Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
A ja uważam, że to wprowadzą. Nie mam pojęcia, skąd wezmą kasę, ale zapowiedzieli i nie mają większość w rządzie, więc nie mogą zwalać, że ktoś im to zawetuje. Dla mnie to wielka pomoc dla rodziny. Może zadłużą nasze społeczeństwo, ale przynajmniej rodzinie będzie w danym momencie lżej. Ja mam 1 dziecko, więcej raczej nie będzie i nie łapiemy się na dodatek, choć w przeliczeniu na 1 osobę mamy 1100 brutto zaledwie. Dla mnie to 500 było by ogromną pomocą.

Gość gość
tzn. MAJĄ większość w rządzie (miało być powyżej)

Gość gość
i możecie tylko tupać nóżkami biedne durne su/c/z/y/d/ł/a z wymalowanym jedynakiem nienawidzę matek jedynaków rzygam na nie

Gość gość
wy to tak na serio w te 500 zł uwierzyłyście??? ja nawet w najgłębszych myślach w to nie uwierzyłam. to naprawdę jest technicznie nie możliwe... mi to tam rybka te 500 zł ale żeby tak się dać nabrać na gadanie tych kretynów w tv?

Gość gość
Znowu ja bo mnie temat zaintrygowal . Czyli jak ktos ma 3 dzieci to dostanie 1500 zl??? Sory dziewczyny ale to jest odrealnione a Polske na to nie stac to sxalony pomysl ! Nawet w bogatych krajach nie wyplaca sie takich kwot

Gość gość
Dadzą. Może inny rząd to odwoła, ale dadzą. Wg mnie muszę. Do gościa powyżej - jestem mamą jedynaka. Mój facet nie chce kolejnego dziecka (sytuacja materialna u nas dość słaba, mamy chorych rodziców, którym trzeba pomagać, tzn. codziennie przez kilka godzin z nimi być). Ja to szanuję. Inaczej musiałabym go zostawić, a tego nie chcę. OK, oni kiedyś umrą, a my zostaniemy z jedynakiem. Ale taka jest nasza historia. Kto ma lżej w życiu niech się porywa na więcej.

Gość gość
tak bo PIS ma władzę absolutną sami tak wybraliście to 500 już jest postanowione więc wasze przepychanki nie mają sensu

Gość gość
Na trójkę ma być 1000, bo 1sze dziecko jest jakby pominięte. A jeden nowy minister ma aż ośmioro dzieci. Nieźle, co;)

Gość gość
doopa stać Cię na 1 dasz radę z dwójką

Gość gość
bardzo dojrzała wypowiedź powyżej.

Gość gość
będą musieli nadrukować forsy albo się zadłużać. to spowoduje spadek wartośc****eniądza. będziecie niektórzy mieli więcej złotówek, ale o mniejszej wartości i wyjdzie na to samo. to się z nieba nie bierze, tylko z pracy. Ekonomia się kłania. niektórzy nigdy nie zrozumieją, ze zabierać i rozdawać to najgorsze wyjście ze wszystkich, a najlepsze - nie zabierać !!! zamiast rozdawać - zwolnić z podatku najbiedniejszych, na lepsze to wyjdzie.

Gość gość
tak tylko jak oboje nie pracują to z jakiego podatku ty chcesz ich zwalniać :-D

Gość gość
Powiem tak - nie z moich podatkow to idzie wiec nie moj cyrk nie moje malpy ale jak dla mnie to dobra zacheta dla rodzin dysfunkcyjnych na latwa kase

Gość gość
Ja mysle, ze to wprowadza, ale udoskonala swoj pomysl i porobia takie progi i wymogi, ze na to sie zalapie niewielki odsetek rodzin. Zreszta juz robia co chca, co wczoraj pokazali, tak wiec jedno jest pewne: akurat Polska jest dla nich uja wazna, wazne sa stolki.

Gość mama Jerzyka
Niech dadzą do pensji i sama postanowię czy mnie stać na kolejne czy może będę odkładać na emeryturę. A najlepiej niech odczuje to moje dziecko przez miejsca w żłobkach, przedszkolach (pewne), zajęcia dodatkowe w szkole, lepszy dostęp do lekarzy specjalistów itd. My mamy jedno dziecko. Nie chciałabym, by dostało podwójnie po doopie, bo teraz nie dostanie tych 500zł, a kiedyś przyjdzie mu żyć w zadłużonym kraju. Gdybym miała 2-3 dzieci także wolałabym, by te środki zostały przeznaczone na wszelkie socjale związane z dzieckiem i rodziną. Kwota do ręki to nie jest dobry pomysł, pieniądze będą bardzo pośrednio "wracać" do dziecka, np. ludzie będą dokładać do spłaty kredytu, wakacji itp. Poza tym to jest naprawdę duża kwota. Pamiętam, jak liczyliśmy czy załapiemy się na becikowe i "ledwo" dostaliśmy - 1000zł RAZ w życiu.

Gość gość
Na tym ucierpi całe nasze społeczeństwo. Wzrośnie inflacja, podniosą podatki. Żyć nie umierać. Do suni, która pisała o wymalowanych jedynakach : żal Ci d**e ściska, że ktoś myśli głową, a nie macicą? Ja bym z chęcią pomyślała o drugim dziecku i pewnie za parę lat się o nie postaram. Ale na pewno nie z powodu chorej obiecanki pisiorów.

Gość gość
10.27 dosadnie napisałaś ale masz 100 procent racji!!! Popieram!

Gość gość
"Nikt NORMALNY by sie nie połasił na ochłapy od Panstwa bo wie ze wtedy trzeba OKRAŚĆ innych obywateli" słucham??? to tak nie działa mój kumpel z dwójką dzieci powiedział mi ostatnio: "pomysł nietrafiony, ale chętnie przytulę te 500zł"

Gość gość
"Nikt NORMALNY by sie nie połasił na ochłapy od Panstwa bo wie ze wtedy trzeba OKRAŚĆ innych obywateli" cd. a np matki 1go kwartału? też coś kosztem czegoś (kogoś) Przykłady można mnożyć. Uczciwy jest każdy, tak z grubsza, ale co - nie weźmiesz, jak dadzą? bo gospodarka się sypnie?

Gość gość
ty sunio aa raczej s/u/k/o/ z 10 :00 wal się na ryj dla mnie jesteś ścierwem nic nie wartym :-p rzygam na takie jak ty i twoja krytyka bezmózgi cymbale nic na mnie nie robi :-D o i tyle w temacie a pincet będzie i koniec kropka :-D

Gość gość
gość dziś Twoje słownictwo mówi samo za siebie :D. I właśnie takie miernoty umysłowe będą na tym cudownym pomyśle PiS-u korzystać. A ich pomiot spłodzi kolejne niziny.

Gość gość
:-D nie kochana to tyko kafe miernoto nie rozumiesz padole łez nie ocenisz mnie bo nic o mnie nie wiesz to tu wszystko jest wirtualne nie wiesz nawet czy jestem facetem czy kobietą nie wiesz kim jestem NAPRAWDĘ MOŻESZ MNIE OCENIĆ na jakiej podstawie kilku zdań ok co jest prawdą a co nie kiedy pisze jak o prawdziwa ja kiedy rzucam mięsem ???? ???? g****o wiesz :-p możesz postukać w klawiaturę a ja znikam do realu ps ,dodam że ja tu nikogo nie wyzywałam :-D ale też nikomu nie dam na siebie pisać SUNIO to była tylko obrona :-p

Gość gość
gość dziś i możecie tylko tupać nóżkami biedne durne su/c/z/y/d/ł/a z wymalowanym jedynakiem nienawidzę matek jedynaków rzygam na nie To nie było obraźliwe :D? Oj biedna, biedna. Niestety dzieci dziedziczą IQ po matce, więc hołota hołotą pozostanie po wsze czasy.

Gość gość
dla mnie wszystkie tu piszące to PATOLOGIA bez wyjątku a autorka po prostu :-o więc nie drapcie się wszystkie jesteście takie same

Gość gość
ale to jest tylko moje zdanie :-D odebrałaś je Do siebie żałosne :-D po czym piszesz sunio:-D Śmieszne jak można tak głęboko odbierać moje zdanie do Swojej osoby :-o na śmieciowym forum TO TY MASZ COŚ Z GŁOWĄ NIE JA :-)

Gość gość
Naucz się logicznie wypowiadać to powrócimy do tej dyskusji :*.

Gość gość
11.39 Takiej miernoty dawno nie czytałam Bierz pincet złotych w zeby i przestań szczekac..

Gość gość
nie ma żadnej dyskusji idiotko gdzieś w wirtulandji gdzie ludzie żyją bajką moja rada w real się udaj :-D

Gość gość
Chu;ja w zeby dostana a nie pięćset złotych :D łatwej kaski nie było i nie bedzie :D DO ROBOTY LENIE a nie na Kafe urzędować! Z internetu zrezygnuj jedna z druga, z tv, telefonów komórkowych, alkoholu i fajek to znajdziesz pieniądze.

Gość gość
I dobrze. Ja też nie mam zamiaru utrzymywać patologii. Powinna zostać tylko średnia i bogata klasa a reszta do gazu!!!