Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
do 13 ;37 :-p A/b/s/t/r/a/c/u/j/ą/c od zagadnień metafizycznych periodyzmu mogę adekwatnie pokusić się stwierdzeniem, iż nie interesuje mnie dalsza konwersacja z Tobą , ponieważ nie mieścisz się w brodziku moich potrzeb intelektualnych , co koliduje z moja wysublimowana wiedza na każdy temat :-p tyle w temacie

Gość gość
16:51 I to napisała, wielce wysublimowanym językiem kobieta, która ma problem z budowa poprawnego zdania. Interpunkcja-leży! Zjedzone litery w pierwszym wyrazie. I tu właśnie wyszło, Twoje siedzenie w brodziku intelektualnym :D

Gość gość
"dadzą, musza dać, obiecali" Dokładnie tak samo dadzą jak Gowin został Ministrem Obrony Narodowej :P Głupota narodu jednak jest porażająca. Mimo wszystko lepiej by idioci się nie rozmnażali.

Gość gość
a ja wolę żeby rozmnażali się polscy chociażby idioci, niż żeby zalała nas fala islamskiej zarazy.

Gość gość
"islamska zaraza" nie miałaby nic do gadania i musiałaby się asymilować gdyby większośc własnie nie była takimi porażającymi kretynami :P

Gość gość
19:52 debilu ja to skopiowałam gdzieś z neta :-D :-p a ty się produkujesz hahahahhahaha co za cymbał z ciebie :-D uśmiałam się do łez następna co kafeterie traktuję jak mantrę życiową :-D i sprawdza pisownie jak nauczyciel nie no co za debili tu można wyłapać perełki :-D

Gość gość
19:52 debilu ja to skopiowałam gdzieś z neta x nie jestem ta z ktora tak zaciekle dyskutujesz ale obserwuje twoje wpisy i po tym powyzej powiem tak- to bylo oczywiste ze skopiowalas to z neta bo ktos kto pisze DEBILU na wstepie do drugiej osoby nie moglby wymyslic tak" niewysublimowanego " tekstu bo zwyczajnie nie jest na tyle inteligentny moja babcia sp okreslilaby ciebie jako - prosta cepicha

Gość gość Likala
Ale wy głupie baby jesteście! Latami PO w bialych rekaweiczkach okradalo ten kraj. A wam 500 zl stoi w oczach dla biedniejszych rodzin? W budzecie sa miliony tylko trzeba je przesunac na inne cele. Moze ktos nie mysli ze i te pienidze sa dzis wywalane na niepotrzebne wydatki. Dla rodziców to 500 to jest duzo. Bardzo dobrze niech daja te pieniądze bo w Europie jakos nikt nikogo nie wyzywa jak państwo placi socjal. W szwecji cygany araby i inne nacje sie rozmnazaja za social o niebo wiekszy... Niech Polaków przybywa bo jest nas coraz mniej. Tyle rodzin emigruje i rodza dzieci tam. W koncu cos sie zmienia. A wy sie trzascie ze wam zabiora IDIOTKI.

Gość gość
Likala, Polska to nie bogaty zachód. W Niemczech na dzuecko dostajesz 184 euro na miesiąc i to jest mniej przy tamtych cenach niż 500 zł u nas.

Gość gość
21:35 Pogrążasz się, jeszcze bardziej. Skoro skopiowałaś, należy podac źródło oraz dać cudzysłów DEBILU. Widać, że mądrością nie grzeszysz i takie coś o gospodarce sie wypowiada...

Gość gość
ALE DEBILE Z WAS OJP no padłam NAJPIERW ŻE PRZECINI NIE PSTAWIONE potem niesublimowane żałosne pfisdy które na pincet czekają będą mnie uczyć odemnie dla mych fanek środkowy paluszek :-D :-p i dzięki że wciąż poprawiacie mi humor tymi WYSUBLIMOWANYMI tekstami idę walnąć kloca

Gość gość
gość 2015.11.09 Ja w pl nie mieszkanie,ale pol mojej rodziny tak. Pracuje na 2 etaty. Di roboty Käse zarabiac,a nie bachiry plodzic i czekac AZ inni na to zapracuja xx Ja nie zamierzam być niewolnikiem który aby godnie żyć musi zaiwaniać po 16 godzin, nie mam nic przeciwko temu aby państwo z tego co zabiera mi z wypłaty i z tego haraczu który pobiera za każdym razem gdy coś kupuję czy dostaję zwróciło mi chociaż te 500 zł na drugie dziecko. A Ty jak wolisz to rób po za Polską, a twoja rodzina niech haruje na te dwa etaty skoro się na to godzą.

Gość gość
Ta od tych kopiowanych tekstow z netu to jakas patologia :o pamietam jak w 6 klasie podstawówki polowa klasy jarala sie tym tekstem :D. Niestety, ale skutki drugiej wojny swiatowej widac do dzis - pozabijali wiekszosc inteligentnych i walecznych a zostawili samych debili, co mozna stwierdzic czytajac wypowiedzi chociazby na tym topiku. Czy wy tepe masy (kieruje te slowa do tych, ktorzy sa napaleni na pincet zlotych), nie potraficie zrozumiec, ze rzad NIE MA WLASNYCH PIENIĘDZY? Zeby dac wam, musi ukrasc innym!! A jak ukradnie? Podniesie podatki, wprowadzi jakies durne przepisy, idac dalej poprzez takie dzialania - spoleczenstwo polskie zamiast sie rozwijac i bogacic bedzie co raz BIEDNIEJSZE! Ludzie i tak teraz maja pieniedzy na styk, a po wprowadzeniu pomyslu 500zl na dziecko bedzie jeszcze biedniejsze! My nigdy nie ruszymy do przodu, wegry i czechy powoli nas przeganiaja. My zawsze bedziemy stac w miejscu i bedziemy biedota wlasnie przez takie nieprzemyslane rozdawnictwo:o. Co z tego, ze wasze pociechy dostana teraz 500zl co miesiąc? Jak dorosna przyjdzie im pracowac za 1200zl i tyrac wlasnie na inne pociechy, ktore przyjda wtedy na swiat. Sami takimi dzialaniami pchacie swoje dzieci w syf jaki panuje w PL. A co moze wyjada? I wasze wnuki beda widywaly babcie i dziadkow raz w roku:D tego chcecie tak? Bo wazniejsze pincet zlotych:o szkoda slow na was. Xxxx "Dla mnie to wielka pomoc dla rodziny. Może zadłużą nasze społeczeństwo, ale przynajmniej rodzinie będzie w danym momencie lżej." Jakim PRAWEM powtarzam jakim PRAWEM skazujesz nasze jeszcze nienarodzone dzieci i wnuki na splacanie twoich fanaberii? Brzydze sie wszelakimi jalmuznami od państwa, brzydze sie wszelaka "pomoca", ktora nie wynika z dobrej woli a ze ZLODZIEJSTWA!!!

Gość gość
Ja nie zamierzam być niewolnikiem który aby godnie żyć musi zaiwaniać po 16 godzin, nie mam nic przeciwko temu aby państwo z tego co zabiera mi z wypłaty i z tego haraczu który pobiera za każdym razem gdy coś kupuję czy dostaję zwróciło mi chociaż te 500 zł na drugie dziecko. A Ty jak wolisz to rób po za Polską, a twoja rodzina niech haruje na te dwa etaty skoro się na to godzą. Ale zrozum kobieto, ze pieniadze ktore do tej pory panstwo nam kradnie sa przeznaczane na zupelnie inne cele! Przede wszystkim wez pod uwage to, ze jestesmy ogromnie zadluzeni, wiec zebys dostala to swoje 500zl musza wymyślić nowy pomysl jak okrasc obywateli! To nie jest tak, ze dadza ci z tego co teraz zabieraja. Oni muszą wprowadzic nowe podatki lub podwyzszyc dawne. Polski nie stac na rozdawanie pieniedzy!

Gość gość
12 ;36 takim prawem że jesteś nikim :-D

Gość gość
Kompletnie nie rozumiem tej mentalności Polakow, ktorzy wola zeby rzad kradl innym a dawal im. Czy nie prosciej by bylo gdyby rzad zamiadt krasc i rozdawac po prostu nie zabieral? Dlaczego ludzie nie narzekaja ze podatki sa za wysokie, ze trzeba je obnizyc (przede wszystkim dochodowy), dlaczego w tej kwestii nie protestujecie tylko popieracie rozdawanie jalmuzny, ktora opiera sie na zlodziejstwie? To nie politycy wam dadza tylko ludzie, ktorzy dzięki temu sa co raz biedniejsi

Gość gość
no i jak jarałaś się takimi tekstami w szkole to nieźle :-D waw szacun debilko myślisz że pozjadałaś wszystkie rozumy będziesz tu pluć na każdego i wszyscy się uśmiechną idź patolu do swojej babci dziołcho

Gość gość
no i jak jarałaś się takimi tekstami w szkole to nieźle smiech.gif waw szacun debilko myślisz że pozjadałaś wszystkie rozumy będziesz tu pluć na każdego i wszyscy się uśmiechną idź patolu do swojej babci dziołcho Xxxx Napisalam ciemnoto, ze polowa klasy sie tym jarala. Gdzie napisalam, ze w tej polowie bylam ja? Czytanie ze zrozumieniem sie klania:) szkoda, ze potrafisz skomentowac tylko ta czesc wypowiedzi. Reszta jest dla Ciebie zbyt skomplikowana skoro tak krotkiej wypowiedzi nie potrafisz nawet dobrze zinterpretować

Gość gość
Dajcie spokój, tępa masa i tak tego nie pojmie. Dla nich najważniejsze jest "tu i teraz". Żałosne jest to ich ograniczone myślenie, ale co zrobić. Czego oczekiwać więcej od kobiet, które wyzywają matki jedynaków od suczydeł? Widzę wśród swoich znajomych na fejsbuku spore zainteresowanie tematem tych 500 zł. Wypowiada się m.in. bratowa mojego męża, która wypisuje, że jej się to należy za to, że dla narodu wychowuje dwoje dzieci. Tylko jej dziećmi zajmują się teściowie, a ona lata chlać po melinach :o.

Gość gość
A na kogo ja pluje? Bo uwazam ze panstwo zamiast rozdawac powinno przestac zabierac? To jest plucie? Proponowanie uczciwych rozwiazan zamiast zlodziejstwa i rozdawania a'la Janosik to jest wg Ciebie plucie?

Gość gość
Dokladnie tepa masa nigdy nie pojmie, ze tego typu jalmuzny wprowadzaja cala Polske w jeszcze wiekszy syf, niz jest teraz. Ludziom mozna pisac w najlatwiejszej formie, tlumaczac krok po kroku, do czego takie cos doprowadza, a oni dalej swoje, oni chca pincet i chuj z polska, chuj z tego ze państwo i ludzie przez to zbiednieje, chuj z tego ze nawet nasze wnuki tego nie splaca, wazne ze ja mam pincet, szkoda czasu na produkowanie sie

Gość gość 12 54
za kobiety na rocznych macierzynskich nie chcialo wam sie pracowa i nie chce. Byly ataki, bylo plucie. Matki wywalczyly rok macierzynskiego i ten kasa, ktora sie znalazla poszla z czegos innego. A teraz wszyscy sa zadowoleni, oczywiscie matki - nie bezdzietne. I z tym tak bedzie, ze gadacie, bo moze PiSu nie popieraliscie, ale przyjmiecie te 500zł. Albo nie - napiszcie protest. ze NIE CHCEMY, że ODMAWIAMY. Zróbcie to, pokazcie charakter. Prawdą jest, że zadłużenie zadłużeniem, a kasę każdy weźmie.

Gość gość
12:45 Napisała "połowa klasy" wiesz co to oznacza? 50% tak dla jasności. Widzisz tu gdzies ze napisała konkretnie w ktorej grupie była? Zatem czytaj ze zrozumieniem. Siedzisz tu, pokazałaś jaka ograniczona intelektualnie jestes-zatem Twoj czas juz minął. Nic nowego i mądrego do watku nie wniesiesz. Wszystko co miałaś do przekazania juz napisałaś-debile, ojpr itd. Zatem SPIER;DALAJ teraz juz rozumiesz plebsie? Do takich jak Ty trzeba w odpowiednim dla patologii języku pisać.

Gość gość
I bardzo dobrze, że nie dadzą. Nie mam zamiaru sponsorować cudzych dzieci.

Gość gość
Najgorsze jest to ze a od kopiowania i pisania obelg ma dzieci-strach pomysleć jak je wychowuje. Tacy nie powinni sie rozmnażać

Gość gość
No właśnie DADZĄ. Dadzą, a wy wszyscy przyjmiecie, przytulicie - jak ktoś napisał. Bez zająknięcia. Zakład?

Gość gość
A Ci, ktorzy popierali Pis to wlasnie albo dlatego, ze glosowali przeciw platformie, czyli glosowali przeciw komus a nie za kims, bo myslec samodzielnie nie potrafia. Albo tez glosowali ze wzgledu na 500zl, nie zastanawiajac sie nawet przez chwile skad rzad to 500 zl wezmie:o Pomijając juz fakt ze, zeby dac wam 500 musza zabrac 700-800, bo 200, 300 "przejedza" urzednicy, ktory zostanie powolani do zarzadzaniem tych jalmuzn, a tymi urzednikami dziwnym trafem zostana ludzie powiazani z Pisem, czyli obsadzenie kolejnych, niepotrzebnych i kosztownych stanowisk.

Gość gość
Wersja poprawina pisze z telefonu :) do tepakow moze nie dotrzec:D Xxxx A Ci, ktorzy popierali Pis to wlasnie albo dlatego, ze glosowali przeciw platformie, czyli glosowali przeciw komus a nie za kims, bo myslec samodzielnie nie potrafia. Albo tez glosowali ze wzgledu na 500zl, nie zastanawiajac sie nawet przez chwile skad rzad to 500 zl wezmiepechowiec.gif Pomijając juz fakt, ze zeby dac wam 500 musza zabrac 700-800, bo 200, 300 "przejedza" urzednicy, ktorzy zostana powolani do zarzadzania tymi jalmuznami, a tymi urzednikami dziwnym trafem zostana ludzie powiazani z Pisem, czyli obsadzenie kolejnych, niepotrzebnych i kosztownych stanowisk.

Gość gość
Ale pytam czy PRZYJMIECIE? Czy ODMÓWICIE? Czy weźmiecie i do spowiedzi?

Gość gość
Nie przyjmą, bo nie dostaną.