Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa2684

PROSZE O POMOC NIE DLA SIEBIE DLA DZIECI

Polecane posty

Gość Ewa2684
gość wczoraj pani Ewo a paczka żywnościowa by sie nie przydała?RE:dzień dobry tak będę wdzięczna za wszystko nawet najdrobniejszą pomoc ,dostałam tu z tej strony 2 paczki żywnościowe i chemie, oraz ubranka kupiła mi pani w sklepie internetowym .Pisałam tam niżej adres podam bez problemu pisałam nie mam nic do ukrycia .Ijak ktoś ze chce zaproszę na herbatę ,warunków nie mam rewelacyjnych mieszkamy w przerobionej stajni i stodole po pożarze .Jest to prowizorka wszystko bo jak mama zmarła to nie byłam wstanie tego sama skończyć ,tak jak dom powinien być skończony .Wiekowość rzecz robiłam sama ze względu na finanse .

Gość Ewa2684
Najstarsza córka 10 lat skończyła

Gość Ewa2684
gość do ewy wczoraj Corki mam juz nastolatki wiec na twoja 3 latke nijak by nic nie pasowalo, ale mam kolezanke, oni maja jedynaczke, zaraz 5 latek bedzie miec, zapytam czy nie zbieraja ubranek bo jezeli wywalaja to na pewno dadza moze na twoja bedzie cos pasowac. A trzecie dziecko ile ma bo mi umknelo Na pewno bede miala w pamieci, ze ktos jest potrzebujacy, zeby pochopnie nie wyrzucac A powiedz z drobiazgow jest cos co jest ci niezbedne, zepsulo sie, moze dziecko czegos bardzo potrzebuje, no nie mowie o komputerze ale moze jakies klocki puzle, nie sztuka tez zawalic cie masa rzeczy z ktora nie bedziesz wiedziec co zrobic. RE Tak bardzo by mi sie przydały chociaż ze dwa garnki , bo moje te co dostałam parę lat temu za sprzątanie u takiej pani po prostu się rozwaliły .Ostatnio chciałam ugotować makaron ,tu sie woda leje po prostu dziurka wyleciała a to był największy z garnków zostało mi dwa jeden malutki a drugi 1,5 litra . Nie muszą być nowe bo wiem ze są drogie ale może ktoś zmienia a szczególnie teraz na święta by sie przydały ,nie robię nie wiadomo czego ale dla dzieci cos zawsze trzeba .Choć nie wyobrażam sobie tych świąt .To będą najgorsze święta w naszym życiu.

Gość gość
Ewa napisz na maila syylwiaaaa@gmail.com

Gość gość do ewy
Ewa moim zdaniem jak bys napisała nawet tu na tej kateferii co by ci sie bardzo mocno przydalo to mysle ze znalazlo by sie pare osob ktore nie bylyby obojetne i zamiast wyrzucic cos co jest jeszcze dobre do uzytku i powzielyby troche trudu i przeslaly do ciebie. Jak nie od razu to za jakis czas kiedy by ktos sobie cos nowego kupowal. Nie wszyscy tu potrafia tylko pluc i obrzucac jadem, chociaz wiadomo ze z tym trzeba sie niestety liczyc, ale naprawde bym takimi skrajnymi wypowiedziami sie nie przejmowala. Majka

Gość Ewa2684
\ Pościel ,ręczniki , ubranka ,firanki ,bardzo by mi sie przydały meble kuchenne ale ,niestety w świętokrzyskim nie znalazłam do oddania .Jak są do przeważnie daleko . I jakaś kanapa bo starsze dzieci mają łóżko piętrowe ,a ta najmłodsza śpi ze mną na nierozkładanej kanapie bo nie chce spać ze starszą córką .

Gość gość
-Może gdzieś ich ogłosić ,albo jakiś watek gdzieś dodać .Ma ktoś jakiś pomysł???

Gość gość
to nic nie da kto ci w tych czasach udzieli pomocy jak jest taka bieda a ten co ma to ma gdzieś

Gość gość do ewy
Mnie tez krew zalewa ze sa rozne instytucje, polityka prorodzinna, GOPS, MOPS, pierdu pierdu a do ch...a nie zainteresuja sie ze kobiecie potrzeba pare garnkow, posciel, rzeczy ktore przypyszczam paniusie z takich instytucji wypier...a przynajmniej dwa razy w roku przed kazdymi swietami, widze co sie dzieje przy smietnikach w grudniu i na wiosne. Dawno by zrobily zbiorke takich rzeczy miedzy soba a nie zaslaniaja sie pierdo...nymi przepisami i 100 zl oferuja. Niech wezmie jedna z druga troje dzieci na zakupy i se ta stowa gebe obetrze. Na temat opieki nie bede sie wypowiadac bo zaraz cala masa obronczyn sie znajdzie ale przepisy maja o kant d..y. Poki zyl maz mielismy rodzinne, jak zmarl juz nie dostalismy bo dochod w miesiacu jak otrzymalismy rente z wyrownaniem za dwa miesiace byl za wysoki i ja sie nie dziwie ze ewa wzbrania sie przed tak sztywna instytucja. A ja sie pytam gdzie ta kasa teraz jest co trojce moich dzieci sie należy. Ale to inny temat tylko tak na marginesie na temat opieki i jej zasilkow dla cwaniakow i tyle. Ja w niedlugim czasie na pewno coś do wysylki naszykuje.

Gość gość
ludzie pomagają , nie jest tak, ze wszyscy są biedni ,na OLX poszukaj

Gość Ewa2684
Ja już bardzo długo szukam na olx i nic nie ma w moich rejonach ,a jak jest to daleko .

Gość Ewa2684
I może by ktoś miał jakieś niepotrzebne ubrania rozmiar 36,w takich co już nie chodzi spodnie ,jakieś bluzki kurtkę 38 taką cieplejsza ,i buty jakieś kozaki 39 rozmiar nie na obcasie tylko na płaskim .Bo przez zanik mięśni nie dam rady w innych chodzić ,byłabym wdzięczna .

Gość Ewa2684
gość dziś up Re co to znaczy

Gość gość
No właśnie co to znaczy ,UP???

Gość gość do ewy
Pani ewo, tak jak pisalam ze bede myslec nad wyslaniem ubranek dla dzieci tak tez i zrobie. Dzis mam chwile i kraze po szafach. Poki co naszykowalam po synku pare rzeczy, buty moze na teraz do biegania, sa tez prawie nowki gumaki ocieplane moze na wiosne 31 oczywiscie dla chlopca. Synek dal tez pare malych autek i duzy pojazd. Nie sa to nowki ale mysle ze spokojnie po domu czy do przedszkola beda sie nadawac. Przejrze jeszcze swoje szafy. Trzymam ciuchy w które już nie wchodze zobacze moze bedzie kurtka spodnie bluzki na pania. W sobote ma jeszcze kolezanka przejrzec ubranka po swojej 4,5 latce wiec moze tez dla malutkiej Pani cos by bylo. Pani ewo zebym miala pieniazki na pewno bym kupila ze dwa garnki, moze po Nowym roku szef nas czyms uraczy wiec tez bede miala to w pamieci. Moje pytanie jest takie, czy mail ktory podawala pani na 1 wszej stronie jest aktualny bo po szczegoly chyba juz bym pisala na maila. Po niedzieli chcialabym pierwsza paczuszke wyslac.

Gość Ewa2684
gość do ewy dziś Pani ewo, tak jak pisalam ze bede myslec nad wyslaniem ubranek dla dzieci....... RE Witam będę wdzięczna za wszystko e-mail i numer tel jest aktualny psuje i sam wyławiacza mi się tel więc czasem można się nie dodzwonić , a co do garnków ja nie chce nowych nie chce nikogo naciągać ani zostać zle odebrana przez kogoś .Wiem ze garnki są drogie bo sie rozglądałam ,czasem ktoś zmienia i wiem ze wyrzuca a mi by pewnie jeszcze posłużyły ,dlatego napisałam ze bardzo by mi się przydały .Dziękuję Pani z całego serca za chęć pomocy ściskamy cieplutko i pozdrawiamy ,my się za panią pomodlimy i za pani rodzinę Alanek w zamian ulepi jakieś zwierzątka, dinozaury z plasteliny dla Pani synka i wyślemy jak Pani zechce

Gość Ewa2684
.Jeśli ktoś jest wstanie choć trochę nam pomóc ,będziemy wdzięczni z całego serca . NIE MAM NIC DO UKRYCIA I MOGĘ ZAPROSIĆ NA HERBATĘ 730756323 ewa2684@interia.pl

Gość Ewa2684
Nie chce być traktowana jak naciągaczka dlatego tez chętnie spotkam się z osobami które będą chciały nam pomóc i dokładnie wyjaśnię cala zaistniałą sytuacje. Z góry dziękuje za okazana pomoc.

Gość gość
Hym co to znaczy UP,I P?

Gość gość UP
Gdy ktos pisze UP oznacza to, ze "podnosi " watek up czyli do gory , aby byl widoczny i aktualny.

Gość Ewa2684
I naprawdę nie proszę o nowe rzeczy,tylko takie komu są juz nieprzydatne a nam jeszcze z pewnością posłużą .

Gość gość
I co życie jest warte ??Do czego doszło w tym kraju ? żeby żebrać na portalach a większość sie śmieje i krytykuje a nie pomaga . Sił i wytrwałości ,SZACUNEK DLA POMAGAJĄCYCH choć widzę ze nie wielu tu takich .