Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile mieliście lat gdy skończył się u was okres buntu i porzuciliście metal

Polecane posty

Gość gość
Immortal soul takes control - immortal soul!

Jak miałem 19 lat, ubierałem się jak metal, a teraz wyrosłem... z takiego ubierania się, metalu nadal słucham i pewnie jako dziadek nadal będę go lubił. Ale to nie jest jedyny gatunek muzyczny, jakiego słucham. Edit: No i tak jak gość dziś preferuję gothic i metal symfoniczny. Bez względu na to, co ktoś o tym sądzi :P

Gość gość
co ma bunt do słuchania metalu? mam 30 lat. Pracuję na kierowniczym stanowisku. Mam rodzinę. Ale po godzinach pracy zarówno ja i jak i mąż słuchamy metalu i ba! ubieramy się na czarno. Dobrze tu Kaśka napisała że osoby które twierdzą, że wyrosły z metalu - nigdy nie byli fanami. Swoją drogą ciekawa jestem ilu z krytyków cięższej muzyki choć raz raczyło zapoznać się szerzej z tą muzyką. Z treścią piosenek itp?

Gość gość
A dlaczego nigdy nie byli fanami? Byli, ale z wiekiem gust im sie zmienil, proste

Gość gość
up

Gość gość
haha zaorane, żaden hejter sie juz nie wypowie :P

Gość gość
mam 26 lat i nadal słucham metalu :) okresu buntu chyba nigdy nie przechodziłam, a czarne ubrana zawsze lubiłam i dalej lubię, czarny jest elegancki, ale po 18 w mojej szafie zaczęły się też pojawiać inne kolory :p

Gość gość
no u mnie buntu nie było, byłam modelowym studentem, nie imprezowałam jako nastolatka, nie piłam, nie paliłam nawet. Metalu słucham nadal i nadal ubieram się rockowo i w głównie czarne ciuchy.

Gość gość
Nie paliłaś "nawet"? Dla mnie palenie jest gorszym nałogiem od okazjonalnego picia, poza tym mniej osób pali niż pije alkohol.

Gość gość
hmm...dobra uwaga. Może dlatego, że nastoletni bunt bardziej kojarzy mi się z paleniem za szkołą niż butelką piwa. No cóż, nie znam się, bo się tym nie zajmowałam.

Gość gość
właściwie to jak niby wygląda waszym zdaniem ten nastoletni bunt? W większości przypadków to nie tyle jest bunt co szok rodziców, że ich dziecko dojrzewa i ma własne zdanie.

Gość gość
bunt jest wtedy gdy dziecko chce sie uniezależnić od rodziców

Gość gość
to nie jest bunt tylko naturalny etap dorastania

Gość gość
bunt jest wtedy, gdy dziecko pali papierosy za szkołą :classic_cool:

Gość gość
w sumie moi rodzice uważali za przejaw buntu ubrania i makijaż :)

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość prawictwo pospolite 137
a ja musze przyznać ze kiedyś sluchałem metalu , a pozniej przestałem Sluchałem tak do 22 roku życia potem zaczęłem słuchać czegoś innego

Gość gość
Moze audiobookow posluchaj? Dobrze ci zrobi...

po prostu zrozumiełem ze Metal nie ma nic innego mi do zaoferowania , Jest zbyt jednostajny Lubie metallice , bo są mistrzami natomiast zespoly death metalowe czy black metalowe są dla mnie obecnie nie do zaakceptowanie , to zwykle darcie japy

Gość gość
Dla kogos kto nie potrafi wyslawiac sie w ojczystym jezyku nie ma dobrej muzyki. A o metalu wiesz niewiele skoro jest dla ciebie "jednostajny"

Gość gość
Mając 13-15 lat słuchałam rocka, 15-17 rock rzadziej, częściej metal symfoniczny itp. 16- dalej punk, mieszanki punk reggae, ska, rock. Dziś mam 23 lata. To nie fazy buntu, to formowanie się gustu muzycznego. Bacha, czy ogólni jakieś utwory grane na wiolonczeli też lubię czasem posłuchać. Teraz z kolei leci Kaczmarski "Obława"

To jest według mnie najlepszy kawałek metallowy jaki kietdykolwiek powstał https://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ black metal czy death metal stoi kilka poziomów niżej od tego . Ostatnio polubiłem rocka , zwłaszcza starego z lat 80-tch, Poza tym odkrywam muzyke z lat 80=tych . To jest najlepsza epoka jesli chodzi o ilosc hitów to lata 80-te są nie do pobicia

i doceniam polską muzykę , dawniej myslałem , ze jest gorsza od zachodniej , ale zmienłem zdanie .. Polska muzyka w niczym nie ustępuje zachodniej https://www.youtube.com/watch?v=Zl29MlZJMhE

Gość gość
No sorry, ale palenie fajek, picie taniego wina i słuchanie metalu zawsze idzie w parze i mija z wiekiem u większości ludzi:D

Gość gość
No sorry, ale nie.

To też mi sie podoba , lubie ten kawałek , ale to nie metal slucham prawie wszystkiego poza black metalem , death metlaem , techno , disco polo