Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma inteligentnych osób palących papierosy

Polecane posty

Gość Nudny temat w nudną niedzielę
Ja nie rozróżniam prosta istoto twoimi kategoriami - pali / nie pali, fajny / niefajny Jutro kiedy ja wyjdę na przerwę w pracy z sympatycznymi, mądrymi osobami, od których się wiele nauczyłam, ty będziesz zamulać w domu i myśleć jaki kolejny zmulony temat dodać by choć trochę się pocieszyć.

Gość gość
"O właśnie, widać jaka sfrustrowana osoba , szuka gdzie kto ma gorzej " To ty jesteś sfrustrowana, skoro podczas rozmowy o paleniu musisz atakować personalnie rozmówczynie i wmawiać jej że jest gruba, bezrobotna i co tam jeszcze :D

Pomyśl jaki jutro temat założyć Może jak założysz normalny, to ktoś wyobrazi sobie ciebie jako fajną laskę ze swoim życiem a nie nudnego babsztyla

Gość gość
te, i kto tu jest sfrustrowany? Może teraz wyjdź na dymka to ci ciśnienie zejdzie, bo już się powtarzasz i nudzisz w dodatku kapie z twoich wypowiedzi typowa frustracja - i każdego, kto nie podziela twojego zdania, bierzesz za jedna osobę, autorkę. Masz jakieś kompleksy? pierwszy raz się tutaj wypowiedziałam.

Gość gość
"Ja nie rozróżniam prosta istoto twoimi kategoriami - pali / nie pali, fajny / niefajny" To ty jesteś prosta, skoro nie potrafisz zrozumieć, że można nie lubić nałogu tytoniowego u ludzi i go zwalczać :) Ale czego spodziewać się po osobie, która nigdy nie zrozumiała, że wciąganie w siebie rakotwórczego, śmierdzącego, duszącego dymu dla szpanu jest debilizmem. Palenie jest głupotą i się z tym pogódź, że robisz coś głupiego. Poza tym, prosta kobieto, daj jakieś merytoryczne argumenty wreszcie, zamiast atakować mnie personalnie jak jakas kwoka spod magla.

>>>Mam gdzieś czy ktoś pali czy nie, jego życie<<< x >>>obrzydlistwo, porzygałabym się, ale jak to mówią, jedni lubią zapach perfum a drudzy śmierdzących skarpetek.<<< x >>>Pewnie dlatego papierosy są tak popularne wśród patologii, mało kto wywodzący się z nizin nie pali - smietanka towarzyska po prostu.<<< x Jesteś WYBITNIE DURNĄ osobą x skoro najpierw twierdzisz, że jest Ci obojętne: czy ktoś pali, czy nie, x a potem przyrównujesz palaczy do patologii, która wywołuje w Tobie odruch wymiotny :(. x Mi rzygać się chce, na widok takich fałszywych, głupich ludzi :(.

No widzisz taka ynteligenta osoba jak ty wdaje się w rozmowę z nieinteligentą kwoką spod magla? Ciesz się dalej swym największym życiowym dokonaniem. Kiedy nieinteligentni śmierdziele będą cieszyć się życiem, robić coś dla siebie, ty znów będziesz przed tym kompem rozmyślała, w czym jesteś lepsza od innych powodzenia i tak ci już trollu za dużo czasu poświęciłam

Gość gość
misio1, ty chyba nic nie zrozumiałeś :D. Masz jakiś kompleks na tym punkcie czy co? Napisałam, ze mam generalnie gdzieś czy ktoś pali czy nie, bo nikomu kazań nie prawię, chociaż tak dla mnie to głupota palenie, ale to jego sprawa i życie. ALE, stwierdziłam, że papierosy śmierdzą,no niestety, nie jest to zapach przyjemny tylko zwykły śmierdzący dym, chyba, ze uważasz, ze pachną jak konwalie? a przyrównałam do patologii bo napisałeś, że to właśnie inteligentni ludzie palą - śmiechu warte, najwięcej palaczy jest właśnie w patologii i nizinach, wystarczy przejśc się po takiej dzielnicy, ciężko znaleźć kogoś kto nie pali. Jedno co może być "chamskie" z mojej strony to to, że nie szkoda mi palaczy zdychających na raczyska - sami sobie na to zapracowali, tak samo jak nie szkoda mi alkoholików z rozwaloną wątrobą, takie deal.

Oj żeby karma nie wróciła i żebyś ty nie zdechła na raka

Gość gość
Ciesz się dalej swym największym życiowym dokonaniem. " Masz jakieś obsesje. Ubzdurałaś sobie, ze uważam, coś, co uważam za normalność, za jakieś moje osiągnięcie, mimo iż nie wynika to z ani jednego mojego słowa. "Kiedy nieinteligentni śmierdziele będą cieszyć się życiem" Skoro nie szanują swojego życia i zdrowia, to sie nim chyba nie cieszą. " ty znów będziesz przed tym kompem rozmyślała, w czym jesteś lepsza od innych powodzenia i tak ci już trollu za dużo czasu poświęciłam " Naucz się dyskutować, zamiast atakować personalnie osobę o której nic nie wiesz. to ty bardziej wyglądasz tu na trolla.

Nie wiem, czy wiązałabym palenie papierosów z inteligencją, bardziej z poziomem kultury. Często zdarza mi się, że palacz, w którego towarzystwie przebywam, zupełnie nie interesuje się tym, że ja jestem osobą niepalącą. Apogeum tego było wtedy, gdy byłam w ciąży. Dojeżdżałam do pracy kolejką, sporo czasu zajmowało mi czekanie na pociąg. Bardzo często musiałam rezygnować z miejsca siedzącego na ławce i uciekać, bo obok stał palacz, który mimo, że widział mój brzuch, dmuchał dymem prosto w moją stronę. Niby mamy zakazy, nakazy, dotyczące palenia w miejscach publicznych, ale palacze najwidoczniej uznali, że ich to nie dotyczy.

Ty jesteś troll, nudny zamuł , który wie lepiej niż inni czy cieszą się życiem, ale co ty możesz wiedzieć jak twój świat to ten twój laptop i widok z okna na blokowiska? Ale lepiej dla innych , że jesteś samotnikiem, skoro cieszysz się ze śmierci osób palących

Gość gość
"Oj żeby karma nie wróciła i żebyś ty nie zdechła na raka " Na szczęście to nie zalezy od jakiejś "karmy", jak na razie, to ty pracujesz na to by mieć raka, a nie ona :)

Gość gość
Nawet jeśli to nie będę miała sobie nic do zarzucenia, nie bede sobie wyrzucała, że zmarnowałam sobie życie bo zachciało mi się kopcić paczkę takiego świństwa dziennie albo i więcej.

Gość gość
"Ty jesteś troll, nudny zamuł , który wie lepiej niż inni czy cieszą się życiem, ale co ty możesz wiedzieć jak twój świat to ten twój laptop i widok z okna na blokowiska?" I znów atak personalny. Potrafisz stworzyć chociaż jeden merytoryczny argument, odnieśc się do tematu, zamiast tworzyć jakieś pseudo psychoanalizy rozmówców? Wiesz na czym polega dyskusja? to ty jesteś nudna bluzgaczka, nie widać tu niestety twojej inteligencji, za to widać bujną wyobraźnie, która objawia się w pisaniu w kolejnych postach twoich bogatych wyobrażeń na temat rozmówców i ich życia, które jednak nic tutaj nie wnoszą.

>>>misio1, ty chyba nic nie zrozumiałeś . Masz jakiś kompleks na tym punkcie czy co?<<< x Nie. Zwyczajnie nie lubię oceniac ludzi po pojedynczych cechach, jak palenie, ubiór, wzrost lub głos. x >>>ALE, stwierdziłam, że papierosy śmierdzą,no niestety, nie jest to zapach przyjemny tylko zwykły śmierdzący dym, chyba, ze uważasz, ze pachną jak konwalie?<<< x Ostatnie co paliłem, to były cygara. Mogę zapewnić Cię, że dla palacza miały piękny, pełny smak. x >>> a przyrównałam do patologii bo napisałeś, że to właśnie inteligentni ludzie palą - śmiechu warte, najwięcej palaczy jest właśnie w patologii i nizinach<<< x Nigdzie nie napisałem, że TO WŁAŚNIE INTELIGENTNI ludzie palą. Wspomniałem tylko, o moich osobistych doświadczeniach z kongresu, gdzie spotkała się światowa śmietanka ludzi z całą pewnością inteligentnych. x Podtrzymuję ponadto, że w nałóg łatwiej wpadają osoby wrażliwe, które w większości wywodzą się spośród osób inteligentnych. Można z tego wysnuć wniosek, że osoba inteligentna, z przyczyn niezależnych od niej, może częściej być palaczem. Ponieważ osoby inteligentne są mniejszością wśród całej populacji, więc nie można wnioskować, że każdy palacz jest inteligentny. Można za to jednoznacznie obalić tezę autorki tematu :). x >>>Jedno co może być "chamskie" z mojej strony to to, że nie szkoda mi palaczy zdychających na raczyska<<< x To nie jest chamskie, ale sugerowanie, że większość palących pochodzi z patologii już jest :(. I na to zareagowałem :). x I żeby było jasne: ja nie palę i przeszkadza mi dym papierosowy.

Gość gość
Oho, nasza bluzgaczka nadal nie potrafi rozpoznać, że rozmawia z 2 osobami, i jestem pewna że będzie teraz paranoicznie pisała, ze ja udaje 2 osoby :) Zresztą nikt tu nie napisał, że cieszy sie z śmierc***alących, znowu sobie coś imaginujesz i nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Ona napisała, że nie żałuje ludzi umierających od palenia, i zgadzam się z nią, sami na to zapracowali :)

Spodziewałaś się konstruktywnej rozmowy z głupimi śmierdzielami?

Gość gość
misio1 ok, niech będzie, nie ma się co rzucać mięsem i tak to nic nie da. Ja jestem za wrażliwa żeby palić, każdy inny jest. A argument o palącej patologii jest może niechlubny, ale prawdziwy, no bo jakie masz wytłumaczenie, dlaczego patologia pali? właściwie "cała" jako ogół? wrazliwi raczej być nie mogą, inteligentni nie są... cos z tymi fajkami musi być nie tak :(. Najbardziej przykre jak osoby najbliższe się trują i żadne argumenty nie pomagają, nawet o tym raku, o tym, że może umrzeć i zostawić ludzi, którzy go kochają bo myślał tylko o własnej przyjemności.

Gość gość
Nudny temat w nudną niedzielę, napisz w jakim celu palisz papierosy. Chcesz mieć szarą cere, lubisz smierdzieć, czy uważasz że twoje zdrowie jest zbyt dobre i trzeba je pogorszyć? :) To bedzie ciekawsze od twoich wiecznych imaginacji na temat innych.

Idź porozmawiaj z inteligentymi osobami a nie wypytuj się śmierdzącej patologii czemu robi to, czego ty nie robisz

>>>misio1 ok, niech będzie, nie ma się co rzucać mięsem i tak to nic nie da.<<< x Masz rację :). x >>>jakie masz wytłumaczenie, dlaczego patologia pali? właściwie "cała" jako ogół?<<< x To dość proste :). Patologia uznaje najprostsze wzorce. Dla patologii, każda gruba kobieta jest głupia :P, a każdy palący, to kowboj z reklamy :P. Jako dzieci uważają, że palenie jest oznaką dorosłości, a potem jest za późno, by z nałogu wyjść :(. Sam rzuciłem palenie, więc wiem ile trudu to kosztuje :).

Gość gość
no i nie potrafisz sensownie odpowiedzieć :) A miałam nadzieje, że mi wyjasnisz po co robić cos tak szkodliwego i bezsensownego, ale może nie umiesz :(

>>>no i nie potrafisz sensownie odpowiedzieć A miałam nadzieje, że mi wyjasnisz po co robić cos tak szkodliwego i bezsensownego, ale może nie umiesz <<< x Jeżeli to do mnie, to mogę spróbować wyszczególnić zalety palenia :). x Od najdawniejszych czasów ludzie stosowali różne formy odurzania się. Palenie było jednym z nich. Sam wypaliłem kiedyś cygaro (zaciągając się), by odreagować stresową sytuację. Otrzymałem otępienie, jak po wypiciu pół litra wódki, a równocześnie zachowałem wystarczającą percepcję, by móc prowadzić auto i wrócić do domu :). Palenie rzeczywiście pomaga w stresowych sytuacjach. Uspokaja nerwy i daje zajęcie dłoniom :). x Również palenie dobrego tytoniu, wywołuje u palacza przyjemne reakcje :), których osoba niepaląca raczej nie zrozumie.

Gość gość
to nie było do ciebie :( tylko do pani bluzgaczki.

Gość gość
Ja nie palę ale od czasu do czasu odpalam szisze :) Kupiłem sobie ostatnio to ustrojstwo w sklepie internetowym pl.troeber.com .

Ja myślę, że palenie nie ma nic wspólnego z inteligencją, znam bardzo inteligentnych ludzi którzy palą i głupców, którzy dbają o zdrowie. Myślę, że tu bardziej chodzi o sposób tłumaczenia sobie nałogu. Mówią, że nic im nie będzie, łagodzą kaszel tabletkami https://www.znamlek.pl/detusan-4145.html tak sobie radzą