Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiałaGurami

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku! grupa wsparcia

Polecane posty

Gość gość
My musimy mieć nadzieję☺ kiedyś musi nam się udać. AAA

Gość BiałaGurami
A to widzisz Klara mi się nie zgadzalo. Test odroczony bo jakoś nie mialam ochoty oglądać 1 kreski ;( czekam do jutra bo muszę go zrobić zanim odstawie luteine. AAA nadzieja umiera ostatnia. W poprzedniej ciąży tez by lam pewna ze distane okres. BAA nawet dostalam :) 5 dni krwawilam juz po pozytywnym teście :)

Gość BiałaGurami
Ok 28 DC. Sluz czysty (od wczorajszego incydentu) piersi leeeeekko tkliwe i do tego zależy kiedy, bol brzucha póki co ustal. Nie mam objawów ani ciąży ani okresu (u mnie plidny śluz i swedzenie co miesiąc). Wiec szansa 50/50 :D a poważnie to szkoda ze w takich przypadkach szala przeważnie przelewa się na nasza niekorzyść.....

Gość smerfetka202
Czytam ten temat i tak jak bym o sobie czytala. Eh... Może zdecyduje się w końcu opisać na którymś z tematów swoja historie. Przeskoczylam na ten watek z "nowe starania o dzidzie po ciąży pozamacicznej" ale tam tez tylko czytałam bo nie umiem pisac o sobie. Pozdrawiam dziewczyny i trzymam kciuki za nas wszystkie. Nie przestawajcie pisac bo prócz mnie pewnie sporo dziewczyn Was czyta.

Gość _załamana staraczka
Witam Was. Chciałabym się dopisać... Dwa lata temu zaczęliśmy z mężem starania o dziecko. Porobiłam badania i nagle szok-okazało się, że mam mega niedoczynność tarczycy. Starania zawieszone. Na cały rok. Od stycznia 2015 roku zaczęlismy starać się znowu. Nie wychodzi:( Niedawno bylismy w klinice niepłodności i okazało się, że mam bardzo duża nadżerkę.:( Trzeba ją wymrozić:( Chodziłam do innego lekarza i mówił, że się zagoiła i nie ma po niej śladu ( 3 lata temu brałam globulki) Załamałam się :( Powiedzcie mi proszę, czy stany zapalne które często mi wychodziły w cytologii mogły przyczynić się do niedrożności jajowodów? Właśnie tego się teraz obawiam. HSG mam zaplanowane na listopad, a w przyszłym tygodniu zamrażanie nadżerki

Gość BiałaGurami
Kochana stany zapalne moga ale nie muszą powodować zrostów. Wiele kobiet ma zrosty bez stanów zapalnych i na odwrót. To samo tyczy się objawów ciąży jedna bola piersi inna wręcz przeciwnie. Czytalam juz tyle kombinacji objawów ciąży ze nie ma na to żadnej reguly. Jutro planuje zrobić test ale juz powoli godze się z tym ze to chyba jednak nie ten cykl. Ale będę walczyć dalej! Odizoliwalam się od "szczęśliwych ciężarnych przyjaciolek" dla wlasnego zdrowia psychicznego i skupia się na sobie!! Nie zamierzam się do nikogo porównywać. Pewnie jutro się porycze jak zobacze negatyw ale takie życie :( piszcie dziewczyny! Nie tylko czytajcie! W grupie raźniej :)

Gość gość
Witam, niedawno się dowiedziałam, że mam hiperprolaktynemie.U mnie stęzenie prolaktyny wynosi 175 ng/ml.Mialam robiony rezonans magnetyczny z kontrastem i na podstawie tego został wykluczony gruczolak.Bardzo bym chciala zajść w ciąze, staramy się z mężem od roku..może ktoś z was cierpi na tą przypadłość?zaszłyście w ciąże mająć wysoką prolaktynę?jak długo się leczyłyście ?

Gość gość
Załamana a ty hsg masz na NFZ czy prywatnie? Skąd jesteś? Biała ja bym na twoim miejscu nie wytrzymała i już zrobiła test. Ja strasznie niecierpliwa jestem. Przyszła mi Afrodyta. Nie wiem czy się będę umiała obsługiwać...

Gość gość
To ja AAA, bo się nie podpisalam

Gość BiałaGurami
Dziewczyny melduje ze brzuch mnie boli i zaczynam plamic. Od stawiam luteine. Dobrze ze do końca roku przed nami jeszcze ok 5 cykli.... mamy szanse! Zaparzam sobie ziolja od jutra znowu pije i castagnusa biorę :) mój 2 stymulowNy po mojemu cykl.

Gość BiałaGurami
A może opowiemy sobie "zabawne" historie związane z nasza niemożnością zajścia w ciążę? Poszlismy kiedyś do rodziców mojego M. Ja standardowo zdolowana bezdzietnoscia, dużo osób bo to imieniny, wszyscy z dziećmi. Wtedy jego tata wstaje, podnosi kieliszek i wznosi toast "(nasze imiona) czekamy na wasze dziecko". Super..... hlusnelam sobie zdrowo kilka kolejek żeby zapomnieć hihihi :p. Poszlak kiedyś do pracodawcy (kamienie na nerkach) poinformować ze IDE na L4, a byli doslownie wysyp ciężarnych u nas (juz tam nie pracuje). I mowie ze IDE na L4, a ona na to "gratuluje! Jest pani w ciąży". Ja na to ze nie ale mnie zatkalo.

Gość BiałaGurami
Poszlak kiedyś do mojej lekarki która wiedziala ze walczymy o dziecko. Nie dostalam okresu, beta HCG negatywna, mowie, muszę iść wsiąść cos na wywolanie okresu. Wchód że do gabinetu, pyta mnie co dumnie, ja na to ze nie mam okresu, a ona "wreszcie! Gratuluje!". Glupio jej później bylo ;) a was cos "zabawne go" spotkalo? Na pewno!!! Opowiadamy dziewczyny :)

Gość gość
Ach ta @ wredna, szkoda, że nadchodzi. A u mnie dziś 19 dc i się pomału zaczyna wkręcanie objawów. Dziś w pracy zakręciło mi się w głowie i to tak porządnie, że aż podłoga mi zawirowała ( nigdy tak nie miałam), dwa razy się powtórzyło. Wiem, że to z powodu gorąca, dzis ponad 30 stopni było i zmęczenia ale jednak gdzieś tam w głowie myśli biegną już innym torem. Oj jak ja przeżyję najbliższe dwa tygodnie... Klara

Gość gość
Klara to jak ty będziesz testować to ja się będę od nowa zapładniać hihi. Dziś 3 DC. Biała ja od kilku lat jestem podejrzewana ze jestem w ciąży. W sumie to chyba od naszych zaręczyn. A po ślubie to już w ogóle. Pewnie myśleli że w noc poślubną zajdĘ. AAA

Gość gość
Smerfetka opowiedz o sobie. Jestesmy tu anonimowe więc możemy się wygadać. A poza tym to cześć do wszystkich nowych. AAA.

Gość smerfetka202
U mnie byly 3 ciaze z tego tylko jedno dziecko mam w domu. Jutro opisze co mnie spotkalo.

Gość BiałaGurami
No dziś u mnie znowu czysto a luteina od ustawiona, chyba o szaleje. Ale spokoju jak cos zrobię jutro rano test. Ja to mam przy okazji problem z mega obfitością okresu :( az się boje chodzić wtedy do pracy ale trzeba przeżyć! Dziewczyny 3mam kciuk u!!!! :)

Gość BiałaGurami
Kurcze przepraszam za blędy ale pisze na telefonie i slownik zmienia mi wyrazy non stop

Gość gość
Było zrobić ten test dziś, a może jednak... U mnie też w telefonie słownik zmienia słowa sam, czasem nie zauważę, więc jak coś to się domyślajcie :) Fajnie, że nas coraz więcej, smerfetka 202 czekamy na twoją historię Klara

Gość smerfetka202
W pierwsza ciaze zaszlam w maju2012. Urodzilam zdrowego synka przez cc. Potem szybko chcieliśmy rodzeństwo dla naszej pociechy. Lekarz po pol roku od cc dal nam zielone światło.W czerwcu 2013 bardzo bolal mnie brzuch w połowie cyklu. Do tego doszło plamienie. Wizyta u lekarza i diagnoza ciaza pozamaciczna w lewym jajowodzie. Potem byl szpital matki polki w lodzi. Jajowod uratowano do tego na moje wskazanie usunięto mi torbiel z prawego jajnika. Następne starania za pól roku. W drugim cyklu udalo sie. Bylo to w lutym 2015. Obok dziecka na usg byl duży polip. 1kwietnia wizyta u lekarza w10tyg ciąży i diagnoza- ciaza obumarla.Nic na to nie wskazywalo.nie krwawilam. Lekarz chce mi podać lek ale ja chciałam tydzień poczekać. Nie wiem chyba na cud.W Wielkanoc miałam w sobie martwe dziecko. Bol psychiczny nie do wytrzymania. 8kwietnia miałam zabieg. Nie umiałam połknąć tabletki poronnej. Teraz mam znów zielone światło To tyle... Nigdy nie sądziłam ze mnie cos takiego spotka... Lekarz mówi ze to przypadek. Moje serce pękło.

Gość gość
bardzo mi przykro... naprawde straszne to wszystko...ale trzeba wierzyc mimo wszystko ze bedzie dobrze.wiem latwo mowic ale co zostalo.

Gość gość
Biała ja miałam zawsze obfity okres. Jakiś czas temu mi się pozmieniało i mam bardzo delikatny. No może nie licząc jednego incydentu- rano jak wstaję po nocy to mnie zalewa i to dosłownie (ale to tylko jednorazowy incydent w drugim dniu cyklu). Biała rób już ten test- wszystkie czekamy :-) Smerfetka nie martw się, wszystkie tu wiemy co czujesz i bardzo współczujemy. Każda przeżywa to na swój sposób- tylko czas może jakoś załagodzić rany. Musi nam się udać. Dziewczyny jestem po badaniach. Na oko wszystko jest w normie, ale za tydzień w pon. pokażę wyniki ginekologowi (idę do nowego, zobaczymy co mi powie). Zapytam chyba o to HSG. Jestem coraz bardziej na tak, żeby zrobić. AAA

Gość BiałaGurami
No i mam 1 DC :)

Gość BiałaGurami
Ja doskonale znam bol straty. ,Ty masz juz chociaż jednego szkraba, ja tylko dwa aniolki, pustkę, i strach ze tak juz pozostanie......

Gość smerfetka202
Wiecie co pytalam mojego lekarza o hsg po cp a on powiedzial ze jak będzie niedrozny jajowod to najwyżej nie dojdzie do zapłodnienia. Przed zajsciem w ciaze bylam na monitoringu owulacji i jajeczko szlo z lewej operowanej strony. Potem jako przyczynę obumarcia powiedzial ze musiała być wada genetyczna i natura sama zdecydowala. Teraz jestem w połowie cyklu i "przytulamy się" z mezem.

Gość smerfetka202
Ja sobie zawsze tlumacze "nowy miesiąc nowe szanse" nie martw się 1 DC to początek czegoś nowego.

Gość gość
Witam dziewczyny.powiedzcie mi, czy nieregularny okres (28, 35, 39 a bywalo nawet ponad 40 dni) moze wplywac na to, ze nie moge zajść w ciążę? Nie moge brać tabletek anty z powodu problemów z krzepliwoscia krwi, biorę od miesiąca tabletki cyclodynon na złagodzenie objawów pms i to niby ma mi rez wyregulować okres. Zobaczymy co bedzie, ale boje się ze juz nic nie pomoże ;(

Gość gość
Przy nieregularnych okresach możesz mieć problem z wyznaczenie owulacji i dlatego nie dochodzi do zapłodnienia. Chociaż ja mam regularne a też nic... Biała to razem mamy nowy cykl. Działamy od nowa. AAA

Gość gość
Ale czy ta owulacja w ogóle występuje? Ja dopiero w tym miesiącu chyba miałam objawy owulacji bo miałam taki ciągnący się śluz przezroczysty i bolal mnie przez 2 h prawy jajnik

Gość gość
Ale naczytałam sie, ze nieregularne cykle często wiążą sie z niepłodnością :( powiedzcie jak to jest czy któraś ma nieregularne ale mimo tego zaszla w ciążę? Zalamie się, jak nie będę mogla miec dzieci :/