Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olxia_

Mój dietownik czyli walka z kilogramami.

Polecane posty

Karmelek dzieki za pocieszenie:)jutro za to mam zamiar przezyc rano o jakiejs kanapce pozniej zupa pomidorowa no i dojesc makrele i chyba starczy:)

Gość Karmelizowanaa
Ja staram się jeść o stałych porach i tak co 2-3 godziny i dzięki temu łatwiej mi jest wytrwać bez podjadania. Powiem tak: ja mam zdecydowanie łatwiej bo mieszkam sama z mężem i on je to co ja ugotuje i nie ma problemu jeść warzyw, a mnie nie ma co kusić bo w lodówce same dietetyczne produkty, a jak ja sama nie ugotuję nic kalorycznego to po prostu tego nie zjem bo nie mam nawet gdzie :D Teraz będę mieć wyzwanie bo jadę do rodziców, a tam jeszcze babcia mieszka no i ona gotuje, ale już ustaliłam z mamą, że ja będę sama przygotowywać obiad dla siebie i mojego :) Zresztą u rodziców jest osobne piętro gdzie my sobie mieszkamy jak przyjeżdżamy, także uzupełnię tam lodówkę o to co chcę i nie będę schodzić na dół do kuchni do babci :D

Gość kluseczka1984
Tofik nie wspominaj o pizzy ok;-) zjadlabym:-) ale na dzis juz koniec bo jedzenie wieczorem to chyba najgorsze:-(

Hej :) Dziękuję za przyjęcie.Chcę spróbować diety 600 kalorii,ponieważ moja walka z otyłością będzie niestety trochę trwała.Wazę sporo niestety i mam do zgubienia łącznie około 45-50 kilogramów :(. Wiem,że może dieta nie jest zbyt rewelacyjna i spotkam się z falą krytyki ale muszę póki co zgubić wagę jak najszybciej bo siadają mi nogi i mogę iść pod nóż(zmniejszanie żołądka).

Tak kluseczko najgozej na noc zjesc.Nie powinno sie jesc krocej niz 3 godz przed snem.Ja jadla po 17 ale nie czuje glodu bo syta ta pizza,sory juz nie wspominam:)

Grubasinka czyli u Ciebie juz jest powaznie,nie fajnie.Bede tym bardziej za Ciebie trzymac kciuki zebys przed nozem uciekla.Ale masz dlugi nick mysle jak go skrócic:)?

Gość Karmelizowanaa
Grubasińka nie mam zamiaru Cię krytykować, ale zastanów się jeszcze raz czy taka dieta jest dla Ciebie odpowiednia? Masz dużo miesięcy przed sobą walki o wagę i przy diecie 600 kcal metabolizm spadnie Ci niemiłosiernie, będziesz chodzić głodna, zła i łatwiej będzie Ci się złamać i przerwać dietę. Przy dużej wadze spokojnie schudniesz przy 1400 kcal ( to i tak restrykcyjnie), a nie będziesz chodzić aż tak głodna. Nie mówiąc o ćwiczeniach bo jak chcesz ćwiczyć to 600 kcal odpada. Poza tym jak będziesz mieć zastój w diecie to nie będziesz miała z czego tych kalorii urwać, a ćwiczyć nie dasz rady bo będziesz za słaba. Przemyśl sobie to jeszcze raz bo głodówkę to można stosować max. tydzień, a każda dieta poniżej 1000 kcal to głodówka.

Gość kluseczka1984
Grubus;-) ja Cię rozumiem twoja decyzja bede jak mogla Cie wspieraac bo też mam duzo do zrzucenia:-) kochana walka przed nami:-)

Gość kluseczka1984
Grubus a ile wazysz i ile masz cm? Pisz będzie nam latwiej:-)

No wie,tylko że u mnie póki co ćwiczenia odpadają bo jestem po operacji i nie mam siły na ćwiczenia.Poza tym co tu dużo mówić..jestem jeszcze za gruba aby się normalnie poruszać bo tu kolano strzela,tu coś tam.Najpierw muszę zejść z mojej wagi.Dietę 600 kalorii już stosowałam i schudłam na niej ładnie ale przez operację musiałam zaprzestać na jakiś miesiąc i przytyłam 4 kilo.Zaczynam więc walkę od nowa.

Gość kluseczka1984
Grubus a ile wazysz i ile masz cm? Pisz będzie nam latwiej:-)

Gość Martyna_26
Witajcie stare i nowe dietowniczki ale żeście się rozkręciły :-) Powiem tak mianowicie zawaliłam prawie cały tydzień nie żebym się objadała tak jak wcześniej ale pozwoliłam sobie na mało dietetyczne posiłki w małej ilości ale jednak. I odstawiłam ten mój rowerek na 5 dni jutro będzie chwila prawdy czy sobie narobiłam bigosu :-p Ale się nie poddaję jadę dalej już nawet sobie mówiłam że już starczy ,że ładnie wyglądam :-) Ja to mam wahania nastroju:-)

Gość kluseczka1984
Martyna szczerze to taki dni załamki są potrzebne bo wtedy można odbic sie od tzw.dna i walczyc dalej bynajmniej ja tak mam:-( także powrót z nami do dobrej drogi do przecudnej figury;-)

Grubaska podobno ci co maja wiecej do zrzucenia to w krotszym czasie moga duzo zrzucic.Ile masz lat?Pisz codziennie co zjadlas ,ile itd .

Dziewczyno młoda jestes i dasz radę,tyle życia przed Toba .Pomysl ze na prawde warto .Podejrzewam jak sie mozesz czuc bo ja sama jestem przybita jak patrze w lustro lub na szczuple dziewczyny. Na dodatek tez chodzi o zdrowie i kondycję.Zła jestem na siebie ze dopscilam sie do takiego stanu,zapuscilam się i żarłam to co dusza zapragnela.Chce z tym skonczyc znow patrzec na siebie z zadowoleniem i byc seksi.Oczywiscie jest cięzko,kazdej z nas bo mamy juz nawyki jedzeniowe a teraz szok bo tego nie mozna i tego tez nie.Musimy dac rade:) Zmykam spac.DO JUTRA:)

Gość kluseczka1984
Podpisuje się w 100% pod postem wcześniej:-)

Gość Karmelizowanaa
Grubsia ( jeśli mogę tak mówić - jakoś tam ładniej mi się wydaje :P) podpisuję się pod postami dziewczyn. Już nie z takiej wagi ludzie chudli i są teraz okazem zdrowia. Ja bym mimo wszystko zalecała chociaż to 1000 kcal :P będę ględzić bo nie chcę żebyś sobie krzywdę zrobiła !! Ja też uciekam spać :) dobranoc :)

Możecie jak chcecie mówić,oczywiście :)Dzięki za słowa otuchy.Wiem,że zaraz pewnie pojawią się hejty a ja nie będę się usprawiedliwiała bo jestem sobie sama winna i też podpisuję się pod postem wyżej.Spotkało mnie w życiu bardzo dużo złego i zamiast jakoś sobie radzić to zamykałam się w domu,uciekałam od świata i żarłam jak świnia..Ale dość!uciekam spać bo jutro praca czeka,dobranoc i dzięki za ciepłe przyjęcie :)

Gość Martyna_26
Witajcie melduje się a wiec tak tragedii nie ma ważyłam się przed chwilą i pokazało 58,7 w zeszłym tygodniu było 59,1 więc nie nie przytyłam i nawet trochę zleciało:-) Dzisiaj leje mam nadzieje że szybko przestanie i wyjdzie słoneczko :-) Jeszcze muszę się zmierzyć:-) Trzymajcie się :-) Na śniadanko mam jajecznicę z 2 jajek bez tłuszczu i do tego 2 kromki pieczywa razowego :-) Dalej jeszcze nie wiem muszę zajść do sklepu po owoce i warzywa:-)

Grubasińska dasz radę na pewno tylko odrazu nie narzucaj sobie rygoru jak z obozu bo ciężko wytrwać długo na takiej diecie. Ale Trzymam za ciebie kciuki i wierze że Ci się uda:-)

Dzień dobry :) Jupi w końcu i do mnie przyszło małe ochłodzenie i zbiera się na burze co mnie bardzo cieszy bo już miałam serdecznie dość. W pracy póki co na spokojnie,więc mogłam zobaczyć co tam słychać na topiku.Za mną filiżanka zielonej kawy i 2 wafle ryżowe z białym serem i pomidorem. Życzę Wam miłego dnia i do usłyszenia :)

Gość MajaaaK
Hej dziewczyny, dolaczam do was:) widze ze swietnie wam idzie, a w grupie zawsze razniej. Dzis narazie owsianka z malinami i bananem;)

Gość Karmelizowanaa
Hej Majak :) Ale u nas dzisiaj dziwna pogoda - rano upał i duchota i słoneczko, przed chwilką zaczęło padać, a teraz znowu słońce wyszło :D Nie powiem bo mogłoby trochę jeszcze popadać i orzeźwić to powietrze :p Ja dzisiaj zjadłam ciemną bułkę z łososiem i wypiłam kawę z mlekiem. Na obiad muszę w końcu brokuła zrobić bo leży i leży, aż się zepsuje :p Będzie z sosem czosnkowym :D

Gość Karmelizowanaa
Postanowione: na obiad robię pizzę na spodzie od kalafiora :D Tak mi Tofinka narobiła ochoty na pizzę, że postanowiłam zrobić taką w wersji totalnie dietetycznej :) Natomiast brokuła zjem sobie na podwieczorek :)

Gość Majaaak
Karmelizowana to pozniej daj znac jak wyszlo i czy dobra, bo tez slyszalam o niej i mnie zainteresowala;)

Gość Karmelizowanaa
Robiłam ją już kiedyś, ale wtedy zapomniałam dodać jajek i wyszła pyszna, ale się rozlatywała i trzeba było ją jeść widelcem i nożem ;) Teraz zrobię tak: kalafiora rozdrobnię, wsadzę na 6 minut do mikrofalówki, odcisnę wodę, dodam jajko albo dwa i trochę mozzarelli albo fety. Wyłożę blaszkę papierem do pieczenia i na to wleję masę i wsadzę do piekarnika na pół godziny. Po tym czasie wyjmę blaszkę, posmaruję spód sosem pomidorowym ( sama zrobię) i wyłożę składniki : cebulkę, oliwki, wędlinkę i wsadzę na kolejne 10-15 minut. Piekarnik trzeba nagrzać do 200 albo 220 stopni w zależności od piekarnika :)

Gość czarna41
Hej dziewczynki nie było mnie wczoraj w domu to nie pisałam- dopiero co wróciłam zaraz poczytam co u Was. U mnie 12 dzień sb jest supeer waga 65,2 pomału ale spada za to brzuch prawie płaski i uwaga dostałam wczoraj od męża zakaz odchudzania hahah ale dziś dalej dietka -po kryjomu a tak w ogóle komu sie chce jeść w taki upał ja póki co serek wiejski i teraz kefir i jajko sadzone. Ide poczytać co się działo bo mam 4 str. do nadrobienia:D

Gość Karmelizowanaa
Czarna ładnie Ci waga spada :) Na taką pogodę to właśnie typowy jest obiad złożony z ziemniaczków, jajka sadzonego i kefiru ;D Swoją drogą mam jednego ogromnego ziemniaka i będę musiała coś z nim zrobić - w sumie pokroję go jak na frytki i wsadzę do piekarnika :D