Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość Aniala
prałam w 40 pieluszki w 60 i dodatkowe płukanie zawsze. I tak później się prasuje w wysokiej temperaturze:) nie pamiętam jak to było ze smarowaniem buźki takiemu noworodkowi, później miałam krem z nivea taki na każdą pogodę

Gość karola8912
Teraz przydalby się jakis krem z filtrem przeciwslonecznym. A spuchajcie kupujecie jakis kombinezon lekki na jesień?

Gość Ty_nka
Dziewczyny a tak myślę sobie bo mnóstwo rzeczy mi brakuje dla dzidziusia. Macie może taka listę rzeczy, które będą potrzebne do domu? Od kosmetyków do przyborów typu wanienka itp? Szukałam po internecie ale wolałabym aby wypowiedziała się jakaś mama która już przetestowała na własnej skórze co potrzeba a co niekoniecznie. Myślę też i nastawiłam się ze będę karmiłam piersią wiec czy ta butelka jest aż taka potrzebna? Wiadomo lepiej mieć ale z drugiej strony jak się nie przyda? Jestem raczej oszczędna i nie chciałabym pieniążków niepotrzebnie wydawać :)

Gość Ty_nka
Dziewczyny a tak myślę sobie bo mnóstwo rzeczy mi brakuje dla dzidziusia. Macie może taka listę rzeczy, które będą potrzebne do domu? Od kosmetyków do przyborów typu wanienka itp? Szukałam po internecie ale wolałabym aby wypowiedziała się jakaś mama która już przetestowała na własnej skórze co potrzeba a co niekoniecznie. Myślę też i nastawiłam się ze będę karmiłam piersią wiec czy ta butelka jest aż taka potrzebna? Wiadomo lepiej mieć ale z drugiej strony jak się nie przyda? Jestem raczej oszczędna i nie chciałabym pieniążków niepotrzebnie wydawać :)

Gość Ty_nka
Karola właśnie teraz widziałam w smyku piękne kombinezony na wyprzedażach takie akurat na jesień. Ale kto wie jak będzie w październiku. W zeszłym roku do połowy było pięknie i słonecznie. Pamiętam bo mój brat miał ślub:) wiadomo na jesień się przyda chociaż jaki rozmiar? Ja dostałam taki kombinezon od znajomej puchary taki misiek. Nie jest najnowszy ale w razie coś jakiś mam. :)

Gość karola8912
Ja kombinezon to chyba kupie juz po porodzie. Tynka ja dla córki kupiłam jeden smoczek bo nie planowalam dawac i jedna butelke bo chcialam kp ale tak seby bylo w razie w.

Gość k25i
Tynka ja to kupowalam u siebie w miescie w hurtowni. Poszukaj moze u Ciebie tez jest jakas. Kupilam laktator dzis avent w vardzo dobrej cenie i fajnymi gratisami:) krem pani polecila Nivea dla dzidziusiow na kazda pogode:) taki w tubce. Kupilam w hurtowni ale widzialam go pozniej w rossmanie w hurtowni. Kupilam tez sól fizjologiczna i oscinsept tez kupilam. Kupilam tez sobie podpaski takie na noc zeby przejsc z podkladow na nie. I nie pamietam co tam jeszcze nakupowalam. Mam zaproszenie na chrzest 14sierpnia ale odmowilam przyjscia to kupilam kocyk bąbelkowy i taką zabawke co mozna gdzies zaczepic, dam rodzicom to przekarzą.

Gość sepik
Tynka ja kupilam butelke w auchan za jakies 28 zl a w smyku sa duzo droższe. Ogolnie tam jest drogo jesli chodzi o butelki, Smoczki, dla nas podklady poporodowe itd. Np w auchan butelka z aventa kosztowała o dobre kilkanaście zl mniej niz w smyku. W smyku wydaje mi się ze tylko na promocji moga takie rzeczy się oplacac. Smoczki akurat dostalam 2. Dzisiaj byłam w mniejszym miasteczku skąd pochodzi maz w takiej hurtowni i kupilam łańcuszek do smoczka, który strasznie mi się podobał i te higieniczne rzeczy dla mnie. Wyszło dużo taniej niż w smyku, a wiem bo ostanio byliśmy z mezem i tez chciałam tam zrobić zakupy. Nie oplaca się.

Gość sepik
Tynka dzisiaj albo jutro napewno pójdę do rossmanna to sprawdzę jakie tam sa butelki

Gość karola8912
Kurcze dziwnie się dzisiaj czuje. Taka jestem jak z waty. Nie mam w ogóle siły w nogach w rekach

Gość k25i
Karola ja tak miewam po przebudzeniu i do tego mi strasznie duszno. Jak sie zwleke pod prysznic chlodniutki to pomaga.

Gość Aniala
Ja tez ostatnio się taka słaba czuje cos mi się zdaje ze to po tym żelazie

Gość k25i
A w rosmanie dostalam dzis opieprz od pani z panem ze podeszlam do kasy bez kolejki. Myslalam ze mnie zjedza. Sa 4kasy i dwa duze plakaty cos tam sklep przyjazny kobietom w ciazy czy jakos tak i ze kobiety w ciazy są obslugiwane poza kolejnoscia. Po czym pani towarzysz sapal sie dalej a pani stwierdzila ze nie widac:) kolejka wybuchla smiechem ze wudac tylko ze nie chciala widziec. Jestem w 9mies i mialam na sobie ciazową bluzke na ktorej narysowany jest dzidzius:)

Gość sepik
K25 i a pytałaś może od kiedy można stosować ten kremik nivea? Czytalam i chyba szwagierka mi mówiła, że on jest po 1 m.z. i wyczytałam że jest dobry na jesień i zimę. Na lato cos z większym filtrem. Człowiek może zglupiec....

Gość sepik
Ludzie już tacy sa... mi to sie nawet nie chce upominac o pierwszeństwo w kolejce. Nieraz jak pani kasjerka zauważy że jestem w ciąży to sama prosi mnie jako pierwsza. A tak to chyba ludzie ślepi nie nie sa...z grzecznosci bym przepuscila kobietę w ciazy. Tym bardziej że zawsze przy kasach z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży stoi mnóstwo osób, które w ciazy to nawet by być nie mogły. Ale udają ze nic nie widzą. Tylko jak robie badania w laboratorium to zawsze idę bez kolejki. Ale może w sklepach też czas to zmienić. Chociaż jak się osoby przed rozwala na calej tasmie to człowiek nie ma gdzie zakupow rozłożyć.

Gość k25i
Aniala zelazo swoją drogą ale upaly mordują:/

Gość k25i
Sprawdze na opakowaniu a rozmowa dotyczaca kremu wygladala tak ze spytalam czy noworodkowi sie buzie smarruje przed wyjsciem ze szpitala i czym i pani dala ten nivea. Kurde ludzie to chamy ja w kolejkach matki z rozdartymi dziecmi przepuszczam. Jak sie awanturuja ze chca cos juz otworzyc to przepuszczam. A teraz w ciazy to juz ciezko stac.

Gość luiza8004
Tak zdecydowanie taniej w Auchanie w Rossmanie ceny też wyższe,chyba że promocja albo z kartą rossne . Tynka butelka myślę że mimo karmienia warto kupić na herbatę w późniejszym czasie . Ja mam podstawowe rzeczy dla dziecka ,nie mam szumusia,wyparzaczy,sterylizatorow itp rzeczy to są nie tanie rzeczy a zamierzam znów karmić piersią i tego się trzymam . Zawsze można kupić gdy będzie potrzeba ,przez Internet jeżeli nie będzie innej możliwości . Mam łóżeczko z przewijakiem dwa komplety pościeli i dwa prześcieradła. Rożek,otulacz polarowy,kocyk z podusia minky,dwa ręczniki z kapturkiem ,po 4 pieluchy tetra i flanela,ciuchów dość sporo głównie pajace i body ,kombinezon 62 /68 gruba bawełna z pluszem ,na zimę kombinezon kupiłam używany z 5 10 15rozm 68 ale mają zawyrzona rozmiarówke więc myślę że do wiosny starczy . Chce kupić śpiwór minky ale trochę drogi bo 169 ale duży potem do spacerówki będzie jeszcze pasował. A z kosmetyków dla dziecka to mam : krem Nivea na każdą pogodę,chusteczki nawilzane Baby dream,pampersy 88 szt,mydelko nivea,płyn do kąpieli baby dream,oscenisept,płatki kosmetyczne prostokątne,zasypka,alantan zielony do pupy,patyczki do uszu,smoczek,butelka,szczotka do włosów,wanienka ze stelarzem i Wit d+k w sprayu ,sól fizjologiczna , myślę czy kupić fiolet do kąpieli w razie potowki ale upałów nie będzie więc może nie potrzeba

Gość luiza8004
Ale się rozpisalam miałam obawy ze znów tekst będzie urwany

Gość k25i
To ja dodam do tekstu Luizy: przewijak, podklady na przewijak, dwa przescieradla na przewijak, rozki mam dwa. Myjki bambusowe z wynienciem na palec zeby reka byla chwytna. Podgrzewacz do butolek. Butelki mam dwue duze dwie male i trzecia mala przy laktatorze. Szczotka do mycia butelek. Woreczki na zurzyte pieluszki. Termometr do wody. Termometr do temperatury dzidziusia z pomiarami tem w domu i na zewnatrz. Zestaw do paznikci. Plyn do butelek, odplamiacz, spray antybakteryjny do np. zabawek mozna uzywac. Kosz na brudne ubranka malej. Jeszcze taki stojak na butelki po myciu jak to nazwac hmm susznik na butelki:) procz tego wszystko co pisala Luiza. Krem do pupci bepanten no w rosmanie cena troche przegieta bo 47,99za 100g w hurtowni placilam 32. Reczniki z kapturkiem to mam i frote i welur. I do lozeczka napoczatki spiworek a potem dopiero kolderka i podusia juz kupilam. I na poczatek poduszka klin. Jeszcze nakupilam zawieszek do smoczkow:) i etui na smoczek ktorego ceny moj maz pojac nie moze:) Nie kupilam tylko zasypki. Luiza mozesz mi napisac do czego zasypka?

Gość k25i
Ja mialam kupic wanienke na stelazu ale jak zobaczylam to wzielam zwyklą najwieksza jaka byla. Jeszcze mam zamiar kupic ze dwa duze biale kapielowe reczniki jakby nie wiem te z kapturkiem w praniu byly czy cos to zebym wiedziala ze te reczniki tylko malej mają byc. Chyba mam juz wszystko sobie i malej. I co do zakupow to drogie mi sie wydaje tesco. Bo niektore rzeczy patrzylam tam a kupowalam duzo taniej.

Gość k25i
W gazetce z rosmana jest jakas butrlka jakis zestaw chroniacy odruch ssania lovi w promocji.

Gość k25i
Za te cztery butelki ze smoczkiem i szczotka do mycia avent zaplacilam 89zl. A na tesco jedna butelka avent 40zl. Dzis w tej hurtowni widzialam ze smoczki do tych butelek z aventa sa po 18zeta szt.

Gość k25i
A co do czyszczenia uszu kupujecie?

Gość k25i
Witam nie kupilam bo u nas przy wyjsciu ze szpitala dają kapsulki co sie rozgniata i wlewa dzidziusiowi do buzi.

Gość luiza8004
No i one są do kitu rozpruskuja się na wszystkie strony ,dziecko się wieści i czasem przy aplikacji nawet połowy nie dostanie. A sprayem można łatwo zaaplikowac i nic się nie rozleje

Gość luiza8004
Nie utrzymuje się wilgoć ,jak dziecko miało podrazniona pupę ,zaczerwieniona ,to po umyciu i osuszeniu pudrowałam u mnie lepiej się sprawdził niż całe sudokremy,bepantheny (chociaż akurat ta maść mam ,kupiłam najmniejszą w razie w) najdroższe leki nie zawsze oznaczają najlepsze . Dzieci mają różną skórę jednych podrażnia to, inne tamto . Zresztą na start też się dostaje próbki po których już można stwierdzić czy pasuje czy nie .

Gość luiza8004
Są stelaże z regulacją pasują na dużą i mała wanienke

Gość k25i
To napisz dokladnie jak soe te Twoje witaminy nazywaja.

Gość k25i
Na blogach czytalam ze skrobia ziemniaczana to samo co zasypki.