Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co warto zobaczyć i zwiedzić w Warszawie? popularne i nietuzinkowe miejsca

Polecane posty

Gość gość
Są restauracje płacisz coś ok 30 zł od osoby i jesz ile chcesz są szwedzkie stoły.

Gość gość
Jak bedziecie na starówce to lepiej idzcie do Pizzy Hut bo inne knajpy zdzierają pod obcokrajowców....

Gość gość
faktycznie kiepsko. czyli jednak musimy zarządzić jakis plan dzięki któremu nie będziemy musieli nadużywac samochodu.

Gość gość
a jakies bary mleczne w centrum?

Gość gość
Tez zawsze jemy w barach mlecznych :) Polecam kurke :)

alez im doradzacie, ja jestem zakochany w warszawie od kiedy sie tu przeprowadzilem. oprowadzilbym was ale to trzeba inaczej przyjechac. nie ze w hotelu na zadupiu tylko mieszkasz sobie w centrum, idziesz na sniadanie do charlotte, eh.... uwielbiam sniadania na dworze kiedy wychodze z chalupy jeszcze w sandalach, lnianej koszuli i jakis spodenkach, zaspany wcinajac cieply cheb z nutella ogladam otaczajacych nas ludzi......

Gość gość
haha mozna cie yam spotkać?

Gość gość
bary mleczne wcale nie są tanie. polecam bordo na chmielnej zaraz za domami centrum przy rotundzie. włocha i hinduską knajpę na nowym świecie, greenpeace na szpitalnej. mexicanę na szpitalnej.

Gość gość
gdzie to jest?

Gość gość
zbereźnik, ale z ciebie hipster :classic_cool: pod manekinem w kolejkach też wystajesz? jesteś słoikiem?

Gość gość
co gdzie jest?

Gość gość
miejsce z którego zdj zrobił zbereznik

Gość gość
Ja bym nie radziła zwiedzać Warszawy samochodem bo można tylko nerwów sie najeść i sporo wydać na parkometry. Lepiej zainwestować w bilety i zwiedzać Warszawę komunikacją.

Gość gość
a jest jakiś bilet np 5 dobowy, czy tylko dobowe ?

Gość gość
Były dawniej 3 dniowe i tygodniowe to zabrali :O

Gość gość
ale lipa, no cóż, jeżeli mamy wydać tyle kasy na parkingi, to lepiej dobowy kupić, to przynajmniej coś się zwiedzi, a samochód zostanie pod hotelem :D

Gość gość
A według mnie się nie opłaca kupować biletów i jeździć jak sardynki w komunikacji. Macie auto, robicie plan dnia i ustawiacie tak wszystko, aby było obok siebie. Stawiacie parking i zostawiacie np 15zł za samochód. Bilety dobowe, to 26zł normalny, 13zł ulgowy. Nie opłaca się Kochani biletów dla Was.

Gość gośćghghg
Ja polecam Powiśle bo tam mieszkłałam przez 6 lat. To piekna okolica. Zaczynając od Mariensztatu przez Bibiotekę UW (BUW) i ogród na dachu tego budynku z widokiem na Wisłę. Mnóstwo kawiarnioksiegarni. Mozecie też wejsć do Centrum Nauki Kopernik. Obecnie mieszkam na Woli - tu już bardziej klimaty getta. Dawne mury getta narysowane na ulicy w miejscu gdzie stał, Muzeum Powstania Warszawskiego, ulica Chłodna.

Gość gość
A jest coś takiego jak szlak wędrówki Stanisława Wokulskiego? córa coś ostatnio wspominała i chciałaby się przejść, bo ma maturę za rok także może fajna atrakcja dla niej skoro już mówimy o Powiślu

Gość gość
miałam kiedyś zaznaczony ten szlak w podręczniku od polskiego w LO ;)

Gość gość
Można też ZOO zobaczyc :)

Gość gość
Niezle foty.

Gość gość
Napiszcie tej Pani autorce co jest obok siebie mniej więcej ,żeby nie musiała krążyć. podzielcie to jakoś fajnie na dni, ja jestem z Poznania i nie wiem, ale uważam że takie wątki są super ponieważ warto by wszyscy zwiedzili jak możliwie najwięcej :)

Gość gość
Poznaniacy najlepiej niech siedza u siebie i nam tu w stolicy doopy nie truja :P

Gość gość
polecam Bar Prasowy! piekny wystrój cudowna kuchnia, Bambino, Familijny, Złota Kurka. bary mleczne sa tańsze niz niejedna knajpa :)