Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o kobietach które nie pracują tylko są na utrzymaniu faceta ?

Polecane posty

Gość gość

lub rodziców i nie chcą żadnej pracy podjąć, wybrzydzają, uwazają ze to facet powinien je utrzymywac ? zastanawia mnie kim są faceci, ktorzy sobie pozwalają na to, na zycie z darmozjadem i leniem :D ?

Gość gość
Tak było przez lata w tym kraju, wiesz, śmieszna tradycja i te sprawy.

Gość gość
Nie róbcie tego dziewczyny apeluję do was .Sama jestem w takiej sytuacji teraz na głupie podpaski muszę się prosić o kasę :( na krem do twarzy czekałam tydzień :( .Nie potrafię tego zmienić już jest chyba za późno.Idźcie do pracy byle jakiej byle była.

Gość gość
bo to sie zawsze tak konczy, prędzej czy pozniej zaczniesz się prosić o pieniądze a mąż bedzie ci wydzielał drobne na ''waciki'' bedziesz jak pies w budzie, ktorzy skomle o kawałek mięska :O

Gość gość
Głupota.Niezależność finansowa człowieka to podstawa.Często taki człowiek kończy z ręką w nocniku.

Gość gość
idiotkom tego nie wytłumaczysz, one myslą że ich misio bedzie taki wspaniały juz zawsze, ze ich rozwody, kłótnie nie dotyczą, one trafiły na prawdziwego faceta i sie kochają :classic_cool: haha

Gość gość
gość 11:11 To co Ci stalo na przeszkodzie ze do tej pracy nie podszlas?? Chyba strasznie leniwa z Ciebie baba co calymi dniami zajmuje sie ogladaniem durnych seriali w telewizji.

Gość gość
Byłoby mi wstyd przed sobą i innymi,że jestem na utrzymaniu męża ...

Gość gość
Niektóre kobiety nie mają wstydu.Chodzi o to że niektórzy ludzie przyzwyczajają się do pewnych spraw i kiedyś może się to stać niebezpieczne.

Gość gość
Ja nie pracuję. Mój mąż dał mi totalna wolność. Nigdy nawet nie wspomniał o tym czy pójdę do pracy. Nasze życie wygląda tak, że ciągle jest coś do roboty, pomagam mu we wszystkim. Jest mi za to bardzo wdzięczny. Po co mam dorabiać innych skoro my mamy tyle spraw. Jeśli zajdzie taka potrzeba bym poszła do pracy zrobię to dlaczego nie. To co on zarabia uważa za wspólne, nasze. Widzę, że ma z tego przyjemność, że niczego mi nie brakuje. Wszystko w swoim czasie, mam swoje plany.

Gość gość
11,32 A ile lat po ślubie ?

Gość gość
A potem macie przemoc ekonomiczną.

Gość gość
16 lat po ślubie. Znamy się od podstawówki.

Gość gość
gość dziś mogla bym napisac podobnie o swojej sytuacji,ja świeżo po ślubie, ale związek od 14 lat.

Gość gość
11 lat razem, pracowalam kiedy chcialam, zrezygnowalam, kiedy nie moglam juz w pracy fiz. i psych. wytrzymac. moj maz mnie caly czas we wszytskim wspieral. nigdy sie go o kase nie prosilam, nie pytalam czy cos moge sobie kupic, niemal cala moja wyplata, i premia szla 'na niego' sprawialo mi przyjemnosc odkladanie i kupowanie mu prezentu, o ktorym marzyl, a na ktorego wczesniej nie mogl sobie pozwolic. od zawsze bylo wszystko nasze wspolne, my jestesmy razem i nie ma ani jedzenia, ani slodyczy, ani papieru do du.py i tym bardziej kasy podzielonej na moje-twoje :O moze bede jeszcze pracowac? zobaczymy, ale nie musze, ani mi ani mojemu mezowi to nie przeszkadza wiec tym bardziej nie obchodza mnie opinie innych : )

Gość gość
11:52 Ale zwróć uwagę na to, że jak kiedyś coś się stanie, to zostaniesz bez lat do emerytury.

Gość gość
Dzisiejsze czasy nie pozwalają na to żeby kobieta siedziała w domu a tylko facet tyrał aby godnie żyć i coś osiągnąć oboje muszą pracować. Tym bardziej żeby być wartościową kobietą trzeba być niezależną a nie o wszystko prosić się faceta .

Gość gość
Myślę, że to ich sprawa. Jeśli facet się na to godzi to widocznie taki układ mu pasuje i chuj ci do tego. Nie będziesz nikomu nakazywać co ma robić a co nie, sfrustrowana feminazistko.

Gość gość
Do 11:55 Albo jakiś wypadek losowy i wszystko wywraca się o 180 stopni.

Gość gość
"Tym bardziej żeby być wartościową kobietą trzeba być niezależną a nie o wszystko prosić się faceta ." x sorry, ale każdy co innego uznaje za wartościowe, nie jesteś żadną wyrocznią, choć chciałabyś nią być

Gość gość
11:52 Ale zwróć uwagę na to, że jak kiedyś coś się stanie, to zostaniesz bez lat do emerytury X Ktos w tym kraju jeszcze liczy na emerytury? :D no chyba,ze dobiega do 50tki :p

Gość gość
12:00 Zauważ, że gdyby nie feminizm (a raczej ówczesne sufrażystki), to Twoja matka nie skończyłaby szkoły i nie miałaby prawa głosu.

Gość gość
jak "coś" jej się stanie to będzie miała alimenty od byłego męża :) ba! znam kobiety, które pracowały, ale ich mężowie zarabiali o wiele więcej, a po rozwodzie dostawały alimenty od mężów, więc tym większe dostanie ta, która nie pracowała

Gość gość
12:02 Mimo wszystko, lepiej mieć te lata, niż ich nie mieć. A "emeryturę" dam sobie sama, więc się nie martw.

Gość gość
ale mamy polise ;) zreszta ja nie chce i tak zyc bez mojego meza :)

Gość gość
12:04 Gorzej jak jedyny żywiciel rodziny umrze. Wtedy będzie miała problem.

Gość gość
"Zauważ, że gdyby nie feminizm (a raczej ówczesne sufrażystki), to Twoja matka nie skończyłaby szkoły i nie miałaby prawa głosu." x Feminizm, a feminazizm to dwie różne rzeczy. Feministki to kobiety, które walczą o wolny wybór dla kobiety i o prawo do decydowania o własnym losie, a feminazistki to idiotki, które starają się narzucić kobietom to jak mają żyć i postępować.

Gość gość
12:06 Na ile Ci ta polisa starczy?

Gość gość
12:07 Wiem o tym, ale nadal nazywanie feminazistką osoby, która wyraziła swoje zdanie jest nieco na wyrost.

Gość gość
na bardzo dlugo ;)