Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Hejka, Ja tylko na chwile :) Wczoraj wizytowalam i moj maluszek nadgania z waga, teraz ma ok 2300g, zobaczymy ile jeszcze wytrzyma w brzuszku. Poki co jest ulozony prawidlowo, ale nie pcha sie jeszcze do kanalu rodnego, wiec jest ok. Ma jeszcze 4 tygodnie do terminu, wiec niech tam sobie grzecznie do tego czasu siedzi :) Ktoras z dziewczyn pytala o korzystanie z publicznych akwenow. Jezeli aktualnie nie ma zadnej infekcji, to ok, jezeli ktoras ma tendencje do nich, to mozna sobie zaaplikowac tampon, ktory bedzie swoistym zabezpieczeniem :) Piksi polozne mowily, zeby smarowac sie od poczatku ciazy czymkolwiek, nie koniecznie dedykowanego na rozstepy, najwazniejsze, zeby nawilzalo, natluszczalo skore i to w miare regularnie. Ja tez sie balam rozstepow, bo w okresie dojrzewania sporo przytylam, potem schudlam i mam okropne na wewnetrznej stronie ud i na posladkach. Na poczatku smarowalam sie balsamem neutrogeny, pozniej zwykla oliwka, a teraz Rossmanowska oliwka Babydream fur mama. Zawsze po prysznicu nakladam na mokra skore, a dopiero pozniej sie wycieram. To moj sposob, bo jak smarowalam sie balsamem albo oliwka na sucha skore, to myslalam, ze sie zadrapie (Wiem specyficzna jestem, ale mam wrazenie, ze wtedy wszystko sie do mnie lepi i taki efekt). A tak skora super nawilzona, ani jednego nowego rozstepu, nawet nie mam tej linea negra. Z balsamow bardzo fajny jest kremik z Mustelli, super pachnie, swietnie sie wchlania. I tylko po nim skora mnie nie swedziala. Kupie go jeszcze sobie do szpitala i bede sie nim smarowac po porodzie - oliwka niepraktyczna, bo moze sie wylewac w torbie ;) Trzymam kciuki za wysokie bety. Darkness specjalnie dla Ciebie bede tu zagladac po 15-tej :)

Gość gość
Nadziejko mocno trzymam kciuki i przytulam Oby bylo dobrze ;* ignoruj tego gościa ewidentnie się Ciebie uczepiła Czekamy na betke ;* Darkness czekamy ;) Asia858

Nadziejko licze ze jestes jedna z tych, ktore mimo ze plamia i krwawia utrzymuja ciaze. Kochana jestem z Toba!! Prosze nie reaguj na zaczepki goscia, nie wiem dlaczego akurat do Ciebie przyczepil sie najbardziej. xoxo Dziewczyny ja juz po nalocie. Moj doktor na wczasach dwutygodniowych. Rozmawialam natomiast z koordynatorką programu. Niestety pozamiatane. Mowi ze pewnie w listopadzie dopiero ruszy. Jesli chodzi o nowe kwalifikacje to tylko kwalifikuja ale nie rozpoczynaja nowych procedur tylko zapisuja na listy. I faktycznie chyba tak jest bo klinika jest pusta, doslownie nie bylo nikogo. Szok! Pani powiedziala zebym przeniosla sie do Wrocławia, bo tam na biezaco umawiaja albo do Gdanska. Zadzwonilam na infolinie i w Gdansku tez kolejka, moze byc nawet dwumiesieczna. Do Wroclawia za daleko. Poprosilam o kontakt bezposrednio od koordynatora z Gdanska, wiec ma dzisiaj dzwonic, musze sie dowiedziec konkretnie, bo jak mam 2 m-ce czekac to do Gdanska sie nie przenosze. Zadzwonilam tez do Gamety. Tu przyjmuja od razu. Po 2 tygodniach od zlozenia papierow mam do nich zadzwonic i umowic sie na wizyte. Takze pewnie Gameta. Jutro skladam podanie o przeniesienie. Najwazniejsze ze dzialam, to mi daje sile. Najgorsze jest czekanie, nie potrafie tak. Dziewczyny dzieki za wsparcie i dobre slowa. Ananasowa faktycznie nie jest to duza odleglosc zwlaszcza, ze do wylotu na autostrade z Wawy mam chwile, nie musze przejezdzac calego miasta:) Gratuluje kwalifikacji!

Griszanka, Merenka dzieki za odzew w sprawie rozstępów ;) ...no nic bede sie smarowac tym palmersem i zobaczymy ;) Nadzieja Kochana, trzymam mocno kciuki, różne rzeczy nam sie tu działy więc mam nadzieje, ze bedzie dobrze.trzymaj sie Kochana dzielnie

Biedrona ciesze sie ze zostaliscie zakwalifikowani :) X zuzka1212gracja.Niech beta rosnie :) x Lilianka wypoczywaj :) x malami:( xNadzieja wierze w to ze test sie nie pomylil i beta bedzie dodatnia X Darkness trzymam kciukasy

Gość gość
Golf przepraszam ze pytam ale co dalej z Wami? Przeczytalam Twoja stopke i widze ze mamy podobny czas staran Asia 858

Darkness kciku zaciśnięte. Xxxx Nadziejko wiem o czym piszesz, mnie codziennie budzi strach. Ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok! Xxxx Wczoraj M wiosłował było super;)

~ Nadziejko wciąż wierzę w to, że jednak tym razem wszystko będzie ok i Maluszek czuje się u Ciebie dobrze. Czekam na dalsze wieści 👄 ~ Darkness - jak tam przyrost? Odezwij się bo kciuki puchną... ~ Julia - cieszę się, że dajesz sobie jakoś radę z "urzędniczą machinadą" i życzę Ci abyś mogła jak najszybciej ruszyć z procedurą. Głupie jakieś to wszystko - niby kasa jest, ale nie w klinikach. Czasu do końca programu zostało mało, a później obudzą się z oszczędnościami, które będą chcieli jak najszybciej wykorzystać, upychając gdzie popadnie... grrrrr... ~ PikiDiksi :) ~ kikusia84 - dbaj o siebie Kochana i oby infekcja jak najszybciej sobie poszła. Oby jak najdalej... ~ ja już po wizycie. Wszystko ok, maluch przez tydzień urósł ponad 1 cm :) Jest dość duży jak na "swój wiek", bo bez nóżek ma 8,5 cm i ma wagę ok 100 gram. Wczoraj pisałam Wam, że od początku przytyłam 3 kg, ale dzisiaj ważyłam się u lekarza, czyli porównanie na tej samej wadze wskazuje, że niecałe 2 kg. To dobrze bo ssanie mam coraz większe ;) Mam pytanko do Brzuchatek: jak radzicie sobie ze zgagą? Niestety pali mnie od wczoraj... Pozdrawiam serdecznie każdą z Was 🌻

I się do czekałam moja kruszynke uwidocznila się dziś na usg

Merenko wspolczuje - na zgage na poczatek mozesz sprobowac pic mleko, jak nie bedzie pomagalo to Renni, to na pewno mozna, na ciazowym dziewczyny uzywaja tez Gavisconu. Do mnie zgaga wrocila niedawno, ale nic dziwnego, wszystko juz tam tak scisniete, ze kwasy trawienne sie nie mieszcza w zoladku ;) Jak bardzo meczy przed snem, to warto zadbac, zeby nic nie jesc i nie pic nic poza woda na 2 godz. przed snem, no i spie na trzech poduszkach, a i tak dzis w nocy gdzies uciekly i obudzila mnie zaraza. Zazylam renni i po godzinie udalo sie zasnac ;) Darkness i gdzie te Twoje cyferki? Juz prawie 17-ta Nadziejo jakby co sie nie przejmuj wpisami tego frustrata, tez kiedys na tym form bylam obiektem zainteresowania jakiegos hejtera. Niektorzy tak lubia - ignorujemy i z biegiem czasu daja sobie na wstrzymanie ;)

Gość gość Szmacioszka
Ola 855 :-D

Asia 858 witam :) ruszam druga procedura choc nie wiem kiedy zacznie, ale pewnie niebawem niedlugo.Od dzis biore estrofem .Jak cos przypomne ze ruszam 2 proced.to mi smutno sie robi.Bo caly czas mam na mysli ze nie chce zostawiac zarodkow.Pocieszam to ze zaplodnia tylko 6, wiecej bym sie nie zgodzila.W pierwszej probie nawet powiedzialam mezowi ze jak sie uda za pierwszym razem to zabieram wszystkie zarodki

Gość gość Szmacioszka
Marenka, najlepsze są migdały

Gość gość
Golf startujesz drugi raz z programu czy prywatnie? Strasznie mi przykro ze tak trudno Wam o Wasze szczęście Mysle ze 6 to jeszcze liczba w miarę Mozna 3 razy wziąść po 2 Ja spróbuję z moim lekarzem pogadać czy by mi tak nie zrobili Nie wiem co na to powiedzą Asia858

Gość gość
Zapomniałam napisac Golf ja estrofen biore od 18 07 idziemy widze podobnie czasowo Masz już doświadczenie po co ten estrofem? Poczytalam ulotkę ale chyba jakas głupia jestem i niewiele z niej wyniosłam W ogóle czuje się jakbym chodziła po omacku :/ Asia858

PikiDiksi - kup miesięcznik "Mjakmama" na sierpień jest artykuł jak dbać o skórę, żeby rozstępów nie było i w ogóle fajny ten numer :) o Nadzieja78 - chciałabym, żeby to co się dzieje nie było @. Moja beta w 11dpt wynosiła 37,8 mIU/ml. Dziewczyny pisały o trzy cyfrowej, ale przeczytałam, że nie zawsze od razu blastocysta się zagnieżdża, więc się nie stresowałam na zapas tylko czekałam na dzisiejszy wynik. o Asia858 - estrofem bierze się na przyrost endometrium, czyli przed transferem żeby lepiej przygotować gniazdko dla Kruszynki. o Dziewczyny dziękuję za wszystko. Dzisiaj betaHCG - 70,3 mIU/ml. Nie podwoiła się, jednak jest więcej niż 66% przyrostu :) więcej już sprawdzać nie będę, tylko poczekam do 16.07 na wizytę i wtedy ma być widoczny pęcherzyk. Pozdrawia ciepło :)

Gość gość Szmacioszka
Darkness :-D Nadzieja, pamiętam, że też przestały cycki mnie boleć, a potem znowu zaczęły i brzuch jak na @; więc głowa do góry i nic się nie martw

Ola no i co z ta beta dowiedziałaś sie kiedy zwalnia ? Gratulacje! Darkness bardzo się cieszę z Twojego pozytywnego wyniku,i masz racje nie powtarzaj go tylko czekaj do wizyty, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :-) ten gosc który do mnie pisze to wciąż ta sama osoba..

gość Szmacioszka :-) pamiętam Justynka tez pisala o tym ze cycki przestały boleć na dwa dni przed testowaniem.. Jakby mimo wszystkich zlych objawów mi sie udalo to nie uwierzyłabym w to do porodu..cieszy mnie ze u Was dobrze, leżakujesz jeszcze ?

Asia 858 juz Ci Darkness odpowiedziala :)Startuje drugi raz z programu.W pierwszej programie nie chcial mi dac po 2 zarodki bo nie mam 35 lat.W drugiej to zapytam czy tym razem podadza 2 zarodki skoro to druga proced.? x Darkness bardzo sie ciesze :) gratulacje :)

Gość gość Szmacioszka
Nadzieja, no niestety tak, boli brzuch i krzyż i lewa pachwina i jeszcze głową, mam dzisiaj doła, mąż cały dzień w pracy. Chciałam wyjść, chociaż po bułki, ale plamię i się przestraszyłam. Może jutro będzie lepiej

Gość gość
Darkness moim zdaniem bardzo niska wartość bety niezależnie od przyrostu :-( obym sie myliła ale to tylko moja opinia

~ Darkness - z całego serca GRATULACJE!!!! :D Cieszę się bardzo i życzę samych dobrych wyników :) ~ Ola - Tobie też gratuluję Kruszynki :) ~ Dzięki Dziewczyny za rady w sprawie zgagi. Wczoraj próbowałam patentu z mlekiem, ale pomogło na bardzo krótko. Spróbuje migdałów, a w ostateczności sięgnę po farmaceutyki... Buziaki!!!!

Darkness - a ja dzis myslałam o tej gazecie ale u mnei na wsi nie było ;P i ciesze sie ogromnie , ze beta rośnie :) czekamy na 16go :) dziewczyny, mam pytanie....lekarz kazał mi zrobc tsh bo predzej jakos chyba umknelo...w każdym razie gadal mi ze jak bedzie2,5 lub mniej to ok a jak wiecej to dal recepte na eutyrox ael nie podał mi jednostek... ja dzis odebralam badanie i mam 0.237 uIU/ml i sie zastanawiam czy to dobre...nawet nie czytam tego co w necie bo jak czytam o zlych wynikach to mi slabo... normy z labo to od 0,27-4,2 ale wiem ze dla nas inne normy sa... i teraz nie wiem czy ten wynik nie za niski? czy jak? mial ktoś podobnie w takich jednostkach?

Gość gość
Darkness ;);) super czekamy teraz na 16 dbaj o siebie ;* dzieki za info o estrofemie Golf myślałam ze do programu można podejść tylko raz ;) Mam nadzieję ze tym razem sie uda Napisz prosze ile Cie poprzednia procedura wyniosła? Chodzi mi o leki Mieliście refundowane? Nadziejko aż dziw mnie bierze że sie komuś chce tu wchodzić i Ci dokuczać To pewnie początek jakiejś choroby psychicznej i dopóki mu odpisujesz to sie tym jara i nie znudzi ;)

Gość gość
Nie podpisalam sie Asia858

Asia 858 za zastrzyki zaplacilam tylko niecale 500zl.Do programu mozna 3 razy :)

Asia w programie są trzy pełne procedury. To znaczy ze golf wykorzystała jedną łącznie z criotransferami. Ja jeśli mialabym zamrożone zarodki mogę mieć je transferowane caly czas w tej pierwszej procedurze..

Gość julita670
hej dziewczyny :) Weszłam tylko na chwilę, naprawdę nie mam ostatnio czasu na nic. ale w skrócie opiszę co u mnie. w sobotę 4 lipca miałam 3 IUI pęcherzyk nie był super i miał opory w rośnięciu więc okazało się że lek Letrozole również nie jest dla mnie. w 14 dc na prawym jajniku pęcherzyk 22,7 endometrium 9,7 estradiol tylko 150. w 16 dc było IUI pęcherzyka już nie było więc nie wiem czy nie było za późno. Także nie mam żadnych nadziei na powodzenie. Plan działania jest taki że jeśli dostanę @ to dzwonię do szpiutala i mam umówić laparoskopię diagnostyczną. troche obawiam się tej laparoskopi ale cóż. Nadziejko kochana widzę że u Ciebie teraz bardzo dużo się dzieje i czekaż już na wyniki. Jak to szybko zleciało. Strasznie trzymam kciuki za Ciebie. Darkness również gratuluję. Reszcie dziewczyn również gratuluję i za wszystkie trzymam mocno mocno kciuki. Jeśli tylko będę miała czas obiecuję nadrobić zaległości.