Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

ja 20 tydzień i też nie czuję ruchów, czasami coś delikatnego poczuję. Ja też piję kawę teraz, tylko że jedną dziennie tak jak zawsze.

Gość jamarianna
Znów mi się zacięła kafeteria, Gość321 jak badania? :) Ja jutro o 18 będę zaglądać do brzucha, dobrze, że mam jutro bardzo napięty grafik, szybciej mi zleci do wieczora :)

Gość gość
Hop

Gość gość
Chyba znowu forum szwankuje

Gość isia1992
Hej mamuski ja juz 1 marca na polowkowe dzisiaj odebralam wyniki badan . Szukalam w necie norm zwlaszcza glukozy z obciazeniem niby dobre wyszly bo mam 88. Co do wagi jestem szczupla osoba ale juz prawie 6kg na plus lecz i tak mam anemie ciazowa. Brzusio pieknie widac i kopniaki super czuc. Mam nadzieje ze wrescie mi powie co bedzie choc wszyscy twierdza ze Agatka bedzie. Jedynie przez to ze szczupla jestem a tyle przybralam zadziwil mnie wielki rozstep nad biustem i na szyji ale to wiadomo skora sie rozciagla.

Gość mamamalgosi
Fridka a czemu masz się specjalnie ograniczać podczas karmienia piersią? Poki dziecko nie ma stwierdzonych alergii to nie ma co się specjalnie ograniczać... Polecam blog hafiji w tym (i innych) tematach dotyczących kp. Ja mam tylko nadzieję, że moje drugie dziecię nie będzie uczulone tak jak pierwsze na białko mleka kr, bo u córy trwalo to chyba z 10-11mies i musiałam kombinować z jedzeniem :) Paula pozazdrościć takiej wagi ! :) wanilia86 to idziemy łeb w łeb. Ja też mam termin na 5.07 :) i nie mogę uwierzyć, że zaraz zaczynam 6ty miesiąc... Ostatnio wręcz marzę o truskawkach i czereśniach, aż slinotoku dostaję

Gość gość
Co tu taka cisza ? Dziewczyny jak tam po usg? :-)

Dziewczyny, nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiącej. Jeść można wszystko, chyba ze wy same jesteście na coś uczulone. Jasne, trzeba dbać o to, by posiłki były zdrowe i dobrze zbilansowane, ale nie wolno samodzielnie sobie narzucać jakichs diet eliminacyjnych, bo to tylko moze wam obojgu zaszkodzić. Polecam artykuły do poczytania: http://femaltiker.pl/ekspert-obala-mity-cz-1-o-diecie-mamy-karmiacej/

Gość jamarianna
No właśnie, Gość321, daj znać jak Wam poszło! Ja już jak na szpilkach siedzę, a do 18:00 jeszcze tyle czasu... Mały kopie jak szalony, kochany, wie, że mi tego trzeba, żebym się nie stresowała :)

Gość gość321
Hej Dziewczyny:-)Jamarianna Kochana dziekuje,ze pytasz:-*b.mi milo:-*:-)a wiec tak wszystko ok:-)dziewczynka na 100%:-Dhurra!!mozg ok,serduszko,przeplyw krwi ,zolądek:-)tez,a z tymi nozkami ja wtedy zle zrozumialam!mala ma dlugie nozki:-).Pani dr powiedziala,ze trudno sie dziwic,bo ja tez mam dlugie:-).A i maz byl na usg:-)nastepna wizyta 31marca,a wczesniej mam zrobic test glukozy.Jamarianna 3mam kciuki o 18 daj znac:-):-*:-*

Gość gość321
Jak juz pisalam jestem z woj.Śląskiego a dokładniej z Zagłebia ,a chcialam rodzic w Bielsku w Klinice Eskulap,by miec cc.Wczoraj pani dr.poleciła mi Medyczne Centrum Zdrowia w Mysłowicach,powiedziala ze tam pracuje i kobiety sa tam zadowolone,i jesli chce to mi zrobia cc na nfz!tak wiec mialabym blisko!wiec mysle,ze chyba bym sie zdecydowala..,w koncu to on prowadzi moja ciaze od poczatku..Jutro jade obejrzec ten szpital.A moze ktoras z Was cos o nim słyszała??Mimi 3mam kciuki za Twoja wizyte dzis napisz po.Pozdrawiam:-)

Ciesze sie ze juz wiesz co bedziesz miala na 100 % długonogą księżniczkę :-) jamarianna z checia sie z toba zamienie i poczekam do tej 18 bo ja mam dopiero w srode wizyte u gin i az mnie skreca zeby malego juz podejrzec ... Nam najczesciej wieczorem o sobie przypomina jak chcemy cos w spokoju obejrzec razem bo caly dzien tesciowa buczy maszynami za jedna sciana a za druga tesciu i wiertarki i nic sie nie da zrobic a jak wieczorem juz sie polozymy po kapieli zabiegach kosmetycznych samrowania itp to tatus caluje malego a on w zamian pokazuje jak kopie :-) jeszcze nie ejst to takie jak bedzie za miesiac ale juz skora mocniej drgnie i lepiej widac a i ja od srodka czuje jakby mnie smeral albo chcial polaskotac :-)

Gość gość321
Mila0256 dziekuje Kochana za mile słowo:-):-*,mnie pani gin pytala,czy czuje ruchy ja odp ,ze nie..a ona wlasnie powiedziała,ze to nie beda od razu kopniaki,a przelewanie,burczenie,itp wiec moze i czuje a sama nie wiem,ze to córcia daje znaki:-).Fajna ma juz buźke:-).,aaa i waga 415:-)

Gość gość321
Mila0256 wierzę,ze nie mozesz sie doczekac wizyty ,chyba każda z nas tak ma:-),zleci do środy zobaczysz:-)i wszystko będzie dobrze,ja 3mam kciuki:-)Miłego popołudnia.

gosc321 no czas szybko leci tym bardziej ze jest co do roboty bo remonty ferie sie koncza wiec ja zaczne obiady gotowac to juz szybciej bedzie lecialo ... No nie moge sie odczekac jak nie wiem ... Teraz w ciazy nie lubie chodzic do ginekologa ale zeby zobaczyc jak tam maly to moge chodzic nawet codziennie w lodzi mialam wizyty co 3 tygodnie a tu u mnie mam co 4 tygodnie i to czekanie w srode to juz bedzie mi tak szybko lecial ten czas rano zakupy potem obiad i jedziemy :-)

Gość fridka1
Ja już po USG i będzie chłopak. Przez całą ciążę miałam zupełnie inne przeczucie, ale było widać tak dobrze, że hej. Moja mama oczywiści twierdzi, że ona od początku czuła, że chłopczyk.

fridka 1 to gratulacje dla ciebie i kolejnego mezczyzny na tym forum co raz wiecej ich :-) To Twoja mama tak jak moja babcia my jeszcze nie wiedzielismy co bedzie a ona wszystko na chlopaka kupowala bo twierdzila a an kogo mam kupowac jak nie na chlopaka i sie sprawdzilo :-) No to widze ze twoj zupelnie inaczej jak nasz , nasz to chowal to co ma miedzy nogami a dowiedzielismy sie tylko dzieki temu ze pojechalismy na usg 3d bo na zwyklym bysmy napewno nie zobaczyli co tam ma

Gość gość321
Mila0256 ja tez niezbyt lubie do ginka chodzic,ale teraz nie mogę się doczekać każdej wizyty tak jak Ty:-)! FRIDKA 1 gratuluje chłopczyka.A chciałas mieć dziewczynke??

Gość fridka1
Płeć jest mi obojętna. Miałam zwyczajnie inne przeczucia. Z chłopczyka jak najbardziej się cieszę. Tylko z imieniem może być większy problem. Mało które imię męskie mi się podoba, ale mam już swojego faworyta. Mogłam dziś niechcący połknąć pestkę z mandarynki (nawet nie jestem pewna, wydaje mi się). Mam nadzieję, że to nic nie zaszkodzi, bo jak sobie czasem coś człowiek wbije do głowy albo się naczyta to masakra.

Gość jamarianna
Gosc321, gratuluje zdrowej Corci!!! :):):) a co do mozliwosci rodzenia przez CC w NFZ, ja bym sie zdecydowala, super mozliwosc :) sciskam Cie w biegu w autobusie i dam znac wieczorem co i jak :) Fridka, ja tez bede miala chlopca :) gratuluje!

Gość gość321
Jamarianna dziekuje Kochana,jestem z Toba myslami i 3mam mocno kciuki o 18:-):-*:-*3maj sie dzielnie! FRIDKA 1 chlopczyki tez sa super,ja tez bym miala wiekszy problem jesli chodzi o imie dla chłopca,ale jest jeszcze sporo czasu i na pewno ładne imie wybierzecie:-*:-*

Gość gość321
Jamarianna tak fajnie by bylo jakby na nfz sie udało z ta cesarka,ale tak myślę czy to prawda??jesli bym nie miała wskazan do cc to tak bez problemu by mi zrobili na nfz??spotkałyscie się Dziewczyny z taka sytuacja?bo chcę miec pewność,no ale chyba pani dr nie robi sobie jaj..:-(zapytam jej na nastepnej wizycie tzn.dopiero 31marca..

Ja bez zadnych wskazan dobrowolnie na cc nie pojde sie boje wszelakich operacji zabiegow i wgl i chce przezyc ten bol zobaczyc jak to jest kiedy sie wydaje takie szczescie na swiat tyle kobiet przezylo wytrzymalo dalo rade to i my tez damy ja zanim sie dowiedzialam o ciazy smialam sie z tesciowa ze wypluje dziecko bo jednego i drugiego sie boje ale w koncu jestesmy do tego stworzone i damy rade

Gość gość321
Mila0256 myslę,ze kazda kobieta powinna mieć wybór i tyle,ja sie panicznie boje i dlatego chce miec komfort psychiczny.Mimi,a jak u Ciebie???

gosc321 ja tez ale do pewnego czasu a teraz powoli juz sie oswajam z ta mysla ale na cc nie pojde dobrowolnie chyba ze to juz bedzie mus to wtedy tak ...

Gość gość Majka88
gość321 gratuluje dziewczynki:) fridka1, a Tobie chłopca - tatuś pewnie zachwycony jak to facet:) Chyba mamy w miarę pół na pół na naszym forum jeśli chodzi o płeć:) gość321 co do cc jeśli będzie faktycznie tak jak mówiła Ci lekarka to myślę, że nie masz się nawet nad czym zastanawiać, zwłaszcza, że rozumiem, że to ta lekarka ma robić cc i masz do niej jakieś zaufanie:). Musisz tylko na następnej wizycie upewnić się, że możesz sobie coś takiego z Nią dogadać na NFZ:). Wiesz, że ja też przychylam się ku temu, tylko jeszcze czekam, bo może ułożenie synka zdecyduje samo:)

Gość jamarianna
Uff, już po usg połówkowym :) piękny chłopak rośnie, 368g :)

Gość gość321
Gość Majka 88 to też byś chciała cesarkę ? dziękuję za zrozumienie :) , no ja też może będę miała wskazania do cc , to się okaże:) ,ale na pewno z moją gin porozmawiam o tym znowu, apóki co jutro jadę obejrzeć ten szpital :))) A Ty Majka też jesteś ze śląska może???Pozdrawiam :) Jamarianna to super!!!gratuluję sporego synusia :)) co tam jeszcze na badaniu było ???Pozdrawiam, miłej nocki :) Miłego weekendu Dziewczyny!!!

u mnie też drugi chłopczyk. mi jakby dawali wybór porodu, to za nic nie wybiorę cesarki. Miałam pierwszą i już więcej nie chcę. Cieszę się że jak będzie wszystko dobrze to będę rodzić naturalnie.

Gość jamarianna
Gość321, dzięki :* Mały nie chcial buzi pokazać długo, musiałam skakać i szturchać go żeby się pokazał. Za to siusiaka wywalił od razu ;) dowiedziałam się, że mam tak długą szyjkę (40mm, norma jest do 35mm), że nawet jakbym chciała, to nie dam rady urdzić naturalnie. Całe szczęście, że od razu będzie CC.