Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choleryk, nerwus

Polecane posty

Gość gość

Kochane kobiety , jak sobie radzicie w zwiazkach / małżeństwach z nerwusami ? Mi czasami ręce opadają . Mój partner w momencie kiedy mu coś nie wychodzi albo pójdzie nie po jego myśli od razu szuka ofiary żeby sobie ulżyć . czytałam dużo na ten temat , podobno osoby te wypowiadająć w złości mówią rzeczy o których nawet by nie pomysleli w czasie norlanego spokojnego 'trybu' . Podam jeden z przykładów . Wracamy z nad morza . Psuje się samochód bo przez rok nie miał czasu wymienić jakichś tam filtrów . - To twoja wina bo ty chcialas jechac nad morze , z toba to kiedy zgine , jeszcze telefon masz rozladowany jak zawsze, z toba to by czlowiek na pustyni zginal , no podlacz ta ladowarke czy tego tez nie umiesz , zachcialo jej sie morza - Wez sie uspokoj - No bo nie mozesz normalnie jak czlowiek podlaczyc tej ladowarki . Kładzie sie pod samochod i grzebie , zimno - daje mu koc zeby nie lezal na ziemi . - Po co dajesz mi ten koc , lepiej laduj telefon , schowaj ten koc , nie mam czasu na takie rzeczy . Głównym problemem jest to ze on w tym czasie gada sam do siebie zeby sie wygadac, mi cisnienie rosnie . Czesto mowi przykre rzeczy . Ostatnia rozmowa wniosla do mojej wiedzy tyle , ze wiem ze on zdaje sobie sprawe z tego ze mnie krzywdzi ale nie potrafi inaczej ulżyc ' złości ' . Ma bardzo dużo na głowie , dzieciństwo miał w sumie zmarnowane , wiem ze to gdzies z tamtad korzeniują te problemy . Jak mu pomoc ? jak zachowywac sie w sytuacjach napadow zlosci ?

Gość gość
Magnez albo melisa mu dawaj na uspokojenie.

Gość gość
Mam takiego w rodzinie tylko ze on wyklina nawet na dziecko i chyba z tym nieda sie nic zrobic wiecznie zle i niezadowolone ,ale do obcych to jest jak aniol a w domu debil i tyran

Gość gość
Obawiam się ze to nie pomoze . Najgorsze jest to ze moj ojciec jest taki sam . Cale dziecinstwo mialam przez to zmarnowane , patrze do tej pory jak moja mama się męczy . A teraz już mam i bede miala cale dorosle zycie .

Gość gość
No dokładnie jak mój ojciec . W domu tyran - moja matka całe zycie przez niego płakała a rodzina i znajomi mówili jakim to on jest wyrozumiałym i dobrym człowiekiem . Naprawde nie chce tego przezywac do konca zycia .

Gość gość
odswiezam temat

Gość gość
Moim zdaniem tez taki zwiazek wykoncza nie tyle fizycznie co psychicznie . Co z tego ze czasami jest super i fajnie jak potem przezywa sie chwile strachu i rozpaczy

Gość gość
lepiej z takim czlowiekiem nie byc on sie zmieni na gorsze szkoda zycia

Gość gość
Czyli zostawic kogos kogo sie kocha bonie potrafi panowac nad swoimi nerwami ? Porzacic wszytskie wspomnienia plany i marzenia i tak po prostu go zostawic ? Mnie sie zdaje ze takim ludziom trzeba pomoc, isc na wspolna terapie.. jezeli sie kogos kocha to razem stawia sie czoła problemom . Był ktos na takiej terapii ? Przyniosło rezultaty ?

Gość gość
PONAWIAM TEMAT

Gość gość
widziały gały co brały :) teraz bedzie cie gnębic do konca życia, a na łożu smierci stwierdzisz jaka debilka bylas ze sie z nim zwiazalas i ze zmarnowałaś sobie zycie :p

Gość gość
dzieki za marne pocieszenie . Do loza smierci jeszcze mi sie nie spieszy :)

Gość gość
Up :'(

Gość gość
Kiedy wpada w szal ubierz się i wyjdź z domu,wróć za godzinę.Jesli uderzy to juz nie wracaj.