Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lala138

Tycie w ciąży i krytyka ginekolog

Polecane posty

KObitki jestem w 31 tyg ciązy to moja pierwsza ciaza i zaczynałam z waga 88kg . a teraz waze 99 kg . Odzywiam sie w miare zdrowo ale jadam bardzo mało , i strasznie tyje . Moja ginekolog strasznie marudzi mi o to , juz nie wiem co robic . Na wizycie Jak schodze z wagi na mierzenie ciśnienie z nerwow skacze mi cisnienie , wracam do domu wybucham płaczem z nerwów . WIem ze ona chce dobrze ale ja mam bardzo słaba przemiane materii i tyje . Dodam tez ze mam duzo ruchu..... doradźcie mi co zrobic ... :(

Gość gość
100 kg wagi i ty nie widzisz problemu ? ginekolog ma racje

Gość gość
Nad czym tu płakać? Nie możesz po prostu odżywiać się zdrowo? Jeść warzywa, owoce i ograniczyć kaloryczne śmiec***ełne cukru i tłuszczu? No myśl kobieto.

Tyle ze zabroniła mi owoców , jem 2 posiłki dziennie , 1.5 l wody niegazowanej .... duzo ruchu.. ;/ słodyczy nie jem . herbat nie slodze . to chyba coś jest nie tak -.-

Gość gość
Badalas tarczycę? Może masz niedoczynność

Gość gość
Owoce możesz, ale przed tłuszczem.

Tłustego unikam , nogi mi puchna jak diabli ... Wyniki mam dobre , kazała 5 malych posiłków ale ja nie toleruje wszystkiego . do tego zaczeło spadać żelazo , faszeruje mnie antybiotykami przez bakterie w moczu .. Do tego biore leki na astme .

Gość gość
piszesz, ze jesz 2 posiłki dziennie i dziwisz sie ze tyjesz? Przecieznie od dzis wiadomo, że aby miec dobrą przemiane nalezy jesc pięć posiłków dziennie (ale mniejszych) tak, żeby nie dopuszczac do momentów kiedy jest się głodnym i kiedy sie je jeden lud dwa posiłki do syta. Z organizmem jest jak z piecem- zeby sie paliło trzeba dorzucac systematycznie. Żeby metabolizm nie zwalniał to trzeba dostarczac jedzenie zeby miał co trawić i działac

Gość gość
no a co masz nie przytyc w ciazy? bez przesady przeciez to wszystko swoje wazy.ja przytylam 25kg w ciazy mimo diety cukrzycowej.Samej wody mialam 15kg. Juz z wysoka waga zaczynalas ciaze wiec co masz sie zaglodzic,bo przytylas 11kg? ja juz bym jej powiedziala do sluchu.Stare pudlo

Gość gość
Przykro mi bardzo, ale w takim wypadku nas chyba okłamujesz. Od powietrza się nie tyje. Czytaj skład produktów, które jesz. Unikaj cukru (napoje gazowane, ciasta nawet te domowe), syropu glukozowo-fruktozowego itp., tłuszczów zwierzęcych (jedz tylko chude mięso - gęś jest dobra, bo kurczaki są napakowane chemią, żadnych panierek, frytek i innych głęboko smażonych potraw). Wszystko znajdziesz w internecie. Jedz z głową i nie będziesz narzekać.

Gość gość
Stare pudło:-D

Gość gość
ja wciazy przytyłam 27 kg. moja waga w dniu porodu wynosiła 112 i żaden lekarz ani na porodówce tego nie skrytykowali urodziłam zdrową córeczkę po roku ważyłam mniej niż przed ciążą. nic się nie przejmuj na porodówce nie spotkałam żadnej mamy która by nie przytyła conajmniej tych 12-15kg. i to tak najmniej. więc głowa do góry i zmień lekarza

w4 miesiacu dostałam ochrzan ze przytyłam 0,5kg ... i tak sie zaczeła jej krytyka ... do tego stres przez rzucenie palenia ... ochrzniała mnie nawet oto że mój partner pali , ze nie przychodzi na badania itd

Gość gość
zmien lekarza prowadzacego. Dobrze ci radze.

na 10 tyg przed terminem zmienić . ? Ale czy tez powodem tego tycia moga byc leki na astme ktore maja sterydy w sobie .

Gość gość
Jesli to nie zadna prowokacja i prawda jest to co, piszesz to dla mnie przede wszystkim lekarz jest do wymiany. Serio.. Mozesz zmienic w kazdej chwili. Przemysl.... Wykonczysz sie...

Gość gość
zapomnialas dodac ze masz 145cm wzrostu przy tym 100kg wagi :)

Gość gość
Nie sądzisz, że jeśli lekarz Cię stresuje to powinnaś zmienić? Czy trzeba tłumaczyć, że stres szkodzi dziecku?

Gość gość
powodem tycia moze byc wszystko. jesli nie masz zrobionych badan,trzymasz diete to my tu nic nie wskoramy. Piszesz,ze spuchly Ci kostki wiec rownie dobrze moze zatrzymywac Ci sie woda w organizmie wiec stad tycie. Moze cukrzyca ciazowa?Ja natomiast wiem jedno,tycie w ciazy jest wazne,wtedy wiemy,ze wszytko przebiega prawidlowo.U Ciebie nie widze jakis wielkich odskoczni od normy.Chyba,ze nie tyjesz rownomiernie?

Gość gość
145cm????? matko kochana :O

Gość gość
lykacie jak pelikany. autorka nie pisala ile ma wzrotu. krolowe kafe :D

Gość gość
ty też moglabys czasem połknąc... juz ty wiesz co. To bys tak sie nie mądrzyla

Gość gość
20:30 Tak moglabym polknac,niestety nie ma komu obecnie sluzyc. Zgryzliwosc wiec wiedzie prym :D

przez 3 tyg potrafie nie tyc , bo pilnuje wagi .. a w ostatnim tyg lapie te 2-3 kg .. nie mam pojecia co jest grane .. a lekarz zamiast pomoc to dobija . I niee nie mam 145 cm wzrostu :)

Gość gość
Tak tycie w ciąży jest ważne ale nie dla osoby otyłej. Otyła może, a nawet powinna nic nie przytyć, bo dziecko ma skąd czerpać. Lekarz może mało przyjemna, ale przynajmniej dba o jej zdrowie.

Gość gość
ja mysle ze powinnas zmienic te wstretną krowe, no i na chuj ci stres

Gość gość
Uważaj na słodycze bo są zdradliwe i maja dużo cukru ;) waga się nie przejmuj bez przesady ile masz ważyć 4 kg więcej? ? Ta twoja pani doktor jakaś dziwna

Gość gość
Ale jestescie hipokrytki!Zaloze sie,ze jakby autorka nie byl w ciazy to byscie wyzywaly ja od grubasow.Ja uwazam,ze problem nie jest to ile przytylas ale ile wazylas przed ciaza.No nikt mi nie powie,ze waga 88kg jest ok.

Gość gość
no ale to zalezy od wzrostu, może autorka jest bardzo wysoka

Gość gość
To nie jest tak,ze osoba otyla nie moze przytyc w ciazy.Powinna ale mniej. Przeciez logicznym jest,ze przybedzie kilka kg chociazby przez wage dziecka,wody,lozysko itp. Natomiast zgodze sie i przyznam racje,ze 11kg to juz jest takie maximum chociaz ciaza rzadzi sie swoimi prawami.Autorko glowa do gory