Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość gość
Up

Gość gość
Up

griszankaanka życze powodzenia - u nas jak dotrwam do konca - bedzie właśnie 19m-cy różnicy :) Wiem, że nie bedzie na poczatku łatwo ale cieszę się że podjelismy wlasnie taka decyzje :)

Kamila - przykro mi niezmiernie ... na pocieszenie przeczytaj moją stopkę ... przy 1 crio spotkała mnie podobna tragedia, ale jak większość dziewcząt tutaj ogarnęłam się i ostatni Mrozaczek został ze mną ... Właśnie rozrabia w moim brzuszku, jutro kończymy 29tc ... Wierzę, że tobie również uda się i za jakiś czas będziesz w upragnionej, zdrowej ciąży :) Trzymam kciuki :) o Lucy1980 - miło, że o mnie pamiętasz :) Rośniemy, czujemy się dobrze, brzuszek nareszcie idzie do przodu i widać, że jestem w ciąży, a nie, że np grochu się najadłam :P 16 czerwca mamy ostatnie ważne usg ... ciekawa jestem czy będę miała po nim pamiątkę w postaci foty buziaczka mojego Szymonka ... zdecydowałam się na 4D. Tego samego dnia wypada również wizyta u lekarza prowadzącego, bo zwolnienie mi się kończy. W sumie to nie rozumiem, dlaczego lekarz robiący usg nie może mi wystawić zwolnienia ... Jednego dnia pozbędę się 390zł. Do tego od 20 czerwca w Gamecie nieczynna porodówka ... :( A mój Synuś jest czasem hiper aktywny ... jak wstanę np ok 2.30 na siusiu i wrócę do łóżka - wtedy się zaczyna - matka chce spać a Szymon buszuje :D o Ananasowa - gratuluję zdjęcia ... mam nadzieję, że wkrótce będę mogła pochwalić się, że też widziałam wyczekiwaną twarzyczkę :D o MiśkaD - współczuję ci kochana, gdybym miała leżeć dostałabym chyba szału ... Codziennie staram się wyjść na jakiś spacer. Nauczyłam się wolnego chodzenia (co w moim przypadku nie było łatwe :P ) o Griszankaanka - życzę aby wszystko poszło po twojej myśli ... jak pisała Julia kilka dziewcząt wróciło po Mrozaczka i udało się za 1 razem :D o Penelopka28 - u mnie puls zmniejszył się kiedy odstawiła cukier i sól przede wszystkim ... ale to również obniża ciśnienie. Dobrze, że idziesz do kardiologa, mam nadzieję, iż postawi właściwą diagnozę. o A żeby nie było mi do końca nudno, syn dzisiaj właśnie pokazał mi, że wycieka mu ropa spod paznokcia który niedawno miał usuwany i znów czeka mnie wizyta u chirurga. Dodatkowo dość często boli go głowa (myślę, że ma na to wpływ "zmęczenie materiału" ... albo odzywa się uraz z podstawówki :( ) i muszę wziąć skierowanie do neurologa, okulistę z nim również muszę odwiedzić, zatem zapowiada się "rajd po specjalistach". Pytanie tylko ile z tego uda mi się załatwić w krótkim czasie na NFZ, bo pieniądze teraz potrzebne są jak nigdy. A kompletowanie wyprawki ... leży ... odłożone na później. M... stwierdził, że zdążymy ze wszystkim ... zobaczymy I na koniec kwestia szczepienia ... mój starszy syn szczepiony był zwykłymi refundowanymi szczepionkami i wszystko było ok. teraz mam dylemat, na ostatniej szkole rodzenia właśnie o tym położna mówiła. Nie namawiała do żadnej opcji. Jedna z ciężarówek jest pediatrą i ona stwierdziła, że starszą córkę zaszczepiła wersją 6w1 i przy 2 dziecku zrobi tak samo. Dodatkowo na rotawirusy również. Natomiast znajomej kuzynka zaszczepiła dziecko 6w1 i chłopczyk na kilka miesięcy stracił władzę w nóżkach ... i zgłupiałam ... sama nie wiem co mam robić. Mamusie dajcie znać jakie podjęłyście decyzje w tej kwestii, jakie macie doświadczenia wśród rodziny i znajomych. Może łatwiej będzie zdecydować. Pozdrawiam ciepło :)

Gość MiśkaD
Dziewczyny dziekuje za wszystkie slowa :* Nie jest lekko wylezec... Juz chyba ponad 23 tygodnie przelezalam :P Ale jestem pewna, ze kazda z nas by to przetrwala dla dobra maluszka :) X Annie84, Penelopka- az sie zmartwilam jak przeczytalam co napisalyscie... Ja uznalam, ze tak jest i juz sie do tego po prostu przyzwyczailam... W sumie to raz mnie M osluchal przy takiej sytuacji i mowil, ze szmerow zadnych nie ma, wiec chyba u mnie to nic tak powaznego :) Po jakims czasie samo mija :) Ale bede miala to na uwadze jesli znow to sie pojawi! X Alexvan- gratuluje synka :) X Julia- no te ubranka z next sa cudne :) Bede robic zamowienie :) A jesli chodzi o twardy brzuch to mi dr zawsze podkresla, ze nie ma powodu do niepokoju jesli brzuch zrobi sie twardy i za max kilka minut odpusci i moze to byc nawet co chwile. Natomiast twardy brzuch ciagiem przez kilka godzin jest niedopuszczalny. Mam nadzieje, ze tylko mnie tak straszy :) A dodatkowy powod do lezenia to szyjka- w 23tc byla 4cm, a w 26tc juz tylko 2,5cm. Dr powiedzial, ze jeszcze w normie, ale za szybko tak mocno sie skrocila i musimy uwazac, zeby nie postepowali to dalej. Dodam, ze to byly te 3 tyg kiedy teoretycznie moglam powoli wracac do normalnego funkcjonowania (ale i tak tylko 5dni wiecej chodzilam, a reszte przelezalam orzez twardy brzuch). Wielowodzie? Nawet nie wiedzialam, ze to moze byc problem :/ trzymam kciuki, zeby jednak wszystko poszlo po Twojej mysli :) X Darkness- to rzeczywiscie bez sensu placic za dwie wizyty tego samego dnia :/ Ja prenatalne mam juz w przyszlym tyg :) X Griszanka- trzymam kciuki :)

Alexvan no to sie sprawdziło! Gratuluje chłopca! Miska to faktycznie u mnie tak długo brzuch nie jest twardy.

Gość malena5
Darknes, parę dni temu szczepiłam mojego malucha 6w1 plus rota, za tydzień mamy pneumokoki. Nic mu nie było, nawet nie zagorączkował. Może ciut marudny w nocy i na następny dzień.

Gość gość
Dorośli ludzie mają brzuchy a nie brzuszki:-)

Gość penelopka28
Ja wracam z prenatalnych. Opiszę wszystko wieczorem albo jutro bo jestem trochę słaba. Ale na 100 % dziewczynka Oleńka:))))

Gość gość
Up

Ewap może wystarczyło abyś odstawiła nabiał. Może mała miała na to uczulenie. Ten Wasz lekarz to jakiś matoł skoro kazał odstawić pierś bez bafań! Robiłaś sama badania?

Zuzka o tym samym pomyslałam. Jakby mi lekarz kazał odstawić pierś to zmieniłabym lekarza. Doradca laktacyjny koniecznie. Szczególnie ze tak dużo pokarmu jest. Bo rozumiem jak są problemy, ale tak... Penelopka gratuluje córeczki! Zocha jeszcze u Ciebie czekamy na płeć :)

Gość gość
Alexvan :D gratuluję synka. Penelopka a Tobie córeczki:-) X Miska wiem co znaczy leżeć i bać się o dziecko..nie długo zostanie Ci to wynagrodzone ! X Darkness ja syna szczepiłam jak Ty, córkę 6w1 pneumo i rota. Pediatra powiedziała ze te szczepionki na nfz wg kalendarza sprowadzone są bodajże z Azji i nikt ich nie badał i dlatego odradza i stad moja decyzja. Pierwsze juz mieliśmy ponad 700zl po 6 tyg znów to samo i ponownie po 6 tyg juz bez rota czyli ok.500 zl. Nadzieja78

Gość gość
Półtorej godziny po szczepieniu podałam czopek paracetamolu. Gorączki nie bylo ani nic w tym stylu. Nadzieja78

Dziewczyny, ale się rozpisałyście, aż forum się mniej zacina, albo tylko mam takie wrażenie :) Kamila bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, przytulam. Alexvandekol gratuluje synusia :) a Tobie Penelopka córeczki - coraz więcej dziewczynek na forum się pojawia :) griszankaanka powodzenia! 3mam kciuki za udany transfer :) U mnie po wczorajszym usg też zmieniła się data porodu z 13.12 na 8.12, maleństwo rośnie jak na drożdżach i było bardzo żywiołowe podczas wczorajszego usg :) w środe 8.06 mam prenatalne, już nie mogę sie doczekać :) ale oczywiście nie może być wszystko idealnie, tarczyca mi zaczęła wariować. Chciałam się zarejestrować prywatnie do endokrynologa, do którego kiedyś chodziłam, a pani recepcjonistka mówi mi, że pierwszy wolny termin prywatnie to 03.2017! Nie chce w takim razie wiedzieć kiedy pierwszy wolny termin byłby na nfz. Masakra z tymi kolejkami. Na szczęście udało mi się znaleźć konkretnego lekarza, z sensownymi terminami. Mamusie bardzo fajnie czyta się Wasze opowieści o maluszkach. Mam nadzieję, że jak najwięcej zapamiętam, chociaż niedługo chyba zacznę sobie notować, bo na forum jest taki ogrom informacji :)

Alexvandekol, penelopka gratuluję:) Xxxx Miśka współczuję Ci tego uwiązania. Strasznie niektóre z nas się poświęcają. Oby wszystko było dobrze. Może taka Twoja uroda!? Xxxxx Griszanka cześć! Fajnie tak po czasie czyta co się dzieje u starych forumowiczek:) Może ja też za rok napiszę, że Wojtas już chodzi. Alexewel maluch pewnie już mówi:) Xxxxx Darkness nie czekaj z wyprawką. Potem będzie Ci ciężko i mniej przyjemności z tego będziesz miała.

Gość gość
Up

Gość aleczka21
Darkness Zuza ma rację z wyprawka... nie ma co czekać. Ja mam bardzo dużo radości z szykowania, ale już jest ciężko. A jeśli chodzi o spanie to widzisz która jest godzina?! Moje dziecko od 1,5 h tańczy i fika, bo p9 co spać. Dziś mam obronę na studiach, wiec będę wampirem... :-) Ananasowa ja wybrałam Polną, mimo wszystko mają najlepszy sprzęt i specjalistów dla noworodków, a to jest dla mnie najważniejsze żeby Ala miała jak najlepsza opiekę, bo ja to przeżyje wszystko :-) poza tym stamtąd mam 3 lekarzy, dwóch do których wcześniej chodziłam- Uchman i prof. Szymanowski- szef porodowki ni teraz prowadzącego ciążę dr Srokę. Alexvan ja pierwsze ruchy czułam w 16 tc, a takie silniejsze ze mój M tez czuł to w 19 tc, ale to bardzo indywidualna sprawa. ja po wczorajszej wizycie, wiec tak Alicja ma się dobrze, nadal nie chce się pokazywać. Buźkę wciskała w łożysko:-) wstydnisia mała. Ja mam już jakieś rozwarcie- zapomniałam zapytać ile cm, ale dr powiedział ze zarówno szyjka, jak i kanał rodny są juz rozwarte, ale główki jeszcze nie sięga. Następna wizyta 24.06 i od wtedy odstawiamy leki- aspargin i magnez i niech się dzieje wola nieba, wiec możliwe ze jeśli córcia zechce to przywitamy się jeszcze w czerwcu :-) Julka słyszałam, że jak za dużo wód to nie dobrze, ale nie wiedziałam dlaczego. Dobrze ze jesteś pod kontrolą, będzie okej :-) próbuje zasnąć, bo nastał względny spokój... :-) dobranoc, trzymajcie kciuki za obronę!

Agusia- moja kruszynka też szybko rosnie, ciekawe czy mi sie przesunie termin porodu. Fajnie, że sie odezwałaś. Daj znać po prenatalnych. X Miska D- w tych okolicznościach działka wydaje sie luksusem, jestem myślami z Tobą, wierze że zniesiesz wszystko dla Kruszynki. X Penelopka- gratulacje córeczki Alexavan- gratuluje synka! Przepowiednia sie sprawdziła. X Julia-u mnie płeć może poznamy na kolejnej wizycie, zobaczymy bo bywa czasem bardzo *****iwe to nasze dziecię i cieżko dojrzeć. Przeczucia bliskich są na synka.. A my wypoczywamy, piękna pogoda, podróż co prawda długa ale warta poczucia piasku pod nogami, bryzy morskiej i świeżej rybki :) Nie chce mi sie wracać...do pracy :D

Gość gość
Darkness Zuzka ma rację, szykuj wyprawkę, nie słuchaj m. Bo zdążyć to pewnie zdążysz ale będzie Ci ciężko. On brzucha nie dźwiga więc nie zrozumie. Przygotuj torby do szpitala dla siebie i dziecka. Popierz i poprasuj ciuszki chociaż te najmniejsze żebyś miała jak wrócicie ze szpitala. Ja dzień przed pójściem założyłam prześcieradło na materacyk (jego wyjęłam z folii z tydz.przed zeby się wywietrzył ) i nic pozatym bo mała i tak pierwsze kilkanaście dni spala w rożku i pod cienkim kocykiem. Kup wanienkę, ręczniki i jakiś płyn do kąpieli (polecam ziajke od 1 dnia życia) itd.powolutku do mety :D X A moja mała zaczęła (mając dwa miesiące) przesypiać noce:-) zasypia 20:30-21:00 pobudka 04:00-05:00 mleko i jeszcze dosypia do 7 lub 8 ;-) W ciągu dnia ma dwie lub trzy drzemki 20-30 minutowe i godzinna na spacerze tylko, ale te nocki rekompensują wszystko. Pilnuje zeby w ciągu dnia bylo 6 karmień po 120 ml i potem tak pięknie śpi:-) Nadzieja78

Gość penelopka28
Tak więc wczoraj byłam na prenatalnych. Mała waży 365 gram ( czy to nie za mało?) We wtorek zacznie się 23 tc. Widziałam całą bużkę niesamowity widok nosek warga paluszki nóżki rączki wszystko ok tylko niestety przyspieszony rytm serca u małej. Od razu umówiłam się na echo serca płodu dla pewności jakoś udało się na przyszły tydzień. Dobrze że narządy ok, bo jak pisałam w 1 trymestrze brałam w szpitalu relanium, a wg p doktor może spowodować ten lek nieprawidłowe wykształcenie narządów, dlatego raczej w 1 trymestrze nie powinno się go brać. Jak jest potrzeba to po 13 tc, ale ja na razie nie mam potrzeby, biorę tylko luteinę i propranolol 10 mg doraźnie. Mam nagranie na płytce cudny widok. Może mi luteinę odstawi 14 czerwca, bo szyjka się nie skraca i nie mam już plamień. Echo kosztuje 300 zł, kardiolog 100 + ew badania plus gin 150 ale czego nie robi się dla zdrowia dziecka. Także jest radość ale też rozterki. Mam pytanie dziewczyny ile przytyłyście do 22 tc? Ja tylko 3 kg i też nie wiem czy nie za mało. Zapytam gina, bo jem na siłę, nie mam apetytu, co mnie martwi. Pozdrawiam i miłego weekendu.

Zuzka1212 pielegniarka ktora nas rejestrowala stwierdzila, że to moze teraz niedawno weszlo,wiec jesli to prawda to mowi ze teraz nie bedziemy placic - jesli natomiast to juz jest od dawna- to musze porozmawiac z lekarzem.W srode przed szczepieniem porozmawiam z lekarzem,ale nie licze na to ze oddadza nam kase. Dobrze by było jakbysmy chociaz juz teraz nie musieli placic. xxx U nas do kardiologa na NFZ wzielam ostatni numerek na ten rok na 29.12 :) Mi kazal lekarz sie zarejstrowac jak juz urodze,aby na nowo mnie zbadac. Terminy na NFZ sa przerazajace dlugie. Na szczęście juz nie musze isc poki co prywatnie do endokrynologa bo moj ginekolog sam mi podniosl dawke lekow i dal skierowanie na tsh,wiec 100zl zostanie w kieszeni :) xxx Jutro jedziemy po podwójny wozek dla moich dzieci :) Juppppiii :) Mam nadzieje ze wysiedze w aucie,a szkoda mi meza samego wyslac. Wybraliśmy Baby Jogger City Select,z opcja przerobienia na pojedynczy,mam nadzieję ze bedziemy zadowoleni. Cena uzywanego jak dla nas powalająca bo wyjdzie nas 2700zl ale już z fotelikiem MAXI COSI z adapterami.

Gość gość
Up

Gość gość
Drogę panie! mam pytanie do was może któraś mogłaby mi pomóc. Otóż podchodzę do 3 transferu prawdopodobnie odbędzie się on poniedziałek lub wtorek wszystko zależy od tego jak będą rozwijać się zarodki. Punkcja odbyła się w czwartek pobrano 8 komórek. Od Piątku przyjmuje leki Luteina 4x1 Lutinus 4x1 Duphaston 2x1 Clexane 1x1 i tu jest mój problem czy Luteine i Lutinus mogę podawać razem czy musi być przerwa? oraz, czy można zmienić na mniejsze podawanie leków dopochwowo a dostać np. coś z zastrzykach lub podanie doustne. Po takiej ilości podawania dopochwowo mam problemy że zaraz przychodzi stan zapalny tak miałam w dwóch poprzednich próbach.

Hej dziewczynki! Julka, usmiecham się do siebie cały czas "synuś mamusi":) Pięknie brzmi. Milan został odrzucony, bo po włosku byłoby to Milano, a Enrico nie lubi Mediolanu... Trudno wybrać imię ładne imię, włoskie są takie trochę... sama nie wiem. No, a do włoskiego nazwiska nie dam przecież polskiego... Ale, żebym ja tylko takie problemy miała! :) Alex, faktycznie gonisz jak szalona :) Tak nas czytam i faktycznie forum jest teraz bardziej mam i dziewczyn w ciąży. Jeszcze chwilka i będziemt zmieniać nazwę! Kkinia, Kamila, Elfica i dziewczyny, których imion nie pamiętam! Czekamy! U mnie znowu ból głowy... Buziaczki dla wszystkich, xxx

Gość gość
Up Up Up