Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość gość321
Airina:-)super!gratuluje:-),ale wiadomosc!A ja wczoraj 1wszy raz wymiotowalam:-(wieczorem..ale zjadlam tez duzo salatki..takiej pekinskiej z pomidorem,ogorkiem,kukurydza,keczupem itd..moze nieswieza byla sama nie wiem..,ale od razu potem lepiej sie poczulam taka ulge..Poza tym dzis jest ok,ale staram sie mniej jesc,zreszta nie mam apetytu..Milego weekendu.

Gość ewbela
Airina super wiadomosć:) wyobrazam sobie w jakim bylas szoku:) pozdrawiam

A u mnie coraz gorzej :( nudnosci caly dzien i wymioty kilka razy dziennie. Gorzej niz w pierwszej ciazy. Kropelki nie pomagaja :( Ale za to ciesze sie z weekendu :) Zaczynamy pakowac prezenty :)))))

Gość mageliza1987
Witajcie.. u mnie 7t3d i mam problem. Pojawił się ból w podbrzuszu, ale dość odczuwalny. Czuć przy chodzeniu, siusianiu, siedzeniu, nawet przy nacisku w te miejsca.. to chyba nienormalne jest.. :-( co to może być? Pęcherz? Hmm.. co mam zrobić?

Gość ewbela
jak mniebolal brzuch lezalam ile sie da;)

Mageliza1987 mocne bole brzucha moga byc niebezpieczne. Bralas moze nospe ? Jesli bole sa odczuwalne, dlugotrwale i nie mijaja po nospie jedz do szpitala.

mageliza1987- u mnie tez zaczął sie 7 tydz i dzis tez dosyć bóle odczuwałam ale nie ostre jak np na @ ale odczuwalne , i kłuje mnie podbrzusze co jakiś czas. Jeśli nie ma plamien i nie są ta skurcze myśle ze nie ma powodu do zmartwień. Brzuch bd Nas pobolewal przez cała ciąża bo wszytko rośnie łożysko sie tworzy macica sie zmienia wiec będziemy czuły lekko dyskomfort ale trzeba to obserwować i poinformować lekarza na następnej wizycie :*

Gość mageliza1987
Airina, na szczęście żadne krwawienie / plamienia nie występują. Leżę pół dnia, próbuje odpoczywać ile mogę. Mąż dał mi zakaz robienia czegokolwiek. Mówi że jak wróci to zrobi wszystko a ja tak leżę i nie mogę patrzeć na naczynia w kuchni, podłogę. Wrr.. Ale muszę wytrzymać.. z natury uwielbiam gdy jest czysciutko.. teraz musi to poczekać. Wizytę mam dopiero 29 grudnia.. jak wytrzymać do tego czasu? Wszystko mnie niepokoi.. zwłaszcza że to 5 ciąża a dzieci nie mamy.. Wczoraj po raz pierwszy zwróciłam sok z buraków :-)

Gość mamamalgosi
mageliza ja na Twoim miejscu pojechalabym na IP... lepiej pojechać 5 razy za dużo niż raz za mało - tak mówili w szpitalu w którym rodzilam oprzednio. zwłaszcza, ze straciłam tyle ciąż. nie ma co się zamarywiqc

Gość Aleksandraaa 26
Mnie ostatnio brzuch zaczął boleć jak na okres ale tak dosyć mocno że aż mnie obudził w nocy... pobolał troche i przestał . Na drugi dzień to samo. Leżałam dwa dni w łóżku i przeszło. Wczoraj miałam wizyte u ginekologa , powiedziałam mu o tym na to on: że będzie mnie tak bolało bo jestem chuda jak patyk i każdy ból mogę odczuwać. Tak poza tym to wszystko oki. Dziecko ma już 11 tygodni, ruszało się, nawet rączką machało, ma 4,6cm, wszystko jest jak narazie wporzadku. Uspokoiłam się bo już miałam czarne myśli po tych bólach bo długo mnie nic nie bolało.... a tu pod koniec I trymestru takie bóle. Także mageliza1987 bardzo dobrze Cie rozumiem że się martwisz, ale jak najszybciej to sprawdż. U mnie było to dobre że te bóle miałam 2 dni przed wizytą. Pozdrawiam

Gość mageliza1987
Aleksandra26 no otóż to, ja mam wizytę za 16 dni. Kawał czasu! Dziś już lepiej, trochę krzyże bolą. Ale to bardziej od leżenia - ciało nieprzyzwyczajone do takiego trybu życia. Poczekam do wtorku, bo wtedy mój lekarz przyjmuje. Jak nie minie to będę się pchać do niej :-)

Gość Aleksandraaa 26
mageliza1987- ja właśnie też przy tych bólach miesiączkowych miałam straszny ból w dole kręgosłupa. Zresztą ciągle coś mnie tam kłuje, boli. Też się bałam strasznie :( jak jesteś chudą osobą to może tak jak u mnie jest to normalne??? A twardnieje Ci brzuch???

Gość mageliza1987
Aleksandra nie, nie należę do szczupłych niestety.. 70 kg, 165 cm.. Jak się czujecie dziewczyny na takim etapie?

Gość Ewbela
Ja jestem w 8tc i dla mnie najgorszy byl 5-6 t bo wtedy mnie bolal ten brzuch ciagle. A teraz cos zakuje ale czasami czesciej mam mdlosci.

Gość mamamalgosi
ja już się czuję w zasadzie ok. mdłości minęły, jeszcze tylko jadłowstręt jeszcze trochę pozostał.No i zmęczenie... ale to z powodu 1,5rocznej córeczki :)

Gość gość321
Hej Dziewczyny,ja nadal mam mdłosci,ale jak pisalam poki co tylko raz wymiotowalam.Poza tym jest w miare ok,tylko czuje wieksze zmeczenie.A dzis 9godzin w pracy..Milego dnia,pozdrawiam

Gość Wanilia86
No i mamy 12 tydzien :)))))) Jeszcze tydzien do usg prenatalnego :) Niech czas szybko leci bo i wizyty nie moge sie doczekac i swiat tez :) Ciekawa jestem czy lekarz zobaczy juz cos wiecej i rozpozna plec :) Jak tak to super a jak nie to umowie sie znowu na poczatek stycznia :) Mam przeczucie ,ze to dziewczynka (aczkolwiek moje przeczucie w pierwszej ciazy bylo mylne). Kolezanka o ktorej pisalam wam wczesniej poznala plec w 11 tygodniu (tydzien temu), wczoraj robila 3D w innej klinice i plec potwierdzona - chlopczyk. Planujecie usg 3D ? Ja w pierwszej ciazy robilam w 15 tygodniu i stwierdzam ,ze troche za wczesnie (lepiej moim zdaniem tak kolo 18 tygodnia). Teraz takie usg mam w pakiecie w klinice wiec bede chciala skorzystac tylko nie wiem czy moj lekarz tez takie robi czy ktos inny. Musze sie dopytac :) Slyszalyscie o testach płci z moczu ? Widzialam na allegro za 99zl, ponoc skutecznosc 90% , korzystalyscie albo znacie kogos kto korzystal ? Co do samopoczucia to dalej mecza mnie nudnosci i wymioty :( i dzwonilam do lekarza, mowilam o kropelkach Imbifem to powiedzial by nie brac bo to nie dla ciezarnych i ,ze nie robiono badan jak wplywaja ... A ja pilam ponad tydzien :( mowil o jakichs tabletkach dla ciezarnych na nudnosci ale zapomnialam nazwe, podpytam w poniedzialek bo pewnie szybko mi nie przejdzie :( Ale sie rozpisalam :) A co u Was ???

Gość JoJoa
Hej Dziewczyny! Wy juz wstajecie, a ja dopiero klade sie spac :) U mnie dzis juz 11t3d i w koncu czuje, ze moze troche juz beda mi przechodzily mdlosci... Oby! Jestem juz tym troche umeczona, a chyba najbardziej ucierpial moj synek, nigdy sie tyle bajek nie naogladal co przez te kilka ostatnich tygodni... ja co chwile musialam sie klasc... Biedaczek! Bede musiala mu to jakos wynagrodzic. Poza tym cera mi sie popsula, dziasla mam bardzo wrazliwe i bardza sucha skore, tak jak w pierwszej ciazy. Co mnie dziwi, to jeszcze do mojego biustu nie dotarla info o ciazy ;) Pozdrawiam wszystkie brzuszki i zycze milego dnia!

JoJoa nie tylko Twoj biust nie reaguje na ciaze, moj tez nic z niej sobie nie robi. Nic nie uroslo, nic nie boli, zero reakcji w przeciwienstwie do mego zoladka ,ktory tak sie wszystkim przejal ,ze zwraca sobie raz po raz na co ma ochote :P A wiecie ,ze zostalo juz tylko 9 dni do swiat !?! Juz sie nie moge doczekac :)

Gość lipcoweczka2016
Witam lipcoweczki! Ja jestem już po usg. Jestem w 8t6d. Dzidziuś ma 2,17cm. Mdłości mi już przeszły i czuję się całkiem dobrze. Czekam na wiadomości od Was.

Gość gość321
Hej DZIEWCZYNY, Wanilia86 dziwne,ze lekarz odp.by nie brac tych kropli,ja pytalam mojej i zerknela na skład i odp.ze moge brac,tak wiec co lekarz to inny poglad.Mnie krople sie koncza,ale kupilam korzen imbiru i plasterki zalewam przegotowana woda i tez troche pomagaja.A najgorzej czuje sie wieczorem:-(jest mi niedobrze jeszcze bardziej:-(:-(,poza tym nic mi nie dolega.Jesli chodzi o przytulanki to w ogole nie mam ochoty..a Wy??milego dnia.

Gość gość321
Tak Święta już niedlugo..ale oby jakos do nich dotrzymac,bo w pracy czasem mam kocioł i tak będzie aż do Świat.Dopiero wtedy troche odpoczne..Pozdrawiam.

Gość mamamalgosi
cześć!!! ja już też w 12tym tygodniu, ale ten czas leci! :) w środę ide do lekarza, a usg prenatalne mam w poniedziałek. Tak się cieszę, że już jutro zobaczę dzidzia :) ja miałam w pierwszej ciąży przeczucie, że będzie synek, a w 22tc okazało, się, że coreczka :) teraz nie wiem sama jaką bym chciała bardziej płeć - może minimalnie bardziej drugą dziewczynkę... do moich iersi informacja o ciąży dotarła :/ co prawda się nie powiększyła, ale sutki sciemnialy i bolą podczas karmienia starszej córki ;) współczuję Wam mdłości, ja miałam 2tyg i do tej pory jak wspomnę to mi aż gorzej :/

Gość MamaMagda90
Czesc,ja wczoraj zrobilam test wyszly dwie kreski co prawda druga slabsza ale robilam go po poludniu a nie rano i szczerze to wcale nie palnowalam tej ciazy,nie bylam jeszcze u lekarza,nawet nie wiem kiedy pojde bo dalej nie moge w to uwierzyc mam juz 2 synów.Widze ze tutaj niektore mamy sa juz w 12 tygodniu:)z tego co sama sobie liczylam termin mam na 29 lipiec,ja sie oswajam z ta mysla a wszystkim mamom zycze zdrowka :)

Hey dziewczyny :) a u mnie w piatek zacznie sie 8 tydzień :P na Prenatalne jestem umówiona na 18-tego stycznia nie moge sie doczekać !! W czwartek wizytę mam i dowiem sie juz mam nadzieje czy bede miała jedno dzieciątko czy dwa :) co do objawów to piersi troche tkliwe ale nie powiększyły sie jakos znacznie póki co :P łapią mnie delikatne mdłości od wczoraj ale popołudniami , ale da sie wytrzymać. Dzis byłam na badaniach krwi ktore lekarz zlecił ale wyniki w czwartek dopiero odbiorę na miejscu. Co do przytulania i ochoty , hm na początku nie miałam wcale a teraz cos tam powoli sie rozkręca i chyba mi libido wzrosło :P a tak póki co to w porządku :) nie moge sie czwartku doczekać .. Pozdrawiam :*

Gość MamaMagda90
Mam nadzieje ze rowniez moge dolaczyc do waszego grona:)

Gość gość321
Hej Dziewczyny,Airina ciekawe co w czwartek dr Ci powie:-).Ja w 10tyg.jestem mdlosci nadal sa:-(,niby nie wymiotuję,ale jestem od rana do wieczora w pracy,wiec to meczące jest.A kropelki i plastry imbiru na troche pomagaja..:-(Ja nie mam ochoty cos na przytulanki,mam na mysli te bardziej intymne;-).Witaj MamaMagda90:-).Widze,ze duzo dziewczyn na fb sie przeniosło,szkoda..Milego dnia,pozdrawiam serdecznie:-)