Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Talitha kum

po co ludzie są w związkach

Polecane posty

Gość gość
sa, bo widza w tym sens ja nie widze w niczym sensu bo mam depreche, zwiazki tez mi niemile wszystko jedno wielkie g o w n o

Gość gość
Jeśli się kocha to sie nie patrzy na to 'co on mi może dać' tylko samą swoją obecnością sprawia że jesteś szczęśliwa. Dlatego nieudane związki to związki w których nigdy nie było miłości, bo jeśli sie ludzie kochają to będą szczęśliwi - proste A jesteśmy w związkach z miłości oraz dlatego że razem raźniej iśc przez życie i łatwiej nieść krzyż który każdy z nas niesie, dzięki miłości szacunku i dobroci i dzięki temu że mamy siebie ten krzyż jest znacznie lżejszy :)

gość dziś Jeśli się kocha to sie nie patrzy na to 'co on mi może dać' tylko samą swoją obecnością sprawia że jesteś szczęśliwa. Dlatego nieudane związki to związki w których nigdy nie było miłości, bo jeśli sie ludzie kochają to będą szczęśliwi - proste A jesteśmy w związkach z miłości oraz dlatego że razem raźniej iśc przez życie i łatwiej nieść krzyż który każdy z nas niesie, dzięki miłości szacunku i dobroci i dzięki temu że mamy siebie ten krzyż jest znacznie lżejszy usmiech.gif teraz rozumiem o co w tym chodzi ale nadal mam wątpliwości.

bo np. chcesz cos porobić masz jakieś plany a partner cie ogranicza bo jest np.zazdrosny więc co wtedy? rezygnujesz ze swoich planów dla niego BO ON JEST EGOISTĄ czy olewasz go robisz co masz zaplanowane i wtedy ty jesteś EGOISTKĄ.

Gość gość
wszelkie wątpliwości znikają gdy pojawia się prawdziwa bezwarunkowa miłość. Jak kochasz 'za coś' to to nie jest miłość tylko zwykłe wyrachowanie. Miłość jest ślepa, miłość nie wybiera, dla miłości nie ma problemów, nie ma przeszkód. Jeśli się kocha to zrobi sie wszystko dla tej drugiej osoby. Największą radość sprawia uśmiech ukochanej osoby, sprawianie jej przyjemności a nie sobie. Widocznie nie trafiłaś jeszcze na osobę którą szczerze kochałaś i ona ciebie bo byś nie pytała o takie oczywistości

Gość gość
dziś no to widocznie nie jest miłość ;) to sie tylko wam wydawało, bo tak jak mówie w prawdziwej miłośc i największą radość sprawia szczęście tej drugiej osoby, jeśli on ciebie ogranicza to nie chce tego szczęścia dla ciebie i powinien ci ufać i pozwolic sie realizować, być przy tobie wspierać. Z kolei jesli ty byś go prawdziwie kochała to też nie chcesz go zranić, rozumiesz jego obawy i uwierz ze nie brnęłabyś w swoje tylko z miłości odpuściłabyś i była przy nim

Gość gość
Talitha kum miałaś obiad wstawić do oceny

dlatego uważam to za coś zbędnego w życiu, jestem egoistką i codzienna walka o kompromis to nie dla mnie.

Gość gość
jesteś him :O:O:O