Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

Gość atomka83
DigitalGirl ojej przykro mi że coś takiego ci się przyplątało. Szczerze mówiąc nigdy o czymś takim nie słyszałam. Dobrze że trafiłaś do dobrego lekarza. Szybko zdiagnozował problem. Mówił ci na czym będzie polegała ta laparoskopia? Będą usuwać tego wodniaka? Ja miałam kiedyś usuwaną torbiel w okolicy jajnika, ale była to zwykła operacja, laparoskopia jest bardziej nowoczesna i mniej inwazyjna. Powiedział ci lekarz czy po tej operacji wróci płodność i szanse na naturalne poczęcie? Oby wszystko było dobrze, trzymam kciuki.

Gość blondyneczka87
Madziu a no lepsze nowiny wkoncu bo mam juz dosc tych zlych wiesci ciagle...

Nitka fajnie że synuś się dobrze rozwija, co do nadżerki ja kiedyś miałam usuwaną, dawno temu i kazał nam zrobić przerwę w seksie, ale już dokładnie nie pamiętam jak długo, w sumie lekarz sam powinien ci o tym powiedzieć, szczególnie w ciąży, no ale wiadomo jak to bywa. Coś ci teraz robi z tą budżetową? Jakoś leczy? Masz się zgłosić na wizytę kontrolną?

Justyn88 tyle dobrego że znalazłaś przyczynę, każda tabletka będzie cię zbliżać do upragnionego celu.

Kamyczku oby ta paskudna torbiel się sama wchłonęła. Jakie tabletki bierzesz? Ogólnie tak źle znosić antykoncepcję hormonalną, czy ten rodzaj tak na ciebie działa. To sa jakieś specjalne na leczenie torbieli, czy zwykle anty, a to ich dodatkowa funkcja. Pytam bo ja długo brałam anty , jakieś 10 lat i nigdy się źle nie czułam, no ale wiadomo każdy inaczej to znosi, a ci lekarz na to że tak źle je znosisz? Oby pomogły i niech torbiel znika a kysz.

Nelina powodzenia jutro u lekarza i oczywiście czekamy na wieści co tam nowego u maluszka :-)

Blondyneczko no to wszystko idzie w dobrą stronę, najważniejsze że są postępy, miłych i owocnych przytulanek :-)

Ja mam dzisiaj trochę doła, chodzi o sprawy zawodowe, nie chce o tym pisać, bo w sumie nic się nie stało, wszystko tylko gdybanie i zastanawianie się co będzie w przyszłości, w ogóle nie związane z ciążą, ale jednak teraz wolałabym mieć spokój w głowie. Ale na szczęście mąż wrócił z pracy i mnie trochę uspokoił, zjadłam dużą porcję lodów i idę wziąć kąpiel dla relaksu, nie mogę stresować maluszka. Ech... zawsze są jakieś problemy i zmartwienia, jak nie takie to inne...

atomka ja kiedyś brałam tabletki 5 lat, czułam się po nich bardzo dobrze , oprócz tego że moje libido było zerowe ale jakoś to przebolałam. mój mąż jednak znosił to gorzej z wiadomych przyczyn hhehe wię odstawiłam i zaraz byłąm w ciąży. obecnie biorę jakieś tablety bonadea, ponoć silniejsze aby właśnie pomogły wchłonąc się dziadostwu. magda dziekuję za przestrogę. ja czytałam że właśnie szanse wzrastają zaraz po odstawieniu, jest to tzw efekt odbicia. tak miałam z córką jak pisałąm wyżej. ale może to i wiek, bylam młoda i piękna :D:D:D blondyneczko boję się tej wizyty jak cholera ale mam nadzieję, że da mi zielone światło. daj znać jak tam wizyta u endo, połykasz tablety i zaraz zajdziesz.:):):):):)

Gość gość
Byłam dziś u endokrynologa i przepisał mi Letrox 50, od jutra zaczynam brać. Rano miałam stresowke, bo praktycznie przestaly mnie bolec piersi, ale na szczęście już wszystko wróciło do normy. Niestety w poprzednim cyklu obudziłam się z takim samym problemem i po kilku minutach dostałam krwawienie. Na szczęście nadal jest wszystko dobrze i mocno wierzę, że tak pozostanie! Jutro idę na hcg i do gina jak mnie wcisnie w grafik. Trzymajcie kciuki za ładny przyrost :) Juz się nie mogę doczekać, gdy fasolka będzie dobrze widoczna na usg i usłyszę bicie serduszka :)

Kamyczku ja czekam z niecierpliwoscia na Twoja wizyte i na pozytywne wiesci od Ciebie:-) a ja mam nadzieje ze jak obnize ta tarczyce to wkoncu zobacze 2 kreski...

Gość kamyczek85
digital girl skad jestes? wodniaki trzeba usuwac, zrobia ci laparoskopie? robilas moze markery? nie powiedzial ci z jakiego powodu tak sie dzieje u ciebie?

Gość kasiak621
Hej dziewczyny, mam do was małe pytanei do tej pory mialam regularne cykle przewaznie 27-29 dni, ostatni cykl mailam 25 dniowy teraz mam juz 29 dzien cyklu i na miesiaczke narazie sie chyba nei zasnosi zadnych boli miesiaczkowych nie mam a do tej pory zawsze wystepowaly, mialam w tym meisiacu pozna owu potwierdzone testami w 26 dniu cyklu i obawiam sie ze i ten cykl bedzie dluzszy, czy mialyscie moze podobnie, bo ja sie zaczynam troche martwic co sie dzieje a dopiero mam wizyte u swojego gina za tydzien

Gość Nitka_
Aga, nie chce Cie nakręcać, ale u mnie na poczatku ciąży tak miałam, taki ślinotok, że szok:) Kamyczku, kurczę dopiero zaczynałaś tabsy, a już koniec! teraz oby torbiel zniknela i do boju!:)) Kiedy masz wizyte i bedziesz wiedziala czy torbiel sie wchlonela? Blondyneczko Ty to chyba już wszystko wiesz o hormonach, tyle badań i leków. Już nie ma co Ci się przyplatac, tylko czekac na efekty, jesteś bardzo dzielna! Atomko, gin powiedziala ze w ciąży sie jej nie leczy, dwa miesiace temu mialam cytologie i wyszla I grupa, a teraz ta nadzerka, pierwszy raz ją mam. Mam czekac do rozwiazania i wtedy albo sie sama zaleczy albo bedziemy z nia walczyc:) Kasiak, ja jestem rekordzistka w roznorodnosci cyklów. od 30 dni do 90:) Mysle ze skoro mialas tak pozno owulacje 26 dc to miesiaczka pojawi Ci sie za jakies 10-14 dni. akurat ta druga faza cyklu jest raczej stala, nie martw sie. A na wydluzenie pierwszej fazy moglo wplynac wiele czynników.. stres, choroba, odchudzanie. pozdrawiam!

Gość kasiak621
Nitka, dziekuje za słowa wsparcia, ja wlasnie mialam poczatkiem cyklu chorobe katar bol gardła wiec to pewnie sie złożyło ehh

Gość DigitalGirl
Kamyczku...dziewczyny...laparoskopia to operacyjne usunięcie zmian.Wjeżdża lekarz do środka kamerka i narzędziami chirurgicznymi przez pochwe i sprawdza co się tam dzieje, jak trzeba usuwa. Jestem z Podlasia :) U mnie wchodzą kwestie wodniaka czyli pęcherza z woda który jest na około jajnika i jeszcze na jajowodzie też jest jakieś badziewie ale przez usg domaciczne ustnie można stwierdzić co to jest dokładnie. Mam porobić EKG, rtf klatki piersiowej, tsh, białko, mocz, morfologię i przeciwciała wzw. Wszystko przez zabiegiem. Zabieg jest w znieczuleniu miejscowym wykonywany w klinice ginekologicznej, na 3-5 dni muszę się położyć do szpitala. I tak to :)

Gość DigitalGirl
Z tym badziewiem to chciałam napisac, ze przez dopochwowe NIE DA SIĘ okreslic co to jest...glupi słownik ;) Aha..rak to moze nie jest, bo w grudniu mialam cytologię i wyszła 2ka

Digital rak raczej nie bo przeciez wodbiak to nie rak wiec nie martw sie usuna ci to paskuctwo i bedzie wszystko ok. A kiedy masz zabieg?? Xxx No Blodyneczka w koncu dobre wiesci to teraz endo i da ci jakies leki na ta tarczyce ale moze sie uda bez nich jak ginekolog powiedziała ze nawet z takim tsh sie zachodzi kto wie...ty chohzisz prywatnie czy na nfz bo jesli prywatnie to znowu kolejna wizyta u innego lekarza pewnie tez cie to męczy? Xxx Kamyczku ale szybko zlecial ten czas trzymam kciuki zeby torbiel sie wchlonela i zebys dostala zielone światło! Xxx Kasiak jelsi mialas tak pozna owulacje to okres dostaniesz ok 40 dc tak mi sie wydaje :-) Xxx Nitka nie sadze ze ten slinotok .to obiaw ciazy wczoraj juz bylo lepiej zobaczymy dzis. Jeszcze mi zimno wyszlo na ustach moze to od tego. Xxx Justyn88 a co u ciebie na kiedy temin @?

Agnieszka @ odwiedziła mnie wczoraj, 2 dni przed terminem. Wyjątkowo dobrze ją znoszę, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy bez tabsów. Wizytę u mojego lekarza mam dopiero w lutym, wcześniej się nie da niestety, ale przynajmniej będę mogła sprawdzić czy znowu w kolejnym cyklu będę krwawić od 13dc, czy jednak była to sprawka braku witamin. A Ty jak się czujesz?? Atomka ja też się stresuję często swoją pracą, nie dość że średnio ją lubię to jeszcze od września mi nawet pół etatu nie zostanie. Szukam innej ale jestem z Podkarpacia a tu o dobrą pracę naprawdę trudno :( Głowa do góry, życie jest pełne niespodzianek :)

Justyn kurcze szkoda ja tez pewnie za 2 dni dolacze do ciebie. U mnie nic ciekawego cycki troche bola a tak to wszystko ok jak zawsze przed @. Tempka dalej wysoka. Narazie nie spada :-)

justyn88 ja też jestem z podkarpacia :):) dziewczyny taka mnie chrypa złapała że nie moge mówić, chyba mam zapalenie krtani. zaraz idę do lekarza. zawsze coś.......

Gość DigitalGirl
Kamyczku, nie nie akurat tutaj mam ok :) Endo mi nie grozi Orientuje się ktoś ile trzeba czekać po zabiegu do powrócenia do starań?

Gość Doris32
Dobra, pomimo brania bromergonu i duphastonu historia z poprzedniego cyklu się powtarza - 22dc i znowu początek plamienia a 5 dni do @. Czy macie może jakieś pomysły co to jeszcze może być oprócz za niskiego poziomu progesteronu i za wysokiego prolaktyny? Łykam tran, łykam witaminy, to też nijak nie pomaga.

Gość blondyneczka87
Doris bardzo dziwna sytuacja, u mnie witaminy pomogly odrazu a moze prolaktyna nie spadla jeszcze na tyle by ustalo plamienie? bo skoro nie masz zadnej nadzerki ani nic w tym rodzaju to wina lezy po stronie hormonow tylko teraz ktorych :-/ aga ja chodze prywatnie a jutrzejsza wizyta too kolejne 150 zloty z portfela plus leki ktore mi przepisze :-/ tylko sie za kieszen trzymac :-( jakbysmy mniej zarabiali to by nas nie bylo stac na leczenie i

Blondyneczko mam nadżerkę, pewnie od zawsze bo dowiedziałam się o niej już na pierwszej w życiu wizycie u ginekologa i jak dotąd nie ruszyłam się żeby coś z nią zrobić, czasami delikatnie plamię po stosunkach ale jest to krew a nie brązowe plamienia. Być może jest tak jak piszesz i to za wcześnie na rezultaty - w sumie nawet sama to pisałam gdzieś wyżej do justyn ale naiwnie myślałam, że uniknę już plamień skoro zaczęłam brać leki :). Chyba trzeba poczekać do następnego cyklu i zobaczyć co się będzie działo.

Doris ale skoro nadzerke masz kupe czasu a plamienie od niedawna to raczej sie nie wiaze ze soba tym bardziej ze mowisz ze plamisz na brazowo... dopiero w nastepnym cyklu bedzie wiadomo czy leki na prolaktyne pomogly i czy to jej wina.. musisz uzbroic sie w cierpliwosc

No tak, czasami ktoś musi mnie doprowadzić do porządku bo już różnie bywa z tą moją cierpliwością, dzięki :)

Doris ale Ty jestes bardzo cierpliwa:-) ja to jestem dopiero w goracej wodzie kapana... Nie znam sie na tej prolaktynie ale wszystko co trzeba zbijac potrzebuje czasu, niestety:-/