Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wycofuje sie z 500 zł dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
A Ci, ktorzy popierali Pis to wlasnie albo dlatego, ze glosowali przeciw platformie, czyli glosowali przeciw komus a nie za kims, bo myslec samodzielnie nie potrafia. Brak logiki i składni w tym zdaniu to też wynik pisania na telefonie?

Gość gość
Dadzą. Może kolejni odwołają, ale ci dadzą, bo nie mają wyjścia.

Gość gość
Jakiej logiki? Głosując na Pis glosowali przeciwko komus a nie za kims. Inaczej tłumacząc - nie glosowali na Pis ze wzgledu na poparcie tej partii lecz ze wzgledu na nienawiść do platformy.

Gość gość
p********y rząd, prosze jak skłóca ludzi, dając za darmo kupę forsy niż za pracę, bo co to jest 1200 czy 1300 zł najniższej krajowej, to niech oni na górze sobie wezmą to i żyją

Gość gość
Jeszcze inaczej popieram przykladowo partie nowoczesna (to jest oczywiście przyklad a nie moje prywatne poglądy) ale nie zagłosuję na nich bo w tvnach mowili, ze walka jest tylko miedzy po i pis. A ze nienawidze Po to pojde i zaglosuje na pis( mimo ze ich nie popieram) to jest wlasnie brak samodzielnego myslenia i kierowanie sie telewizja, ktora robi papke z mozgu. I to jest wlasnie glosowanie przeciw (na zlosc) komus a nie zgodnie z tym co myslimy

Gość gość
I podobnie bylo z platforma. Przeciez tyle Polakow ich nienawidzi, na kazdym portalu, pod każdym artykulem jest hejt na Po, na fb to samo, miedzy ludzmi podczas realnej rozmowy to samo. Wiec skad 20% ? Ano stad ze nienawiść do pisu byla dla niektorych silniejsza niz nienawisc do Po.

Gość gość
Takie świadczenia są uzupełnieniem, nigdy nie stanowią głównego źródła dochodu. Nikt nie myślał o 500 zł jako o głównym źródle dochodu. Jednak tych pieniędzy nie będzie. Jeśli chcecie normalne świadczenia na dzieci pozostaje wam wyjazd ,, do lewackiej propagującej gender'' Europy Zachodniej.

Gość gość
Nie jestem fanka pisu - nie glosowalam na nich, ale uwazam ze ta nienawisc do nich byla doskonale pielegnowana przez 8 lat w mediach. Wiekszosc ludzi, ktrozy nie chca pisu i jest do dla nich tragedia, ze jarek doszedl do wladzy sami nie wiedza dlaczego. Pis rzadzil tylko 2 lata i wcale zle nie bylo wrecz lekko lepiej, a ludzie sie boja tylko czego?

Gość gość
Od 1989r Wałęsa wam wisi 100mln, a wy od miesiąca liczycie na 500zł od Pis oiorów?!! :-D :-P

Gość gość
Tylko lewacka propagujaca gender Europa zachodnia dlugo pracowała na to zeby moc wprowadzic taki socjal. Polska nie ma do nich startu, a chce sie upodabniac. Ceny jak na zachodzie, zasilki jak na zachodzie a wyplaty jakie byly takie sa :D

Gość gość
I wlasnie ten socjal moze doprowadzic do zlej sytuacji. Nie chce tu być prorkiem ale sytuacja z ludnością muzulmanska moze doprowadzic na przestrzeni lat do katastrofy i to wlasnie dzieki zachwytom ludzi nad tym cudownym zachodnim socjalem

Gość gość
I wybaczcie ale ja wole zeby panstwo w ogóle nie "pomagalo" ludziom, niz zebysmy mieli wysokie swiadczenia socjalne, jak na zachodzie i zeby pchala sie tu arabska dzicz, ktora potrafi przesiedziec 20 lat na zasilku ani raz nie podejmujac zadnej pracy. Wystarczy przyklad z cyganami, tyle lat sa w Polsce a do tej pory ani nie przystosowali sie do kultury ani do prawa ani nie podejmuja zadnej pracy.

Gość gość
wuj z takim krajem, precz z walęsą, oszukali nas,

Gość gość
http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,4pjgfr Jak nie przepadam za tym gosciem tak tutaj ma racje i co najlepsze wiekszosc komentarzy sie z nim zgadza i onet lekko sie zblaznil, z gory go oczerniajac. I to jest wlasnie cala prawda o jalmuznie, sama patologia ja dostanie.

Gość gość
Skorzysta tylko patologia i leserzy, którym się robić nie chce! W rodzinie mam takich, 4 dzieci, mieszkanko 2pokoje, ona nie pracuje, robota się nigdy nie pobrudziła, on też nie pracuje, masa długów. Dramat! Ale gops pomoże, 1000zł na dzieci, jedzenie z banku żywności, dzieci starsze obiady w szkole, ciuchy z gopsu. Węgiel z gopsu na zimę. Po co mają pracować? Szlachta nie pracuje. Teraz sobie dorobią 5 dziecię choć by po to by mieć 2500zł. A moja siostra z niepełnosprawym dzieckiem nie ma nic! Bo nie jest rodzina wielodzietną, pracuje, ma wypłatę w ratach bo jej zakład pracy kuleje i nie miała wczoraj przez to na czynsz. Pożyczylam jej kasę by mogła czynsz zapłacić - wynajem, bo na mieszkanie tez nie może liczyć z gminy. To jest sprawiedliwe?! Poszoł won nieroby zasrane! Nie mam zamiaru lożyc z moich podatków na nierobów. Łożyć to ja mogę na chore dzieci, a nie na leni!!

Gość gość
A ja mam pytanie. Do tej pory nikt nie znal na to pytanie odpowiedzi, mianowicie czy ta ofiara w postaci 500zl na drugie, trzecie, piate i dziesiate dziecko, bedzie obejmowala również naszych czarnych przyjaciol z Syri, ktorzy dotra do nas na wiosne 2016? Bo oni to maja po osmioro dzieci..

Gość gość
Skorzysta tylko patologia i leserzy, którym się robić nie chce! W rodzinie mam takich, 4 dzieci, mieszkanko 2pokoje, ona nie pracuje, robota się nigdy nie pobrudziła, on też nie pracuje, masa długów. Dramat! Ale gops pomoże, 1000zł na dzieci, jedzenie z banku żywności, dzieci starsze obiady w szkole, ciuchy z gopsu. Węgiel z gopsu na zimę. Po co mają pracować? Szlachta nie pracuje. Teraz sobie dorobią 5 dziecię choć by po to by mieć 2500zł. A moja siostra z niepełnosprawym dzieckiem nie ma nic! Bo nie jest rodzina wielodzietną, pracuje, ma wypłatę w ratach bo jej zakład pracy kuleje i nie miała wczoraj przez to na czynsz. Pożyczylam jej kasę by mogła czynsz zapłacić - wynajem, bo na mieszkanie tez nie może liczyć z gminy. To jest sprawiedliwe?! Poszoł won nieroby zasrane! Nie mam zamiaru lożyc z moich podatków na nierobów. Łożyć to ja mogę na chore dzieci, a nie na leni!! Xxx Popieram w 100% pis tak ustali przepisy, ze przy jednym dziecku nikt, kto pracuje tego zasiłku nie dostanie! Dostanie sama niepracujaca patologia i kasa pojdzie na wodke! A na dodatek zaczna sie rozmnazac, zeby tej jalmuzny bylo wiecej. Nikt normalny nie bedzie robił dzieci dla 500zl sama patola!!! A co do niepelnosprawnego dziecka to tak wlasnie wyglada nasza "darmowa" sluzba zdrowia, na ktora lozymy pol zycia. Darmowa służba zdrowia tylko dla osob, ktore ciezko zachoruja i wyladuja w szpitalu! Chcac isc do ginekologa, dentysty, okulisty itp. Wykonac jakies badania w celu sprawdzenia stanu zdrowia, za wszystko płacimy! Czyli nie dosc ze oplacamy skladki to bulimy za prywatne wizty. Jak masz niepelnosprawne dziecko, potrzebujesz lekarstw rehabilitacji - radz sobie sam, państwo nie pomoze! Ile jest stron, ze zbierają ludzie na jakas operacje, na lekarstwa na bialaczke itp. To ma byc k***a darmowa sluzba zdrowia?

Gość mamcia Blanki
Wy tu o polityce bardziej i żale za wynik wyborów. A my tu nie o tym. xXx Nietrafionym jest, by rodzina z dwójką i więcej dzieci dostawała te 5 stów, podczas gdy wśród takich jest też masa ludzi zamożnych. Mają tacy 2-3 dzieci, a finansowo stać ich i na ośmioro. Nie jestem za tym, by bogatym nie dawać, ale wyraźnie źle precyzują te 500zł dla rodzin z jednym dzieckiem. Tzn. może wyraźnie, ale niesprawiedliwie. Jest bardzo dużo rodzin 2+1, ale próg by się załapać jest nie do przeskoczenia. My mamy jedno dziecko 2 letnie. Po macierzyńskim zmuszona byłam wziąć wychowawczy, bo dziecko nie dostało się do żłobka, a na prywatny nas nie stać, tzn., w ogóle to byłaby skórka za wyprawkę. Więc ja już od roku mam nic, a mąż 4tys brutto. Nie dostaniemy tych 500, a żyjemy skromnie. Nie postaramy się o kolejne dziecko dla tych 500 i to jest nasze prawo, więc niech nikt nie pisze "zróbcie sobie kolejne". Wolałabym pewne miejsce w żłobku dla dziecka, sama chciałabym wrócić do pracy. Teraz jestem z dzieckiem i ponoć to dla niego najlepsze - mama w domu. Ale u mnie rosną już obawy czy odnajdę się w pracy, jak wiele się zmieniło itd. Żyjemy skromnie, ale z marszu nie mamy szans na 500, bo są "widełki". A dla dwójki i więcej już żadnych. Jak to odbieracie? Wszystko tu jest w porządku?

Gość gość
Post wyzej. Nie, nie jest w porzadku, bo wlasnie o to chodzi. Ty jako normalna uczciwa kobieta, bedziesz myslec mozgiem i nie zrobisz sobie kolejnego dziecka, bo cie po prostu na to nie stac. Wiec ty nie dostaniesz pieniedzy. Inna kobieta juz nie do konca normalna mimo przykladowo takiej samej sytuacji jak ty bedzie miala to w d***e i bedzie zyla w melinie z trojka dzieci popijac wodeczke i wlasnie ona dostanie kase:) ludzie naprawde zamozni nie beda sobie zawracali glowy ta jalmuzna wiec dostanie ja tylko patologia, co od poczatku bylo mowione

Gość gość
Napisała "połowa klasy" wiesz co to oznacza? 50% tak dla jasności. Widzisz tu gdzies ze napisała konkretnie w ktorej grupie była? Zatem czytaj ze zrozumieniem. Siedzisz tu, pokazałaś jaka ograniczona intelektualnie jestes-zatem Twoj czas juz minął. Nic nowego i mądrego do watku nie wniesiesz. Wszystko co miałaś do przekazania juz napisałaś-debile, ojpr itd. Zatem SPIER;DALAJ teraz juz rozumiesz plebsie? Do takich jak Ty trzeba w odpowiednim dla patologii języku pisać. A NIBY KIM TY TU JESTEŚ NIKIM i po tym jak do niej piszesz to niby co masz klasę i takt ona odpuściła a ty w koło bosze jak ja lubię takie dzidy bo 50% to 50 % naprawdę no pokazałaś lala klasę i piszesz niby w kilku osobach usilnie się broniąc :-o załóż nic****isz jako ty a nie żałosna pipko:-o

Gość gość
Przeciez to od poczatku jest nielogiczne. Wiekszosc ludzi, ktorzy maja jedno dziecko to sa wlasnie ludzie porządni i uczciwi, ktorzy potrafią myslec i nie robią sobie kolejnych dzieci, wiedzac ze ich na to po prostu nie stac. Tacy ludzie nie umieraja z glodu zyja sobie na styk i tak sobie zyja i wegetuja. Jesli panstwo tak bardzo chce pomagać to wlasnie powinno niesc pomoc takim ludziom! Ta pomoc przydalaby im sie w celu zapewnienia lepszego bytu dziecku lub wlasnie oplacenia zlobka i pojscia do pracy lub pomoglaby w decyzji na kolejne dziecko! Ale na to nie liczcie, kase dostana tylko ci ktorzy bezmyślnie produkuja dzieci mimo ze ich na to nie stac. Tzw. Patologia. Poniewaz dla naszego rzadu nie ma roznicy czy rozmnozy sie typowa patola (ich dzieci bardzo czesto sami staja sie patolami zyjacymi z zasiłku) czy beda rozmnazac sie uczciwi porzadni ludzie

Gość gość
To jeszcze nic,najpierw gadali,że każde dziecko,teraz oczywiście coraz więcej widełek. I tak mój mąż do ręki ma 2,800zł. Ja jestem na bezpłatnym wychowawczym z 1,5rocznym dzieckiem. Jest nam bardzo ciężko,ale jak mam wrócić do swojej pracy za 1400zł,a 1000zł oddać opiekunce,to się w ogóle nie opłaca. Tak,te 500zł przydałoby się nam do domowego budżetu. Jednak ja więcej dzieci nie planuje,bo mnie na to nie stać. dlaczego rodziny 2+1 są pokrzywdzone?

Gość mamcia Blanki
gość dziś - mamy bardzo podobną sytuację i podobnie myślimy

Gość gość
14:38 Idz juz w chuj, bo naprawde nic nie wnosisz do tego tematu Taaa jasne sama sie bronie piszac dwa razy to samo (bo mimo, ze bylo to ujete w innych słowach, oznaczalo to samo, czego ty oczywiscie nie zrozumialas:D) bo ja nie mam co robic tylko tlumaczyc sama siebie pod innymi nickami:D wytlumaczylam ci tylko raz i dosadnie ciemnoto, ze napislaam polowa mojej KLASY a nie JA. TWOJE posty sa kompletnie nie zrozumiale, nic nie wnosza do tematu. Nie masz nic do powiedzenia, czy ten zasilek to dobry czy zly pomysl, czy zaszkodzi czy pomoze panstwojej gospodarce, do kogo tan prawde trafi. Nie masz kompletnie nic sensownego do powiedzenia, bo poza wyciaganiem lap po nie swoje pieniadze do niczego innego nie jestes zdolna nawet do myslenia. Jestes jak taki robot zyjacy w niewolniczym państwie, kradnijcie ile chcecie, ja nic nie wiem, nic mnie nie interesuje, na niczym sie nie znam, ale kase dajcie mi sie nalezy, niewazne ze kradniejcie dawajcie pincet:D Taka wlasnie jestes. I jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia poza bluzganiem na innym i to jeszcze tekstami jak dzieci z ulicy to naprawde oszczedz i idz juz stad. To byla moja ostatnia wypowiedź skierowana do Ciebie. P. Bede sie podpisywac literka P zeby nie bylo ze pisze sama ze sobą:D

Gość gość
14 46 nie chce mi się czytać tej produkcji :-p bo nie ale odpuść sunio :-o bo kompromisUJESZ SIĘ :-D hahaha

Gość gość
Jestem samotną matką, która zarabia na siebie i na dziecko, nie mam alimentów, nie dostaję żadnych dodatków, na przykład tzw, rodzinnego, bo nasza średnia jest wyższa niż przewiduje prawo i nie otrzymam także 500zł na dziecko od PIS-u( zarabiam ponad 2000tys.).A moja koleżanka ma dwoje dzieci, dochód z mężem koło 20 000, dwa domy , 3 samochody i dostanie 500 zł na drugie dziecko.sprawiedliwie?

Gość gość
matko P dobrze się czujesz piszesz brednie kobieto odpuść , wyluzuj ta agresja Cię wykończy to tylko forum :-o no i co do 500 czy wy jesteście normalne JESZCZE NIKT NIC NIKOMU NIE DAJĘ RZADNEGO 500 NIE MA I NIE BĘDZIE . kropka

Gość gość
I wlasnie jest pełno takich rodzin. Np ja mam kuzyna, ktory ma jedno dziecko, zona wychowuje on pracuje. Nie pija, nie prodokuja dzieci na potęgę, mimo ze by chcieli drugie, ale im sie pomoc nie nalezy bo maja tylko jedno i sie nie "lapia" Ten pomysl jest bardzo głupi z wielu względów. 1. Nie dostana zasilku uczciwe, pracujace rodziny z jednym dzieckiem. 2. Zasilek nie będzie pomoca od panstwa, ale zwyczajnym okradaniem ludzi (w postaci podniesienia podatkow tu i owdzie) 3. Wzbogaci sie sama patologia, ktora i tak przechla ow zasilek. 4. Na dodatek ta patologia powola do zycia kolejna patologie (wiem, ze to nie wina tych dzieci, ale one wynosza wzorce z domu rodzinnego) 5. Niewiadomo czy na zasilek nie zalapia sie cygany i muslimy - a to juz by byla kompletna katastrofa. Wniosek? Mniej rozdawac albo najlpiej w ogole nie rozdawac i mniej zabierac! Niech obniza podatek dochodowy (zabieraja 80% pensji) Jak ludziom zostanie wiecej w kieszeniach nie beda chcieli zadnej jalmuzny:o

Gość gość
dla przypomnienia jak konkretnie brzmiała ta obietnica wyborcza: Beat Szydło, konwencja PiS: "Przyjmuję deklaracje Andrzeja Dudy jako swoje. To co najważniejsze: obniżenie wieku emerytalnego, podniesienie kwoty wolnej od podatku, to program dofinansowania dla rodzin. 500 zł na każde dziecko. Ci którzy mówią, że to niemożliwe, nie mają po prostu racji. Wystarczy sięgnąć po opinie ekspertów. Trzeba umieć je czytać i mieć odwagę, by wcielać te programy w życie."

Gość gość
Ta Patolka nawet nie rozróżnia z kim pisze. Tak dla jasności to dwie osoby juz Ci odpisały żebyś wracała do swojego rynsztoku. Jednak mów do D... Tak to wlasnie jest z takim dnem intelektualnym. Nara frajer;ko