Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co się stało z waszymi pieniędzmi z komunii?

Polecane posty

Gość gość
To nie są pieniądze rodziców tylko dziecka... Zabieranie i robienie sobie wczasów czy kupowanie garnituru jest co najmniej wredne

Gość gość
gość dziś Dzieci się o obiady nie proszą to rodzice organizują imprezy xxx jakby nie było tych obiadów to goście nie daliby kasy!!! rodzice oddają wam później tę kasę w postaci sponsorowania wesela ale wy pewnie uważacie że to ich psi obowiązek wyprawiać wam komunie, bierzmowania, osiemnastki, wesela

Gość gość
wspolczuje wam takich beznadziejnych rodziców :O ja pieniądze z kopert mialam dla siebie, dostałam portfel i tam trzymałam kase w biurku, nikt mi nic nie ukradł i nie podbierał :)

Gość gość
widzę, że dla katolickich dzieci kasa z komunii najważniejsza!

Gość gość
Ci co się burzą wydali kasę dzieci na dooperele. Uderz w stół itp

Gość gość
a przyszło wam do głowy, że rodzice mogli naprawdę nie mieć na życie? już widzę jak to pokolenie roszczeniowej młodzieży będzie swoim dzieciom bale wyprawiać, knajpy wynajmować, kasę rozdawać

Gość gość
Ludzie teraz sami sobie wesela finansują, a nie rodzice. A imprezy na bierzmowanie? Pierwsze słyszę.

Gość gość
ja się burzę - a swoje pieniądze oddałam rodzicom, bo wiedziałam, że mama musiała pożyczyć pieniądze żeby kupić sukienkę i wyprawić balangę - nie miała innego wyjścia - zadziobały by ją te pseudokatoliki w mojej rodzinie

Gość gość
do bierzmowania idą tylko ludzie otumanieni przez ciemnote katolicką i debile, 15 lat to najwyzsza pora by zaczać myslec samodzielnie

Gość gość
Mój ojciec jest leśnikiem.Za pieniądze z komunii kupilismy w lesnej szkółce sadzonki świerków.(chyba przyczepa od ciągnika tego była.).Z rodzicami i bratem sadzilismy to na naszym polu.Po kilku latach zaczęłam sprzedawać drzewka przed świętami.(przez parę lat.)Sporo kasy zarobiłam i wpłacałam wszystko na swoje konto.To był pomysł rodzicow i najlepiej ulokowany prezent komunijny,chociaż wtedy tak nie myslalam.

Gość gość
gość dziś Ludzie teraz sami sobie wesela finansują, a nie rodzice. xxx ha ha ha ha ha ha którzy??? przez ostatnie dziesięć lat byłam na ok dwudziestu weselach - ŻADNEGO Z NICH NIE WYPRAWIALI MŁODZI ZA SWOJE PIENIĄDZE!!!

Gość gość
a przyszło wam do głowy, że rodzice mogli naprawdę nie mieć na życie? już widzę jak to pokolenie roszczeniowej młodzieży będzie swoim dzieciom bale wyprawiać, knajpy wynajmować, kasę rozdawać X Jakiej młodzieży? 34 facet to młodzież? Przecież tu się nie wypowiada pokolenia gimbusow tylko dorośli ludzie. I właśnie oni teraz robią takie mini wesela zamiast komuni. Ja miałam normalny obiad w domu. Czy rodzice mieli problemy finansowe? Nie. A kasy mało zobaczyłam. Czy nowa kanapa to produkt pierwszej potrzeby? Nie. Garnitur? Nie

Gość gość
ja byłam w gimnazjum ale mnie tez okradli ;c

Gość gość
Też bylam na kilkunastu weselach... I zadne nie bylo finansowane przez rodziców. Kazdy albo zbierał kilka lat albo pojechał zarobić za granicę.

Gość gość
Pomysł z drzewkami jest bardzo dobry... To inwestycja

Gość gość
skad u was szczegołowe informacje KTO i wjakim procencie co finansował? szczerze byłam na iluś tam weselach, ale jakoś nie dociekałam...

Gość gość
bo prawdziwy polak wie o swojej rodzinie i sąsiedzie wiecej niz on sam :D:D:D

Gość gość
Ja wiem bo to była rodzina. Mam strasznie dużą i kumulacja wesel w roku była strasznie duża. A to jakoś wychodzi, nie wiem jak bo się nie pytam. Mimochodem "Kasia dopiero za rok bo jadą zarobic" itp. Po rodzinie zawsze się rozejdzie

Gość gość
też znam takich co twierdzili, że wyprawiają wesele za swoje dawali rodzicom 15 tys i wszędzie rozpowiadali że dali, że zarobili, że odłożyli - a rodzice dokładali drugie albo trzecie tyle ale fama poszła, że młodzi dali,żeby ładnie przed rodziną wyglądał, że tacy niby zaradni, pracowici

Gość gość
To znaczy ze tym co rodzice wesele wyprawia to tez maja prawo im kasę od gości zabrać?

Gość gość
Mi tez ukradli nawet nie wiem na co

Gość gość
Za moje kupili mi rower i zrobili remont mojego pokoju

Gość gość
gość dziś To znaczy ze tym co rodzice wesele wyprawia to tez maja prawo im kasę od gości zabrać? xxx a zabierają?

Gość gość
No nie , wiec czemu mowicie ze z komunii mogą zabrać bo to oni ja wyprawili, co z tego ze wyprawili, ale pieniądze dostało dziecko a nie oni

Gość adsadsa
Komunię miałam w 1994 r. Dostałam 3100000 z czego 1500000 rodzice wydali na aparat na zęby dla mnie :D co z resztą to nie pamiętam ;)

Gość gość
nie przypominam sobie bym dostała kasę wiem za to że dostałam srebrną cukiernicę, monetę z papieżem, zegarek, jakieś srebrne łyżeczki....

Poszły na alkohol, fajki, prochy i seks a co zostało to na ruletce rozpierdzieliłem