normalne mycie tych miejsc..hmm No ale nic mo偶e inni nie mieli problemu z tym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MeGi1985
Karolina ja mog艂am wzi膮艣膰 szybki prysznic nie gor膮ca woda po 10 dniach. Od razu umylam je 偶elem pod prysznic. Wiadomo nie moczylam zbyt du偶o tak jak lekarz m贸wi艂. Ja mam szwy rozpuszczalne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰gaga
Do Karoliny ,ja po zabiegu nie ma艂am jakiegos specjalnego biustonosza by艂am poobklejana plastrami ktore podtrzymywa艂y mi cycki na to dosta艂am biustonosz sportowy z triumfa ,ktory mam nosic przez 6 tygodni ,dzwiga艂am go lekko i pryska艂am szwy na to gaziki ja艂owe i plastrem podklei艂am a po zdjeciu szwow tylko pryskam i szybciej sie goj膮 na powietrzu .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Karolina
Dzi臋ki dziewczyny to jeszcze takie lekko intymne pytanie.. ;) Co z wypr贸偶nianiem? U mnie jutro inie 5 doba bez , wiadomo czego i przyznam, 偶e zacz臋艂am si臋 niepokoi膰.. Brzuch mam jak w 4m-cu ci膮偶y, mimo, 偶e przez ostatnie 4 dni dopiero dzi艣 jad艂am mo偶na powiedzie膰 normalnie. Jak sobie z tym poradzi艂y艣cie? To nawet nie to, 偶e mam zatwardzenie, mnie si臋 w og贸le jakby nie chce..co jest?>

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beti48
Karolcia to ,偶e Ci si臋 nie chce to normalne , bo niby czym jak ma艂o co zjad艂a艣 przez 3 dni :) __ ale teraz jak ju偶 jesz , to kup sobie herbatki XENNA EXSTRA + CZOPKI GLICERYNOWE __ za艂atwisz si臋 bez problemu a przede wszystkim bez parcia co jest teraz wa偶ne __ wiem , co m贸wi臋 mia艂am 4 operacje i te specyfiki pozwoli艂y mi bezproblemowo korzysta膰 z toalety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M贸jcijon
Polecam jesc duzo, bardzo duzo pomara艅czy, albo czopki glicerynowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MeGi1985
Karolina ja te偶 mia艂am problem z zatwardzeniem po operacji i wielki brzuch. Po 5 dniach bez kupy kupi艂am xenne extra. Bra艂am dwa dni i pomog艂o cho膰 brzuch bola艂 ze skurczy jelit :-/ tak w drugim tygodniu po operacji wszystko si臋 unormowalo. Pono膰 to normalne cho膰 nie wiem czemu... Mo偶e wp艂yw narkozy i lek贸w...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozmarzona30
Amelia hej.... my si臋 chyba jeszcze nie znamy, ale fajnie 偶e jeste艣 i dzielisz si臋 tu z nami wra偶eniami ( to tak w ramach przywitania :) ). A teraz jak si臋 miewasz? Nie boli ju偶? jak tam gojenie przebiega?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amelia89
Ja te偶 mia艂am dziwne problemy z jelitami. Bulgota艂o mi w brzuchu jakby 偶y艂o tam stado 偶ab a za艂atwi膰 si臋 nie mog艂am. Podobnie jak Tobie go艣膰Karolina w og贸le nawet si臋 nie chcia艂o. Do tej pory nie wr贸ci艂o wszystko do normy ale jest ju偶 lepiej. Nie wiem sk膮d taki dyskomfort. W koncu to opercja piersi, a nie w obr臋bie jelit gdzie mog艂yby pojawi膰 si臋 zrosty. No ale widocznie tak jest skoro prawie wszystkie na to narzekamy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amelia89
Ja te偶 mia艂am dziwne problemy z jelitami. Bulgota艂o mi w brzuchu jakby 偶y艂o tam stado 偶ab a za艂atwi膰 si臋 nie mog艂am. Podobnie jak Tobie go艣膰Karolina w og贸le nawet si臋 nie chcia艂o. Do tej pory nie wr贸ci艂o wszystko do normy ale jest ju偶 lepiej. Nie wiem sk膮d taki dyskomfort. W koncu to opercja piersi, a nie w obr臋bie jelit gdzie mog艂yby pojawi膰 si臋 zrosty. No ale widocznie tak jest skoro prawie wszystkie na to narzekamy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣Pp
My艣l臋 偶e ka偶da powinna s艂ucha膰 zalece艅 swojego lekarza. Ja pierwszy prysznic bra艂am druga dob臋 po operacji. 6 Godzin po 艣ci膮gni臋ciu dren贸w. Kr贸tki nie za gor膮cy. Dzisiaj jestem 18 dzie艅 po zabiegu wszystko robi臋 normalnie. Oczywi艣cie nie d藕wigam jeszcze i nie podnosze r膮k do g贸ry przesadnie ;) strupki mi ju偶 powoli odpadaj膮 i ju偶 widz臋 偶e blizna b臋dzie praktycznie niewidoczna. Zaczn臋 j膮 smarowa膰 jak ju偶 wszystko poodpada. Stanik dosta艂am z kliniki razem z pasem maj膮cym zapobiec przemieszczeniu si臋 implantu do g贸ry. mam go nosi膰 przez 4 tygodnie. Wczoraj kupi艂am nowy stanik triumph triaction bo tamten niestety si臋 rozciagnal. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amelia89
rozmarzona30- Witaj. Czuje si臋 ju偶 bardzo dobrze. To ju偶 15dni po operacji i czasem co艣 tam jeszcze odczuwam, zw艂aszcza w mostku. Ale m贸j chirurg powiedzia艂, 偶e to zupe艂nie normalne. Rany goj膮 si臋 艂adnie. Czekam a偶 wszystkie strupki zejd膮 i b臋d臋 stosowa艂a plastry silikonowe aby blizny byly jak najmniej widoczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Karolina
Dzi臋ki Dziewczyny, kupuje dzi艣 t膮 xenne extra bo ten kamie艅 w 偶o艂膮dku jest nie do zniedienia. Do tego nadal fatalnie spa艂am..praktycznie na siedz膮co,, mia艂am wra偶enie 偶e ko艅c贸wki stanika wpijaj膮 mi si臋 w szwy mimo 偶e je zabezpieczny艂am, jest taki ciasny..5 doba PO, a ja zaczynam marudzi膰 :P Czuj臋 kr臋gos艂up od niewyspania i og贸lnie nastr贸j jakby gorszy..to moja pierwsza doba w艂膮cznie z noc膮 bez 偶adnych tabletek. Przynam, 偶e marz臋 o pe艂nym prysznicu.. i przede wszystkim spaniu jak cz艂owiek na plecach,nie w kucki, ani na sied膮co ;/ Mi艂ego dnia wszystkim :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰jola
Karolina. Pono膰 tak jest z tymi nastrojami. Dziewczyny po wi臋kszo艣ci tak maj膮. Ale g艂owa do g贸ry. Pomy艣l o zakupach i pi臋knych staniczkach. Musisz ucieka膰 od my艣lenia 偶e boli. Optymizm pozwoli Ci na szybszy powr贸t do formy.. 艢le Ci dobr膮 energi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰jola
Karolina. Pono膰 tak jest z tymi nastrojami. Dziewczyny po wi臋kszo艣ci tak maj膮. Ale g艂owa do g贸ry. Pomy艣l o zakupach i pi臋knych staniczkach. Musisz ucieka膰 od my艣lenia 偶e boli. Optymizm pozwoli Ci na szybszy powr贸t do formy.. 艢le Ci dobr膮 energi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M贸jcijon
W艂asnie dziewczyny!! Wiecej pozytywnego my艣lenia :) wy juz jeste艣cie po najci臋偶szej drodze, teraz z gorki ... A co ja na przyk艂ad mam powiedzie膰? Skreca mnie od 艣rodka kazdego dnia. Martwi臋 sie teraz tym ze na wakacje nie zdaze wr贸ci膰 do formy bo przeciez po op. nie mozna 膰wiczy膰 przez min dwa miesiace. A napraw臋 do idea艂u mi daleko. No i kolejna zmora to czy one opadn膮 do wakacji, i czy termin bede mia艂a wcze艣niejszy, czy dopiero maj- a wtedy lipa totalnie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Beti48
Karolinka , te przeciwb贸lowe odstawi艂a艣 , bo chcia艂a艣 , czy lekarz zaleci艂 tylko 5 dni brania ? powiedz prosz臋 , czy po operacji dosta艂a艣 jaki艣 antybiotyk ? trzymaj si臋 , to ju偶 5 doba , wszystkie pisz膮 , 偶e po tygodniu ju偶 z g贸rki , wi臋c masz tylko dwa dni :) i tak to wszystko dzielnie znosisz - te偶 tak chc臋 :) bo偶eeee , ja za tydzie艅 ju偶 o tej porze b臋d臋 po :)

Udost臋pnij ten post

Pami臋tam te偶 sw贸j pierwszy prysznic po... oj... czu艂am si臋 jak nowo narodzona :) Amelia, to super 偶e si臋 dobrze czujesz.... A efekt jak? zadowolona jestes?

Udost臋pnij ten post