Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Gośćx gratulujemy! Pozdrawiamy i życzymy zdrowia!

To super. Wyniki będą przeanalizowane przez genetyka. x gośćx - gratuluję zdrowego synka. Życzę Wam dużo zdrówka.

Gość gość
Mam pytanie czy któraś z Was orientuje się w danych dot.parametrów nasienia ? Mam takie info MOT32-84,7 MLN

Cześć Dziewczyny! bywałam na tym forum (jeszcze w starym wątku) w 2012 i 2013 roku. Udało mi się wówczas zajść w ciążę po 3 IUI. Urodziłam zdrową córeczkę (pomimo, że wcześniak).Teraz znowu jestem w ciąży, tym razem naturalnie i za 1szym razem! nadal jestem w szoku! Piszę to by Was podnieść na duchu. Wiem jaka to ciężka walka i wyczerpująca psychicznie! Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki! Na pewno się uda Dziewczyny! to kwestia czasu, cierpliwości i nerwów niestety...Powodzenia!!!

Gość gość
Czy toś z Was orentuje sie w parametrach nasienia? Chodzi o oznaczenie MOT32-84,7MLN

Ale dzisiaj piękny dzień! U mnie 8 dzień stymulacji. Jutro 9ds jadę na podgląd. Mam nadzieję że wszystko pięknie wyrosło i będzie już wiadomo kiedy punkcja. Jajniki trochę kluja więc mysle za mają co robić:) Mam być na czczo bo będą mi pobierać krew do badań przed punkcja. Gametowki jak jest z paznokciami podczas punkcji? Wystarczy jeden niepomalowany? To mój stały problem:) Ostanio w Invikcie przy histeroskopii tak mi zaproponowano. W dniu punkcji badają jeszcze estradiol i progesteron czy jutro będzie ostatni raz? Jutro mam też wizytę u psychologa. Może to i dobrze że będę bez M. Przy nim pewnie chciałabym powstrzymać emocje, a tak to wyleje z siebie wszystko jeśli w tę stronę pójdzie rozmowa. Przesyłam buziaki!

Gość gość
znowu zator

Gość gość
znowu zator

Julia, czytałam o wielu takich przypadkach i nic się nie stało. Nie martw się :) ananasowa, Zocha, Agusia, kkahha :* :* małamii powoli do mnie to dociera :) ale nie sądziłam, że moją radość będzie mącił niepokój :/ Zocha ja czytałam, że długi jest najlepszy ale ogólnie to raczej rzecz indywidualna. I ponoć lepiej zmieniać protokoły przy kolejnych próbach, chyba, że pierwsza wyjdzie super. Malena taki widok jest najpiękniejszy na świecie! Który to tydzień? a-gusia odpoczywaj :* Na pewno będzie dobrze. Moje kciuki są zaciśnięte. Posyłam betowe fluidy. Darkness fajny zwyczaj, taki szkolny hihi :) DoReMiDo hihi noo fajnie jesteś zakręcona :) Ale wolno Ci :* Nadzieja, byłam wczoraj ale u mnie w klinice, beta pięknie urosła, nie wiem czy nie za bardzo. Julia, umówiłam się na dziś do 2 lekarzy i w przychodni gdzie mam abonament - przynajmniej badania mi zrobią za darmo a będę chciała całą morfologię i pewnie betę też hehe. 23 to dość późno w tym łóżku :( Chyba, że do pracy masz na 9. Fajnie, że masz spotkanie z psychologiem, na pewno po niej się wzmocnisz. Minia, też tak kiedyś zrobiłam i dr powiedziała, że za wcześniej i mam iść drugi raz. Lepiej idź. Trzymam kciuki. Rafka tak strasznie mi przykro :( Nie wyobrażam sobie co czujesz. Ale nie poddawaj się. Jak się czegoś bardzo chce to to się osiąga. Będziesz miała dziecko! Biedrona przesuper! Bardzo wysoka beta. Rozumiem Cię też się mega cieszę ale i boję. Chciałabym już kartę i serduszko(a) zobaczyć! :) Mh1 mądre słowa ;) gosćx pewnie, że pamiętam. Bardzo się cieszę i gratuluję. Życzę zdrowia maluszkowi :* Piękna data urodzenia :) Jakie imię wybraliście? dark_paradise - super, że się odezwałaś. Trzeba tu takich informacji. Gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania ;* Jak często i do jakiego terminu powtarza się betę??

Zrobiłam sobie wczoraj kolejną Betę ale w klinice (nie pomyślałam, że to powinno być w tym samym labo, poszłabym do tego samego). No i jest duży wzrost. Jest 171 a było 49,7 :) :) :)Czytałam że powinno być o 66% przez 24h a ja miałam dokładnie tyle między badaniami. No i progesteron mam 60, wydaje mi się sporo za dużo... zobaczymy co dr dziś powie. Bardzo się cieszę na tą wizytę. Umówiłam się też do mojej przychodni ale nie do mojej pani dr. (niestety smutas.gif ) Przynajmniej będę miała kolejne badania za darmo :) Zrobiłam już wiele testów i kocham patrzeć na te kreseczki :) Mam jeszcze kilka na później, tak, żeby wyszły mega wyraźne Czuję się niezbyt dobrze. Brzuch mnie boli cały czas jak na okres ale też nieco inaczej. Wczoraj w nocy ból mnie obudził. A dziś w nocy obudził mnie jeszcze silniejszy ból. Poszłam do WC i myślałam, że zostanę tam leżeć. Zimne poty mnie oblały, ból, słabo mi się zrobiło. Nie miałam siły wołać męża. Na szczęście nasz pies śpi z nami i wyskoczyła z łóżka i obudziła męża. Od razu poczułam się bezpieczniej jak przyszedł. Odprowadził mnie do łóżka. Zjadłam pół nospy i się uspokoiło. Nie chciałabym nic brać na własną rękę ale tak się bałam, że wolałam jednak coś rozkurczowego wziąć. Do rana mnie bolało ale znacznie mniej. Myślałam, że przeleżę cały dzień. Ale o dziwo jak wstałam to na siedząco mniej mnie boli. Myślę, czy to nie przez to, że mam jedną ścianę macicy zgrubiałą i nieruchomą do tego zrośniętą z jelitami... mam nadzieję, że to to i dzidziusiowi (dzidziusiom)to nie przeszkadza i jest środku bezpiecznie i dobrze.

Słyszałyście, że w Urzędzie Stanu Cywilnego będzie zaznaczone, że dziecko zostało poczęło się przez in-vitro :( Totalny bezsens i to jest takie "naznaczanie" moim zdaniem :(. Niby to ma chronić dziecko... nie wiem w jaki sposób :(

Iza nie wiem czy pamiętasz u mnie beta wzrastała o 150% a nie 66 i tylko się z tego cieszyć. I mialam tak w trakcie silnych bóli brzucha ze na siedząco rzeczywiście bolał mniej ( pisalam ze wtedy siedze na leżaku na balkonie ) w słoneczku jest lepiej.

Iza82 dziękuję za kciuki :) może beta tak ładnie urosła, bo zobaczysz dwa serduszka :) To co piszesz o Urzędzie Stanu Cywilnego jest moim zdaniem niedopuszczalne. Jak takie informacje można podawać i w czym to ma niby pomóc. No i w jaki sposób oni chcą weryfikować, czy te informacje są prawdziwe. Bo ja w razie co nie zamierzam ujawniać takich informacji, gdyż w moim małym miasteczku w Urzędach pracują największe plotkary.

Witam w ten piękny dzień :-) Goscx, gratulacje! x Julia, można mieć odsłonięty jeden paznokieć, byle nie najmniejszy. Mi w dniu punkcji nie badali estradiolu. x Iza82, dr wylicza czas ciąży na podstawie skończonego tygodnia, czyli ja skończyłam 9 i tak wyszło też na usg. Co do bóli, to ja bardzo długo miałam takie bardzo mocne, aż mnie w nocy budziły. Wtedy lepiej nospe łyknąć, to jest oczywiście moje zdanie, bo lepiej żeby do skurczy nie dopuścić.

Przecież to nie żadna tajemnica z imieniem synek Dawid. A jeśli chodzi o cesarkę to ja chciałam i gin poszedł na to. Teraz juz sie super czuję najgorsze po cesarce z 2 lub 3 dni a później to już z górki.

Izunia na 10 mam do pracy i to teoretycznie tylko, bo mogę być o której chcę. Zatem dziś wylegiwalam się do 9.30:) Też bym tak zrobiła, że do 2 lekarzy:) bo mam abonament i tam bezpłatnie wszystkie badania będą. A dodatkowo prywatnie do lekarza w szpitalu w którym będę chciała rodzić. Już takie plany mam dalekosiezne a póki co to nawet nie wiem czy będę w tej ciąży. Dzisiaj jadę zrobić testy na alergie pokarmowe - na razie na 40 produktów. Zobaczymy co wyjdzie. Jest nadzieja że moje przeciwciala się zmniejsza gdy zacznę unikać jedzenia które je wywołuje. Malena dzięki za info:*

Gość gość
gość dziś - dziwne oznaczenie tego nasienia, że niestety nie pomogą, a że mój M. ma kłopoty z nasieniem to różne badania robiliśmy... x Gośćx - super :D gratuluję synusia :) pewnie, że pamiętamy :) Teraz pewnie trafisz na listę naszej Julki :) Dużo, dużo zdrówka dla Was... x Iza82 - super beta :) gratuluję :) x Biedrona1979

Gość gość
Julia - ogromne kciuki za stymulację.. Jajniki bolą to znaczy, że pracują.. To dobrze :* x Biedrona1979

A jeśli chodzi o wpis na akcie urodzenia to jakaś chora akcja. Nie powiem o tym w szpitalu i tyle będą wiedzieć.

Gość gość
Gośćx gratulacje, oczywiście że pamiętamy choć ten czas tak leci. Widać to właśnie po tym forum, po upływie kolejnych cykli starań, tygodni ciąży, porodów. Moja Lilianka jutro konczy 7 miesięcy i nie wiem kiedy to zleciało. Dlatego moje zdanie jest takie żeby nie przenosić forum, dużo dziewczyn wraca aby napisać co u nich, jedne przychodzą inne odchodzą i dzięki temu forum "żyje". A niechciani goście byli wtedy gdy tu trafiłam (prawie 3lata temu) i będą niestety nadal. Ale temat cały czas jest aktywny. Pozdrawiam Was Nadzieja, Kkaha, Biedrona, Darkness, Porzeczka, Doremido, Zosia:* X Kiciolka co u Was? X Lilianka31

Nadzieja, dobrze, że o tym piszesz. Od razu mi lżej :* Tak mi się zdawało, że były większe wzrosty. Może to ma być minimum 66% ? <> a-gusia oby :) Była by kumulacja. Nasi znajomi co niektórzy byli bardzo zaskoczeni, bo po 9 latach po ślubie sądzili, że my po prostu nie będziemy mieć dzieci :) Pewnie inni nam tego zwyczajnie nie powiedzieli wprost a też tak myśleli. To po takich wieściach o bliźniętach w ogóle by pospadali z krzeseł hehe. Nie wiem, to dr ma wystawiać takie zaświadczenie... ja wszystko zrobię, żeby to nie zostało wpisane. To naruszanie intymności :( <> Malena ja sobie policzyłam, że wczoraj zaczęłam 5 tydzień. 2września było zapłodnienie. Czyli wczoraj maluszek(maluszki) zaczęły 3 tydzień popołudniu ;). Też wzięłam nospę ale boję się bez konsultacji z dr. Dziękuję za informacje, lżej mi na sercu uuff. <> gośćx bardzo ładne imię :) Po ivf podobno "przysługuje" cesarka na życzenie. Ciesz się bardzo, że się czujesz dobrze. <> Julia no to faktycznie nie jest późno... ja na 7 to o 5 wstaję. Też mam właśnie abonament w prywatnej przychodni i bardzo dobrą p. doktor, która pracuje w szpitalu klinicznym, być może chciałabym u niej urodzić nawet. Julia, będziesz w ciąży, zobaczysz! Pewnie to pomoże jak wycofasz niektóre produkty. <> Biedrona :* dziękuję

Lilianka :-) wcześniej "goście " byli ale nie w takich ilościach do obrzydzenia.. Julia w karcie ciąży jest wpis "ciąża po ivf" bynajmniej u mnie. Pierwszy raz słyszę o tym żeby taki wpis mial miejsce w akcie urodzenia ..

Nadzieja a może mogę iść w 4 miesiacu do nowego lekarza i powiedzieć ze dopiero dowiedziałam się o ciąży? I zaloza mi drugą kartę?

Gość Gość morela15
Dziewczyny trochę nie rozumiem... Jak nawet wejdzie takie coś z tym zapisem o in vitro to co to zmienia? Mi naprawdę to nie przeszkadza... Po co kombinować z nową karta ciąży itp? Dziewczyny nie powinnyśmy się tego wstydzić! Ja zamierzam swojemu dziecku o tym powiedzieć, to nie jest nic strasznego. To tylko świadczy o tym, że nasze dzieci są wyczekiwane, chciane. Takie jest moje zdanie.