Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Ananasowa ale super! Odetchniesz teraz! Miska D ja już chyba pisałam wcześniej ze nastawiam się na zakup oddzielnej spacerówki później. Czyli ta od gondoli będzie tylko na chwilę. Z tego co słyszę od mamusiek to nie mają cierpliwości do składania stelaża i wypinania siedziska - mowa o tych które są zmotoryzowane na codzień. A jak kupisz później tylko spacerówke to zupełnie inny system składania. Mnie wydało się to bardzo rozsądne. I podobno szybko zamienia się gondole na spacerowke więc nie kazały mi aż tak bardzo patrzeć na wymiary gondoli. Tylko ważne żeby spacerówka kładla się prawie na płasko aby niesiedzace dziecko też mogło. Darkness ja też dzisiaj czuje się super! Fajna pogoda. Ogólnie od tygodnia mam świetny nastrój..Chyba już przyzwyczaiłam się do ograniczeń związanych z brzuszkiem i znowu "biegam". Dzisiaj fitness dla ciężarnych. Uwielbiam! Nadzieja to pewnie dzisiaj nie pospisz przez maluchy :)

Gość ja też wolałam wolny dzień wziąć niż dawać zwolnienie z kliniki niepłodności.

Gość MiśkaD
Julia83-tak pamietam jak pisalas i tez biore taka opcje pod uwage. Jesli podpasuje mi tylko jakas gondola, a spacerowka sie nie sprawdzi to nie bede kombinowac tylko z gory zaplanujemy zakup spacerowki :) Jeszcze nie mialam okazji tego przegadac z moim M, ale mysle, ze jak uslyszy jakie lekkie i wygodne sa te nowoczesne spacerowki to od razu powie, ze mam nawet na te z gondola nie patrzec ;) Moj M jest bardzo opiekunczy w stosunku do mnie i juz przezywa, ze na drugie pietro ciezko bedzie mi samej z wozkiem hihi ;) a budowa jeszcze nie rozpoczeta, wiec co najmniej 1,5roku bedziemy jeszcze w tym mieszkaniu :)

Miska- synuś :* Nadzieja- baaardzo ale to baaardzo mocno trzymam kciuki i życzę byś urodziła piękną i silną córeczkę, niesamowite że całą ciąże (yi nie tylko) byłaś tu i wspierałaś. Ja na forum jestem od 2lat i pamietam ile przeszłaś. Wszystko bedzie dobrze! Trzymaj(Cie) sie obie!

Nadzieja czekamy na relację :) Dziewczyny co do wózka to zgadzam się z tym ze wózki typu 3w1 lub 4w 1,się nie sprawdzają. Ja gondolę miałam Roan Marita po 1 córce mega duża wygodna dla mnie i dla dziecka,ale ciężka. Mam do niej spacerówkę ale to taka domowa, do auta kompletnie się nie nadaje. Jak idziemy w pola z psem to ją bierzemy. W sryczniu kupiłam spacerówkę Peg Perego Book od koleżanki i jak na razie nie mam zastrzeżeń. Jest leciutka i wygodna do dziecka. Ale kompletnie nie nadaje się na polne drogi. Do auta super, bardzo zwrotna, wielka budka. Tak więc nie ma wózka idealnego, trzeba oglądać i pomacać, pojeździć,przymierzyć się bo dużo wózków nie jest przystosowanych do wysokich osób i kopie się w wózek przy pchaniu. A to jest bardzo wkurzające.

Dziewczyny, poszłam dzis na bete, wiem , ze za szybko , bo to dopiero 8dpt i ....17,44 :-) :-) jest szansa !!!! W srode powtórzę ! Dzwoniłam do lekarza, kazał zrobic od razu morfologie, INR, APTT , TSH i Ft4 ....czy to wlasnie jest ten moment?!?! ..oby ładnie podrosły, by juz nic nie stanęło na drodze do szczęścia ...

Alexvandekol Cudownie! Trzymam kciuki kochana! Mówiłam, że będziemy razem z Kinią :) Brakuje Elficy...

Gość gość
Alexvandekol - super :D :D Tak się cieszę.. Po cichutku gratuluję, ale mocno trzymam kciuki za prawidłowy przyrost bety i dalsze postępy ;) Ja betę robiłam w 7 dpt i wynik 44, a Morela też 7 dpt miała betę 13.. Obie miałyśmy podane blastki.. Obie teraz jesteśmy w 31 tc. Tak więc wartość nie jest istotna, aby dobrze potem przyrastala i wszystko było dobrze.. :) x Biedrona1979

Gość MiśkaD
Alexvan- bosko!! :):):) X Zocha82- :* czekam na relacje z wizyty... I trzymam kciuki za dalsze kroki! X Ania1602- co u Ciebie??

Gość ananasowa
Alex, to jest ten moment!!! Teraz najważniejszy przyrost i Twój spokoj:)) czekamy na powtórka w środę:)

Hip hip hura, hip hip hura, hip hip hura hura hura....alexvandekol super, wierz w swojego mikro kropka z całych sił. Życzę super extra przyrostu. Nadziejko :-* Ananasku u mnie wszystko ok, ale widzę że u ciebie super wieści drugi trymestr i zielone światełko bardzo się cieszę :-) Lucy :-*

Nadzieja :))))))))))))))) Kchana, bliskie spotkanie z Maleństwem tuż tuż :) spokoju CI życze i zeby poszło gładko a potem juz morze miłości samo sie wyleje :) trzymam kciuki!

Gość gość
Up

Gość gość
Up

* Alex super :) Trzymam kciuki. * Miśka D do czwartku włącznie biorę Estrofem a później chwila prawdy.

Gość gość
Up

Gość Iza82
Nadzieja, no przetrzymał Cię ale w sumie to pewnie lepiej dla maluszka :) Słyszałam, że teraz jest nowa metoda aby czekać do rozpoczęcia akcji porodowej :) Trzymam kciuki, żeby cc było jutro i żeby poszło gładko i sprawnie a córeczka była zdrowa i piękna (po mamie :)) A Ty żebyś pędem doszła do siebie :) Po znieczuleniu w kręgosłup nie wolno podnosić głowy nawet o troszkę przez 12 h. Dopytaj anestezjologa. <> Miśka super, że synuś rośnie zdrowo :) Kiepsko, że Cię dopadł pęcherz :( Ale lepiej wylecz i pilnuj tego, żebyś nie doigrała się jak ja :( Chociaż dbam o pęcherz jak nigdy i nic mnie nie bolało. <> Hania w aptece dostaniesz, ale też dobry i tanio jest w Netto. <> Biedrona właśnie ja też bym właśnie tak wolała, wszystko kupić. <> Zuzka to ufff, że się dobrze wszystko skończyło. A jak to zauważyłaś? <> Sylka dzięki za rady. No to szkoda, że wtedy go nie przejęłaś ;/ <> malena :( musisz jeszcze wytrzymać nieco czasu :( Trzymam kciuki oby było dobrze. <> alexvandekol ja nie miałam objawów, nawet piersi mnie nie bolały. Myślę, że możesz przyjąć gratulacje :) Trzymam kciuki za odpowiedni przyrost w środę! :) <> Darkness mi tak samo mówią, że się nie zmieniłam po buzi. A brzuch też mam kulkę z przodu a jednak będzie dziewczynka :) Co do warsztatów to słyszałam, ze są super! Sama czatowałam na wiosenną edycję ale są akurat u mnie mieście w terminie porodu, więc odpuściłam. Hmm może w gabinecie się denerwujesz? <> ananasowa to już 30 tydzień :) Ale to leci! Też 22.03 mam ostatnie prenatalne :) <> gość po transferze byłam na urlopie potem na L4 ale nie jako ciąża. <>

Alex dziś Twój szczęśliwy dzień! Informuj na bieżąco. nie wiem czy znów forum się zacieło czy nie ma żadnych wiadomości od Nadziei?

Gość gość
Axel gratuluje :) to jest to! Bardzo sie ciesze bo juz duzo za tobą! Teraz duzo przed toba :) X Doremido

Alexvan tak długo na ten moment czekalas!!! Życzę przyrostu, pęcherzyka a potem serduszka! To jest Twój czas!

Gość gość
Up

Gość ewap156
Nadzieją jeszcze raz trzymam kciuki i bardzo mysle o was!!!

Alex- gratulacje! A co tam wierze ze nie zapeszam;) Ananasowa- ciesze sie że u Ciebie spokojnie ;)możesz juz funkcjonować. Jestem po wizycie- dr nie widzi potrzeby dodawania leków, zastrzyków bo u mnie wytwarza sie naturalnie ciałko żółte i ono wystarczajaco wytwarza progesteron. I tak jak nie nastawiałam sie na ten cykl (nawet jadłam troche mniej zdrowo) bo spodziewałam sie znów wydłużonego cyklu albo bezowulacyjnego to wczoraj mój organizm znów mnie zaskoczył tym razem pozytywnie, cykl zapowiada sie ok30dniowy, endo pięknie rosnie. Dr twierdzi że scratching nie wiele tu pomoże, No ale nie zaszkodzi. Decyzja należy do nas czy robimy transfer czy scratching... Wychodzi na to że wszystko siedzi w mojej głowie.

Gość gość
Iza czekają na poród żeby zrobić cc? Ty masz dobrze w głowie?????Chyba ze ty Chodzisz do takich "lekarzy"

Nadziejko dziś wielki dzień, tak długo wyczekiwany. Kciuki zaciśnięte! W tv mówią, że dziś imieniny Luizy, wiec Twój córcia będzie miała imieniny i urodziny w ten sam dzień. :-) miłego dnia Wam życzę

Gość gość
Gościu pierdyknij się w pustą głowę: oczywiście, że czekają aż rozpocznie się akcja porodowa żeby zrobić cesarkę - po to aby uruchomić wszystkie procesy w organizmie! No ale może ty chodzisz do "innych" lekarzy!

Gość MiśkaD
Nadzieja- kciukow nie puszczam! :) X Zocha82- no to Wam dr powiedzial :) a co mysli o podejsciu na cyklu bezowulacyjnym z estrofemem? I na temat encortonu, clexane? Co do progesteronu to pewnie ma racje, ze dawka jest wystarczajaca zwlaszcza jak jest cialko zolte. Na co sie decydujecie w tym cyklu? Trzymam za Ciebie mocno kciuki! W koncu sie uda :) X Iza82- ja z pecherzem kilka lat temu dlugo walczylam... Wtedy okazalo sie, ze to nadwrazliwosc pecherza. Po antybiotyku mialam spokoj... Az do ciazy :/ Dr mowi, ze w ciazy moge miec nawrot nadwrazliwosci i juz pewnie do konca bedziemy sie z nim meczyc :/ Od poczatku ciazy biore zurawit. Nie wystarcza :/ a przypomnij mi co u Ciebie bylo z pecherzem w ciazy? X Dziewczyny co do wozkow mam jeszcze jedno pytanie :) Julia, Sylka moze bedziecie wiedzialy :) chodzi mi o te spacerowki i np ta, ktora wyslala Julia baby jogger ma piankowe kola- jak sie one sprawdzaja w prowadzeniu na piasku czy wjezdzaniu pod krawezniki? Wyslalam ja wczoraj mojemu M i tak jak myslalam chce mi ulatwic zycie i mowi, ze na taka spacerowke przejdziemy tylko mnie zaczely zastanawiac te kola :/

Gość penelopka28
Nadzieja wracaj szybko do zdrowia po cc. I jak będziesz już mogła napisz jak maleńka i jak Ty się czujesz. Może już jesteś po. Pozdrawiam i trzymam kciuki. A ja 17 do domu. Nie będę musiała cały czas leżeć, ale będę mogła chodzić po mieszkaniu tak dr powiedział, że wszystko jest na jak najlepszej drodze. Tylko te twardnienia brzucha i bóle głowy. Do dr już jestem umówiona na 24 a po świętach badania prenatalne. 29 marca zaczynam drugi trymestr< lol>. Miłego dnia życzę.

Penelopka fantastyczne nowiny!! II trymestr tuż tuż! Ale docenisz swój domek po takim pobycie w szpitalu. Zocha no i co planujecie? Ja bym spróbowała z tym scratchingiem. Później mogłabyś żałować ze nie wykorzystalas wszystkich możliwości żeby pomóc. To Twój ostatni mrozaczek? Piksi! Co tam u Was? Opowiadaj! Ania 1602 trzymam kciuki!