Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marlena25poznan

Ktoś wziął na mnie abonament...

Polecane posty

Witam, Jakiś czas temu dostałam rachunek z T-mobile, na kwotę 1432 zł za usługi abonamentowe, że nigdy nic nie brałam w T-mobile odesłałam wyjaśniające pismo, w dniu wczorajszym dostałam fakturę z Plusa, na kwotę 4200 zł! :O dzwoniłam do placówki, powiedzieli, że umowa jest na mnie, dane z dowodu się zgadzały, tyle tylko, że umowa została podobnież zawarta w Wrocławiu (ja jestem z Poznania) byłam na Policji, ale mnie spławili. Powiedzcie mi co ja mam zrobić, przecież nie będę płacić za kogoś. Jak ja mam to wyjasnić!

Gość gość
Idź na inny komisariat policji Przypomnij sobie czy zgubilas dowód albo go pokazywałas

Gość gość
Załatw to jak najszybciej bo komornik przyjdzie do ciebie

Gość gość
tak to jest jak sie zadaje z nieodpowiednimi ludzmi...

Gość gość
Poproś o kopie umów. Sprawdź podpis i zgłoś do prokuratury podrobienie umów.

Gość gość
ktos ci musial podebrac dowod .Idz na policje a jak nie to do prawnika

Właśnie, Ci z Wrocławia mają mi wys. umowę, tylko że nie mam pojęcia czy będzie podpis ponieważ oni twierdzą, że UMOWA ZOSTAŁA ZAWARTA przez internet...

Gość gość
bez twojego podpisu,kopi umowy moga ci naskoczyc.Zadzwon do nich powiedz im ze podasz ich do sadu za kradzierz danych.

Gość gość
bedzie podpis, przeciez jak zamawiasz to kurier przyjezdza z umowa i podpisujesz mu

Gość gość
Najpierw wystosuj pismo, wyślij poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Napisz do nich coś takiego: Szanowni Państwo, W załączeniu zwracam fakturę … nr … z dnia … wystawioną na moje nazwisko. Oświadczam, iż nigdy nie podpisywałam z Państwem umowy. W przypadku dalszego wysyłania faktur, będę zmuszona wystąpić na drogę postępowania sądowego w związku z próbą wyłudzenia ode mnie nienależnych kwot do zapłaty. Z poważaniem, [odręczny podpis] Jeśli dalej będziesz dostawać faktury, podaj do sądu T-Mobile i Polkomtel o próbę wyłudzenia pieniędzy.

Gość gość
Nie wpuszczaj kuriera czasem.Umowa nie jest zawarta narazie.

żadnego kuriera u mnie póki co nie było, nie mam pojęcia kiedy i na jaki okres została zawarta. Dzisiaj jeszcze raz pójdę na policję, i jeszcze raz wyślę pismo do nich tak jak żeście mi radzili..

Gość gość
Zgłoś na policję fałszerstwo. Ktoś musiał sfałszować umowy.

Gość gość
Jak zamawiasz przez internet toprzyjezdza kurier pod wskazany adres i musisz okazać mu dowód aby podpisać umowę. Kurier powinien mieć również nr tel na który kontaktuje się z kupującym. Sprawdź pod jakim adresem byl kurier oraz jak nr tel był podany do kontaktu. Swoją drogą to ktoś bliski musiał ci wyciąć taki numer bo znał szczegółowe dane

domyślam się kto to mógł być,.. ale nie o to na razie chodzi, na razie muszę jakoś wyjaśnić sytuacje z plusem i t-mobile. dzieki za odpowiedzi

Gość gość
Dopóki nie udowodnisz fałszowanie podpisu to nic nie zrobisz. Takie rzeczy to idziesz na policję zgłaszasz i jest dochodzenie. Sama na własną rękę nic nie zdzialasz

Gość gość
Nie bylo zadnego podpisu .Ktos wbil dane w necie i zamowil kuriera z umowa.Wiec tak naprawde nic nie zostalo podpisane. Wystarczy zawiadomienie na policje i wyslac kopie do operatora i wszystko

Gość gość
U kuriera musiał ktoś podpisać umowę którą on zwraca do firmy. Jak nie wiesz to nie pisz bzdur

Gość gość
przeciez ona nie dostala kuriera glabie

Gość gość
Glabie skoro przyszło do zapłacenia tzn ze ktoś podpisał. ona wie ze nie podpisała ale firma nie bo dane się zgadzają i czyjś podpis jest. Jeśli to nie ona to zgłasza na policję przestępstwo. Ktoś musiał podpisać inaczej nie naliczali by opłat i nie dostawałaby pisma do zapłaty

Gość gość
Do kancelarii prawnej biegiem a nie na kafe. Tam ci doradza fachowo co i jak.

Gość gość
Ynteligentko .Umowe przez internet zawiera sie przez kuriera. Skoro kuriera nie dostala to umowa jest nie wazna.Powiedzialem wystarczy zgloszenie na Policje i wsylanie kopi do operatora.

Gość gość
Dla firmy umowa jest ważna bo mają wszystkie dane i podpis. Jeśli nie udowodni że to nie ona to będzie płakać i płacić. Jakby tak każdemu wierzyli to by jedni udostępnili innym dane i podpisywali fikcyjne umowy. Wyobraźni człowieku! W tv był facet któremu ukradli dowód i wzięli kredyt i niewinny facet musiał płacić. Nawet tv mu nie pomogło