Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość gość
Up

Darkness co zapeszyć? Teraz nawet jak sie dzidziuś urodzi to bedzie wczesniaczkiem ale da radę, a Ty przynajmniej będziesz przygotowana! Ja znowu bałam sie ze poród bedzie wczesniej a moje przygotowania w proszku, dlatego chciałam jak najszybciej wszystko mieć. Podkłady higieniczne kupiłam bella i canpol, zobaczę które lepsze.

Szmacioszka my jeszcze w gondoli spacerujemy. Trochę miejsca zostało. Noooo to też Ci ten Twój maluch ładnie śpi. Mamuśka wypoczęta, obiad z dwóch dań ugotowany, paznokcie pomalowane, mąż dopieszczony;) tylko takie grzecznoty rodzić;) A ja jeszcze niedawno narzekałam, że czasami dopiero koło południa mogłam się uczesać;) Xxx Darkness ja nie mam tej listy. Ale Julia miała taką mega rozbudowaną. Będziesz mogła wybrać to, co będziesz uważała za potrzebne. Na pewno podrzuci. Xxxx Świeże mamuśki jak tam? Biedrona, Iza?!

Szmacioszka to bardzo dużo śpi. Fajnie! Jeśli mi tyle bedzie spał to będzie łatwiej podróżować ;) We wrześniu mamy juz na pewno zaplanowane Zakopane. Xoxo Gość prolutex kosztuje 165 zł za 10 ampułek. Xoxo Darkness jeśli chodzi o wspólny poród to bardzo dobrze ze nie słuchacie żadnych rad. To indywidualna sprawa i tu nie ma nic na sile. U mnie co prawda M nie wyobraża sobie nie być, ale gdyby nie chciał to nie namawiałabym go. Mamy ustalone ze jak będę chciała żeby wyszedł to wyjdzie. No i na pewno nie chce żeby patrzył mi na krocze.

Gość gość
Szmacioszka to Junior grzeczny chłopczyk:-) u nas dzisiaj były dwie drzemki 30 minutowe i jedna 45 minut. Jeszcze jeździmy w gondoli, za tydzień skończymy 3 miesiące, ale to jeszcze za wcześnie na spacerówkę chyba ..może w lipcu? Nadzieja78

Gość gość Szmacioszka
No nie narzekam na Juniora, faktycznie obiad ogarnięty, gorzej z paznokciami, u stóp jak najbardziej, ale u rąk różnie bywa. Za to synek rozumie potrzeby mamy, która już wygląda jak mulatka. X Myślę już o spacerówce, ale jeszcze czerwiec spędzi w gondoli. Junior jest ciekawy, ale pasy w spaceróce to dla niego zniewolenie. Ogólnie ubiór dla niego jest straszny, gryzie i ciągnie jak ma coś z długim rękawem. A czapka to MASAKRA, już od miesiąca bez. Chciałam mu kupić kaszkiet lniany, ale przymiarka była koszmarem.

Gość gość Szmacioszka
Nadxzeja, Junior dziś spał 2,5 h, nakarmiłam, poszłam na spacer i spał 1h, potem znów spał 2h i ponowny spacer 1 h.

Gość gość
Szmacioszka to Ci sie śpioszek trafił:D cudownie :-) moja mogłaby więcej spać bo to przecież dla jej zdrowia..rzadko łącznie wychodzi dwie chodzimy w ciągu dnia, a żeby za jednym razem to marzenie ;-) no chyba ze na spacerze ale to trzeba cały czas wozić bo jak sie zatrzymasz to oczy jak pięć zl .. Ubierać nie lubi przez głowę, wtedy jest najczęściej krzyk no i czapkę ale tego to chyba żadne dziecko nie lubi. Także my tez w te cieple dni jesli bez wiatru to bez czapki. Ja juz tez jak mulatka :) ale u mnie dużo nie trzeba:D Teraz zjadła i ja odłożyłam, a ona uśmiechy i zabawa :-) ale ja twarz poważna włączyłam szum i ja muli..mam nadzieje ze zaśnie. Nadzieja78

Gość gość
Właśnie zrobiłam zamówienie w Next :-) ze słodkiej kolekcji -rampersy, bodziaki i pajacyki do spania -śliczne Mamy juz pajace i gatunkowo super. Dla mnie porównywalnie do "Wójcika" tylko tam nie ma rzeczy typu pajace .. Nadzieja78

Gość ewap156
Nadzieja chyba nasze dziewczyny zglodnialy o tej samej godzinie u mnie dziś noc mega przespana butelka była o 21 i śpalysmy do 3 .

Darkness oto lista którą zdązyłam skopiować od dziewczyn :) Torba mamy: - szlafrok - bielizna nocna – koszulka do porodu, 2 koszule nocne - klapki pod prysznic plus kapcie - przybory toaletowe - kosmetyki - ręczniki 2 szt. - ręcznik papierowy - chusteczki higieniczne (plus nawilżane) - nakładki na sutki medela - Maść na sutki – purelan, medela - wkładki laktacyjne medela - biustonosz do karmienia 2szt - Laktator - majtki poporodowe siatkowe - podkłady poporodowe - podkłady higieniczne - octanisept - bepanthen - zgrzewka wody - woda mineralna niegazowana „z dziubkiem” - rogal do karmienia lub poducha - felmatiker - herbatka na laktacje - torebka medela do sterylizacji - ładowarka do telefonu - kubek - leki które przyjmuje plus nospa i żel lioton 1000 na opuchniecia po porodzie Do porodu oddzielnie: - termofor - pomadka do ust - woda w sprayu - skarpetki - słuchawki - mały ręczniczek - okład żelowy - gumka do włosów - piłeczki tenisowe - Gąbka - potrzebne badania

dla malucha - pieluchy tetrowe 10 szt. - 5 body - 3 pajace - skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 2 szt. - paczka pieluch jednorazowych 2-5kg - rożek - butelka ze smoczkiem - smoczek - Maść linomag - ręcznik - ubranie na wyjście plus kocyk i nosidełko – to czeka w domu, przywiezie tata A tu poza tym co do szpitala: kocyk mały 3szt. przescieradlo do łozeczka 2szt szumiący miś z sensorem rożek przescieradlo do gondoli recznik z kapturkiem ręcznik zwykły pieluszki otulacze pieluszki woombie wieszaki do ubranek przewijak przescieradlo na przewijak poduszka klin prześcieradło do kołyski 2 szt. posciel ochraniacz ochraniacz do kołyski wanienka leżaczek bujaczek wózek z adapterami fotelik z bazą niania elektroniczna snuza (monitor oddechu) UBRANKA 6 body krotki 62 7 body dlugi 62 4 pajace 62 1 pajac cieplejszy 62 4 polspiochy 62 2 dresy 62 2 czapeczki 5 skarpetek rampers 3 sztuki

Gość gość
Up

Gość MiśkaD
Darkness- a co Ciebie nagle wzielo z tym zapeszaniem ;) z tego co kojarze to juz dawno kupilas jakies ubranka, lezaczek i wozek :) i nic sie nie stalo, wiec teraz tym bardziej! I tak jak Julka pisze- nasze dzieciaczki bylyby teraz po prostu wczesniakami :) ja juz nie dopuszczam do siebie mysli, ze mogloby stac sie inaczej ;) U nas M wczoraj wrocil do tematu wozka :( stwierdzil, ze bie chche tego zostawiac na ostatnia chwile i musimy w tym miesiacu sie zdecydowac :/ a ja naprawde nie wiem czego chce :( bardzo podoba mi sie mutsy igo, ale tamta gondola jest taka malutka... 70x30cm... Mamusie jakie wymiary wewn gondoli macie w swoich wozkach i jak dlugo maluszki w nich jezdzily? Wg terminu urodze w drugiej polowie sierpnia, wiec zima raczej bedzie jeszcze troszke w gondoli... Co do terminu porodu to u mnie tylko raz zdarzylo sie, ze idealnie pokryl sie termin wg ostatniej @ z terminem z usg. Poza tym z usg zawsze kilka dni wczesniej wychodzi, raz dwa, a innym razem np 4 i moj dr nigdy nie zmienia mi z tego powodu terminu. Powiedzial, ze to na jednym z ostatnich usg mozna dopiero brac pod uwage...

Gość gość
Miska co do terminu porodu mój dr.mówil tak samo :-) Co do wózka gondole musisz miec wieksza bo do lutego masz 7 miesięcy. X Ewa u nas nas następne karmienie bylo o 7 i jeszcze godzinę spala :-) Ja sue zbieram pare spraw pozałatwiać a córcia z tatusiem zostaje:-) Nadzieja78

O Sylka dobrze ze wrzuciłas ta moja listę bo ja zmieniałam tel i w tym nie mam tego pliku :) U mnie odkąd sie obudziłam skurcze bolesne co 10 minut. W przerwie miedzy skurczami wzięłam nospe, jem śniadanie no i czekam czy po nospe przejdą. Dam znać jak coś :)

O Sylka dobrze ze wrzuciłas ta moja listę bo ja zmieniałam tel i w tym nie mam tego pliku :) U mnie odkąd sie obudziłam skurcze bolesne co 10 minut. W przerwie miedzy skurczami wzięłam nospe, jem śniadanie no i czekam czy po nospe przejdą. Dam znać jak coś :)

Gość gość Szmacioszka
Miśka, kup dużą gondolę, mój Junior ledwo się mieści w naszej, a mam Emmaljungę classic, czyli największą gondolę na rynku.

MiśkaD Przy moim podwójnym wózku też jest mała gondola 70x32 a termin wg USG 13sierpien.W poprzednim BabyActive Shell była długa gondola bo az85cm i Kuba jeździł w niej do lipca czyli mial 6 m-cy jest wczesniakiem ale jeszcze mial duzo wolnego miejsca. Potrzebowal juz wiecej obserwowac i przelozylam go do spacerowki gdzie jezdzil na polezaco lub na plasko, dopoki nie zaczal stabilnie siedziec. Nie wiem jaka duza córcia się urodzi i jak szybko bedzie rosla ale trudno-najwyzej szynciej ja przeloze do spacerowki lub bede wpinac nosidelko MaxiCosi

Dziewczyny a czy któraś z Was kupila lub zamierza kupic łóżeczko turystyczne i może coś polecic? My juz drewniane z Klupś-a mamy a teraz chyba kupimy turystyczne z dwoma poziomami i dokupie materac pianka-gryka-kokos. Jak będzie na stałe nie praktyczne to zamienimy z Kubusia drewnianym. U dziadków Kuba korzysta z Baby Design ale jednopoziomowego. Teraz właśnie nie wiem jakie wybrac zastanawialam się coś w tym rodzaju http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-zabawki-przewijak-2-kol-i5879761847.html#thumb/1

Gość gość
Up

Syllkaa - dziękuję za listy ... zastanawiam się tylko po co termofor, okład żelowy i aż zgrzewka wody??? A piłeczki tenisowe - to żeby rzucać w personel??? :P o MiśkaD - ale ty masz pamięć kobieto :D ... co do "zapeszania" owszem ciuszków nieco mam (ale nic nie prałam :P ), leżaczek - bo okazja :P, wózek - bo obniżka :P ... takie tam tłumaczenie :P Jeszcze ten tydzień i przygotowania ruszą pełną parą, faktycznie nie ma już na co czekać, gdyż zaczynam odczuwać dyskomfort przy schylaniu :P ... zdecydowanie łatwiej ukucnąć ... chyba nareszcie nauczę się prawidłowego podnoszenia z podłogi czegokolwiek :P o Wczoraj koncert Perfectu - niezły, chociaż moim zdaniem powinni zmienić speca od nagłośnienia ... Markowski skończy w tym roku 63 lata, ale po scenie biegał jak nastolatek. Razem z synem pośpiewaliśmy nieco i dzisiaj gardło mnie boli :P A przed Perfectem grał Mesajah ... fanem reggae nie jestem, ale oddać mu trzeba, iż potrafił porwać publiczność :) o Dzisiaj szkoła rodzenia - karmienie piersią, jutro kąpiel malucha ... ale będę wyszkolona :P I do środy "słomiana mama" ze mnie ... syn na wycieczce ... ale cisza i spokój w domu :P

Gość Julia83
Dziewczyny rodzę! Jestem juz na porodówce!!!

Gość morela15
Julka trzymam kciuki!!!!