Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaproszenie na wesele dla nieżonatych i niezamężnych bez osoby towarzyszącej

Polecane posty

Gość gość
o kurcze widzę że nie tylko mnie zabolało to określenie...

Gość gość
to przykre że chodzi tylko o kasę....

Gość gość
kasa to pikuś! zobaczcie podejście do osób z poza rodziny - byle brudasy

Gość gość
autorko jakby co to nie ja o tych brudasach teraz pisałam..

o kurcze widzę że nie tylko mnie zabolało to określenie... <><><> Ojejku, nie usraj się ze smutku :D Proponuje byście wy wyprawiły wesele w 5 gwiazdkowym hotelu i ufundowały każdemu - łącznie z koleżankami waszych kuzynów z liceum - osobną sypialnie :D Już to widzę Wszystkie cwane, ale jakby same miały na głowie taki wydatek to by nawet makaron w rosole przeliczały :D

Gość gość
nie zna kogoś,na oczy nie widziała,słowa nie zamieniła z człowiekiem a pisze o nim byle brudas ? no nieźle.....

Zasada jest prosta. Małżonek naszej rodziny to rodzina ! Chłopak/dziewczyna - nie. Jak komuś nie pasuje to niech spie..ala...impreza i tak się odbędzie jak ma się odbyć i to bez urażonego kuzyna i jego aktualnej panienki :P :D

Gość gość
to jak jej nie stać to po co robi wesele w takim miejscu ? aaaa,zastaw się a postaw się :-D choćbym się zesrała to wesele w pałacu będę miała :-D to jest podejście autorki ! tylko jeszcze przyciąć koszta i żeby koperty były pełne bo się nie zwróci....hii hi żenada.

Gość paweł___
nie zna kogoś,na oczy nie widziała,słowa nie zamieniła z człowiekiem a pisze o nim byle brudas ? xx jak się kogoś nie zna, nie widziało się na oczy, słowa się nie zamieniło to nie zaprasza się na wesele. Wesele to nie festiwal dla przypadkowych osób, tylko spotkanie najbliższych dla młodych.

Gość gość
o następna kulturą nie grzeszy.

to jak jej nie stać to po co robi wesele w takim miejscu ? <><><> Najwyraźniej stać ale dla najbliższych :P Lepiej zrobić z******te wesele dla wąskiego grona niż masową imprezę w lokalu z karaluchami w kuchni :)

Gość gość
paweł skoro nie zna,słowa nie zamieniła to niech nie zaprasza. ale niech nie obraża.

Gość gość
choćbym się zesrała to wesele w pałacu będę miała :-D dobre !

Gość gość
choćbym się zesrała to wesele w pałacu będę miała x Ktoś tu jest zazdrosny :)

Gość gość
shaf a ty tu jeszcze jesteś ? przecież się pożegnałaś... ale jakże,skąd. założę się że to ty jesteś autorką tematu dlatego tak jej bronisz :-D oczywiście że się wyprzesz...

Gość gość
choćbym się zesrała to wesele w pałacu będę miała no zazdrosna , tak mi przykro że za chwilę się zesram z żalu i smutku !

Gość gość
Wesele jest dla gości nie dla młodych. Nawet jeśli ci na kasie nie zależy to ci którzy dostaną takie zaproszenia bez osoby towarzyszącej będą myśleć co innego, fama się rozejdzie i wesele się nawet nie zwróci.. O taka złośliwość ludzi. Osoba dorosła powinna dostać zaproszenie podwójne, nastolatki z rodzicami i tyle. Wątpię zeby facet czy kobieta pozwolili pójść na wesele swojemu partnerowi samemu,oczywiście jeśli są ze sobą dłużej niż kilka miesięcy albo nawet planują slub. Nie będzie młodszego pokolenia na weselu po prostu i tyle.

Zaskoczę Cie i się nie wyprę. przywykłam, że jestem autorką 95 % tematów na forum :D

Gość gość
już dawno napisałam autorce że wesele jest dla gości ale ona tylko myśli o tym żeby było och i ach. nie będzie młodzieży wesele leży :-D

Gość paweł___
Wesele jest dla gości nie dla młodych x dla gości, ale też nie dla przypadkowych osób. Jeżeli młodzi kogoś na oczy w życiu nie widzieli to taki ktoś nie powinien być na ich weselu. Na weselu nie powinna być osoba, której młodzi nie znają (przynajmniej jedna strona). Jeżeli czyjś związek, nawet nieformalny, faktycznie jest poważny to wydaje mi się, że naturalną konsekwencją byłoby, że młodzi znaliby tę osobę.

Gość gość
Czy ja wiem? Ja widzę swoich kuzynow raz na ruski rok a zaproszenia dostawalam zosobą towarzysząca. Ona pewnie też nie za często skoro będzie nocleg zapewniac

Gość gość
co to za brednie ? już 10 lat temu byłam na weselach i nie znałam młodych ! ale widzę że tu średniowiecze....

Gość gość
Gość ma się bawić. Z obcymi ludzmi? Średnio tak szczerze powiedziawszy. Niech sobie od razu daruje kuzynow bo mlodzi i tak mało do kopert dają. Nie są opłcalni

Gość gość
Powiem wam tak...Ja bym zrobiła tak jak autorka ale tu nawet nie o kasę chodzi...ja pochodzę z dość konserwatywnej rodziny, mój narzeczony też...i u mnie to też by kiepsko wyglądało gdybym miała zapewniać sypialnię osobą nie będącym w związku małżeńskim. Byłby niesmak u mnie. Więc to też jest kwestia poglądów. Jeszcze na wesele bym mogła zaprosić z osobą towarzyszącą ale jakbym miała fundować nocleg osobom nie będącym w małżeństwie...U nas by to nie przeszło

Gość gość
osobom* nie będącym. Sorry.

Gość gość
Moja kuzynka zrobila takie wesele bez osob towarzyszących, minęło 10 lat i wszyscy je nadal wspominają jako beznadziejne, sztywne i nudne. W kilku gwiazdkowej restauracji

Gość gość
no tak,wesele to przecież interes ... żal mi was.

Gość gość
Niech kazdy pilnuje swojego łóżka i ludziom pod kołdrę nie zagląda.

Gość gość
no bo będzie sztywne i nudne. za stołami dziadki,babcie,ciocie,wujkowie a na sali ....hmmm pomyślmy... a młoda para :-D cała sala dla was !

Gość paweł___
Osoba dorosła powinna dostać zaproszenie podwójne, nastolatki z rodzicami i tyle. xx Generalnie jest taka zasada jak napisałeś, ale jak się funduje nocleg to raz, że to dodatkowy koszt ponad standardowe zaproszenie, a dwa, że w niektórych środowiskach może być to źle postrzegane gdy dwoje ludzi niezwiązanych z sobą formalnie dostają pokój.