Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość zuzka1212
Ewap no to super, że super;) teraz możesz sobie trochę pozwolić i bóle przejdą. Mnie im więcej leżałam tym bardziej bolało i ciągnęło podbrzusze. Xxxx Nadziejko hemoglobina lepiej ale nadal łykam żelazo. Jutro idę na badania, więc będę miała aktualne wyniki. Oby tylko ta krzywa cukrowa dobrze wyszła. Podziwiam Ciebie i Julię z tymi dietami. Xxxxx Elfica ja miałam krótki z antagonistą. Antagonista to zastrzyk na wyciszenie jajników. W moim przypadku to był decapeptyl depot. A potem stymulacja menopurem.

Gość malena5
Julia, rajstopki dla brzuchatek widziałam w Rossmannie, ale nie pamiętam ile den miały... Ja też od początku mówiłam do brzuszka jak do synka i 10.12 pewnie dr to potwierdzi na 100% ;-) Pozdrowionka

DZiewczyny to już dzisiaj.Boję się jakoś tego transferu,boję się ze tym razem się nie uda. Jak wygląda sytuacja gdy transfer się nie uda? Organizm,że tak powiem niezbyt łądnie,sam się oczyszcza czy czekać mnie będzie szpital? Miałam dzisiaj tak głupie sny,ze az szkoda gadać. Moje przeziębienie zaczyna chyb mieć łagodniejszą formę. Wczoraj jeszcze ostatni raz odwiedziłam dentystę. Testować będę chyba 11grudnia.

Szmacioszka, waga dzieciaczka naprawdę robi wrażenie :) U nas 100g było pomyłki miedzy USG a rzeczywistością :)

Sylkaa jak się nie uda to będzie @ i beta zerowa. Po prostu. Nie myśl o tym w ten sposób. Kubuś będzie miał rodzeństwo:-) to lepszy kierunek! Powodzenia !

Gość gość
Biedrona i co wyszło z twoim cieśnieniem? po holterze? masz jakieś leki, czy jest dobre, bo nie czytałam

Gość gość Szmacioszka
Sylkaa powodzenia, myśl pozytywnie, a będzie dobrze:-) Wizytę mam za dwa tygodnie i aż boję się myśleć Ile Junior będzie ważyć o_O

~~Zuzka1212 Zdecydowanie wolałabym sn :) ale jeśli się nie uda to trudno, najważniejsze zdrowie dziecka. Mamy jeszcze dwa tygodnie, wyczytałam w internecie, żeby kłaść się z tyłkiem wyżej niż żołądek tak kilka razy po 10 minut w ciągu dnia - ciężko bo brzuch uciska przeponę, ale zobaczymy czy pomoże :) ~~KKolaa Obyś miała rację :) chociaż z drugiej strony faktycznie czas jakoś ostatnio coraz szybciej leci a ja zaczynam panikować przed porodem :/ ~~ewap156 Cudne wieści po wizycie :) Mam nadzieję, że czujesz się troszkę spokojniejsza po wizycie :* A jak szyjka? Już się chyba nie skraca? ~~Nadzieja78, Biedrona1979 Dzięki dziewczyny :) dziś od rana ciśnienie nieco niższe, choć na granicy normy. Może faktycznie wczoraj stres zrobił swoje. Jeśli dzisiaj nadal będzie podwyższone, to po południu pojadę do swojej lekarki, na szczęście dziś przyjmuje do 19:00. ~~Kkolaa Daj znać jak samopoczucie po transferze :) trzymam kciuki! ~~ananasowa, małami, elfica, alexvandekol, Kkoala, Zocha, lucy1980, darkness, DoReMiDo, MH1, Szmacioszka, golf, Kkinia ~~julia83 Takie rajstopy to tak jak pisała Nadziejka na allegro jest tego mnóstwo, różne grubości, kolory, czego dusza zapragnie :) Jak potrzebujesz na już, to powinny być w sklepach Gatty. Są też na stronie H&M, w sklepach stacjonarnych niektórych też można dostać, ale niestety nie każdy sklep ma dział ciążowy. Jeśli chodzi o Rossmann to na pewno mają 20DEN i na stronie też są dostępne 60DEN ale nie zwróciłam uwagi czy w stacjonarnym sklepie takie są dostępne :) ~~Syllkaa Bądź dobrej myśli! Stres nie jest wskazany :) Trzymamy kciuki, daj znać jak się czujesz po transferze :) ~~kendra balwanera Ja co prawda ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się, że skoro staracie się już o drugie dziecko, to raczej wady genetycznej nie ma. Duże znaczenie może mieć tryb życia Twojego Męża, stres, dieta, przemęczenie. U mojego M. też znacznie się pogorszyła jakość nasienia właśnie przez to, że zmienił pracę, pracował praktycznie codziennie po 12-14 godzin, jadł byle co i nieregularnie, bo nie miał czasu. Ja co prawda nie dawałam mu żadnych suplementów, bo nawet o tym nie pomyślałam, poza tym praktycznie od razu zakwalifikowaliśmy się do IVF, ale myślę że dziewczyny na pewno przypomną, jakie suplementy serwowały swoim mężczyznom :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie:)Transfer miałam dzisiaj, już jestem po, teraz czekam do 15 grudnia i beta. Teraz tylko muszę być baaardzo cierpliwa.., a od tych hormonów to mam już obolałe piersi. Biedrona1979 – dzięki, trochę mnie pocieszyłaś.. Zocha82- :) a ja teraz czekam na newsa od ciebie:) Syllkaa – trzymaj się cieplutko i nie miej czarnych myśli, jak to mówią czasami dobrego złe początki..Ja też się dziś denerwowałam, nawet bardziej niż przed punkcją, nieźle co..? Skoro testujesz 11 grudnia, to będzie kilka dni wcześniej ode mnie, trzymam kciuki..

Dzięki dziewczyny za wsparcie:)Transfer miałam dzisiaj, już jestem po, teraz czekam do 15 grudnia i beta. Teraz tylko muszę być baaardzo cierpliwa.., od tych hormonów mam już obolałe piersi. Biedrona1979 – dzięki, trochę mnie pocieszyłaś.. Zocha82- :) a ja teraz czekam na newsa od ciebie:) Syllkaa – trzymaj się cieplutko i nie miej czarnych myśli, jak to mówią czasami dobrego złe początki..Ja też się dziś denerwowałam, nawet bardziej niż przed punkcją, nieźle co..? Skoro testujesz 11 grudnia, to będzie kilka dni wcześniej ode mnie, trzymam kciuki..

Dzięki dziewczyny za wsparcie:)Transfer miałam dzisiaj, już jestem po, teraz czekam do 15 grudnia i beta. Teraz tylko muszę być baaardzo cierpliwa.., od tych hormonów mam już obolałe piersi. Biedrona1979 – dzięki, trochę mnie pocieszyłaś.. Zocha82- :) a ja teraz czekam na newsa od ciebie:) Syllkaa – trzymaj się cieplutko i nie miej czarnych myśli, jak to mówią czasami dobrego złe początki..Ja też się dziś denerwowałam, nawet bardziej niż przed punkcją, nieźle co..? Skoro testujesz 11 grudnia, to będzie kilka dni wcześniej ode mnie, trzymam kciuki...

Kendra daj mężowi kompleks witamin np.ProMen, witaminę D,witaminę C kw.foliowy, mieszankę orzechów niech codziennie podjada a w szczególności brazylijskie( 2,3 sztuki) . Więcej ruchu, zero gorących kąpieli, obcisłych gaci i trzymania laptopa na klejnotach;-)

Gość Kkiniaa84
Kkkola teraz trzymamy kciuki za 15.12, u którego dr jesteś w novum? Zocha kciuki za zarodeczki zacisniete Sylka powodzenia kochana Alexvandekol ja biorę 3x luteina dowcipna tzn jutro ostatni dzień i powinna do 4 dni przyjść @ tak dr mówił Kendra tak jak napisała sympatyczna koleżanka wyżej, mój przyjmował fortilmen, aspargin ( chyba sprawdzę jak w domu bede czy na 100%) i orzechy 2-3 brazylijskie dziennie plus garściami włoskie i migdaly

Kkolaa- ciesze że jesteś po i sie uda zobaczysz, cierpliwości życzę :) Syllka- nie martw sie i nie stresuj, choc Cie rozumiem że bardziej boisz sie o transfer niż o punkcję. Wszystko bedzie dobrze. Kkinia i pozostałe dziewczyny- dziękuje za dobre słowa :* Nadzieja- u mnie dobrze, hiperki brak :) :) dużo pije i wypoczywam. Doktorek dał mi dobry patent na uzupełnianie białka po punkcji - kazał kupić białko dla sportowców i pić. Nie jest to pyszne, coś jak budyń w proszku rozrobioną z wodą, ale ujdzie. To bardzo duża dawka białka. No i czekam do pt. na moje blastki, jutro zadzwonię zapytam jak wyglądają w 3 dobie.

Gość ewap156
A wiesz Nadzieja tak sobie myślałam ile trwało twoje usg robione przez tego idiote ? Bo powiem ci ze moja wizyta wczorajsza trwała równo godzinę w tym było badania ginekologiczne i jakieś 30 40 minut usg i uważam że mój lekarz robi usg bardzo ale to bardzo dokładnie ma super sprzęt to jestem pewna i takiego opisu jesli chodzi o serce to nie mam i tak sobie myślę że ten ciul bardzo cie przestraszył a wszystko się wyjaśni 30 tygodnia .

Gość Eversea
Zocha82 To białko można też z mlekiem rozrobić, wtedy lepiej smakuje :-) poza tym spróbuj dodać lodu albo użyć zimnej wody - to sprawdzone patenty :-) ja jeszcze jak trenowałam dość intensywnie to miałam metapure zero carbs czekoladowe i na zimno smakuje jak roztopiony shake czekoladowy z Mc'Donalds i to było najlepsze białko jakie używałam :-) u mnie stoi jeszcze ponad pół puszki jakby co, jeśli jesteś z Wrocławia to mogę Ci odstąpić ile potrzebujesz :-)

Ewap no 7 stycznia sie okaże czy miał rację. Teraz badanie będzie robila mi ta sama p.dr co w 13 tc. Do tamtego już w zyciu nie pójdę;-) chociaż to koledzy z pracy i razem takze mają gabinet. Mimo to uważam ze pani jest bardziej ludzka i normalnie rozmawia a nie komunikaty typu " może być dziura w sercu, do widzenia" qrde jak sobie przypomnę to aż się dziwie ze zachowałam zimną krew :-)

I jeszcze co mogę Ci podpowiedzieć to żeby nie kupować całej puszki, której pewnie i tak nie wykorzystasz, w sklepach z suplementami dla sportowców możesz kupić takie saszetki z jedną porcją :-) i wtedy możesz wybrać sobie różne smaki ;-)

A usg ze wszystkim trwało najwyżej 10 minut wszystko przeleciał i tylko na echo serca się skupił stąd mam taki opis. Nie każdy lekarz ma specjalizację kardiologiczną żeby to badanie zrobić. Dlatego tak ciężko w moim regionie bylo powtórzyć bo nie ma więcej u kogo a jeździć dalej przeciez nie mogę (a tam mam 100km) a jak juz powtórzyłam cale połówkowe to lekarz który je robił zrobił tylko te podstawy ze serce cztery komory itd to mówił ze wszystko elegancko jednak sam przyznał ze on specjalista nie jest od echo..

Gość griszankaanka
Szmacioszka nie zamartwiaj sie, dzieci rosna skokowo, a tez wiele zalezy od osoby robiacej pomiary. U mnie na przestrzeni dwoch tygodni przed porodem, tak sie zlozylo, ze 4 ginow ocenialo wage malego - dwoch stwierdzilo 3150-3200, pozostali 3600-4000, ot taka sobie rozbieznosc. Urodzil sie 3200 ;) A dla odmiany kolezance oceniali malego na ponad 4000, zrobili CC, bo duze dziecko - wyciagneli 2700. Ja mialam te ciazowe rajtki z Rossmana - tez nie pamietam ile mialy den, ale dosc grube. Tyle, ze ta rozmiarowka jakas duza ;)

Gość Doremido
Zocha i Sylka trzymam kciuki! Eversea oby z tym cisnieniem bylo juz dobrze! Jesli chodzi o witaminy to moj bral Androvit. A ja dzis wyszlam ze szpitala :) ktg ladne, szyjka 2,8 cm i sie trzyma. Maly ma 2 kg (32 tydz i 3 dzien) buziaki!

Gość gość Szmacioszka
Griszankaanka wiem, że maszyny mogą się kupić. Jednak ostatnio byłam na usg na dwóch różnych aparatach i lekarzy bo miałam stinky wypadek I ich pomiary pokrywają się. No ale co ma być, to będzie :-D Kkoalaa trzymam kciuki za testowanie, cierpiliwa jesteś czekając do 15, ja robiłam betę już 7dpt Zocha kciuki za zarodeczki Sylkaa jak transfer? DoReMiDo dobrze, że wszystko ok, odpoczywaj jak najwięcej Pozdrawiam Wszystkie

Gość gość Szmacioszka
Miało być " mylić" a nie kupić

Piszę dopiero teraz bo transfer był na 15 a zanim wrocilismy do domu to byłą prawie18. Czuję się dobrze czarne myśli staram się odrzucac i czekac do 11grudnia na testowanie. Jakoś szybko poszło,zarodek miałam podany 4BB. KKolaa trzymam kciuki za pozytywną betę :)

Gość gość
Minister zdrowia w rządzie Beaty Szydło Konstanty Radziwiłł zapowiedział dzisiaj podczas posiedzienia sejmowej Komisji Zdrowia, że program leczenia niepłodności metodą in vitro będzie kontynuowany do połowy przyszłego roku, potem już nie.

Gość ewap156
Nadzieją ale mój ma ta specjalizację i ech również wykonuje a pomimo takiego opisu u mnie brak IK dlatego sobie mysle że może to nie ten ertap może dokładniej ma to sens 30tygodnia tak jak teraz badas przepływ przez zastawkę trójdzielna a 13 tygodnia miałam nie badane