Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dwulatek pije w nocy mm co dwie godziny

Polecane posty

Gość gość

Czy mam odmawiać dziecku skoro się doprasza , ba,domaga się jak nie dostanie. Wrzeszczy. Więc wole poić .pije 120 co 2godziny. Jak to u Was drogie Mamusie? Dodam że daje wodę ale ewidentnie chce mleka.

Gość gość
I tak bylo zawsze? Ja dlatego jestem zwolenniczka wpajania zasad od malego czYli jak dziecko ma kilka miesiecy bo potem sa takie problemy wlasnie. Swojego 4 miesiecznego synka zaczne juz niedlugo przyzwyczajac do rzadszego jedzenia w nocy.

Gość gość
No nie wiem czy to normalne.Ja mam co prawda 2,8 latka ale on od dawna juz nie pije mm a w nocy tym bardziej.Mój pił normalne mleko lub kakao do spania.Potem jeszcze jakiś czas raz w nocy się budzik na picie.A teraz to kolacja,coś do picia i spać.

Gość gość
A ja cię rozumiem, bo niestety miałam to samo. Żadne kolacje, żadne wody, nic nie skutkowało. W końcu samo przeszlo, gdzies właśnie w okolicy dwóch lat. Teraz mam drugie dziecko i boję się powtórki.

Gość gość
Odzwyczajanie 4 mc dziecka to egoizm mamusi.

Gość gość
Mój syn miał 22 miesiące jak przestał pić w nocy mm.Moja córcia ma teraz 16 mies.i pije w nocy mm tylko raz między godziną 2 a 3 w nocy.

Gość gość
Tak, zawsze tak było. Chociaz bliżej roku pił co 3,4 godz i myślałam że sam zdecyduje. A potem znowu co 2. A nawet bywa ze.co godzinę sobie życzy. Jako noworodek pił co 1,5 co 3 godz. Różnie.

Gość gość
To ja z 15:55, a jak je w dzień? Bo mój to by straszny niejadek i podejrzewam, ze nocami nadrabial to czego nie zjadł w dzień...

Gość gość
Mój syn miał 8 miesięcy jak przestal pic mm w nocy. najlepszy sposób na oduczenie to podawanie zamiast mleka wody kiedy się obudzi. po jakims czasie przestanie się budzic. dziecko 2 lata powinno jesc max. 2 razy na dobe mm a większość posilkow to powinny być inne rzeczy. P.S. jeśli dziecko w tym wieku dostaje mleko w nocy to potem może mieć szybko prochnice- po myciu zebow wieczorem powinno się dawac tylko wode.

Gość gość
No tak, niby sposób z wodą każdy zna, ale co jeżeli dziecko wrzeszczy i za nic nie daje się oszukać ani uśpić? Ja powiem szczerze wymiękałam i w końcu samo minęło....

Gość gość
To nie jest normalne. 2 latek ma jeść w dzień a nie w nocy i to z częstotliwością noworodka.

Gość gość
trochę przegapilas odpowiedni moment na oducznie. teraz to może się już nie udac bez wrzaskow...

Gość gość
16.11 noworodki jedza co 3 godziny :p

Gość gość
To ja z 16.05 może za mało je w dzień? co podajesz w dzień i w jakiej ilości?

Gość gość
no to przebija noworodka. :P To ile ml mleka dziecko w nocy zjada? Ile jest tych pobudek?

Gość gość
Oducz jak najszybciej. Moze w ksiazkach znajdziesz jakies porady. Sprobuj zastepowac woda lub zaparzana herbatka bez cukru. Soki odpadaja. Jak bedziesz podawala mm w nocy i to co 2h tak duzemu dziecki to popsuja mu sie zeby.

Gość gość
Zęby pójdą no i rozpycha sobie żołądek tym nocnym jedzeniem i potem jest glodny w nocy takie bledne koło. Dawaj wode próbuj oduczać

Gość gość
Straszne. Mój się budził w nocy tak do 1.5 roku, ale wtedy już tylko woda była. Hahaha ja nie cierpię wody, dzieciak lubi. Ale wracając do tematu - autorko, on strasznie dużo piję. Robiłaś badania?

Gość gość
Moj sie oduczyl wczesnie. Ale ciotki corka pila do 3 r.z 3 butle w nocy. Inaczej byla histeria. Sama zrezygnowala bez krzyku. Ma sie dzis dobrze,ma 11 lat i jest bardzo szczupla, okaz zdrowia.

Gość gość
moja córa ma 2,5 roku i uwielbia kaszki płynne na mm z butli i nie widze w tym nic złego Zawsze pije na kolacyjke w łużku i po przebudzeniu Ma to po tatusiu bo on też uwielbia kaszki :-P Nie martw się jeszcze trochę popije i sam odrzuci

Gość gość
Dawaj mu więcej niż 120 ml. Nawet jak nie wypije wszystkiego, to za którymś razem to się stanie i dłużej pośpi. Moja córka ma półtora roku i dwa razy w nocy wypija po 150 ml. Jak zrobię mniej, to też budzi się po godzinie. Takie przyzwyczajenie. Zauważyłam również, że czasami wola mleka jak zmarznie w nocy i potrzebuje czegoś ciepłego (koldry, czy koca nie toleruje).

Gość gość
A niedługo te co dają mleko w nocy, czy przed zasnieciem będą biegać po dentystach, bo dziecko ma prochnice.

Gość gość
Tu autorka. W dzień je dużo, naprawdę. A jak nie do je kolacji to co godzinę mm nadrabia. Grubaskiem nie jest.

Gość gość
On nie dopija120ml. Dorabiam więcej jak wypije wszystko i dalej ciągnie pustą butelkę wtedy dorabiam. Ale przeważnie to zostaje na dnie z.tych 120. Tak.bardziej 100 pije

Gość gość
W nocy wychodzą cztery butelki czasem 5.

Gość gość
W takim razie wydaje mi się, że albo mu się chce pić bo za gorąco, albo za zimno i chce się rozgrzać. Z głodu wypiłby więcej.

Gość gość
2 latek pije tylko w nocy ponad 500ml mleka? To on je coś w dzień?

Gość gość
A nie zauważyłyście że nawet na mm są dawki i jest więcej objętościowo a porcji jest mniej już po 1 miesiącu życia? Dziecko ma się przyzwyczajać że noc jest od spania.Jak chcesz tak masz-niestety.Czasem lepiej się trochę pomęczyć żeby osiągnąć jakiś cel-w tym przypadku przespaną noc.Moje 3 miesięczne dziecko budzi się tylko raz na jedzenie w nocy, koło 2 później dostaje jeść rano koło 7

Gość gośćania
nie to nie jest normalne:/ moze w ciagu dnia malo je/pije?