Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka nazwa dla hodowli yorkow?? :)

Polecane posty

Gość Beata987
gość 10.56 jeszcze takie jedno pytanie a człowiek zawsze rodzi wszystkie równe dzieci??? jak Ci się urodzi córka mniejsza od syna to uważasz że też ma robale???

Gość gość
Beato sfrustrowane i żałosne dziewczę jak po hodujesz sobie psy minimum 20 lat to wtedy pogadamy bo teraz to nie mamy o czym. Nie ma w PFK zdrowych yorków żadnych. Wszystkie pozarażane syfem egzotycznym i dlatego nie rosną jak należy. Nawet włos im nie rośnie. Tak samo jest w innych organizacjach kynologicznych. Produkujecie chore potworki i nawet nie wiecie jak wygląda zdrowy york. Jesteście śmieszni. Jacy z was hodowcy jak wy macie gdzieś zdrowie waszych psów oraz tych wyprodukowanych za które kasę zbijacie. Wsadź sobie w tyłek te swoje wyliniałe biewery golddusty i czekolady a nawet i te zwykłe yorki co już w ogóle swojej rasy nie przypominają. Jeszcze trochę to się w ogóle nie będą różnić od pinczera miniaturowego albo cziłały

Gość Fiona FCI
Gościu co wszystko wiesz najlepiej. Otóż ja nie mam aspiracji prowadzić zarobkowej ani jakiejkolwiek hodowli, być może dlatego nie ponoszą mnie nerwy gdy sobie tutaj piszę :) Ja nie żyję z miłości do zwierząt:p A pieska kupiłam być może u Ciebie. Wagę ma niską chociaż w legalnej hodowli ZKwP się urodził i ma rodowód FCI Skoro masz tyle niechęci dla mniejszych yorków, to wytłumacz mi jakim cudem w jedynie słusznej i legalnej hodowli doszło do narodzin takiego mikrusa- jak to z pogardą piszesz. Ponadto zauważ, że ja PYTAŁAM czy pies o wadze powyżej 4 mieści się we wzorcu, a nie twierdziłam, że tak nie jest. Dziwnie burzliwa jest Twoja reakcja na zwykłe moje pytanie, nie wiem, dlaczego sie aż tak miotasz. Twierdzenie, że tylko w jednej jedynie słusznej organizacji zwierzęta są zdrowe, zakrawa na paranoję. W innych są robaki. Co za teza... Ciekawe co na Ukochany Przywódca :D:D:D x Beata, ja chciałam popytać o bardziej profesjonalne kosmetyki do włosków, bo na razie nie trafiłam na nic szczególnie dobrego. Bez spłukiwania mam, ale chciałabym coś do czesania. Ostatnio kupiłam polecaną w sklepie i okazało się, ze ona jest na alkoholu, to wiesz jak pies reaguje...

Gość Beata987
heheh Ty to dopiero sflustrowana jestes kobieto :) nie denerwuj się tak bo złość piękności szkodzi..widzę że bardzo zazdrościsz nam tych kolorowych yorków, albo bardzo Ci spadła sprzedaż w ostatnich latach że masz taką złość do hodowców którzy mają biewery,golddusty itd :D niewiem skąd taki wymysł że nasze yorki są chore musisz miec nie źle z głową. Moje yorki to okazy zdrowia swoją drogą chciałabym zobaczyć ta Twoją suke 5kg haha musi wyglądać jak shitzu. Niestety wzorca yorkshire terriera nie zmienisz swoją otyła suczką-żal mi jej musi się nie źle męczyc z taką tuszą iwiele ludzi robi ten błąd tucząc swoich pupili a nie rozumieją że to złe :/ albo jest tak wielka że tyle waży. jak masz tak śliczne yorki to podaj nazwę swojej hodowli :) pewnie tego nie zrobisz bo ja bym wstydziła się majac 5kg yorka :D Moje yorki mają piękny zdrowy włos i normalną wage ne mają 1kg a broń boże 5!! Do całej reszty przepraszam że wybuchłam złością i brak i szacunku do pewnie wiele starszej kobiety ode mnie (wywnioskowałam to z tego że prowadzi hodowle 20lat ) ale nie nawidzę jak ktoś obraża moje psy, wygaduje że zależy mi tylko na rozmnażaniu i kasie!! moja suka ma skończone 2lata i ani razu kryta nie była. moje psy są zdrowe i krzywda się im nie dzieje mają lepiej niż nie jedno dziecko w domu więc nie życzę sobie! to Ty zaczełaś mnie obrażac chociaż nie widziałaś moich psów na oczy a wygadujesz takie głupoty! wiele się natrudziłam aby mieć co mam wiele mnie to kosztowało czasu poswiecenia o pieniadzach nie wspomne a jakas stara plerwa zacznie mi wygadywac! Może już czas zakończyć hodowle jeżeli taka pałąsz nienawiścią do młodych hodowców- bo chyba widzisz w nas tylko swoich konkurentów a takie zachowanie nie jest normalne wśród hodowców.

Gość Beata987
* blerwa ;)

Gość gość
Np: yorktrans,yorkmex,polyork jak coś wymyślę to napiszę jeszcze.

Gość Beata987
Fiona FCI troche mnie poniosło babsko na oczy nie widziało moich psów a śmie twierdzić że są brzydkie wyliniałe z jakimiś pasożytami!! Co do kosmetyków to powiem szczerze że używałam wiele z górnej półki i niższej.. u mnie świetnie się sprawdziły kw, botaniqua, i champion a super był też beaphar rózowy szampon po nim włosy były fajne..ogólnie też nakładam olej kokosowy na zmianę z arganowym i myślę ze to też dużo daje wos nie jest taki suchy przez co lepiej się czesze. ale to już zabawy z tym bo paploty i te sprawy..:/

Gość Fiona FCI
a Jak często kąpiesz? Jak wet. się dowiedziała, że ja co tydzień, to mały opiernicz mi zrobiła:D Teraz kąpię kiedy trzeba. Włosy długie ale o papilotach nie myślę. I tak na lato ją ostrzygę, bo nad morze się wybieramy, niech sobie odpocznie pies od czesania. Dzięki, jeszcze tu zajrzę wieczorem. I nie przejmuj się takim gadaniem, że "jak 20 lat pohodujesz..."przecież każdy kiedyś zaczyna, a pani krzyczy, że nic nie wiesz :D Nie wiesz, ale się dowiesz, skoro chcesz. Nie wiem o co ten jazgot :D

Gość Beata987
Moj wujek też miał jakieś 15lat temu yorka 1,80kg z związku i była prześłiczną suczką, nie potępiam nikogo komu podobają się 5kg yorki więc też nie życzę sobie aby mnie kryrtykowano bo lubie 2kg maluszki! dośc długo byłam cierpliwa.

Gość Beata987
Kapie co 7-10dni latem a zimą co jakieś dwa tygodnie :) ja gdybym nie wystawiałą pieskó to już dawno miałabym im porobione fryzurki :) Fiona owszem dopiero zaczynam z hodowlą ale hodowcy zamiast sobie nawzajem pomagać to nie którzy zjedli by Cie żywcem, nie twierdzę że wszystko wiem, napewno sporo mniej od tej pani bo nie mam takiego doświadczenia ale kurcze nie pozwole sobie żeby całyczas po mnie jechano jak ze szmatą bo należe do innej organizacji i jestem be i fe a moje psy sa brzydkie i chore.

Gość Beata987
Latem kąpie częściej bo częsciej chodzimy na spacerki i szybciej sie brudzą , ale najlepiej jest tak jak mówisz kąpać kiedy widzisz że piesek brudny a nie patrzec na innych..

Gość gość
C o nastąpiła taka cisza? :D

Gość Kamila22avc
W zeszłym roku brałam yorka z hodowli  http://www.york-restart.com/?yorki=hodowla Restart we Wrocławiu i dopiero po wizycie na miejscu zdałam sobie sprawę że jest to zajęcia dla ludzi, którzy kochają daną rasę i są poświęceni doskonaleniu jej przedstawicieli a nie robią tego jedynie dla zysku! Polecam brać pieski ze sprawdzonego źródła jak ta hodowla.

Gość rakarz
Wylęgarnia pie/rdo/lony/ch tchurzoskoczków.