Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

kto z was byl bity w dziecinstwie? wplynelo to na wasze dorosle zycie?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Twoja umar艂a ze starosci to co innego nie dziwie sie 偶e demony zosta艂y, a moja zostanie j******a pa艂o w 艂eb i zdechnie, mysle 偶e mi pomorze. Kurwa nie rozumiem jak mo偶na sie nie przyznac do bicia dzieci, przecie偶 to oczywiste 偶e bili bo pamietamy, nie wiem co oni sobie mysla 偶e zapomnielismy czy jestesmy g艂upi a moze to tylko gadanie zeby gadac . K***y sie powinno roz******lac kos膮 na p贸艂 , k***a co za psychopaci

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Moja nie umar艂a ze staro艣ci, ale serio ch艂opie twoje demony te偶 nie znikn膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do "go艣cia z 02:33" - nie zabijaj. Uzbr贸j si臋 w cierpliwo艣膰. M贸j kolega tak偶e mia艂 i ma ojca sadysat臋. Oko艂o 10 lat temu powiedzia艂, nie b臋dzie ojca bi艂, poczeka, a偶 b臋dzie chodzi艂 z lask膮, i t膮 lask臋 dosc cz臋sto kopnie. Ewentualnie poczekaj, a偶 b臋d膮 prosi膰 o szklank臋 wody le偶膮c w 艂贸偶ku - udasz, 偶e nie s艂yszysz, 艣miej膮c im si臋 w twarz. B臋dziesz delektowa艂 si臋 zemst膮. A zab贸jstwo ? Z艂y wyb贸r - intensywnie, ale kr贸tko - a 艣wiadomo艣膰 wieloletniego wyroku z powodu takich bestii ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
RW dzi艣 No tak jest , ze ci co katuja swoje dzieci s膮 postrzegani przez ludzi jako dobre dusze . Tak naprawde ci co katuja panicznie sie boja ze ktos zauwazy to co wyprawiaja wiem bo znam moj膮 matke ba艂a sie strasznie ale jak s膮siadka powiedzi艂a ehh nie dobry jestes wykonczysz to matke , to moja matka sie cieszy艂a bo jej ktos przyzna艂 racje i och艂one艂a wtedy bardziej bi艂a mocniej az krew lecia艂a ( nie wyolbrzymiam ) wiecie co dzieje sie z nerwami gdy uk艂uje sie cz艂owiek ig艂膮 ??? podskakuja bardzo szybko w d贸艂 i w g贸re i tak drgaj膮, ale po chwili sie uspokajaja, a wyobra偶cie sie co dzieje sie gdy dziecko jest bite , ?=, przecie偶 te nerwy szalej膮 pare godzin. Bo bicie dzieci to domena matek, matki najczesciej bij膮. Ja nie wiem po co jest tyle prawnik贸w , zamiast wziasc utworyc 4 osobowe grupki co raz lub 2 razy na miesiac sprawdzaj膮 rodziny dok艂adnie, czy dzieci nie s膮 bite itd. o wiele wiele by sie to zmniejszy艂o .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
RW dzi艣 My艣le 偶 e 偶ona by艂a silna, silnie sie buntowa艂a ale to nie znaczy ze nie cierpi. Niech Pan tylko na si艂e nie ciagnie j膮 na groby , prosze m贸wic rozumiem cie kochanie gdy nie b臋dzie chcia艂a isc, lub nie ide z tob膮 do twoich rodzic贸w bo nie chce. Tak bywa czasami ale to nie przez 偶one tylko kat贸w, Pozdrowienia dla 偶ony . Ja te偶 do swoich nie pojde baaaa to ja ich zaj***e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do "go艣膰 dzi艣 - a kim one by艂y, ta Renatka K itd. ?? " - na tym forum s膮 dwa w膮tki - dowiesz si臋 wielu rzeczy, strasznych rzeczy - po prostu wpisz w wyszukiwark臋 tego forum "renata krzymuska". A w goglach znajdziesz adres (ten sam, gdzie zakatowa艂a 6,5 rocznego ch艂opczyka okladajac do pasem 3 godziny - og贸lnie zn臋ca艂a si臋 nad nim 2,5 roku) nr telefonu itp. Owa szacowna pani uczy艂a religii w szkole !!! To nie 偶art.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 偶artujesz ?? przecie偶 ja mam co robic , wyje偶dzam za grancie uk艂adam zycie itd. nie b臋de czeka艂 a偶 o lasce beda chodzic bo czas leci i leci. Wole podcia膰 gard艂o itd. ja wiem ze to brutalne moze dla ciebie ale nie dla mnie. zobacz nic sie nie robi z tym biciem dzieci, to moze ja zrobie. mysle 偶e jak beda w niebie to dopiero po偶a艂uj膮, narazie nie chca sie prrzyzna膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 numer telefonu jej ?? daj mi jej adres

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla wszystkich tych co byli bici polecam rosyjskich kiler贸w z kaliningradu , to naprawde nie trudne uwierzcie mi, nie s膮 drodzy robota wykonana na 100% Polska policja sie boi Rosji takze nie beda ich tam szukac na terenach Rosji bo dostano ostrze偶enie. Kto by pomysla艂 偶e takie co艣 bede pisa艂, ehh ale mus to mus , trzeba odj***c rodzic贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
03:11 Prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam 21 lat. Wychowywa艂a mnie tylko mama. Wiem,ze bardzo mnie kochala, co chwile gdzies wyjezdzalysmy, mialam mnostwo zabawek,milosci. Lecz gdy rozstala sie z ojcem (mialam 6 lat), cos jej odbilo. Miala depresje, kiedy wywjezdzalam na wycieczki szkkolne, babcia zalatwiala jej przymusowe leczenia w psychiatryku. Mama byla zupelnie odizolowana, nie pracowala, nie miala kolezanek. Po pewnym czasie zaczela pi膰. Wtedy zaczal sie koszmar (mialam jakies 10 lat). Wstydzilam sie patrzec w oczy sasiadom,,ktorzy codziennie na bank wszystko slyszeli. Dar艂a si臋 zawsze na mnie jak opetana. Bi艂a, szarpa艂a, wyzywa艂a, ciagle porownywala do ojca. Za wszystko. Za to,ze kroilam chleb i zostawilam okruszek na blacie,potrafila pobi膰 mnie. Kiedy skonczyla bi膰, kladlam sie do lozka by sprobowac zasnac. Wtedy ona siedziala w swoim pokoju i pijac piwo glosno powtarzala najgorsze dla c贸rki rzzeczy. 呕e jestem gownem, zerem, ze zaluje ze mnie urodzila. To trwalo do momentu w ktorym skonczylam 20 lat. Przez ten czas nauczylam sie jej oddawac. Wyzywac. Tak samo jak ona mnie, ja tez szarplam j膮 za w艂osy, popychalam. Zawsze mialam wyrzuty sumienia. Bardzo j膮 kochalam i kocham. Kiedy nie bylo mnie w domu kilka dni, przy jakichs koloniach czy obozie, bardzo za nia tesknilam. Dzwonilysmy do siebie, a ja zapominalam jaka jest i co b臋dzie sie dzialo,kiedy wroce juz do domu. My艣l臋,偶e kocham moj膮 mam臋 sprzed rozwodu. I ci膮gle mam przed oczami obraz mamy, ktory juz dawo nie istnieje. Rok temu przeprowadzilysmy si臋 do babci i wujka, do domu jednorodzinnego. Teraz z mam膮 jest jeszcze gorzej. Nie rozmawia z nikim z domownikow, tylko ciagle krzyczy, zamyka si臋 sama w pokoju bez telewizora, komputera. Siedzi na lozku i pije piwa wieczorami. Calymi dniami pracuje na szczescie. Gdy wraca, ja udaj臋, 偶e 艣pi臋,偶eby nie zaczela na mnie krzyczec i mnie ponizac. Dodatkowo twierdzi,ze kazdy jest przeciwko niej. 呕e ja z babcia i wujkiem, spiskujemy przeciwko niej. Gdy wpada w sza艂 i wrzeszczy i wyzywa wszystkich wokol, a ja probuje zamykac okna, zeby sasiedzi z domow obok nie slyszeli az tak bardzo, ona wychyla si臋 przez okna i krzyczy,ze w d***e ma ludzi, ze powinni zginac. Ostatnio jak sz艂am z ni膮 do sklepu, mijalo nas dwoch facetow, z ktorych jeden przklnal do drugiego. Wtedy moja mama spojrzala sie na niego z usmiechem i krzyknela 'smier膰!' . Na szcz臋艣cie teraz, gdy nie mieszkamyy juz we dwie, nie bije mnie. Ale boj臋 si臋,偶e babcia umrze ze stresu. Jest stara, zawsze zyla w spokoju,a teraz ci膮gle slucha lub uczestniczy w awanturach. Wiem,偶e mama jest chora w kwestii psychicznej. Albo opentana.. nie wiem. Ale nikt nie przekona jej do lekarza. Twierdzi,ze lekarze to gowna i buraki. Twierdzi,ze kazdy jest nienormalny, a tylko ona sama na calym swiecie jest normalna. Przez to, co przezylam w dziecinstwie, nie umiem panowac nad emocjami. W liceum i gimnazjum, kiedy chodzilo si臋 na wagary na piwo, potrafilam pobi膰 moj膮 przyjaciolk臋, gdy wypilam za duzo. Mojego pierwszego chlopaka, bilam piescia po twarzy, kiedy zrobil cos nie po mojej mysli. Chodzil wiele razy ze strupami na lukach brwiowych. Nie wiem jak on to znosi艂... Kiedy艣 oplulam moja przyjaciolke przy znajomych, bo ubzduralam sobie,ze podrywa mojego chlopaka. Teraz zostalam sama. Przyjaciolka od podstawowki, powiedziala mi,ze boi sie mojej mamy, ze ja robie okropne rzeczy po alkoholu itd, w zwiazku z czym nie chce juz dluzej miec ze mna kontaktu. Wszyscy inni odwracali sie stopniowo. Teraz nie mam nawet z kim wyjsc na spacer. No, chyba,ze z kolezankami ze stodiow, ktore nie znaja mnie od tej strony. Ne bylam nigdy u psychiatry. Wymaza艂am to z pami臋ci. Teraz staram si臋 偶y膰 normalnie i nie brac sobie do serca tego, co si臋 dzieje w moim domu, gdy mama wroci z pracy. Generalnie obecnie jestem marionetk膮. Gdy ide po ulicy, mysle tylko o tym, jak wygladam,jak siezachowuje,jak widza mnie ludzie. Ci膮gle zyje w prekonaniu, ze robie cos zle. Zawsze po rozmowie z kimkolwiek, dokladnie analizuje w glowie kazde zdanie ktore powiedzialam i zastanawiam si臋, czy to nie bylo odebrane jako glupie. Probuje udawac szczesliwa i pewna siebie, ukrywajac w kieszeniach dr偶膮ce ze stresu d艂onie. Nie wiem co czuja osoby, ktore nie doswiadczyly w domu milosci i ciepla. Ja tego doswiadczylam i dalej to pamietam. Wiem tez,ze mama nie jest potworem. To nie byla jej wlasna wola. Po prostu jest chora, a ja chcialabym zrobic wszystko by jej pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 3:11 ale masz pomysly,nawet niezle by bylo,dzis troche zapozno juz moj ojciec sady sta nie zyje-mam jeszcze 2 osoby ktore nie zasluguja chodzic po tej planecie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i moi mnie bili ,obrywalam za wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natalia Palijczuk fb
Widz臋 i zawsze uwa偶a艂am, 偶e jest r贸偶nica mi臋dzy biciem, a katowaniem. Czy na mnie to wp艂yn臋艂o? Hm... Jak zas艂u偶y艂am i dosta艂am ochrzan plus par臋 klaps贸w, to poskutkowa艂o - nigdy wi臋cej tego nie zrobi艂am. Ale niesprawiedliwe kopanie, zrzucanie ze schod贸w - skutek, nigdy nie czu艂am, 偶e matka to bliska mi osoba, cho膰 nie do ko艅ca. M贸j analityczny umys艂 podpowiada艂 mi ,偶e mama ma zaburzenia psychiczno emocjonalne, 偶e ma problem ze sob膮, bo wpada w sza艂, innych takich rodzic贸w nie zna艂am. Lecz nie to bola艂o najbardziej. A to, 偶e potrzeba rozm贸w ko艅czy艂a si臋 pro艣b膮 wyj艣膰 z pokoju, bo mama jest po pracy i musi odpocz膮膰 od ludzi. Jeszcze bardziej bola艂o, kiedy wp*****l dostawa艂am przy innych ludziach, kiedy co艣 powiedzieli na mnie, nigdy nie stan臋艂a w mojej obronie, zawsze jej by艂o wstyd, co ludzie m贸wi膮. Mam 偶al, 偶e bi艂a, nie rozmawia艂a, nie wyja艣nia艂a, nie uczy艂a jak wej艣膰 w doros艂e 偶ycie. Ale pracowa艂a w medycynie, zawsze mia艂a czas i cierpliwo艣膰 dla ludzi, nie dla mnie. Jak to si臋 sko艅czy艂o? Jak tylko sko艅czy艂am 17 lat - wyfrun臋艂am z domu. Mama p艂aka艂a, t臋skni艂a, martwi艂a si臋. Ja czu艂am si臋 lepiej bez niej. By艂a kochana tylko wtedy, kiedy mieszkali艣my osobno i rzadko widywali艣my si臋. Umar艂a jak mia艂am nieca艂e 23 lata.Nie czuj臋 potrzeby je偶d偶enia na gr贸b - wa偶niejsze dla mnie jest 偶ycie mojej c贸rki i moje. Czy bij臋 c贸rk臋? Hm . . . zdarza si臋. ... Psycholog powiedzia艂, 偶e problem przechodzi z pokolenia na pokolenie. Mo偶e ma racj臋, bo w trudnych sytuacjach, kt贸re nie umiemy rozwi膮za膰 problemu i nie mamy czasu na analiz臋 - dzia艂amy albo instynktownie, albo co nam utkwi艂o w g艂臋bokiej pami臋ci, czyli pod艣wiadomo艣ci. Na szcz臋艣cie jeste艣my inteligentni i potrafimy pracowa膰 nad sob膮. Jak to odbija si臋 na dzie艅 dzisiejszy? Czasem dam klapsa, wykrzycz臋 w z艂o艣ci, co my艣l臋, no i powiem jak powinno si臋 zachowywa膰. Ale to zawsze w k艂贸tniach m贸wi艂am, sorry krzycza艂am co i jak ma robi膰. Po och艂oni臋ciu d艂uga rozmowa .... ona jej nie lubi najbardziej, ale lubi, kiedy mo偶e wypowiedzie膰 w艂asne zdanie i pogodzi膰 si臋 ze mn膮. Ma 12 lat, jest m膮dra, ale te偶 czasem nerwowa - od razu ka偶臋 jej spu艣ci膰 z tonu i wychodz臋, dzwoni臋 do przyjaci贸艂, jak mog臋 - najlepsza terapia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Normalne nie fantastyczne , czuje silny gniew do nich i tak mysle zrobic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pere razy dosta艂am i nale偶a艂o mi si臋. O katowaniu nie mo偶e by膰 mowy. Uwa偶am, 偶e klapsy to dobra metoda wychowawcza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Ani klapsy ani katowanie, zrozumcie to kurwa 偶e to i to jest z艂e. i nie szukajcie wym贸wek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣ciu , kt贸ry prosi艂 o kontant mailowy. Po wpisach o zab贸jstwie, gdzie nie jestem pewna czy pisa艂e艣 to ty , czy kto艣 inny pozostan臋 w kontakcie , ale tutaj. Jesli masz jakie艣 pytania napisz tutaj. Nie chce byc wmieszana w jakie艣 dziwne sprawy. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 wczoraj :D dziwne sprawy i straszne to bicie ma艂ych istnien, dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Konfabulacje o zab贸jstwie s膮 dziwne. Bicie dzieci ci臋 艣mieszy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂asnie bicie dzieci mnie martwi bo to koszmar i straszne. Co jest gorsze bicie dzieci mocno lub katowanie czy zabicie kata ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kate124
Dla mnie np. bicie dzieci gorsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rodzice to czubki nikt wi臋cej, niekt贸rzy s膮 kochani ale wiele jest zj******h

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To straszne co wyscie przezywali , az plakac sie chce :o Mnie nikt nie bil, no moze kilka razy oberwalam ale to nie byla taka straszna przemoc jak u was :( Ojciec sam mnie wychowywal i brata Czasem dostalo nam sie w dooopsko ale tylko za powazne przewinienia ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
09:48 W艂a艣nie, w normalnej rodzinie, klaps za ci臋偶kie przewinienia jest ok, bo dziecko musi s艂ucha膰 wychowawcy dla swojego bezpiecze艅stwa i dobrych zasad. Katowanie natomiast jest zawsze naganne, karalne i dotyczy to katowania i dzieci i doros艂ych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 j*******a j*******y jestes, kto ci tak powiedzia艂 ze klaps jest dobry ?? B贸g?? jak rodzic jest wporzadku i umie wychowa膰 dziecko to dziecko nie bedzie psocic wogole dla takich pustych 艂b贸w jak ty, gdy dziecko sobie spiewa to juz pewnie jest nie dobre. g艂膮bie dzieci powinny miec z nami jak najlepsze wspomienia maj膮 sie przy nas dobrze czuc, odwdzi臋cza sie napewno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 10. 52 jak b臋dziesz stary , zniedo艂臋偶nia艂y i marudny i dziecko ci odda, to uznam to za s艂uszne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Bardzo m膮drze napisane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie nikt nie bi艂, ale facet mojej matki j膮 la艂 r贸wno awantury i strach 偶e jak on wroci to zn贸w b臋dzie bi艂 matk臋 i j膮 gwa艂ci艂 ,mnie potrafi艂 niszczy膰 s艂ownie , wyzywa艂 od dziwek , puszczalskich , i 偶e jestem do niczego i nikomu nie potrzebna , 偶e nic nie potrafi臋 , 偶e jestem problemem a ja mia艂am tylko 13 lat :o , raz postawi艂am si臋 na niego kiedy chcia艂 pobi膰 matk臋 , zdziwiony odskoczy艂 , ale potem s艂yszalam 偶e gada艂 do matki 偶eby uwa偶a艂a bo je艣li nie uda mu si臋 jej zniszczy膰 to zniszczy jej c贸rk臋 czyli mnie po jakim艣 czasie on odszed艂 sam , nie ma go w naszym 偶yciu ale ja mam l臋ki fobi臋 , bior臋 leki na depresj臋 , boj臋 si臋 facet贸w , on mi si臋 艣ni po nocy , przez niego , jestem sama bo mam uraz do m臋偶czyzn bo wydaje mi si臋 偶e ka偶dy taki jest jak on :(

Udost臋pnij ten post