Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gośćania
Ja dostałam ta glukozę rozcieńczoną w wodzie. Ilość wody to 3/4 zwykłego plastikowego kubeczka.

Gość Kasia 85
Domi tak ty masz miec tylko glukoze tzn proszek ze tak nazwe dajesz im i oni Ci to rozciecza mi tak robili

Gość gość Ola86
Szkoda że pewnych informacji nie mówią tylko człowiek się dowiaduje dopiero po fakcie jak coś wyjdzie.... Dziś mamy w górach inwersję :D Znów widać będzie Tatry z Bieszczad ;) Gorzej, że powietrze brudne i siedząc w mieście będziemy się dusić smogiem :(

Gość Kasia 85
Ola no niestety jesli sie nie dopytasz a nie zawsze pamietasz z tego wszystkiego by to zroboc to przewaznie gdyby nie znajomi co juz przez cos przeszli nie wiedzialo by sie co i jak bo sami Ci nie powiedza

cześć dziewczyny, wczoraj tez byłam na krzywej cukrowej i zaskoczona byłam ze nie było aż tak źle:) u mnie nie wolno pic wody ale kilka małych kropel cytryny można wkropić. Ale i bez tego nie jest źle:) ale 40 minut po wypiciu dzidzia dostała takiego powera, ze kopała jak szalona:) wyniki wydaja mi sie ok, morfologia mi sie trochę poprawiła w końcu także jestem zadowolona. Dziś wizyta u gina nareszcie znów zobaczę moja kruszynkę A jak tam u Was wyniki?

Gość gośćania
Kotulina u mnie też wczoraj glukoza i też wyniki są bardzo dobre ale z kolei morfologia gorzej niż ostatnio, a już miesiąc temu było słabo. Dzisiaj mam wizytę o 17:00 i pewnie dostanę większą dawkę żelaza :( A synka zobaczymy dopiero w sobotę bo muszę się umawiać oddzielnie na wizytę i oddzielnie na usg.

Ania dziwnie, ze nie wykonują na jednej wizycie, ale dobrze ze glukoza jest ok. Ja tez z każdej wizyty na wizytę miałam coraz gorsze wyniki krwi, ale 3 tygodnie temu przeczytałam ze żelazo nie wchłania się jeśli jest wapn i przeanalizowałam ze za każdym razem jem żelazo przy czymś co ma uzo wapnia. i od tych 3 tygodni jem żelazo z owocami i w końcu ruszyło w dobra stronę, także może i u Ciebie tak jest?

Gość gośćania
Kotulina to, że nie robią na jednej wizycie wynika z tego, że akurat chodzę do dużego centrum medycznego i są dni, w których lekarz ma wizyty i dni lub godziny, kiedy robi usg. Jak mam skierowanie od lekarza na usg to nie płacę. Więc muszę iść najpierw na wizytę, a potem na usg i dzięki temu zaoszczędzam bo idzie mi z pakietu medycznego z pracy. Mogłam na poprzedniej wizycie wziąć skierowanie na usg i wtedy mogłam się umówić na jeden dzień ale nie pomyślałam :( Ja rzeczywiście jem ostatnio dużo nabiału, chyba aż za dużo bo prawie do każdego posiłku jak nie jogurt to biały ser albo mleko. Spróbuję tak jak mówisz bardziej się trzymać owoców i warzyw.

Ah rozumiem:) ja pilnuje tego wapnia żeby go nie było tylko wtedy kiedy połykam tabletkę żelazową a w ciągu dnia jem normalnie wiadomo ze wapń nam jest potrzebny:)

Gość ewelina_94
Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj taka piękna pogoda a mnie połamało:-(Kręgosłup mnie tak boli jak by ktoś porzadnie po mnie skakał :-(. Filiek porzadnie przewraca sie w brzuszku i kopie ze czasem to az mnie boli ale to chyba wina tego ze nisko jest polozony. Ja mam wizyte w piatek za tydzień. Ciekawa jestem ile juz moj synuś waży. :-)

Hej. Od wczoraj nie czuje kopniakow i dziś jeszcze nic nie czułam nie wiem czy mam się czymś martwić czy może maluch się inaczej ułożył i po prostu nie czuje

Gość gośćania
domi a próbowałaś coś zjeść i sie położyć na plecach?

Nie ale po jedzeniu na słuchuje i unikam leżenia na plecach. Spróbuję po obiedzie.

Gość Kasia 85
Domi sprobuj cos slodkiego zjesc i polozyc sie maluchy lubia po slodkim poszalec troche Ja wizyte mam 18 i yez jestem ciekawa ile wazy moj maly i czy ja przytylam bo ostatnio apetyt troche wzrosl :) Domi u mnie jak maly byl ulozony posladkowo to czulam tylko znikome ruchy a ty niedawno wogle poczulas wiec moze i byc inaczej ulozony i nie potrafisz wychwycic tych ruchow

Tez mi się wydaje ze jest inaczej ułożony a od paru dni czułam kopniaki po prawej stronie

Na jadłam się pączkiem poprawilam i synuś kopał w innym miejscu bardziej pod pempkiem wiec widocznie inaczej się ułożył i dlatego nie czułam :)

Gość Kasia 85
Domi to bardzo sie ciesze :) Mnie ostatnio gdy nie czulam kopniakow tylko smyranie tez zaniepokoilo ale lekarz mi wyjasnil ze maly wtedy pewnie jest nisko nogami w dol i tylko glowa uderza wiec dlatego tak to odczuwalam :)

Gość gośćania
domi to fajnie :) Mój wczoraj po tej glukozie szalał a dzisiaj jest normalnie. Lubię jak położe rękę na brzuchu i dłużej potrzymam to on w tym miejscu się rusza :)

Gość domi22
Ja to często jak się rusza to odsłaniam brzuch i widzę jak się unosi brzuch w tym momencie co kopie :) często palcami chodzę po brzuchu to i on się rusza :)

Oj mnie tez niedlugo czeka ten test glukozy.. ale ciaza jest zagrozona... i ne wiem czy nadmiar takiego cukru jakos nie pogorszy mojego stanu.... czy jest to calkowicie normlane ?

Gość Kasia 85
Ja robie podobnie jak Ania ze przykladam reke a co do odslaniania brzucha moj sie chyba wstydzi bo tylko kilka razy widzialam jak mi sie rusza bo jak czuje ruchy i odslonie brzuch to ten sie uspokaja a gdy tylko przyloze reke lub zakryje inaczej brzuch znow sie rusza maly cwaniaczek :)

Gość Kasia 85
Bulinka wydaje mi sie ze jesli lekarz zlecil glukoze pomomo zagrozenia ciazy to chyba Ci to nie zaszkodzi ale zawsze lepiej przy robieniu powiedziec ze ciaza zagrozona

mi się udało 2 razy czy 3 razy zauważyć jak się rusza bo tak samo jak odsłonie słabiej się rusza może zwyczajnie zimno dzidzi hehe :) i lubi być przykryty :D

Moj maluszek jest schowany za chorym(zespol trap) i bardzo rzadko kiedy odczywam kopniaczki... dodatkowo na przedniej scianie mam lozysko co tez nie pomaga w czuciu uderzen .. ale mam tak samo jak wy ;) jak tylko zaczyna sie krecic i chce to nagrac onn momentalnie uudaje spiacego ;) ale mysle ze jeszcze za wczesnie na to ;) i z czasem kopniaki beda silniejsze to wtedy juz sie nie bedzie chowal ;) swoja droga fajna taka pamiatka ;)

Gość Kasia 85
Bulinka pewnie ze sie upewnij Domi moze i masz racje ze za zimno sie robi dla maluszka no coz poczekamy i moze za jakis czas bedzie rzeczywiscie lepiej widac jak sie rusza

Jak będzie dziecko miało mało miejsca to na pewno będzie widać:)

Gość gośćania
Ja już po wizycie. Tak jak myślałam - glukoza bardzo dobrze, morfologia i mocz tragedia. Dostałam dodatkowe leki. Mam pić sok pomarańczowy świeżo wyciskany bo to powoduje, że lepiej się wchłania żelazo. I muszę ograniczyć słodkie. Waga w górę o 2,5 kg.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować