Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gracjana pewnie masz rację z tymi chorobami w ciąży. Ja też jestem ze starszych, aż mi głupio jak czytam jakie wy młodziutkie jesteście dziewczyny :) Ja dziś mam mega senny dzień tylko się pilnuje żeby nie zasnąć w pracy :)

Byłam u lekarza ciąża potwierdzona :) Megulkaaa u mnie z kalkulatora porodu wychodzi termina 6-7.04 blisko siebie :)

Byłam u lekarza ciąża potwierdzona :) Megulkaaa u mnie z kalkulatora porodu wychodzi termina 6-7.04 blisko siebie :)

Gość Claudiie90
No właśnie :P hihi. Ja za niedługo lecę na busa :( i kierunek Kraków :P

Gość Claudiie90
Graceros gratulacje :*:*

Gość Alex35
Gracjana090515 - testuję 3-4.08 - wtedy albo przyjdzie @ albo nie... :) Oby nie :) Fajnie, że już niektóre macie popotwierdzane ciąże - ja siedzę jak na szpilkach :) Mój wiek mnie trochę martwi, oby wszystko było ok. - to mój 2 cykl starań po poronieniu :(

Gość Motyl89
Jak myślicie kiedy najlepiej się wybrać do lekarza? Ja planuję około 8-9 tygodnia. Ostatnim razem byłam na samym początku. To był 6 tydzień, nic nie było widać, ale lekarz potwierdził ciążę. Trzy tygodnie póżniej dowiedziałam się że ciąża obumarła. Szukałam trochę informacji jako że mam medyczne wykształcenie odnośnie usg i część lekarzy twierdzi że usg we wczesnej ciąży szczególnie słabej może źle wpływać na płód prowadząc do poronienia. Wydaje mi się że to ma sens. Jak myślicie?

Dzięki dziewczyny :) Motyl89- mam nadzieje, że mam na tyle ogarniętego gina, że nie narażałby bez potrzeby na poronienie. A i współczuje :(

usg raczej nie grozi płodowi, nawet bardzo wcześnie robione. tak mi się wydaje. nawet dopochwowe. wiele kobiet przecież nie wiedząc, że są w ciąży uprawia seks

Gość Motyl89
Już o tym nie myślę. To było dawno temu. Trzeba iść do przodu. Ja mimo wszystko wolę usłyszeć już serce kiedy pójdę pierwszy raz :)

aczkolwiek historie sa rozne... nie chce straszyc, ale taka prawda. moja znajoma "poronila" w 10 tyg. serce przestalo bic i tyle. wiec nigdy nie mamy gwarancji...

Gość Annika79
Ja mam prawie 36 lat. To moja 4 ciąża, więc poniekąd weteranka jestem.

Gość Annika79
Pobolewania brzucha na tym etapie, to normalne. Macica się rozciąga. Jeżeli nie ma plamień, to powinno być ok a nawet plamienie nie zawsze oznacza najgorsze.

Gość salsasamba
Byłam u lekarza z tym pęcherzem, dostałam monural, po nim powinno być ok, za tydzień mam zrobić kontrolne bad. Moczu. Wtedy też pewnie będzie testowanie, jeśli wytrzymam do tego czasu :p Gratuluję wszystkim, które mają już potwierdzone ciąże :) już soę gubię w nickach więc tak zbiorowo hehe. Mnie coś brzuch zaczął lekko pobolewać, tak jak przed okresem. A tu przecież dopiero 20 dc... Czarno to widzę

Gość salsasamba
Ja w ciąży piłam kawę, rozpuszczalną z mleczkiem. Ograniczyłam do jednej, porannej :)

Gość Annika79
Monural jest skutecznym lekiem. Ja pijam kawę bezkofeinową.

Gość gość
Ja też kawy sobie nie umiem odmówić pije jedną rozpuszczalną dziennie - zawsze rano to mój rytuał A co myślicie o sushi, mnie dziś mąż namówił - na wszelki wypadek zamówiłam tylko z pieczoną rybą, plus znamy te suszarnię od lat - nigdy nie było problemu Graceros gratulacje I macie rację dziewczyny najważniejsze to zrozumienie :)

u góry to byłam ja tylko zapomniałam się zalogować ;) Ja też kawy sobie nie umiem odmówić pije jedną rozpuszczalną dziennie - zawsze rano to mój rytuał A co myślicie o sushi, mnie dziś mąż namówił - na wszelki wypadek zamówiłam tylko z pieczoną rybą, plus znamy te suszarnię od lat - nigdy nie było problemu Graceros gratulacje I macie rację dziewczyny najważniejsze to zrozumienie :) Megulkaa świetnie to napisałaś

Ja też piję kawę z mlekiem rano. Dla zmniejszenia wyrzutów sumienia zjadam przed nią banana, żeby nie była na pusty żołądek jak do tej pory ;) Annika79 - no plamień nie mam na szczęście, ani kropli. Teraz się zdrzemnęłam chwilę i obudziłam się z bólem brzucha. Obyś miała rację...

Lena234, mi ginekolog mówiła, żeby nie jeść surowego mięsa, ale o rybie nie wspominała ;) Chyba toksoplazmoza nie bytuje w rybach.

A ryby jak najbardziej, bo mają dużo wapnia, którego dziecko potrzebuje! Mogą uratować nasze zęby ;)

witam kwietniowe mamusie :) nieśmiało dołączam do grupy :) 2 teściki pozytywne także jestem dobrej myśli:) nie zapeszając to będzie moja pierwsza dzidzia i jestem bardzo podekscytowana :) wizytę u gina mam w poniedziałek.

Ufff... myślałam, że tylko ja nie umiem odmówić sobie kawy :) Ja co chwile mam bóle głowy przeplatane z brzuchem (jak na okres) i krzyżem. Jestem strasznie ospała.