Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa2684

PROSZE O POMOC NIE DLA SIEBIE DLA DZIECI

Polecane posty

Gość gość
Sytuacja jest taka ze świadoma swojej choroby kobieta rodzi troje dzieci ale prawa do tego jej nikt nie odbiera. Do tego z facetem który albo nie pracował albo robił to na czarno. I dziś płacze że mops jej mało daje. Jak sobie poscielila tak teraz śpi.

Gość Anno
gość wczoraj bekart masakra a ty jesteś kretynem :RE:Zamężne kobiety w tym kraju myślą, że mają monopol na szczęście, bo mają obrączkę na palcu, a ze statystyk wynika, że są najczęściej ofiarami przemocy domowej, są zdradzane i zaniedbywane. Jestem z moim partnerem 14 lat i mamy 3 letnią córkę. Nie mamy ślubów, nie mamy chrztów (tak! nie ochrzciłam swojego dziecka i nadal nie pochłonęło mnie piekło!!!) i żyjemy sobie świetnie :) Bękart rzeczywiście jest określeniem słownikowym dziecka pozamałżeńskiego, ale ma tak pejoratywne nasycenie, że nie powinno być używane, chyba, że chcemy zrobić komuś przykrość. "czarnuch" to też określenie osoby czarnoskórej, jednak z jakiś powodów każdy szanujący innych człowiek go nie używa, w takim kontekście. Zawsze myślałam, że receptą na szczęśliwą i pełną rodzinę jest miłość, a nie papier/ obrączka czy inne bzdury. Pozdrawiam

Gość gość
Mielismy sasiada ktory mial szescioro dzieci i zona mu zmarla na raka. Dzieci sam drobiazg. On pracowal w szkole byl woznym ale musial przestac bo mial chore stawy. Bieda z nedza byla. Pamietam jak przyszedl do moich rodzicow i poprosil o pomoc. Czego nie potrzebujemy zeby im dac. Moja mama dawala im ubrania po mnie i w sobote wieczorem ZAWSZE piekla im ciasto. Wiem ze duzo ludzi z sasiedztwa im pomagalo. Bo trzeba pomagac. Sasiad zmarl kilka lat temu. Trzech jego synow to lekarze corka jest anglistka w szkole mojej corki. Wszyscy wyrosli na porzadnych ludzi. Kiedy bylam z corka w szpitalu to jeden z nich wspominal ciasta od mojej mamy :) Z takiej biedy przy odrobinie pomocy od ludzi ale udalo im sie wykaraskac. I co w tym zlego ze prosili o pomoc. Nie kradli przeciez. A ludzie jak mogli to pomagali. Normalna, zupelnie normalna sprawa! Pomoc w Polsce jest jaka jest. Wystarczy na przezycie. Ewa prosi o rzeczy komus niepotrzebne o to co zalega na strychu. Bo jej sie to przyda a Wam juz nie. Jesli masz odrobine energii zeby to spakowac i wyslac to wyslij jak nie to zignoruj tego posta i koniec. Ale nie rzucaj w nia kamieniami. Po co sprawiac zeby poczula zle.

Gość gość
Proszę panią nowotworu żony to sąsiad przewidzieć nie mógł,natomiast zupełnie inną kwestią jest gdy osoba już chora dokonuje takiego wyboru jak posiadanie kolejno 3 dzieci. Tym bardziej że ojciec dzieci też nie wyrabiał żadnego zabezpieczenia dla nich. Drugą sprawą jest to dlaczego właśnie nie sąsiedzi a internet???Jeżeli ja jestem w porządku to ludzie znajdujący się najbliżej chętnie pomogą,Spotkałam się już z tym że jedna szanowna pani pisząca błagalnie na facebooku uśmiechnięta pod hasłem szlachta nie pracuje.A rzeczy które dostała wylądowały jako paczki z ciuszkami dla dzieci.

Gość gość
Na allegro oczywiście.

Gość Ewa2684
Katarinaaaa W dniu 2015-09-29 17:30:03 użytkownik dodomku.pl napisał: Paczka z Twoim zamówieniem została przekazana kurierowi. termin doręczenia: 30.09.2015. Dziękujemy z całego serca .

Gość Ewa2684
Nigdy nic nie sprzedałam jeśli od kogoś dostałam ,nawet jak było nie dobre to oddawałam innym co potrzebują .A u nas takich rodzin nie brakuje , tak zostałam wychowana że trzeba się podzielić ,i za to dziękuje siostrom zakonnym które mnie wychowały .

Gość gość
Ewa2684,byś sie wstydziła kobieto,Chorujesz od 5 lat,ale 2 je dzieci potrafiłaś sobie machnać i meic teraz 3 je.Jak ja takich bab nie cierpię.Niby takie chore ale zabezpieczać sie nie potrafią a potem skazują dzieci na biedę i ucza swoje dzieci żebractwa i zycia na czyjs koszt.To,ze ty nie chcesz pieniędzy,nie oznacza,ze jestes w porzadku. W taniej odziezy ludzie kupuja i płaca a ty chcesz miec za darmo.A pod kosciół idz i żebraj.

Gość Ewa2684
Katarinaaaa Dziękujemy za paczkę właśnie doszła ,Dzieci zadowolone ściskamy cieplutko .

Gość gość
Pani Ewo ja zapytam że tak powiem z jakiej racji pani aż tak na mops narzeka?? Czy ojciec dzieci cokolwiek włożył do kasy państwa pracując?? O Pani nie mówię bo wiadomo choroba. Ale wyjąć owszem z chęcią. Pytanie tylko czy ci którzy wkładają nie mogą nic dostać bo są bardziej zaradni. Ma Pani ogromny dług z dnia na dzień nie powstał więc i jak tatuś żył problemy już były. Troje dzieci w biedzie i chorobie może czas uderzyć się w pierś i pomyśleć kto na te biedę skazał dzieciaki.

Gość Ewa2684
a Alkoholicy coś włożyli do tej kasy ,stoją dzień w dzień pod mopsem obiad dostaną odzież dostaną ,zasiłki celowe ,węgiel,a konserwy ,mleko ,mąkę,makaron ,cukier,pulpety w puszkach i ser sprzedają ,żeby mieć na picie to jest w porządku ??? i takiemu się należy .Ja bynajmniej nie piję i staram sie jak mogę .Kocham moje dzieci a one mnie mamy tylko siebie ,i jestem dumna z tego ze nie muszą patrzeć na matkę alkoholiczne tak jak niektóre dzieci .

Gość gość
I oni tak samo jak cała rzesza nierobów i nieodpowiedzialnych ludzi nie powinni dostać grosza z tej kasy. Bowiem ludzie którzy do niej wkładają nie dostaną z niej nic nawet gdy na leki im nie starcza. Trafia mnie jak widze ze ludzie ktorzy pracowali po 20 czy 30 lat nawet gdy na raka chorują według p**********o państwa nie dostaną nic bo mają świadczenia większe. A nieroby, pijacy i nieodpowiedzialni ludzie którzy nie mając środków robią sobie po kilka dzieciaków stale płaczą. Chcesz dzieci bierz odpowiedzialność za nie.

Gość Ewa2684
Pos 1. 0088538001137 Polar niebieski 134/140 Pos 2. 0087432111125 Figi niebieski 122/128 Pos 3. 0087271271092 T-shirt jasnoróżow 92 Pos 4. 0089351601092 Ciepłe legginsy różowy 92 Pos 5. 0088970751137 Figi niebieski 134/140 Pos 6. 0088921311122 Spodnie ciemnoszar 122 | Pos 7. 0088674031122 Spodnie dresowe ciemnonieb 122 MinaP Dziękujemy za ubranka.

Gość gość
Nie ma pieniędzy dla Polaków bo trzeba utrzymywać islamistów. Kopaczowa już odkłada kasę dla muzułmanów bo jej tak Tusk z Merkelową kazali. Dobrze, że wybory niedługo...

Gość Ewa2684
minap dziękujemy za wspaniałą paczkę z chemią i żywnością ,takiej pomocy się nie spodziewałam .alan bardzo dziękuje za plastelinę i kredki dzieci za słodycze i kakao jeszcze raz dziękujemy z całego serca

Gość Ewa2684
właśnie doszła druga paczka od minap dziękuje za śliczne ubranka dla dzieci jeszcze raz dziękuję

Gość Ewa2684
minap wieczorem wyśle ci zdjęcia ,będę miała już sprawny komputer .Pozdrawiamy cieplutko

Gość Ewa2684
dzis mi dopiero oddał komputer informatyk z pcpr

Gość gość
w górę mogę tylko tyle

Gość gość
Życie jest do niczego .

Gość gość do ewy
Ewa bardzo dobrze cie rozumiem. Sama tez zostalam z trojka dzieci (synek i dwie corki), rak moze zaczic sie na kazdego. Co do osob piszacych obrazliwie - uwazajcie na takie slowa, szybko moze dosięgnąć was sprawiedliwosc, nie wam oceniac kiedy i ile dzieci ktos urodzil. Nie każdy urodzil sie w czepku i ma wszystko na wyciagniecie reki. Pisz ewo jak se radzisz, jak dzieciaczki, czy nie choruja. Chcialabym tez ci jakos pomoc,, powiedz ile wzrostu ma twoj synek. Moj tez ma 6 latek ale jest dosc duzy, ubranka ma zazwyczaj nowe, co prawda nie firmowe ale z pepco czy c & a, moze zamiast wyrzucac do kosza pck moglabym ci wysylac. Moj ma 130 cm prawie i na wiosne na pewno wszystko ponizej 128 cm bede wywalac, rzeczy niezniszczone bym wyslala tylko zeby jeszcze sie nadaly, tak samo z butami, ma 32 rozmiar wiec wszystko mniejsze tez do wyrzucenia. Obrazliwymi postami sie nie przejmuj, wszedzie trafiaja sie jakies barany

Gość Ewa2684
Do gość do ewy dziś Witam mój Alanek ma 116 jest szczupły ,a buty 29 , Byłabym wdzięczna i na pewno by mojemu synkowi posłużyły .pozdrawiam i dziękuje ,nie da się nie przejmować niektórymi postami .Ale jak by ktoś założył moje buty i przeszedł to co ja i moje dzieci ,to nie jeden by tego nie zniósł chociażby psychicznie

Gość gość do ewy
Napisalam dlugi post krzyczy ze spam Chyba sie zaloguje moze sie uda

Gość gość do ewy
Ewo, dziekuje za odpowiedz, ludzie jak maja wszystko na tacy podane to nie dosc ze tego nie doceniaja, nie dziękują za to, to nawet sobie nie wyobrazaja jak moze sie zyc samotnej kobiecie z dziecmi. I nikt nie moze oceniac czy myslala czy nie myslala, jak zachodzila w ciaze, czy jest sobie winna czy nie, Ktos inny bedzie nas osadzal Moj synek tez jest szczuply, wysportowany tylko ze wysoki, czyli bedzie na twego nawet za duze ale to lepiej niz za male. Jak bede miala co wyslac podam maila, to jak bedziesz chciala podac adres czy poczte gdzie wyslac to wtedy wysle. Ja jestem w o tyle lepszej sytuacji ze pracuje, dzieci maja rente i jestem zdrowa, oczywiscie odpukuje w niemalowane bo moj mąż tez zdrowy jak tur byl, a choroba pokonala go w dwa miesiące Podziele moze

Gość gość do ewy
Corki mam juz nastolatki wiec na twoja 3 latke nijak by nic nie pasowalo, ale mam kolezanke, oni maja jedynaczke, zaraz 5 latek bedzie miec, zapytam czy nie zbieraja ubranek bo jezeli wywalaja to na pewno dadza moze na twoja bedzie cos pasowac. A trzecie dziecko ile ma bo mi umknelo Na pewno bede miala w pamieci, ze ktos jest potrzebujacy, zeby pochopnie nie wyrzucac A powiedz z drobiazgow jest cos co jest ci niezbedne, zepsulo sie, moze dziecko czegos bardzo potrzebuje, no nie mowie o komputerze ale moze jakies klocki puzle, nie sztuka tez zawalic cie masa rzeczy z ktora nie bedziesz wiedziec co zrobic.

Gość gość do ewy
Napisz moze tez inni przeczytaja, i sa madrzejsi niz niektórzy oceniacze i tez by chcieli cos wyslac Pozdrawiam i zycze duzo sily na walke, Mi pomaga modlitwa, codziennie dwie 10 rozanca i modlitwa do swietego judy tadeusza, nie namawiam bo wiem ze nie wszyscy wierza ale ja wyszlam z takiej depresji bez lekarzy, bez tabletek, nie mam innego wytłumaczenia jak modlitwa i dziecko mialo podejrzenie śmiertelnej choroby, przezywalam znow szpitale, zamartwienia i wszystko sie ulozylo dobrze Pozdrawiam, majka

Gość gość
większość alkoholików kiedyś nimi nie była. moja ciocia skończyła z chorobą alkoholową po 50 roku życia. kilka lat wcześniej trafiła na bezrobocie, a większość życia zarabiała powyżej 5 tys na rękę, była specjalistką w swojej branży. miała pierwszą grupę inwalidzką po tym jak zaczęła się depresja i choroby fizjologiczne, między innymi z powodu nadużywania alkoholu. renta była spora. należała jej się w pełni, swoje w życiu przepracowała, a życie nie głaskało jej po główce. jak traciła pracę to się dokształcała i znowu zajmowała wysokie stanowisko w innej branży. dużo tej renty nie nabrała, nawet promil tego co zarobiła dla państwa jej się nie zwrócił. także ostrożnie z tym oskrażaniem alkoholików o wszystko co najgorsze. alkoholik, a menel to różnica. choroba, a mentalność.

Gość gość
pani Ewo a paczka zywnosciowa by sie nie przydała?