Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego alimenty na dzieci sa takie niskie

Polecane posty

Gość gość
13:15 (ten pierwszy) Aha! Czyli teraz się okazuje, że facet spuści z krzyża i może mieć w d***e, bo nie rodzi? Fajnie, fajnie...

Gość gość
to po co z taki debilem decydowałaś się na dzieci, faceta najpierw się poznaje a później decyduje na dzieci a nie myślałaś, że jak narodzisz dzieci to ciebie będziesz leżeć a on 24 godzin an dobę zapierdalał. Myśli się głową a nie tylko dupą

Gość gość
I nikt chyba nigdzie nie napisał, że wszystkie matki są pokrzywdzone i biedne, .

Gość gość
Ja p*****le to nie zachodz w ciaze to nie urodzisz proste. Rodzisz tylko dla faceta czy tez rodzisz dla siebie WASZE dziecko. Co za roszczeniowe krowy tu pisza.

Gość gość
Nie dziwie sie ze faceci s********ja przed alimentami. Wam sie cos p****alo. Facet placi na utrzymanie swojego dziecka a nie dziecka i was. Wy jestescie tylko eks. a 600zl na dziecko to nie jest malo. 300zl matka, 300 ojciec, chcecie wyzszych alimentow? A same tyle byscie dawaly? Nie. Zaslaniacie sie opieka i d**erelami, a gdyby facet przejal opieke i zadal alimentow to czym sie zaslonicie? Malymi zarobkami. Ot tak zeby zawsze wyszlo na wasze. Poprostu pijawki i juz.

Gość gość
Nie 300 matka i 300 ojciec, jesli ojciec nie dzieli opieki tak jak matka to płaci wiecej, a nie po połowie tłuku.

Gość gość
Ok. Jak dziecko urosnie to powiedz mu ze ma Ci zwrocic w pieniadzach czas wlozony w jego wychowanie. Do dziecka tymbardziej powinnas sie o kase kiedys ubiegac bo w koncu to na nie marnowalas swoj cenny czas meczennico. To jest tak jak zajmujesz sie dzieckiem z przyjemnosciacia bo kochasz je i sprawia Ci radosc wiec je wychowujesz i nie ogladasz sie na ojca(bokiem mu kiedys to i tak wyjdzie) a to jak wychowujesz bo musisz i ciagle ogladasz sie na ojca (bo on nie to bo on nie tamto) i ciagle myslisz jak sie zemscic za to ze on to olewa np.zadac wyzszych alimentow. Dziecko jako karta przetargowa.

Gość gość
jesteś durniem, mam nadzieję, ze po sterylizacji. Dziecko, żeby się dobrze rozwijac potrzebuje dwoje normalnych rodziców - ojciec też jest wazny w jego życiu - dlatego matki zabiegają o to, żeby się ojciec dzieckiem interesował - wtedy wszystkim jest łatwiej. Oczywiście dla ciebie jak i dla innych durniów priorytet jest jeden - moczyć za darmo i zwiać przed skutkami w retorykę. No coż, jestem pewna, że wiele gładkich słówek potrafisz wypowiedzieć, żeby swój cel osiągnąc. A wystarczyłoby płacić prostytuce i już nie musiłabyś się matwic, że coś posiejesz. Ale na to tez zapewne kasy ci żal.

Gość gość
r/u/c/h/a/j kumpli w tyłek jak się boisz ciąży

Gość gość
13:26 Tak się składa, że moi rodzice znali się kilka lat, zanim zdecydowali się na ślub i dziecko, ale co z tego?

Gość gość
I mam nadzieje ze zrobi Ci sie teraz glupio. Jestem samotnie wychowujacym ojcem. Moja partnerka 7 tygodni po porodzie stwierdzila ze mnie nie kocha a ta sytuacja ja przytlacza i odeszla w sina dal. Prawdopodobnie wyjechala do Irlandii. Nigdy nie dostalem ani grosza od niej na dziecko, ani zapytania jak mala. Musialem pogodzic prace i wychowanie dziecka. Nie moglem pracy rzucic no znalazlbym sie z dzieckiem pod mostem.Wiele zawdzieczam mojej mamie bo to ona zajmowala sie dzieckiem kiedy ja bylem w pracy. Po pracy wracalem do domu i sie zajmowalem mala. Moi kumple smigali na browary do barow a ja z dzieckiem. I ani grosza nie zobaczylem od "mamy" nawet nie wiem co mialbym odpowiedziec jak corka mnie kiedys spyta gdzie mama.

Gość gość
14:33 A czy ktoś powiedział, że kobiety zawsze płacą alimenty? W większości przypadków opiekę dostają kobiety, a co za tym idzie, to mężczyźni mają zasądzone alimenty, a wniosek z tego taki, że jest więcej facetów niepłacących alimentów, niż kobiet. A statystyki ściągalności (a raczej jej braku) w tym kraju, to suma kobiet i mężczyzn, więc proszę się tak nie bulwersować.

Gość gość
żeby facet spuścił z krzyża to musi mu baba najpierw nadstawicć mu swoją dziursko

Gość gość
Dlaczego miałoby by mi się zrobić głupio? Tysiące matek są w takiej sytuacji - ganiają eksów po Europie i jakoś sobie musza radzić. Ale oczywiście pan oczekuje oklasków - tak jest zawsze - wdowa z pieciorgiem dzieci nie robi na nikim wrażenia, wdowiec ląduje na pierwszysch stronach gazet i wszyscy spieszą z pomocą - ot takie podwójne standarty. Nie oczekuj oklasków ode mnie - robisz dobrą robotę, która robi tysiące kobiet, niestety jeśli to ty pisałes te teksty wczesniej to masz coś z głową i moge tylko współczuć dziecku.

Gość gość
Ale to my, kobiety robimy taki lament. Czemu jak facet zostaje sam z dzieckiem to zaciska zęby i zasuwa na dziecko, nie skarży sie po forach i nie lata po funduszach? A kobieta jak zostaje sama to lamentuje i tylko oczekuje kasy kasy i kasy.

Gość gość
Mialem sie powstrzymac ale...nie glupia krowo nie oczekuje oklaskow Ty feminazistko. Ale zyczysz mi kastracji to pokazalem Ci ze nie jestem w weselszej sytuacji. Corka nie ma do kogo mowic mama. I nie stawiaj mi tu miliona przykladow w gorszej sytuacji ode mnie sa rowniez ubogie dzieci w afryce oraz niepelnosprawni. Nie umiesz krowo przyznac ze pochopnie mnie ocenilas za to zasniasz sie milionem przykladow tych co maja gorzej. Szkoda marnowac czas by Ci odpisac. Do Twojej feministycznej czachy i tak nic nie dotrze.

Gość gość
Mialem sie powstrzymac ale...nie glupia krowo nie oczekuje oklaskow Ty feminazistko. Ale zyczysz mi kastracji to pokazalem Ci ze nie jestem w weselszej sytuacji. Corka nie ma do kogo mowic mama. I nie stawiaj mi tu miliona przykladow w gorszej sytuacji ode mnie sa rowniez ubogie dzieci w afryce oraz niepelnosprawni. Nie umiesz krowo przyznac ze pochopnie mnie ocenilas za to zasniasz sie milionem przykladow tych co maja gorzej. Szkoda marnowac czas by Ci odpisac. Do Twojej feministycznej czachy i tak nic nie dotrze.

Gość gość
po wuj wy z taką patologią uprawiacie seks i decydujecie się na dzieci, że później musicie walczyć o każdy grosz na dziecko

Gość gość
nie kłam fiucie - od razu widać, że nie wychowujesz żadnej córki wlazłeś tu świnio tylko po to, żeby kobiety błotem obrzucać, bo upominają się dla swoich dzieci o coś co im się należy jak psu micha i zacznij wreszcie knurze płacić na swoje dziecko - wszo pieprzona!!!

Gość gość
Widzisz słońce - jednak to moje dzieci mają pełna rodzinę i nikogo o alimenty nie muszę scigać, więc sobie wyzywaj od kogo tam chcesz, a zanim powiesz, że to facet mnie utrzymuje - wręcz przeciwnie to ja mam większy wkład i finansowy i pracowy i nie płaczę z tego powodu - od taka za mnie feministka. Po reakcji sądzę, że jednak oczekiwałes tych oklasków:) Czemu się facet nie upomina o alimenty od matki i o widzenia dla dziecka? Bo w większości wypadków zdaje sobie sprawę (za późno) z jaką patologią się zadał i wie, że nic nie wyciągnie. Ale oczywiście łatwo obwiniac wszystkie kobiety i wszystkich męzczyzn za swoje wybory prawda?

Gość gość
15:02 jest takie przysłowie "nie mów hop zanim nie przeskoczysz" lub " nie chwal dnia przed zachodem slońca" uważaj, bo nie jedna była taka pewna siebie aż z dnia na dzień z pełnej rodziny zrobiła sie samotnie wychowująca matka.

Gość gość
15:00 Nie przesadzaj. Mnie i matkę np. ojciec zostawił po 12 latach znajomości, w tym 8 lat po ślubie, więc sobie daruj.

Gość gość
14:51 Może dlatego, że facetowi w tym kraju jest łatwiej, jeśli chodzi o pracę, nawet, kiedy ma dziecko? Taka nasza kultura, kobieta jest mniej godna zaufania, ale to kobiety stworzyły innym taką syfiastą sytuację.

Gość gość
nigdzie nie napisałam, że moje dzieci zawsze będa miały pełna rodzinę i ze nigdy nie będę samotna! kazdy człowiek z odrobia rozumu wie, jak wszystko jest nieprzewidywalne, po prostu bawi mnie ten troll wyzywający innych bezpodstawnie, więc dostał po nosie

Gość gość
Piszecie, że ojcowie najgorsi- nie wszyscy. Co powiecie na sytuacje, w jakiej ja się znalazłam. 8 miesięcy temu poznałam rozwodnika, płaci na 7-letnie bliźniaki 2000 zł/miesiąc alimentów, przedtem zarabiał 5000, jednak teraz 3500. Nie występuje o zmniejszenie alimentów, bo mówi, że to dla jego dzieci, a on da sobie radę. Bardzo je kocha, wzajemnie. Rozumiem, to jest OK. Wkurza mnie inna sprawa- jego była! Przez ten czas co go znam, ona ma już trzeciego gacha! Żyje sobie jak wolna, bezdzietna panienka, wycieczki, imprezki,wczasy z gachem, ale bez dzieci! Dzieci na ten czas potrafi przywieźć bez zapowiedzi mojemu przyjacielowi, a swojemu byłemu nawet w środku nocy, jak on rano do pracy idzie, dzwoni wtedy do mnie, czy rano przyjadę mu pomóc- być z dziećmi. Przyjeżdżam. Przez te 8 miesięcy, dzieci miał u siebie 3 miesiące i wszystkie weekendy. A jak mówię o odliczeniach w US, to on sobie nie odliczy, bo była odlicza 100%, wtedy, by musiała robić korektę PIT-u i liczyć ile miesięcy miała ona, a ile on. Problem, bo się obrazi. A co najgorsze w tym, on alimenty płaci co miesiąc, za każdy miesiąc, a ona dzieci przywozi zawsze tak jak stoją, nawet nie mają chusteczki do nosa. Wygłodzone jak wilki! W jeden dzień potrafią dosłownie opróżnić lodówkę. Żal mi ich i jestem wściekła, on tyle kasy daje na dzieci, a one chodzą głodne! Co z niej za matka? Może sponsoruje gachów? Dzieci wolą być u ojca, czy nawet ze mną, niż z własną matką i jej facetem!

Gość gość
No to pozbierać dowody, do sadu i przzejmijcie opieke nad dziećmi - w czym problem?

Gość gość
16:15 A ktoś tu powiedział, że każdy ojciec/matka nie płaci? Nie, ale prawda jest taka, że ściągalność w Polsce jest strasznie niska, ale jednak te 13% świadczy o tym, że jakaś garstka płaci na te dzieci.

Gość gość
Jeszcze nie jesteśmy małżeństwem, on chce, ale ja się zastanawiam, czy chcę się w to pakować. Ona przyjeżdża z dziećmi to czuje się jak byłaby panią świata, a on nic nie mówi..

Gość gość
po co wpieprzasz się w jego życie i jego decyzje? wziął cię bo musi gdzieś jaja opróżniać - ale chłop mądry bo wie, że dzieci są najważniejsze, to jego krew, jego rodzina! a ty znajdź sobie kawalera a od jego dzieci się odpieprz!

Gość gość
za to płacą nikomu nic nie winni podatnicy tj. fundusz alimentacyjny