Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Malenka trzymaj się tam. Wszystko dla dobra Maluszka! Najważniejsze że jest z Tobą. Nic innego się nie liczy! Alexvan jak się trzymasz?

Ananasowa, ja niestety musiałam jeździć do Gamety jeszcze kilka razy, bo miałam płyn w brzuchu po hiperstymulacji (z założenia-zepsuli to niech mnie naprawiają ;) ). Chyba w 6 Tc poszłam do swojego wcześniejszego lekarza i nie żałuję, bo ma do mnie zupełnie inne podejście-dużo cieplejsze. Dzisiaj pochodzę sobie po oddziale, pokołyszę moje maleństwo i odgonię melancholię.

Nadziejko wyjeżdżamy jutro. Samopoczucie cały czas bez zmian. Non stop sikam, w nocy wstaje 2 razy. Smaruje się clotrimazolem i jest lepiej ale wiem że to tylko zalagodzenie. Zastrzyki Prolutexu i Fraxi rozpracowane, że nie stanowią już żadnego problemu. Fraxi w gruby fald blisko pępka. Prolutex w cienki po bokach - prawie na biodrach, tylko najpierw napinam trochę skórę żeby znaleźć miejsce bez żyłek. Dzięki za podpowiedź w tym temacie. No i robi M. Śmiejemy się że ma już taka wprawe że może być sanitariuszem. Ananasowa a tak pomyślałam że jeśli by nam nie wyszło to krio będziemy miały jeszcze w październiku więc nie ma się co martwić listopadowa przerwa. Wierzę jednak że będzie dobrze! Morelka, Biedronka dzisiaj Wasze wizyty! :*

Malenko, bardzo mi się podobają Twoje dzisiejsze plany :) kołyszcie się do woli :*** *Julka, i gdzie zrobisz betę? u siebie?

Julia to baw sie dobrze :-) odpocznij i wracaj z piękną beta :-) ps.jesli okaże sie jak u mnie ze to zadne zapalenie ani nie grzybica to szczerze polecam żel Mucovagin jest to żel do pochwowy i na zewnątrz na bazie kwasu hialuronowego nawilża odnawia błonę śluzową. Wskazaniem są rany po porodzie, zabiegach gin, łagodzi stany zapalne itd.

*Julka, ja się nie wyrobię:/ crio miałam teraz w 23 dc. betę będę robić za tydzień, @ pewnie przyjdzie kilka dni pozniej (a moze nie:P), od 2dc zaczyna się estrofem, w 12-13 kontrola i umowienie crio :/ nie wyrobię się! dokąd jedziecie? odpoczywajcie i łąpcie pozytywną energię:)

Ananasowa późno Cię ustawili. Można wcześniej, oby Endo bylo ładne. Ale po co nam crio teraz:) Betę chce zrobić w poniedziałek w Gamecie jak będziemy wracać z Zakopanego. To 10dpt będzie a mam zrobić 11dpt. Jeśli będzie negatywna to będę musiała powtórzyć 11dpt? Mam nadzieję że już nie... Jeśli pozytywna to wezmę recepty na leki. Nadziejko a jak Ty się czujesz? Zawsze po transferze powiekszaly mi się piersi, teraz w ogóle. Wtedy od luteiny, a prolutex tego nie powoduje? Nadziejko jak było u Ciebie?

PikiDiksi - dowiedz się czy jeśli teraz wybierzesz gratisową szkołę rodzenia to czy położna, którą wybierzesz do porodu nie będzie chciała potem pieniędzy. Może się okazać,że szkoła jest za free, a jej obsługa przy porodzie wyjdzie Cię dużo więcej. Lepiej to sprawdzić. x Zocha82 - super. Teraz w spokoju czekaj na dzień bety ;-) x ananasowa - ojej to miałaś dzień pełen wrażeń. Wierzę, że początek może był kiepski, ale za to koniec będzie szczęśliwy. x julia83 - przyjemnego wyjazdu. Pamiętaj,że jesteś w ciąży i wolno Ci się tylko relaksować ;-) x Lekarz z mojego miasta przełożył mi wizytę z piątku na dziś. Będę mieć usg 3D. Nawet nie wiedziałam, że ona takie ma. Przyznam,że cieszę się,że zdecydowałam się iść do niej, bo może ona nie jest specjalista od niepłodności, ale ciążę nie jedną prowadziła i pewnie będzie miała inne spojrzenie x Nadzieja78 - nadal czujesz ruchy ? Ja jeszcze nie.

Kkahha to nie byly ruchy, tylko brzuch mi się naprężył nad okolicą bikini, nie wiem co to było ;-) pięknych widoków Tobie życzę ! Ja do wizyty mam jeszcze tyle czasu ze nie wiem jak to wytrzymam ;-) chociaz po genetycznych jestem juz lekko spokojniejsza. Julka moje samopoczucie jest diametralnie inne niż w 1 ciąży ;-) wstaje rano głodnaaaa jak wilk :-) po śniadaniu ogólnie pojęta toaleta i potem mam powera to ogarniam wszystko wokół , oczywiście z rozsądkiem, wszystko załatwiam do po poludnia bo po 18 najczesciej musze byc juz w piżamie ;-)słabo sie czuje, muli mnie itd i tak sie wałkuje do 22 ;-)

Gość ewap156
Malena a jak się czujesz ?u mnie mój krwią nie daje o sobie zapomnieć cały czas jął więcej pochodzę jest masakra mam w piątek wizytę i mam przeczucie ze trafię do szpitala jakiś tak czuję gdyby były te krwawienia a u mnie ten powtarzający się ból brzucha masakra tak się boje co jest nie tak

Gość gość
Zocha, Ananasowa - kciuki mocno zaciśnięte, aby to był ostatni Wasz zakręt w drodze do szczęścia.. x Julka - nie będzie potrzebny Ci crio zobaczysz.. Nieustannie trzymam kciuki.. A póki macie możliwość odpoczywajcie i łapcie endorfiny... x A ja czekam na wizytę.. Potem dam znać Biedrona1979

Gość kiciolka
Witajcie Kochane nie pisze bo nie mam o czym ogólnie wszystko mnie dobija,wczoraj miałam wizyte no i jest nie zbyt dobrze estriadol niski, dużo pęcherzyków małych które nie rokują dobrze, w piątek znowu wizyta a w środę punkcjia. Jestem tak negatywnie nastawiona ze nic z tego nie wyjdzie. Alexvan,agusia88 przytulam będzie następnym razem dobrze. Julia pozytywne myślenie włączamy niedługo będziesz miała wielki dzień,pozytywna beta musi być. Ananasowa dołączy do Juli,współczuje ile wczoraj przeszłaś,najważniejsze ze kropek na swoim miejscu a kto Ci robił transfer? Eversea jak się czujecie? Morela i Biedronka kciuki trzymam za wizyty. Malena :-) Elfica czekanie najgorsze ale lepiej niech torbiel się wchłonie. Mh1 oby mała się odwróciła ma jeszcze troche czasu. Wszystkie Was ściskam mamuśki,ciężaróweczki i te co czekają na swoje szczęście każdej życze jak najlepiej

Jestem dziewczyny, przebolalam ten feralny poniedziałek, z tych stresów dostałam miesiączke we wtorek, dzis dzwoniłam sie umówić na wizytę ( miała byc miedzy 3-5dniem od dnia miesiączki ) wiec jadę w piatek na 11 godz ustalać dalszy plan działania. Dzieki Wam jestem w pełni zmobilizowana , pociesza mńie ze moj eskimosek tam na mnie czeka !!! Ananasowa i ZOcha 82 trzymam mocno kciuki. Kochane zostało mi w domku opakowanie LUtinusa ( mi strasznie wyciekal , wiec powiem lekarzowi, ze nie chce go juz wiecej brać przy następnym transferze ) chetnie odstąpię jeśli , któraś z Was potrzebuje.

Witajcie Kochane nie pisze bo nie mam o czym ogólnie wszystko mnie dobija,wczoraj miałam wizyte no i jest nie zbyt dobrze estriadol niski, dużo pęcherzyków małych które nie rokują dobrze, w piątek znowu wizyta a w środę punkcjia. Jestem tak negatywnie nastawiona ze nic z tego nie wyjdzie. Alexvan,agusia88 przytulam będzie następnym razem dobrze. Julia pozytywne myślenie włączamy niedługo będziesz miała wielki dzień,pozytywna beta musi być. Ananasowa dołączy do Juli,współczuje ile wczoraj przeszłaś,najważniejsze ze kropek na swoim miejscu a kto Ci robił transfer? Eversea jak się czujecie? Morela i Biedronka kciuki trzymam za wizyty.

Gość gość
zatkane?

Ewap, szkoda ze nie masz takiego lekarza jak ja. Tutaj kilka razy dziennie przychodzą do mnie pytać się czy plamię i czy nie ma bólu brzucha. U mnie się uspokoiło plamienie bardzo szybko i to prawdopodobnie po odstawieniu Clexane. Rozmawiałam z lekarzami na temat krwiaków i mówili, ze to jest nagminna przypadłość w ciąży, nie jestem wyjątkowa :P x Dziewczyny, jak czytam Wasze wpisy o strachu czy transfer się udał, to mnie ściska w żołądku, bo wiem jaki to strach... Mnie potwornie bolał brzuch po transferze i byłam pewna ze nic z tego. A kropek został ze mną. Dziewczyny, musi się udać, poprostu musi :) Wierzę w Wasze kropeczki z całych sił :-*

Dziewczyny trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!! Julia odpoczywaj i wdychaj zdrowe górskie powietrze :-) U mnie w sumie chyba dobrze się złożyło bo rozłożyło mnie przeziębienie i leże teraz na L4 z antybiotykiem. Tak to potwornie bym się stresowała, a tak luzik bo wiem, że w tym cyklu nie ma szans.

Dziewczyny trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!! Julia odpoczywaj i wdychaj zdrowe górskie powietrze :-) U mnie w sumie chyba dobrze się złożyło bo rozłożyło mnie przeziębienie i leże teraz na L4 z antybiotykiem. Tak to potwornie bym się stresowała, a tak luzik bo wiem, że w tym cyklu nie ma szans.

Nadzieja a przypomnij na co robiłaś badania bo pamiętam tylko że wszystko wyszło ok. To był wymaz? Może to taka reakcja nasza reakcja na Prolutex? Czy u Ciebie te dolegliwości przyszly później.

Gość gość
jak to sie zatyka;/;/

Gość Gość morela15
Dziewczyny, dziękuję za trzymane kciuki!;) ja juz po wizycie, wszystko jest bardzo dobrze, mój maluch ma 6,4mm i bije mu serduszko ;) jestem najszczesliwsza na świecie!!! Teraz mam mieć wizytę w terminie 9.10-16.10, ma to być usg jakieś długie...nie wiem dokładnie.. Prenatalne? Ale czy to nie szybko? Buziaki i pozdrawiam!

Gość Gość morela15
A i termin porodu mam na 18.04.2016;)

Morelka chyba maj a nie kwiecień? Cudowne wieści! Kiciolka jeszcze tydzień do punkcji więc urosną. U mnie na tym etapie estradiol miał tylko 450. I wszystkie byly malutkie, a bylo ich dosłownie kilka! Dr zwiększył mi dawkę bo naprawdę słabo bylo ale na tym etapie się tym nie martwilam. Skończyło się na 12 dojrzałych komórkach. One nie mogą za szybko rosnąć bo będą niedojrzałe więc dobrze że tak stopniowo! Kochana głowa do góry! Alexvan tak trzymać. Biedronka:*

Gość ewap156
Morela ja mam termin porodu na 7.04.15 i mam wizytę teraz 2pazdziernika i są to właśnie badania prenatalne także wszystko się zgadza z twoimi terminami .Malena wydawało mi się ze mój ten lekarz jest ok ale jak ostatnio byłam u niego to mówiłam mu o tym bólu i tak jak pisałam nic sobie z tego nie zrobił ale wtedy nie plamilam bo leżałam i tylko leżałam a teraz jak mi zabronił i chodzę to tak jak pisałam nie żywa krew ale brązowe leci i wtedy bardziej boli brzuch

Gość ewap156
A w szpitalu jak byłam to tak jak mówisz co 5 minut pielęgniarka wchodziła i się pytała czy boli i czy plamie kiedyś jak powiedziałam ze boli mnie brzuch to całą noc przychodziła.A czy oni dają ci jakieś leki dodatkowo bo ja dwa tygodnie leżałam i nic tylko leżałam i to mnie dolowalo

Gość Gość morela15
Nie Julka, termin mam zapisany, że 18.04.2016, czyli za 7 miesięcy, a ze jestem teraz w 7 tygodniu, czyli w 2 miesiącu, to się chyba zgadza ;) jedynie lekarz napisał, że rok 2015;p ale to wiadomo;p

Morelka- świetne wieści !!! kIciolka- myśl pozytywnie , u mnie tez na początku nie było sie czym chwalić ale na końcu sie rozkrecily :-)