gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 A wiec jeszcze raz- nie interesuje mnie, kto gdzie co je czy tez nie je w wigilie z podzialem na regiony Niemiec- to moja decyzja, co ja, moja rodzina je w Wigilie! I po raz drugi, nie ma na to szablonu. My miesa nie jemy, a poza tym, nie boli nas, co inni w Wigilie jedza- zyj sam i daj innym zyc, nawet jesli zyja Kartoffelsalat mit Weisswurst czy inne króliki. Ich zycie, ich Wigilia, ich wybór :) Podobnie moga sobie spiewac w Wigilie, co im sie podoba- badz tez i nie spiewac. Urzadzac Gwiazdke badz tez nie. Moga byc chrzescijanami badz tez nie, i wcale nie swietowac BN, co ci to za problem z tego? Sorry, ze nie gnoje zycia w Niemczech, ale po prostu nie mam do tego powodu. mam nadzieje, ze to zrozumiesz, ze istnieja nie tylko emigracyjni frustraci, Polacy przyjechani z lapanki, czy przymusowo wwiezieni przez rodziców. Kazdy kowalem swojego szczescia- gdziekolwiek by nie zyl. A i to miejsce do zycia latwo mozna zmienic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 A ja ci wcale nie mam w planie opowiadac dokladnie, gdzie ja tutaj zyje, cenie sobie te anonimowosc nicka ;) Oczywiscie mozna wierzyc albo i nie, gdy ktos cos pisze na forum. Jesli jestes zdania, ze ja pisze nieprawde, ile tutaj juz zyje- to juz twoje zdanie. Ja nie mam powodów, aby w tym akurat punkcie klamac. Cos mi sie zdaje, ze twoje niezadowolenie z zycia tutaj przechodzi w alergie na ludzi z tutejszego zycia zadowolonych. Oczywiscie, tuztaj cierozumiem, nie jest latwo spakowac teraz rodzine i wyjechac do polski, ale z reka na sercu- od kiedy nienawidzisz tutaj zyc? od zawsze, od dawna? To po co zakladalas tutaj rodzine, powolalas te dzieci na swiat? Jako osoba wolna mialas wszystkie szanse powrócic to kraju idealizowanego przez ciebie, i tam zalozyc rodzine. To moje zdanie na temat. A co do twoich gorzkich zalów, jaki rodzic z jaka letnia córka po jakie Pille do lekarza chodzi, to zycie tutaj nauczylo mnie, ze moher nadaje sie swietnie na sweterki i berety, ale nie na wykladnie zycia, jak kto ma zyc. Wszystko jedno, kto z kim spi, oby tylko dzieci byly zdrowe ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 27, 2015 o i wlasnie to jest to. To co piszesz to wlasnie potwierdza, to co mysle. To takie typowo niemieckie. Byle jakie. Tak jak oni sa byle jacy :) i prowadza byle jakie zycie :) a dodam , ze sa chytrzy i skapi :) dla nich to tylko pojsc do roboty, w robocie pognoic ludzi a po robocie na couch i chipy z piwskiem. Na weekend grill i raz w roku Mallorca :) o :) no ale w sumie masz racje. Moze sie niedlugo stad wyemigruje :-O tobie odpowiada bo masz niemieckie myslenie i juz- Tyle, ze Gosc wlasnie z mjej duszy przemawia tutaj :) jak tak nie umiem sie wyslowic. Ale ma kobieta racje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 Acha, dla spokoju twojej duszy, pisze tez na niemieckich forach, ale staram sie tez na polskich, coby mi jezyk polski nie zardzewial ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 27, 2015 no jak uwazasz, ze 11-12 letnie dzieci powinne juz uprawiac seks i brac Pille ...to nie mam wiecej zadnych pytan :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 Trudno zarzucic ludziom, co ze swoim czasem robia, czy gdzie na urlop jada- a zarzucilas juz jakiemus Polakowi, ze wykupuje najtansza wycieczke do Egiptu, w czasach, gdy nikt o zdrowych zmyslach tam nie jedzie, po to tylko, by na fb zablysnac zdjeciem z palma? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 J anic nie uwazam, ani nie dyktuje, kto kiedy z kim ma uprawiac seks, daj sobie spokój z przypisywaniem mi takich glupot. Ja po prostu nie zagladam ludziom pod koldre, ani nie mam w planie misjonowac innych rodziców. Tolerancja to dla mnie podstawa w zyciu spolecznym, w kontaktach z innymi, czyli poczciwe polskie: zyj sama i daj zyc innym. Co nie znaczy, ze pewne formy zycia popieram czy daze do nich, sama czy w imieniu moich dzieci- zeby sie nie nazywalo ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 A tak na marginesie, zaden ginekolog nie zapisze 11- 12 latce pigulki antykoncepcyjnej, nie wymyslaj tylko po to, aby wymyslac niestworzone rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 27, 2015 pisalam , ze jak 13 lat maja to po pille ida. a seks zaczynaja od 11-12 Jestes mila kobieta ale mnie nie rozumiesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 Bo przyznaje, trudno mi zrozumiec, o co ci wlasciwie chodzi. Za bardzo na mój gust "wymyslasz". Nie bój sie, sa i w Polsce dzieci/ nastolatki, ciekawe zycia ;) http://f.kafeteria.pl/temat/f21/polczyna-z-murzynem-patrzcie-p_6224579 A to na temat rasizmu- poczytaj "mile" polskie komentarze i pomysl, czy kogokolwiek w Niemczech zainteresowalby kolor skóry mezczyzny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 27, 2015 niczego nie wymyslam. Pisze to tak jak ja to widze. A ile mialas lat jak wyjechalas do DE? Chyba mala bylas ????Bo jestes zupelnie jak taka Niemra :-O :-O :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 .. badz tez kobiety, matki dzieciom, "paszczurem". A wczoraj tak pieknie jakis biskup o polskich matkach przemawial. Szkoda, ze to tylko z glosnika, przez ucho w przyrode. Zadziwia mnie ta polska religijnosc, poboznosc i wszystkie achy- w teorii. Ale dyskutuje o nich, bez mieszania mojego dyskutanta z blotem czy przypisywania mu jakichs wymyslonych rzeczy. Mozna powiedziec, ze przy dojrzewaniu do doroslego zycia w Niemczech tej tolerancji sie nauczylam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 Nie jest moim zamiarem pisanie o bardzo prywatnych sprawach, ale wyjezdzajac z Polski, "mala" juz nie bylam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 27, 2015 ile mialas lat jak przyjechalas do DE? o jakiej tolerancji w Niemczech ty mowisz ? u nich to na pokaz tolerancyjnosc jest a tak w glebi duszy zupelnie co innego mysla. niestety dzwina jestes no ale taka typowa Szkopka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 Zastanów sie, czy poslugujac sie jezykiem polskim w takiej formie, jaka tutaj czytasz, nie jest bardzo prawdopodobne, ze chodzilam w Polsce do szkoly, gdzie notabene bylam najlepsza w klasie przez wiele lat w dyktandach? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 Pisze o tolerancji, która widuje na co dzien, której sama doswiadczam i innym okazuje. A ty jak zwykle, bez obrazy, wpisu niewazny, czy jak to u ciebie dziala? Nie wyobrazam sobie zyc wsród takich ludzi jak ty, sorry bardzo :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 I oczywiscie o tej "glebi duszy". A jak ty wszystkim Niemcom do tej duszy dalas rade zajrzec? Ale to nie tylko zdanie Polaków w Niemczech, czatam na forach, jak to niby denerwuje angielska uprzejmosc, a nawet usmiech sprzedawczyni, bo wszystko niby sztuczne. No ale jak sie lubie siermiezne "Czego?" i "nie dotykac", no to sie lubi, co sie ma. Dla mnie niezrozumiale, ale jak zwykle akceptuje, nie mój cyrk, nie moje malpy, ale zyc z czyms takim, ciezko by mi bylo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 27, 2015 no moze chodzilas w Polsce do pierwszych klas podstawowki. nie wazne. Nic mi do tego. Ale zniemczylas sie . To fakt. Ja tez sie ciesze, ze nie musze zyc miedzy takimi ludzmi jak ty. uwierz mi. takich szkopow :) Przeczytaj Goscia, ona ma na 100% racje :) ale ty nie rozumiesz tego no bo jak. jeszcze dumna jestes z tej swojej przyglupiej niemcosci :) ja znam mase ludzi, ktorzy tak samo mysla jak ja i tez wyjechali za mlodu :) i sa juz tu 25-30 lat. Wszytko ludzie po studiach w Niemczech. tylko dla ciebie Niemcy to Uebermenschen no nie :) no ale u ciebie doszli do celu. Zniemczyli cie na calego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 I znowu dopisujesz mi jakies twoje wlasne teorie- trudno mi dyskutowac z toba. Kobieto, jakie Übermenschen?! Tym sa Polacy, do tego narodem wybranym :D Jeden jest zniemczoiny (niby), drugi ma polskie klapki na oczach, a kazdy Pakistanczyk ci powie, ze najladniejsze dziewczyny, to tylko u niego we wiosce. I po raz kolejny, zacie i miejsce na to zycie kazdy wybiera sobie sam na tej ziemi- na szczescie! Ale tolerancja, ta jest zawsze dobra. Szkoda, ze nie ucza jej w szkole, bo niektórzy z przyswojeniem jako dorosli, wielkie problemy maja. I ta grzecznosc, slowa Wieszcza mówiac po polsku, to psu o d**e rozbic, a Polakom Wieszcz niby taki wazny :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 27, 2015 Na razie dobranoc tutaj, przejde sie jeszcze na www.wiocha.pl , przejrze emocje powyborowe w obrazkach ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 28, 2015 http://demotywatory.pl/4480782/Wypowiedz-pewnego-czlowieka-ktory-wyjechal-bo-mial-serdecznie-dosyc-rzucania-klod-pod-nogi-ograniczen-i-stykania-sie-marzen-z-betonem-absurdu Na demotywatory tez weszlam jeszcze, a takie cos mi sie przytrafilo. No cóz, nastepny do obrzucenia wyzwiskami ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość myślący USA Napisano Maj 28, 2015 25 lat w Niemczech dziś A co mieso to wszystko? a co z polskimi potrawami ? koledami ? pasterka ? gwiazdka ? idz mi... >>>>>> choć nie mieszkam w DE tylko w USA to wtrące się lekko w temat, szczególnie na temat tz. "świąt". Nie wiem jak to jest w DE, ale w USA każdy robi co chce, lub nic nie robi jsk nie chce. Oczywiście że jest standartowa chrześciansko/żydowska nagonka na zakupy, bo takie czy inne "święto" i biznes musi się kręcić, ale to tylko dla potocznego bezmózgowego plebsu. Media i reklamy itp sposoby prania mózgu wywołują u plebsu odpowiednie "emocje", czy też powodują utrzymywanie 1000 letnich tradycji religijnych, bez względu na otoczenie. Osobiście olewam to wszystko i nie daje prać sobie mózgu, szczególnie religiami. Pasterki, kolędy, gwiazdki, prezenty i cała reszta szopki religijnej jest dla średniowiecznej ciemnoty sprzed 300+ lat temu i babuń z wiosek z wykształceniem na poziomie 3 lub 4 klasy podstawówki. Myślący ludzie olewają ten cały syf medialny i robią to co chcą bez względu na to jaką szopke obecnie żydowscy biznesmieni pchają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapiszon 0 Napisano Maj 28, 2015 Gosciu myslacy z USA, zapewniam ie, ze w Niemczech tez jest niesamowita wolnosc, co do sposobu urzadzenia sobie Bozego Narodzenia i innych swiat, oprawy kameralnej, strony kulinarnej, czesci artystycznej i sponsoringu tego wszystkiego ;) alternatywnie mozna tez nie swietowac, badz swietowac cos innego, bo jest sie np innego wyznania :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość myślący USA Napisano Maj 28, 2015 gapiszon, wydaje mi się w takim razie że niektórzy ludzie, np. komentujący na ten temat, po prostu nie potrafią się wyrwać z polskości, religijnej szopki, itp "nawyków" i dla nich życie w innym kraju to raczej bardziej męka niż życie. Nie potrafią się wkręcić w lokalne życie, lokalne podejście do życia i lokalne myślenie. Uważają lokalnych, oraz emigrantów z długim stażem za idiotów, lecz sami niestety nie mają nic do zaoferowania w nowym kraju. Tacy ludzie nie powinni być za granicą ze wzgłedu na ich nastawienie psychiczne, tęskonte za tym co pamiętają. Oni się męczą za granicą i nie ważne czy tam są rok czy 30 lat. Znam takich ludzi tu w USA i jest to po prostu żałosne. Do kraju urodzenia nie wrócą a na kraj zamieszkania i ludzi tam psioczą. Choroba psychiczna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 28, 2015 chorobe psychiczna to ty masz debilu. Psiocze bo psiocze a ty chyba nie myslisz, ze ja po 25 latach w DE nie jestem zaintegrowana w tym kraju ??? Studiowalam tutaj , mowie bez akcentu , mam niemieckie nazwisko a Niemcow nienawidze i to wszystko. A oni mnie lubia :) bo mnie za Niemke maja :) a ta gapiszon to taka zwykla szkopka zakochana w Niemcach co nie pamieta Ojczyzny i ma sie za wielka Niemke :D na pwno z Polakami tez po niemiecku gada, zeby nikt sie nie kapnal , ze z Polski jest. znam takich. graja wielkich Niemcow a jak zagadasz po polsku to odpowiedza po niemiecku. Bo on Niemiec :D dobre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 28, 2015 gapiszon dziś xxx na szkopskiego pseudo smroda szkoda tracić czasu :) wyliż góffno szkopskie , podziękuj matce i ojcu i służ dalej szkopowi zerówo :) i tyle w temacie ! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 28, 2015 25 lat w Niemczech dziś chorobe psychiczna to ty masz debilu. Psiocze bo psiocze a ty chyba nie myslisz, ze ja po 25 latach w DE nie jestem zaintegrowana w tym kraju ??? Studiowalam tutaj , mowie bez akcentu , mam niemieckie nazwisko a Niemcow nienawidze i to wszystko. A oni mnie lubia usmiech.gif bo mnie za Niemke maja usmiech.gif xxx a ciebie to kocham uwielbiam i posyłam Polskie pozdrowienie !! ciąg z tego c*****e....go kraju ile się da !! jak masz jakieś problemy to ja pomogę! nienawidzę tego kraju gorzej jak dziadów na ulicy :) zatem pisz ! pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość nie pasuje to zmień Napisano Maj 28, 2015 25 lat w Niemczech dziś >>>> nie chce być nie miły ale będe, ty jesteś popie/rdolona jakaś. Po ch/uj tam mieszkasz i do tego nazwisko na niemieckie zmieniasz jak masz taki problem z tym krajem? Wypier/dalaj jak ci źle, masz wolną reke. Po chu/j się tam ( najwyraźniej ) męczysz i narzekasz? Trudno zrozumieć psychicznie chorych ludzi, niestety. Źle ci to zmień to i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 28, 2015 gosciu psychiczny z USA. Nie byles w Niemczech, nie zyles tutaj wiec milcz. debilu do kwadratu. Tacy ludzie jak ty to dopiero maja psychoze ale innym beda kit wciskac. W doopie byli i goowno widzieli. ja znam Niemcow od podszewki. Ksiazke bym mogla o nich napisac. W USA akurat tez zylam prze pare miesiecy. I niestety tam tez nienawidza Niemcow. Po za tym znam mase ludzi innych nacji, ktorzy tak samo mysla o szkopach jak gosc i ja. Ze sa tepi, glupi, nudni, wyrachowani, chytrzy . Co najlepsze maja sie za tych lepszych a wszystkich inne nacje za te gorsze. ich ta niby tolerancyjnosc wynika tylko ze strachu, ze ktos mogl by ich oskarzyc o rasizm . A jak pisalam, jak pogadasz z takim "od serca" to sie dowiesz dokladnie jak prawdziwy, rodowity Niemiec mysli o innych narodach. Wlasnie pare tygdoni temu skonczylam znajomosc z taka glupia Niemra, ktora mi od lat sie sakrzyla jak jej sie zle zyje bo maz ja zostawil a ona teraz musi zyc z socjalu a jej syn (23 lata) roboty znalezc nie moze. Ile razy slyszalam do niej yzwiska na obcokrajowcow , no bo ich zdaniem obcokrajowcom robote zabieraja. Tyle , ze ona nigdy nawet o prace sie nie starala. A jak zaczela psioczyc na Polki, ktore przyjezdzaja tutaj do pracy w opiece nad star****** to myslalam, ze sie przekrece. Bo Polka przyjedzie i pracuje 6 dni w tygodniu 24 godziny siedzi z taka star***** mieszka u niej i zgarnia 1000 euro. I ze mieszka za darmo, je za darmo a za te pieniadze buduje dom w Polsce. Uslyszalam to z jej ust, raz, dwa i trzy i sie spytalam dlaczego ona nie pojdzie do roboty i sie zajmie starymi ludzmi. To tez bedzie zgarniac 1000 euro za charowke. Odpowiedz byla, ze za 1000 euro w miesiacu nie wyzyje i domu w Niemczech nie wybuduje. :D lepiej siedziec w domu i chowac darmozjada i sie uzalac jakie te Polki sa zle bo maja czelnosc pracowac w Niemczech i za ICH pieniadze budowac dom w Polsce. Ja nie pisze tutaj o wyjatkach. Znam mase ludzi tak myslacych. Po za tym ich glupie gadki, ze Polka to od razu latwa d******* ktora chodzi do wyra z kazdym za kase :D szczyt bezczelnsci. Jak patrze na nich to mi sie niedobrze robi. Autorka tego tematu rowniez nie widzi nic zlego w tym, ze 11 letnie gowniary uprawiaja seks i do 15 roku zycia maja juz pare partnerow seksualnych za soba, szlajaja sie po dyskotekach a pozniej zwiazku stalego stworzyc nie moga. A czego najbardziej nienawidze to ich wrodzona pycha. Maja sie za Nadludzi. Kazdy inny jest gorszy. Tylko jak wykorzystac Polaka to dokladnie wiedza. Bawi mnie to, ze sami oddaja swoich rodzicow do dmu starcow albo pozostawiaja ich na pastwe losu a pozniej sie skarza sie, ze ktos za smieszne pieniadze sie nimi zajmuje 24 h na dobe. :D jak tylko rodzice zaczynaja sie starzec to nie moga sie doczekac aby ich do domu starcow wypchac. Jak maja jeszcze moze jakis spadek do zgarniecia to odwiedza matke czy ojca raz na 3 miesiace w domu starcow iprzyniosa pare jabluszek . Ale jak taka matka nie ma nic...no coz..siedzi sama czy Swieta czy Urodziny. I to nie sa wyjatki. I pal licho te potrawy i czy zra miecho w Swieta czy salatke zielona. Nie o to w sumie chodzi. Tylko o to, ze sa tacy powierzchowni, nie maja zadnych wiezi rodzinnych, nie znaja ciepla rodzinnego i maja w doopie, ze matka siedzi sama w Swieta. Nie mowie,ze nie znam fajnych Niemcow bo bym klamala ale ja pisze o tych typowych, o tej typowej szkopskiej mentalnosci. O ich wywyzszaniu sie i patrzenia na innych z gory. Wszystkich maja za glupich a sami sa tepi az glowa peka. Niestety. Co do nazwiska to go sobie sama nie wybralam ani nie zmienilam. Mam po ojcu a drugie bylo po mezu. Niestety teraz dopiero po tyllu latach widze to wszystko dopiero i jak bardzo mnie to drazni. Pamietam jak mi ludzie to wszystko opowiadali, wlasnie to ze Niemcy maja sie za tych lepszych ale ja myslalam zawsze, ze to uprzedzenia . Musialam sie sama przekonac. Tyle, ze ta refleksja naszla mnie dopiero pare lat temu bo duzaj tutaj przezylam i napatrzylam sie. A ze autorka widzi to inaczej to mnie nie dziwi bo jest taka sama jak oni. Jej pewnie tez nie przeszkadza jak sa Mistrzostwa Swiata pilki noznej i jest gdzies ogladac mecz Niemcow a oni spiewaja " Deutschland Deutschland über alles, über alles auf der Welt ". 70 lat po wojnie. Jakby nie wiedzieli , ze ta wersja hymnu jest od 70 lat zabroniona. No a jesli nie wiedza to widac co przekazuja im rodzice i widac jacy sa tepi. Zeby nie bylo :D jak rozmawiam z Turkami i innymi obcokrajowcami to tak sama mysla :D dziwne nie :D xxx Do goscia Dziekuje Kochana za mile slowa. Ciesze sie, ze mnie rozumiesz :) moze zostaw jakies namiary to napisze do Ciebie. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 25 lat w Niemczech Napisano Maj 28, 2015 Deutschland , Deutschland über alles, über alles auf der Welt - Niemcy, Niemcy ponad wszystko, ponad calym Swiatem. Tak bylo jest i bedzie. Ta zwrotke beda jeszcze za 100 lat spiewac. Moja znajoma tak na Polki pluje ale do mnie lape po kase wyciagac to mozna :D do dzisiaj pieniedzy od niej nie dostalam. jej synke darmozjad, rodowity Niemiec 23 letni a roboty znalezc nie moze. To uslyszalam jej wielkie zale, ze jego rowiesnicy maja juz prawo jazdy i limuzyne pod domem tylko on nie :D jak jej powiedzialam, ze ja w wieku 19 lat sama sobie zarabialam na prawko i ze uczylam sie a po szkole do roboty w restauracji to myslalam, ze sie przekreci ze zlosci. Zerwalam z nia kontakt i niech sie wypcha tymi pieniedzmi, ktore jej pozyczylam. tylko niech juz nikt z nich do mnie nie przychodzi i mi cos tam nadaje o Polkach i innych nacjach bo nie recze za siebie. Pare tygodni temu sasiadka wyrzucila Polke na bruk bo..............jej matka 95 letnia, ktora ta Polka sie opiekowala kilka ladnych lat umarla. w ten sam dzien wysadzila ta kobiete na powietrze, zeby tylko ona nie wpadla na pomysl prosic sie o grosz :D a Polka byla na tyle dobrym czlowiekiem, ze poszla do hotelu i poczekala na pogrzeb i dopiero wtedy do Polski wrocila. nawet na pogrzeb jej nie zaprosili. no coz. To Niemcy. Jak tylko bede wiedziec jak i co to sie wyniose z tego kraju. Niekoniecznie do Polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach