Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 13 archiwum

Polecane posty

Gość gość
Kadarka dziś Co ty z tą stroną prezydenta??? Miał prawo do łaski??? Miał. No to z niego skorzystał.Odpowiada jedynie przed historią.xxBo na tej stronie prezydent (lub ktoś w jego imieniu) napisał na czym polega ułaskawienie przez prezydenta.

Shatyn ani z ciebie prawnik, ani karnista. Daj sobie spokój. Można się politycznie z decyzja Dudy nie zgadzać. Ale aby oskarżac go o złamanie prawa trzeba mieć przynajmniej podstawy wiedzy prawniczej.

Gość gość
I koncząc.Jeśli Mariuszek został ułaskawiony tzn że był winny.To też jest bardzo wazne.

Gość gość
otulona_snem dziś to niech bul oddaje gesiarke i reszte jakichs tam obrazkow bo tez za to odpowiada ze ktos w jego imieniu cos tam umiescil lub raczej wyniosl-taka twoja logika Shatyn-ustawa zasadnicza mowi o prawie laski nie jakas stronaxxNie. Bo żeby musiał oddać najpierw trzeba mu udowodnić że wziął.A za wyposażenie kancelarii prezydenta odpowiada kancelaria a nie prezydent.

Gość gość
Shatyn rozciąga z całej siły swe pośladki na dworcu głównym w Krakowie pokrzykując-"Imigranci mile widziani!!!" :classic_cool:

Gość gość
otulona_snem dziś powtorze-ulaskawienie nie jest rownoznaczne z uznaniem tej osoby za winnaxxA ja odpowiem, ze nie można ułaskawić osoby niewinnej bo nie ma powodu do ułaskawienia.Tak jak nie można osoby suchej wysuszyć a białego wybielić.

Gość gość
Też tak myślę, ze przyjdzie czas, ze w państwie rzadzonym przez pis da się suchego wysuszyć a białe wybielić...

Gość gość
otulona_snem dziś co ja tu bede sie z troba szarpac,pwotorze poczytaj o prawie laski,poczytaj sobie kazusy,poczytaj opinie prawnicze,ksiazki i wtedy plec ,zmeczyla mnie ta wymiana zdanxxNie istnieja kazusy w tej sprawie. Nigdy nikt nie ułaskawił osoby bez wyroku.

Gość gość
I ja nie plotę. Cytuję jedynie to co napisano na stronie prezydenta.

Gość gość
Art. 139.Prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do osób skazanych przez Trybunał Stanu.xxWyraźnie napisano, że nie stosuje się do skazanych przez TS.Czyli chodzi o osoby skazane tylko nie przez TS. Tak trudno to pojąć?

Ja tam nie wiem co ty chcesz suszyc czy wybielac ale pierdzielisz od dłuższej chwili jak potłuczony mały kazio. Mógł. Chciał. Zrobił. Jego biznes. Kwachu ułaskawił Sobotkę i Vogla, a Wałęsa Słowika to żeś sie tak nie zapluwał :P

Gość gość
Tylko ty się shatyn, cyganie już nie załapiesz na to "wybielanie". :classic_cool:

Gość gość
Otulona znowu błyszczy.... kazusy.. wiesz chociaż co to jest?

Mnie tam bardziej interesuje to, że musieli ludzi ze stadionu w Hannoverze ewakuowac.

Gość gość
otulona_snem dziś a PIS na bank juz nie popelni tego bledu co 8 lat temu i tak szybko wladzy nie odda,wiec sie z tym lepiej pogodz i zacznij dostrzegac pozytywy xxŁAmanie prawa nigdy nie będzie pozytywem...A czy popełni czy nie to zobaczymy. Na razie nieźle idzie w tym kierunku...

Gość gość
Shatyn założyłeś już kapelusz,stringi i proszowiec? Czas na miasto.Marsz! :classic_cool:

Gość gość
Kadarka dziś Ja tam nie wiem co ty chcesz suszyc czy wybielac ale pierdzielisz od dłuższej chwili jak potłuczony mały kazio.xxSzkoda bo myślałęm, ze jesteś inteligentna.Ale ci wytłumaczę.Nie można ułaskawić niewinnego tak jak nie można wysuszyć suchego.Teraz już łątwiej czy powtórzyć dużymi literami?

Gość gość
Iftara debilko, to były wyroki prawomocne.

Gość gość
Shatyn Tenkraj skończył się. Teraz lapownicy będą skazywani nie ci którzy ich łapią .Musisz się do normalności przyzwyczaić choć po ośmiu latach będzie Ci ciężko

Gość gość
Kwachu ułaskawił Sobotkę i Vogla, a Wałęsa Słowika to żeś sie tak nie zapluwał xxPo pierwsze bardzo mi się to nie podobało i o tym tutaj pisałem a po drugie, wszyscy ułaskiawieni byli po wyrokach.

Gość gość
Shatyn.Przed Tobą długie i ciężkie lata walki wklejkowej na babskim forum. Nie czujesz się zmęczony?Zrezygnowany? Nie czujesz absurdu swej egzystencji? :classic_cool:

Gość gość
Teraz lapownicy będą skazywani nie ci którzy ich łapią .xxNiestety... Jeśli będzie ich ścigał Mariuszek to jest szansa, ze się nic nie zmieni...To w końcu z jego winy nie skazano Sawickiej i z powodu jego występków został skazany on sam.

Gość gość
otulona_snem dziś Shatyn,ale ja zapytam wprost i co ci tpo da,ze sobie pogadaszze wedlug ciebie zlamal prawo? xxDokładnie to samo co tobie z pisania, ze prawa nie złamał...:D

Gość gość
Shatyn weź coś na rozluźnienie o***tu bo ci pęknie.:classic_cool:

Ale ty nie potrafisz zakumać, iż nigdzie nie jest jednoznacznie stwierdzone, że może ułaskawić jedynie po prawomocnym wyroku??? Ze wielcy spece od prawa i konstytucji są w tej kwestii podzieleni??? Nie kuzwa - ty shaty orzekniesz i AMEN. Niestety dużo jest w polskim prawie luk, z których mozna dowolnie skorzystac. I PAD skorzystał. Finito.

Gość gość
Mnie też nie. Opieram się na tym co oficjalne i w tym nie ma żadnych emocji.

Gość gość
Kadarka dziś Ale ty nie potrafisz zakumać, iż nigdzie nie jest jednoznacznie stwierdzone, że może ułaskawić jedynie po prawomocnym wyroku??? xxTo przeczytaj co jest na stronie prezydenta i orzeczenie Sądu NAjwyższego z 2006 roku.

Gość gość
Shatyn czujesz? Wiem,że tak. To ból twojej doopy. Jest ogromny. Ból twej porażki. :classic_cool: Jakby to napisał poeta-"Walczyleś,wklejałeś...a na koniec się zesraueś". :classic_cool:

Gość gość
Nie kuzwa - ty shaty orzekniesz i AMEN.xxNie. To orzekł Sąd Najwyższy i sam PAD ma na swojej stronie.