Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość998

Brazowe planienia podczas stosowania Luteiny 50

Polecane posty

Gość gość998

Mam 17 lat. Od jakiegos czasu mam niepokojace bole w okolicach jajnikow d tego plamienia (brazowe) przez okolo 2/3 dni po miesiaczce . Udalam sie do ginekologa gdzie po USG nie stwierdzono zadnej choroby. Bole nadal sa do tego mam nieregularne miesiaczki. Na uregulowanie zapisano mi Luteine 50 doustnie do stosowania od 16-25 dnia po 1 tabletce 2 razy dzuennie liczac od 1 dnia okresu na okres probny przez 3 miesiace. Na poczatku stosowania bylo okej natomiast w 3 ostatnich dniach stosowania dostalam niepokojacego brunatnego plamienia. Od kad wzielam ostatnia tabletke minely 4 dni, poki co miesiaczki brak. Czy powinnam sie martwic tymi plamieniami ? Pojsc do ginekologa szybciej (umowiona wizyta 27 lipca) ?

Gość gość
Witaj! Luteina jest hormonem stosowanym do uregulowania cyklu miesiączkowego oraz lekarze zalecają je kobietom ciąży. Ja także miała nieregularny okres przez bardzo długo ale w moim przypadku nic nie pomagało. Obecnie jestem w ciąży i lekarz zalecił mi branie luteiny 50, ponieważ ona pomaga w utrzymaniu ciąży. Moim zdaniem jeśli niepokoisz się idź wcześniej, ponieważ może te plamienia są sygnałem, że powinnaś odstawić ten lek oczywiście po konsultacji z twoim lekarzem albo zmienić sposób leczenia. Pamiętaj także, że jeśli palisz papierosy one mają wpływ na to czy okres jest regularny czy nie.

Gość gość
Zrób badanie USG bo to może świadczyć o torbieli na jajniku. Ja także miałam nieregularne okresy i okazało się, że to torbiel. Także najpierw zrób badanie USG a jeśli na nim nic nie wyjdzie to musisz szukać przyczyny nieregularnej miesiączki gdzie indziej.

Gość gość
Papierosow nie pale, juz nawet sama pani ginekolog wspomniala o tym ze NIE WOLNO ! Natomniast badanie USG brzucha wykazalo torbiele natomiast USG"ginekologiczne" absolutnie je wykluczylo. No coz Luteina raczej mi nie pomoze. Dziekuje za odpowiedzi :)