Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość nadzieja  34
witam nam po latach niepowodzen okazalo sie ze pzyczyna jest kamien w woreczku zolciowym nie mielismy nawet szans na in vitro:/ bo maz ma 0% prawidlowych plemnikow ,100% wady wstawek i glowek leukocytos*****e a okazuje sie ze kamien ma on kilku lat i to owoduj stany zapalne w organizmie a czekamy juz 9 rok...........kamien wyszedl przez przypadek......

Novaja ja do decyzji o ivf też dojrzewalam długo. Moja pierwsza reakcja gdy usłyszałam że musimy podejść do ivf to był taki płacz rozpaczy że hej. A jak usłyszałam że nadliczbowe zarodki których nie chcemy utrzymywać są przekazywane do adopcji nie mogłam w to uwierzyć i byłam wielce oburzona wręcz rozwalona emocjonalnie. Jak dobrze pamiętam to biedronka pisała mi ze do wszystkiego trzeba dojrzeć do każdej decyzji i tak też się stało, wszystko trzeba przetrawic na swój sposób. ( szczerze mówiąc byłam wręcz pewna ze do decyzji o ivf nigdy nie dojrzeje)

nowaja100- ja wczoraj miałam takie znieczulenie do punkcji- błogie 30 minut nie myślenia o niczym , a zaufaj mi jestem panikara

Nel31 Gratulacje! :) U nas 13tc-w piatek mam prenatalne. Miejmy nadzieję, że będzie wszystko dobrze.Kolezanka przywiozla mi zdjecia z zezlego roku z wesela i tam bylam w 3m-cu ciazy czyli tak jak teraz,z tym ze teraz brzuszek bardziej widoczny :) Dopadlo mnie juz 2 raz przeziebienie,Kubus zalapal zapalenie oskrzeli a ja zaraz zalapalam od niego. Musimy sie szybko wykurowac. Nadzieja my przy wczesniaku zaczynalismy od ubranek na 44 :) A tak poważnie to wszystko zalezy od dziecka-moja przyjaciolka urodzila niedawno synka wazyl 3400g a mierzyl 59cm i bardzo krotko mu zakladala 56cm,za to niektore dzieci potrzebuja ubranek w roz 50.

Mamusie - taki temat tak na marginesie :) z jakich firm najczesciej kupujecie dzieciaczkom ubranka? Chodzi mi o sprawdzenie jakości ciuszków.Kubusiowi kupuję przeważnie z 5-10-15, czasami z PEPCO albo ze SMyka,Lupilu z Lidla,innym razem z neta zamawiam firmy Mrofi(chyba) lub krzak ;) Z tego co zauwazylam to ciuszki nieraz są kupione z jednej firmy a z jednymi nic sie nie dzieje po praniu drugie zaraz sie mechacą albo kurczą. 5-10-15 mają raczej zawyżoną rozmiarówkę, z Lupilu to już na pewno jest zawyżona. Teraz zamowilam body z F&F miejmy nadzieje ze beda dobre,juz z tej firmy mielismy kilka ciuszków.

Gość gość
Gość dajmy sobie na spokój już z tym liczeniem i zapisywaniem. Dla mojego doktora jak w niedziele mam 35t6d to w poniedziałek na wizycie wpisuje 35 tydzień i koniec. Mówi ze wpisuje skończone i niech juz tak zostanie. Nadzieja78

Alex, wierzę, ze różne myśli krążą Ci po głowie, ale powiedz sobie, ze tym razem się uda! Uda, musi, musi! Organizm to jednak zagadka i T bóle to może po punkcji a może po tym drapaniu. Mam nadZieję, ze odpoczywają. Masz wolne? Kkiniaa, no to iui idealnie w punkt!!! lubimy takie sytuacje:) &&&&&& Mi dziś trochę bardziej brUch dokucza, Al sobie wmawiam, ze to Kropek rośnie w sile. Wierzę w niego bardzo i modlę się, by został z nami i jie dal sie krwiakowi!

dziewczyny tak sobie myślę, żeby z tych 2 choć jeden został...tak ładnie się wszystko zaczęło a tu takie niespodzianki, zwariuje do jutra

jeśli chodzi o tyg ciazy to u mojego dr jak jest 11t2d to on mi juz 12 wpisuje w kartę ciąży :)

Gość gość
Sylkaa ja dla syna kupowałam z Wójcika, Cocodrillo i długo aż do 14 lat z Reportera dla dzieci. Jakość naprawdę dobra i jednych i drugich i trzech. Teraz dla córci oczywiście sprawdzony Wójcik, 5 10 15, Cocodrillo, Smyk i Zara:-) X Julka na suche gardło Isla possij. Nadzieja78

Gość gość
Nadzieja jak w niedziele masz 35+6 to w poniedziałek kończysz 36 tydzień

Gość gość
Kinia no to wszystko układa sie jak należy:-) ja do kazdej IUI i ivf dostawałam podwójny ovitrelle. X Alexvan odpoczywaj, pisałam już ze mnie po puknkcji bardzo brzuch bolał a jak wstawalam z łóżka to sue za tyłek trzymałam;-) dwa,trzy dni i będzie ok. Trzymam kciuki za zarodeczki :-) Nadzieja78

Gość gość
Gość 13:53 spoko :-) dla mojego dr kończę 35 :-) I co mam mu zrobić ? :-D Nadzieja78

Gość Do nadzieji
I mi nie chodzi o to w którym aktualnie jestes tygodniu, bo sama to wiesz najlepiej, ale o to ze wprowadzasz dziewczyny w błąd. 12+3 tzn skończony 12 tydzien i 3 dni z 13 tygodnia. 35+6 tzn ze skończony 35 tydzień itd.. bo na logikę jak urodzisz 3 dni po terminie to w kartę wpisza Ci 40+3 , a nie 41+3.. Pozdrawiam

Gość gość
Alexvandekol - będzie dobrze :) Zobaczysz!!! Ja i Julia też miałyśmy dwa zarodki.. Pierwszy z nami został, a drugi czeka w kolejce na swoją kolej za jakieś dwa lata ;) Tak więc u Ciebie będzie tak samo nie ma inne opcji :) x Kkinia - no właśnie Nadzieja dobrze pisze, wiele z nas miało podwójnie Ovitrelle podawany lub jakiś inny silniejszy.. Najważniejsze jednak, że wyszło idealnie i tego się trzymamy :) Kciuki mocno w górze :) x Biedrona1979

Gość Azzurro
Jak chodzi o liczenie tych tygodni ciąży to inaczej liczą lekarze z klinik leczenia niepłodności a inaczej zwykli ginowie. Tak jak Syllka pisała, jedni wpisują do przodu,a drudzy tak jak liczyla Darkness na tym kółku czyli skończony cały tydzień zaczyna kolejny. U mnie lekarz z Gamety wpisywał do przodu a położna i lekarz ze szpitala tak jak wychodzi z kalendarza i tym sposobem miałam dwa razy wpisany ten sam tydzień ciąży w karcie, bo przez dwóch innych lekarzy. Na wypisie z porodu też jest napisany tydzień ciąży według kalendarza który ma Darkness, czyli 38t 5 d to dalej jest 38 a nie 39 czy jeszcze inaczej.

Gość malamii89
Alexvan 3mam kciuki za Twoje zarodeczki;** musisz w nie wierzyc bo kto jak nie Mamusia;***

Gość Azzurro
Syllka- ja mam sporo ciuszków H&M, C&A, Disney baby, nie mam zastrzeżeń, z F&F dostałam dwie pary śpiochów, też mogą być choć na jednych pozdzierały się paski

Gość gośćnovaja100
Kinia, z tym in vitro u nas bylo podobnie. Obrazilam sie na diagnoze i rozpaczalam. Az w koncu po kilku miesiacach i poczuciu straconego czasu uznalismy, ze walczymy. Poszlismy z nastawieniem tylko na in vitro a poki co wstrzymuja nas tj jesli histero wyjdzie ok to najpierw 1 max 2 iui ... Nie wiem po co bo malo komu sie udaje ;) Przyznam sie jednak, ze temat nadprogramowych zarodkow troche mnie martwi. Nie wiem, jak bym sie z tym czula. A wy jak do tego podchodzicie dxiewczyny?

Gość ewap156
Bardzo mi się to podoba"do Nadzieji"albo do "Do Ewyp" ....................Pozdrawiam!!!!!!!Ale kulturalna osoba.Dziękujemy za pomoc i wszelkie wyjaśnienia.

Gość gośćnovaja100
Alex, moze masz racje...to w sumie komfort ....nie czujesz...nie myslisz...i wstajesz wyspana;) Niedlugo ja bede na tym etapie co Ty ...kibicuje Ci i czekam na dobre wiesci. Pamietaj, ze myslac pozytywnie przywolujesz pozytwne rzeczy. Nie wolno Ci sie martwic, nic nie zmienisz a ja wierze w moc dobrych mysli.

Gość ewap156
Goscnovaja mi się udało za drugim razem!!!!!Ale powiem ze byłam nastawiona ze musi się udać jakos nie brałam pod uwagę ze nie

Gość nadzieja344
prosze o odpowiedzw pewnej kwesti a manowicie staramy sie z mezem od 8 lat o dziecko maz ma Leukospermie,Teratozoospermia,oligoasthenoteratozoospermia 100% nie prawidlowych glowek plemnikow ,100% wag glowek i 77 % wad wstawek ....ostatnioo wyszlo ze mz ma w woreczku zolciowym dosc duzy kamien ponad 2,5 cm prawdpodobnie od kila lat ma podwyzszony pozom leukocytow organizmie,ja jestem zdrowa w 100% inne badani meza wporzadku test mar nie wykazal przeciw cial .czy jest mozliwosc ze nieplodnosc spowodwal kamien z woreczka zolciowego? i czy p jego usunieciu bedzie mozliwa ciaza i ze nasienie sie poprawi?

Gość ewap156
Julia a jak u ciebie po w użycie?

Gość Azzurro
Nadzieja344- to pytanie powinnaś zadać specjaliście typu androlog, nie sądzę by ktoś z tego forum Ci odpowiedział bo takiego przypadku u nikogo nie kojarzę.

Gość gość
Gość jak ktoś umie liczyć to sie swojego doliczy:D Nadzieja78

Gość gość
Gość napisałeś"35+6 tzn ze skończony 35 tydzień itd.. " no i ja tak napisałam wiec gdzie tu wprowadzanie w błąd Nadzieja78

Gość gość
Azzurro ;) chyba jednak Tobie się pomyliło.Po zjedzeniu czegoś słodkiego rośnie poziom glukozy, która pobudza dziecko do ruchów.Nie odwrotnie ;)

Gość gość
nadzieja344 nie wiem czy na tym forum ktoś odpowie Ci na tak poważne pytanie ..chyba nie bylo tu podobnego przypadku. Co mówią lekarze ? Gdzie się leczycie ? Nadzieja78

Gość gość
Azzurro o to to to masz racje z tymi lekarzami i ich liczeniem. Najlepiej będę mówić ze mam 35t2d :D Nadzieja78