Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka ma 28 miesięcy i dalej karmie piersia

Polecane posty

Gość gość
Pił do 4 urodzin, jeśli cię to obrzydza to twoja sprawa, na szczęście mam normalną rodzinę bez zboków i nikt nie kojarzył tego z aktem seksualnym jak prymitywy na kafeterii.

Gość gość
gratuluję rodziny która uznaje karmienie piersią 4 latka za coś normalnego, być może w Twojej rodzinie jest coś nie tak

Gość gośćpsycholog
ja miałam pacjentkę, która karmiła do 5 roku życia swoje dziecko jestem psychoterapeutą (wchodzę na forum ponieważ jestem w pierwszej ciąży) nie uważam tego za normę-normą jest to co w większości jest akceptowane-zachowania które przejawia WIĘKSZOŚĆ a nie MNIEJSZOŚĆ tak jak normą nie są pieluchy w tym wieku (chyba, że dziecko jest niepełnosprawne), butelka ze smoczkiem, wózek(chyba, że dziecko jest niepełnosprawne) i karuzela do łóżeczka

Gość gość
Ja znam prawdziwych psychologów a nie specjalistki z kafeterii i według aktualnej wiedzy psychologicznej, długie karmienie piersią samo w sobie nie szkodzi a w ręcz przeciwnie. I więcej jest dzieci zaburzonych, które nie były karmione piersią lub karmionych krótko.

Gość gość
co jest pożytecznego w pokazywaniu 4 letniemu chłopcu gołej piersi i karmienie ? wymień mi 1 plus. czy twoje dziecko jest tak nierozgarnięte, że nie wie samo z siebie, że jest to niewłaściwe??? w takim wieku dziecku już pozostają wspomnienia, a gołe cycki to nie najlepsze wspomnienie

Gość gość
Masz coś z głową? A dlaczego 4 latek nie może zobaczyć gołej piersi? Podnieci się? Nie popadaj w paranoję :O

Gość gość
Tu gosc z 20.06. Chcialabym odepszec zarzuty jakoby zmuszam dziecko do kp. Po pierwsze pisalam, ze kp jest ok tak dlugo, jak jest mleko i oboje matka oraz dziecko chca kontynuowac karmienie. Prosze czytac posty, moze czegos sie dowiecie zamiast tylko atakowac. Po drugie, nie da sie zmusic dziecka do kp. Mamy butelkowe byc moze nie wiedza, ale technika ssania jest inna niz przy podaniu butelki. Dziecko musi sie nameczyc, aby sie napic. Z tego powodu nie powinno sie dzieci kp dopajac butelka w pierwszych tygodniach, aby nie psuc ich techniki ssania. Wracajac do meritum, nie da sie dziecka zmusic do kp tak jak nie da sie zmusic do zjedzenia kanapki czy jazdy na rowerze, to ono decyduje kiedy jest glodne. Rowniez czytalam o opiniach psychologow na temat dlugiego kp i z pewnoscia nie ma zadnych negatywnych efektow, wbrew temu w co chcecie wierzyc. Powiem tak, w Polsce kp te pol roku moze 10% matek z 95% ktore moglyby wykarmic swoje dzieci. Do roku karmi moze 5%, powyzej jeszcze mniej. Nasz kraj niestety jest w tyle rankingow kp, nie ma bazy, pomocy, lekarze sa nieduczenie i na jakikolwiek problem przepisuja mm. W sumie nie dziwi mnie, ze ta k sie oburzacie. Kp przestalo byc elementem codziennosci gdy tak wiele kobiet wybiera mm. Dlatego cieszy mnie, ze sytuacja powoli zaczyna sie zmieniac. Coraz wiecej kobiet slucha instynktu i karmi dlugo. Powstaja fajne blogi, jak ten hafiji, ktore pomagaja przerazonym pierworodka. Sa fora o kp, poradnie laktacyjne, niestety platne. Coraz wiecej kobiet, jak ja, karmi w przestrzeni publicznej, normalizujac kp. Wystarczy jedno pokolenie, nasze corki beda juz mam nadzieje kp i zakladaly watki na forach o wrednych tesciowych, ktore chce wciskac mm. Pozdrawiam!

Gość gość
Przepraszam, masz rację , może oglądać 4 latek goły biust matki 3 x dziennie podczas karmienia. Pisałam to ironicznie. Gdyby twoje dziecko było w naszym przedszkolu to od razu trafiłabyś do psychologa. Jakie to jest żałosne, ale co się dziwić dziecku jak matka nierozumna

Gość gośćpsycholog
gość dziś Ja znam prawdziwych psychologów a nie specjalistki z kafeterii i według aktualnej wiedzy psychologicznej, długie karmienie piersią samo w sobie nie szkodzi a w ręcz przeciwnie. I więcej jest dzieci zaburzonych, które nie były karmione piersią lub karmionych krótko. xxx no masz ci los - 12 lat doświadczenia zawodowego i 5 lat studiów + dodatkowe kursy zawodowe poszło w niepamięć przez jeden wpis na forum dla kobiet :) Pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
nigdy nie uwierzę że 4 latek dobrowolnie ssie pierś i jest to mu potrzebne do życia i prawidłowego rozwoju moje dziecko miało 4 lata i to jest duuuuże dziecko, samodzielne, jedzące wszystko aż mi się niedobrze zrobiło

Gość gość
gość dziś Przepraszam, masz rację , może oglądać 4 latek goły biust matki 3 x dziennie podczas karmienia. Pisałam to ironicznie. Gdyby twoje dziecko było w naszym przedszkolu to od razu trafiłabyś do psychologa. Jakie to jest żałosne, ale co się dziwić dziecku jak matka nierozumna xxx Moje dziecko chodziło do przedszkola, czy ktoś wiedział o karmieniu czy nie, nie wiem, ja tym nie etapowałam a dziecko miało mnóstwo do powiedzenia na różne tematy ale nie było to też żadną tajemnicą. Moje dziecko dostawało mnóstwo pochwał, jako jeden z nielicznych nie miał problemów z adaptacją, zawsze wesoły, skory do zabawy, samodzielny, elokwentny, empatyczny i sprawny w tym motoryka mała. Nie było absolutnie żadnych podstaw aby dziecko musiało się udać do psychologa czy logopedy.

Gość gość
gość dziś nigdy nie uwierzę że 4 latek dobrowolnie ssie pierś i jest to mu potrzebne do życia i prawidłowego rozwoju moje dziecko miało 4 lata i to jest duuuuże dziecko, samodzielne, jedzące wszystko aż mi się niedobrze zrobiło xxxx Nie, matka przykłada mu pistolet do głowy...

Gość gość
Czy ktoś napisał, ze 4 latek ssie 3 razy dziennie? Cały czas najwięcej do powiedzenia mają te osoby, które mają nikłe pojęcie o tym temacie.

Gość gość
nawet 1 x czy 2 x dziennie to za dużo stanowczo

Gość gość
Nie masz innych problemów, niż 3% matek, które karmią piersią dzieci powyżej 3 lat?

Gość gość
A ja mam nadzieje ze moja corka bedzie miała wspaniała tesciowa, nie bedzie musiała nikogo obgadywać i bedzie kp normalnie a nie na podstawie fanaberii czyli kilkulatka! Nie licz na to ze nasze społeczeństwo da sie terroryzować garstce matek ktore sfiksowały na punkcie kp i musza wszędzie wsadzić te swoje mleczne cyce!

Gość gość
Zazwyczaj jest odwrotnie, każde pokolenie robi inaczej niż poprzednie - myślę, że jest szansa, że twoja córka będzie karmiła 5 lat :P

Gość gość
W jaki sposób 3% kobiet cię terroryzuje? Przychodzą do twojego domu jak jehowi?

Gość gość
Ona czuje terror psychiczny. Dala mm, nie chciala kp to teraz te karmiace sa jej kamykiem w bucie. Niby jest zadowolona z mm ale swiadomosc, ze ktos tam dlugo kp bolesnie uwiera. Taka natura ludzka, matka pies ogrodnika. Samemu nie dala mleka i innym tez zabrania.

Gość gość
Nie, wszędzie atakują mnie widokami dojnych zwisow. Skoro kazde pokolenie robi inaczej to powinno byc 50/50 karmiących mm czy kp bądź 100/100 nie ma innej drogi wyboru w tych dwóch kwestiach. Zmartwię Cie...moja mama karmiła mnie mm, jej mama krowim ja a ja tez mm :D

Gość gość
Może ty załóż burkę żeby nie terroryzować innych swoją twarzą, też może to być dla innych nieprzyjemny widok.

Gość gość
Wlasnie jako matka dajaca mm opowiadasz bajki o tych golych biustach i zwisach. Boshhhhh. Przy kp nic nie widac, mozna byc tak dyskretnym, ze nawet osoba obok nie wie, ze karmisz. Zwykle mamy sa ubrane na cebulke lub maja pieluszke do okrycia. Mi nie raz obcy mowili, ze dziecko tak ladnie sie przytula a coreczka pila mleko. W chuscie czy nosidle to juz zupelnie luz. Spotykam mase mam kp, sa dyskretne ale nie chowaja sie po katach. Tylko tu na kafe czytam o kp "wywalajacych biust". W realu przez ponad 30 lat nigdy nie spotkalam sie z czyms takim. Sciemniacie z tymi piersiami. Wam przeszkadza sam fakt, ze ktos tam, gdzies moze kp.

Gość gość
ale jak dyskretnie karmicie 3-4 latki?????????? nie mamy nic przeciwko karmieniu niemowlaków, tylko 2-3-4 latków i tu jest różnica

Gość gość
normalnie w domu, masz u mnie kamerę?

Gość gość
Mąż nie chce ciumkac to dzieciak chociaż pomemle. A cycki pewnie stoją jak podłogę zmywa. Ohyda

Gość gość
psycholki czytam nie wierze oblechy!Wy uwazacie ze to jest norma??? Norma to kp dziecka do roku ale 2latka?? Ja tu wyczytalam ze 4latek to norma. A ta ktora wypiera fakty- badz prwna ze w twojej rodzinie myslano i mysli sie o tobie jak o zboku...Kobieta dajaca swoja piers 4latkowi!!(nie wierze ze ona o tym pisze z ...bezmysl a duma).U nas w przedszkolu byl babsztyl,kp 3latke.Wszystkie otym wiedzialysmy bo mala sie przyznala.Byla ciagle niezadowolona i wiecznie miala mine jak sra..kot na pustyni.Nie umiala sie zaklimatyzowac,plakala niemalze non stop i byla nie lubiana- nie pisze ze to wina dziecka ale nienormalbego babska ktore go az tak od siebie uzaleznilo i udziwnilo. Kiedys byla akcja jak ta Sara w szatni mietolila tej matce biust-wozne mialy ubaw.Dla KAZDEGO sytuacja byla ZENUJACA. Uwierz kobieto piszaca jak to swego "malca" 4 letniego kp w twojej rodzinie z grzecznosci przy tobie nic nie mowia...99proc spoleczenstwa takiego zbo... nie popiera. Przykro mi taka prawda Widocznie nalezysz do malo bystrych...

Gość gość
Dla mnie karmienie 4 latka podchodzi pod pedofilie pamiętajmy ze Pedofilem moze byc tez kobieta :(

Gość gość
Jak dla kogos kp to pedofilia to powinien sie przebadac.

Gość gość
To musi byc przykrecdla matek kp ponad roczne dzieci...Wiem ze wam sie to wydaje ok..Ze wy kochacie dzieci.Po co o tym nieszczesnym kp ponad rocznych dzieci tak krzyczycie.Robcie to w domu, nikt nie bedzie wam ingerowal jak bedziecie nawet 2czy 3latka kp. Nie wmawiajcie innym ze to jest norma. Norma to kp noworodka czy dzieciatka do roku.Potem to jyz fanaberia, dziwactwo, jezeli mowa o 2latkach wzwyz...moze i perwersja. Naprawde nie kumam ze tak duze dzieci ssa wam piersi i wy uwazacie ze to zdrowe ,fajne i co najbardziej SZOKUJACE- POwinno to sie tobic publicznie a najlepiej wykrzyczec ze kp te 2, 3 letnie w koncu moze i 10letnie "bobaski". O K R O P N E

Gość gość
Nasze cialo wie co robi. Jezeli po roku jest mleko w piersiach i dziecko chce pic to czemu nie? Co takiego sie dzieje przez noc po ukonczeniu 12 miesiaca, ze nagle mleko z najlepszego pozywienia staje sie "be". To nie nasza fanaberia tylko wasza ignorancja nie pozwala wam zrozumiec, doedukowac sie. Dla mnie to dziwne, jak ktos odmawia wykorzystania czesci ciala, ktora dziala i pelni wazna funkcje. To tak jakby powiedziec, od dzis siadam na wozek bo nie chce mi sie chodzic. I nie, jeszcze raz nie, mleko nie ma zegara zainstalowanego, nie zmienia sie po pol roku, 12 m, czy x czasu w wode. Mleko dostosowywuje sie do potrzeb dziecka tak dlugo, jak jest ono kp. Kp wymiata!