Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobilibyscie w tej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie cos wam opowiem. Nie mnie to dotyczy -na szczescie-zastanawiam sie ile mam w sobie empatii?? Mam taka znajomą, kiedyś przyjaźniłysmy się, teraz kontakt osłabł. Dziewczyna jest cholernie wrażliwa, fajna, inteligentna, ma duzy potencjał ale jest tak zagubiona i niedowartosciowana ze to przechodzi pojecie.Czasami mam jej dosc przez to,ale staram sie zrozumiec. Byla gnebiona od dziecka, nie miala oparcia w nikim ,ojciec alkoholik matka p******a histeryczka, egoistka do kwadratu. Wszyscy sie na niej wyzywali lacznie z siostra ktora buntowala matke. Potem doszlo przesladowanie w szkole i wszedzie,byla tak zaszczuta ,miala depresje i chodzila do psychiatry. Dopadly ja problemy zdrowotne, szkolne , w zadnej sferze jej sie nie ukladalo i do tej pory nie uklada. Ma takiego pecha ze ciezko ludziom,mi w to uwierzyc. Doslownie wszystko jej sie wali, nawet w najdrobniejszych sprawach,zupelnie jakby ktos ja przeklal.Mimo to podnosila sie za kazdym razem. Miala jedynego przyjaciela ktory zginal, jest samotna, ciezko pracuje, jest wykorzystywana na wszelkie sposoby ,a zarabia minimalna krajowa z czego polowe pensji oddaje na wynajem, z polowy ledwo daje rade, nie ma sily, nawet jej na jedzenie nie starcza. O rozrywkach czy kosmetykach moze pomarzyc. Stara sie zaprzyjazniac z ludzmi ale nawet jak twierdzi to jej nie wychodzi. Przy blizszym kontakcie wycofuje sie,nie daje rady z wlasnymi emocjami. Boi sie zranienia a jednoczesnie pragnie bliskich relacji. Nie ma nikogo nawet rodziny, w dodatku jest strasznie inteligentna i przez to jest jej ciezej. Tak z tego co opowiada i co wiem opisuje. Szczerze to wyobrazacie sobie takie zycie? Co zrobilybyscie na jej miejscu ? dodam ze ma dopiero 20 lat... a czuje sie na 60

Gość gość
no niestety tak bywa...też znam kilka osób,które strasznie sie nacierpiały,że ja na ich miejscu pewnie bym sie dawno zabiła chyba,że dowiedziałabym sie o tym o czym sie i tak dowiedziałam ;) jakby ta dziewczyna zainteresowala sie na powaznie prawem przyciagania to moze udaloby sie jej coś zmienić,przynajmniej w kwestii pieniędzy i "pecha"